Doorgaan naar hoofdcontent

Buzzer beater! Ayton zet Phoenix Suns op dubbele voorsprong in Western Conference Finals

HLN
Buzzer beater! Ayton zet Phoenix Suns op dubbele voorsprong in Western Conference Finals
Een buzzer beater in de Western Conference Finals, mooier komen ze haast niet. Dankzij een knappe en gedurfde zet hebben de Phoenix Suns ook de tweede confrontatie met de LA Clippers gewonnen. Met nog 0,9 seconden op de klok zorgde Deandre Ayton voor de verlossing: 104-103.
Lees verder

Leden Backstreet Boys en *NSYNC bundelen krachten: "Wij zijn het dreamteam"
Een nieuwe boyband vol bekende gezichten is opgestaan. Back-Sync heet de band, en dat is geen toeval. De groep bestaat namelijk uit leden van de Backstreet Boys (AJ McLean, 43, en Nick Carter, 41) en van *NSYNC (Joey Fatone, 44, en Lance Bass, 42).
Lees verder

Belgische vrouw (80) overleden bij ongeval in de buurt van Benidorm
Een 80-jarige Belgische vrouw is in de buurt van Benidorm in Spanje overleden bij een ongeval. De vrouw crashte met haar Mercedes vol tegen de betonnen muur van een supermarkt. Er waren geen remsporen. Mogelijk was ze onwel geworden achter het stuur.
Lees verder

Belgian Cats starten met gezonde ambities aan kwartfinale tegen Rusland: "We zijn ook mààr België"
De Belgian Cats begeven zich vanavond in Straatsburg op bekend terrein: de kwartfinale op het EK basketbal. In 2017 ging Italië eraan, in 2019 lagen de Cats er na verlengingen uit tegen Frankrijk. En wat wordt het straks tegen Rusland, coach Philip Mestdagh? "We maken kans om te winnen."
Lees verder

UCI schorst teammanager Marc Bracke voor 3 jaar na klacht over seksuele intimidatie, zijn team spreekt van "oneerlijk proces"
De Internationale Wielerunie (UCI) heeft Marc Bracke, de teammanager van vrouwenwielerteam Doltcini-Van Eyck, voor drie jaar geschorst. Bracke wordt schuldig geacht aan seksuele intimidatie. Hij gaf al aan in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).
Lees verder

Amerikaanse laboratoriumtest vindt geen enkel spoor van tonijn terug in broodjes tonijn van Subway
De Amerikaanse fastfoodketen Subway - eveneens 's werelds grootste broodjeszaak - is verwikkeld geraakt in een rechtszaak nadat twee klanten in Californië beweerden dat er helemaal geen tonijn in hun tonijnbroodjes zit. Subway ontkende dat. Toch slaagde een recente laboratoriumtest er niet in om tonijn terug te vinden in de broodjes. Dat schrijft The New York Times.
Lees verder

Gianluigi Buffon (43) voorgesteld bij eerste liefde Parma
Oude liefde roest niet. Gianluigi Buffon (43) werd gisteren voorgesteld bij Parma, waar hij tussen 1995 en 2001 in doel stond.
Lees verder

Hoelahoepen is de trend van het moment voor een strakker middel. Sportarts: "Het verstevigt de buik- en rugspieren"
Wanneer is de laatste keer dat jij nog een hoelahoep rond je middel had? Wij waren het bestaan van het sportattribuut al bijna vergeten, maar nu maakt 'ie plots een giga comeback dankzij TikTok. Daar zien we namelijk verbluffende resultaten bij mensen die elke dag een potje hoelahoepen, omdat het een vorm van cardio is waarbij je tegelijkertijd je buik- en rugspieren activeert. Stand-up comedian Serine Ayari is fan en sportarts Luk Buyse geeft advies voor wie aan het hoelahoepen wil.
Lees verder

Befaamde Orient Express rijdt door ons land: "Dit moet je een keertje zien"
De Orient Express zorgde dinsdag voor beroering in onze regio. Toen op onder meer de radio te horen was dat de beroemde trein in Essen eventjes zou stoppen, trokken meer dan honderd liefhebbers naar het station. Uiteindelijk moesten ze tot 23.15 uur wachten.
Lees verder

Jonge architecte steekt zelf handen uit de mouwen en geeft oude bel-etage complete make-over
In het centrum van Kessel-Lo toverde een jonge architecte een verouderde bel-etagewoning om tot een eigentijdse eengezinswoning. Ondanks de ingrijpende metamorfose bleef de renovatiekost binnen de perken. De sleutels tot succes: inventieve ingrepen, maximaal hergebruik en een flinke dosis creativiteit. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

