Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Cavendish begint dolblij, maar nuchter aan Tour: “Of ik nog droom van het record van Merckx? Dat is irrelevant”

HLN
Cavendish begint dolblij, maar nuchter aan Tour: "Of ik nog droom van het record van Merckx? Dat is irrelevant"
Deceuninck-Quick.Step start zaterdag aan de Tour de France zonder klassementsman, maar wél met een gele droom. Wereldkampioen Julian Alaphilippe wil in Bretagne maar wat graag toeslaan. En met Mark Cavendish mikt de ploeg van Patrick Lefevere op ritzeges, al is de Brit zelf vooral dolblij er weer bij te zijn. "Een jaar geleden had ik dit niet geloofd."
Lees verder

LIVE. Forsberg dient Polen meteen mokerslag toe, Lewandowski mist grote kopkans (en dat is geen goed nieuws voor België)
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • Krestovski-stadion (Sint-Petersburg) • Zweden is zeker van de volgende ronde, Polen is dat bij winst ook
Lees verder

ASSISEN. De moord op Sara Laeremans. "Het verhaal van the Good, the Bad, the Ugly & the Evil"
De burgerlijke partijen en het openbaar ministerie vragen de Antwerpse assisenjury om Inge Manderick (49), haar ex-man Patrice Meesseman (54) en hun zoon Glenn Meesseman (29) schuldig te verklaren aan de moord op de jonge moeder Sara Laeremans. Advocaat-generaal Björn Backx legde de grootste verantwoordelijkheid bij de eerste beschuldigde: "Zij was de drijvende kracht. Zij heeft de anderen opgeruid om Sara te doden, omdat ze de mama van haar kleinkinderen wilde zijn." Tijdens de pleidooien werd Inge Manderick opnieuw naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Grote bezorgdheid bij boeren over gevolgen PFOS-vervuiling: "Eén verloren oogst overleven we nog maar ook de toekomst van ons bedrijf is in gevaar"
Bij de land- en tuinbouwers rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht is er veel ongerustheid over de gevolgen van de PFOS-vervuiling. Het is bang afwachten op de resultaten van extra stalen van bodem, grondwater en gewassen. Fruitteler Frans Verhelst (52) zag de verkoop via de korte keten en groothandel al kelderen. Boerenbond vraagt compensaties voor de getroffen bedrijven.
Lees verder

Tomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief stekker uit festival deze zomer
Tomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het festival dit jaar. "Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken", luidt het in een persbericht. "De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap van de burgemeesters, maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst."
Lees verder

Man betaalt 200 euro voor IKEA-bureaulamp van 20 euro bij veiling inboedel JJ House
De inboedel van het failliet verklaarde horecabedrijf van Sihame El Kaouakibi heeft 57.000 euro opgebracht via een online veiling. De meeste deelnemers van de veiling deden koopjes, maar één arme ziel bood tweehonderd euro voor een IKEA-lamp die zelfs nieuw maar twintig euro waard is.
Lees verder

Warren Buffett stapt op bij Gates Foundation
Warren Buffett verlaat de Gates Foundation, zo kondigde de bekendste Amerikaanse belegger woensdag aan. Zijn vertrek creëert volgens Amerikaanse media nog meer onduidelijkheid over de toekomst van deze liefdadigheidsorganisatie, na de scheiding van Bill en Melinda Gates.
Lees verder

Bizarre blunder gaat viraal: doelman Slovakije is schlemiel in Sevilla, Spanje haalt opgelucht adem
Van een vreemde fase gesproken. Martin Dubravka, de doelman van Slovakije, heeft Spanje met een enorme flater op weg geholpen naar de 1/8ste finales.
Lees verder

Bizarre blunder gaat viraal: doelman van Slowakije is de schemiel in Sevilla, Spanje haalt opgelucht adem
Van een vreemde fase gesproken. Martin Dubravka, de doelman van Slowakije, heeft Spanje met een enorme flater op weg geholpen naar de 1/8ste finales.
Lees verder

LIVE. GOAL! Laporte verdubbelt Spaanse voorsprong op slag van rust
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • La Cartuja (Sevilla) • Spanje kon nog niet winnen, Slowakije is tweede
Lees verder

Jonathan Borlée past voor individuele 400m op Olympische Spelen
Het nieuws komt niet uit de lucht gevallen, omdat hij al lang aan het sukkelen is met blessures, maar toch: Jonathan Borlée heeft beslist om geen individuele 400m te lopen op de Spelen in Tokio. Hij legt zich toe op de 4x400m met de Belgian Tornados.
Lees verder