Basketbalsterren Ann Wauters en Jean-Marc Mwema worden stemacteurs voor 'Space Jam: Een Nieuw Begin'
We kennen ze vooral als basketbalsterren, maar Ann Wauters (40) en Jean-Marc Mwema (31) mogen een nieuw titeltje bijschrijven op hun cv. Ze maken namelijk deel uit van de stemmencast voor de animatiefilm 'Space Jam: Een Nieuw Begin'.
Lees verder

Europees groen licht voor Belgisch herstelplan
De Europese Commissie zet het licht op groen voor het Belgische nationale herstelplan. Dat betekent dat België op korte termijn zicht heeft op een prefinanciering van 770 miljoen euro, de rest van het totaalbedrag van ruim 5,9 miljard volgt in de loop van de komende jaren.
Lees verder

Live. België en EU geven persconferentie over het Belgische relance-plan na corona
Belgë en de Europese Comissie geven een persconferentie over het Belgische relance-plan na de corona. Commisievoorzitter Ursula von der Leyen en premier Alexander De Croo (Open Vld) leggen uit waar de Europese steun precies naartoe zal gaan. Volg het hier live.
Lees verder

Haalt Anderlecht nieuw talent van Manchester City? Paars-wit onderhandelt over overgang 19-jarige verdediger
De kans is reëel dat Anderlecht een speler van Manchester City gaat aantrekken. Paars-wit onderhandelt met de Engelsen over Taylor Harwood-Bellis, een 19-jarige centrale verdediger, zo staat in de papieren versie van een Engelse regionale krant. De Engelsman, wiens entourage de gesprekken bevestigt aan onze redactie, staat bekend als een groot talent, vorig seizoen maakte hij op uitleenbasis indruk bij Blackburn. Wellicht gaat het ook nu om een huur.
Lees verder

Vragen over je belastingbrief? Onze fiscaal expert Michel Maus gidst je van A tot Z door je belastingaangifte
Nog één week en de papieren belastingaangiften moeten bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
Lees verder

Ellemieke Vermolen uit de kleren voor laatste bikinishoot ooit: "Als het leven je citroenen geeft, moet je limonade maken"
De billen van Ellemieke Vermolen (44) sieren vanaf woensdag de cover van het LINDA-vakantieboek. Het was de laatste keer dat ze haar oude beroep als bikinimodel oppakte, zegt Vermolen op Instagram. "Ik geef mezelf niet graag bloot."
Lees verder

KIJK LIVE. De Bilde volgt training Duivels, nuchtere Vanaken knipoogt op persconferentie richting streakster: "Ik moet haar bedanken"
Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun achtste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
Lees verder

Biostatisticus Geert Molenberghs: "Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettingen met deltavariant"
De coronacijfers blijven dalen in ons land, maar de deltavariant is aan een opmars bezig. Bij ongeveer drie op tien besmettingen gaat het momenteel om de Indiase variant of deltavariant. "We verwachten volgende week of de week nadien over de 50 procent te gaan", zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN Live. Dat betekent volgens hem dat we toch nog voorzichtig moeten zijn, zeker bij het reizen.
Lees verder

46-1 voor regenbogen versus UEFA-verbod: veel stadions in kleuren van regenboogvlag, Orban woont EK-wedstrijd niet bij
Het UEFA-verbod om de regenboogkleuren op de Allianz Arena in München te weren tijdens de EK-wedstrijd van vanavond tussen Duitsland en Hongarije, veroorzaakt een storm van protest en een golf van solidariteit voor de lgbtq+-gemeenschap. Duitse clubs laten hun stadions schitteren in de regenboogkleuren. In de Allianz Arena zullen 10.000 regenboogvlaggen worden uitgedeeld. En er komt evenzeer steun uit het buitenland, waaronder van onze Rode Duivels. De Hongaarse premier Viktor Orban van zijn kant zal de wedstrijd in München niet live bijwonen, zoals eerder nochtans wel het plan was.
Lees verder

Ook 12-tot 15-jarigen met onderliggende aandoeningen kunnen coronavaccin krijgen
12- tot 15-jarigen met een onderliggende aandoening in ons land zullen ook in aanmerking komen voor een coronavaccin. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid vanmorgen beslist, vernam VTM Nieuws. De tieners zullen het Pfizer-vaccin krijgen na een advies van de huisarts of pediater op basis van het medisch dossier.
Lees verder