Zes Franse fans blunderen: vliegen niet naar Boedapest, maar naar Boekarest
Zes Fransen hebben zaterdag de vergissing van hun leven begaan. Bedoeling was om met honderden landgenoten Les Bleus aan te moedigen in de tweede groepswedstrijd tegen Hongarije (1-1). Probleem: de zes vlogen niet naar Boedapest, maar naar de Roemeense hoofdstad Boekarest, of zo'n 800 kilometer van het volgelopen Ferenc Puskas-stadion.
Lees verder

'Thuis'-acteur Geert Hunaerts doet goede zaken dankzij EK-gekte: "Ik hoop hier financieel wel beter van te worden"
Er schuilt niet alleen een acteur in Geert Hunaerts (48), beter bekend als Peter uit 'Thuis', maar ook een ondernemer. Nu het EK voetbal volop bezig is, verkoopt hij samen met twee vrienden fanssleeves. Een project waar hij al sinds 2019 op broedt, maar dat nu dankzij het EK en enkele bekende vrienden in een stroomversnelling geraakte. Al blijft het wel een gok. "Wie ergens geld in investeert, loopt altijd een risico."
Lees verder

Advocaten: "Prinses Latifa mag vrij reizen waar ze wil"
Prinses Latifa, de dochter van de emir van Duba, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem, mag vrij reizen waar ze wil. Dat heeft een advocatenkantoor dat haar naar eigen zeggen vertegenwoordigt, laten weten.
Lees verder

Betrapt: Poolse doelman Szczesny steekt sigaret op avond voor de match tegen Spanje
Wojciech Szczesny (31) kon het als fanatiek roker opnieuw niet laten. Maar deze sigaret had hij beter op zak gehouden en krijgt mogelijk een staartje. In officiële Poolse outfit werd hij de voorbije zaterdag al rokend gefotografeerd, de avond voor de match tegen Spanje. De keeper van Juventus had zijn eigen pakje mee en stak de sigaret ook op in het bijzijn van zijn ploeggenoten. Szczesny keepte enkele uren later een goeie match en hield met Polen in Sevilla Spanje op een draw (1-1). Als doelman van Arsenal werd hij ook al twee keer betrapt met een sigaret in de mond. In 2015 kreeg hij er nog een boete van 20.000 voor toen hij rookte in de kleedkamer van Southampton. Dat werd door toenmalig Arsenal-manager Arsène Wenger oogluikend toegestaan.
Lees verder

LIVE. GOAL! Sarabia diept Spaanse voorsprong verder uit
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • La Cartuja (Sevilla) • Spanje kon nog niet winnen, Slovakije is tweede
Lees verder

LIVE. Forsberg bezorgt Zweden met zijn tweede goal bijna groepswinst (en dat is geen goed nieuws voor België)
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • Krestovski-stadion (Sint-Petersburg) • Zweden is zeker van de volgende ronde, Polen is dat bij winst ook
Lees verder

5 jaar brexitsaga: een overzicht
Op oudejaarsavond 2020 is het zover: 4,5 jaar na het brexitreferendum stappen de Britten uit de Europese Unie (EU). Daarmee stappen ze uit de douane-unie en de interne markt. Het Verenigd Koninkrijk is zo het eerste land dat de EU verlaat. Het was een ware vechtscheiding, waarbij onderhandelingen allesbehalve makkelijk verliepen. Maar wat ging er ook alweer allemaal vooraf aan 31 december 2020 en wat is de huidige stand van zaken?
Lees verder

LIVE. Onze man in München: "Orban komt niet naar de match, dat is bijzonder pijnlijk voor hem"
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Allianz Arena (München) • Duitsland heeft 3 punten en is tweede, Hongarije heeft 1 punt
Lees verder

PORTRET. Viktor Orbán, de omstreden Hongaarse premier: "Vladimir Poetin, maar dan zonder de spieren"
"Vladimir Poetin, maar dan zonder de spieren." Zo bestempelde de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy de Hongaarse leider Viktor Orbán (58) ooit. "Een mollige despoot." De man die nu opnieuw voor grote ophef zorgt met zijn omstreden homowet, werd ooit gevierd voor zijn verzet tegen de Sovjetonderdrukking. Maar ook in Hongarije bleek: niets is zo gevaarlijk voor de vrijheid dan een vrijheidsstrijder die de macht verovert.
Lees verder