Doorgaan naar hoofdcontent

Brigitte Balfoort over nieuwe spruit Harry & Meghan: “Ook koning Albert noemde Elizabeth ‘Lilibet’”

HLN
Brigitte Balfoort over nieuwe spruit Harry & Meghan: "Ook koning Albert noemde Elizabeth 'Lilibet'"
Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verwelkomden vorige week hun tweede kindje: een dochter met de naam Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Royalty-expert Brigitte Balfoort vertelt in HLN Live wat meer over die spraakmakende geboorte en bijzondere naam.
Lees verder

Welk risico loop je als je geen familiale verzekering hebt?
Maak je als voetganger een manoeuvre waardoor een fietser ten val komt? Jaagt je zoontje een voetbal door het venster van de buren? Steekt je hond plots de weg over, waardoor een auto in de beek belandt? Allemaal zaken waarvoor je aansprakelijk kunt worden gesteld en de schade moet betalen. Gelukkig kan je in dergelijke zaken de tussenkomst inroepen van een 'familiale verzekering'. Spaargids.be legt uit wat zo'n verzekering inhoudt.
Lees verder

Sonja Kimpen ging van 'vierkant blokske' naar gezondheidsgoeroe: "Pesterijen waren basis om van gezondheid mijn levenswerk te maken"
Oud worden zonder het te zijn? Gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen (62) heeft het geheim van de eeuwige jeugd gekraakt en wil het met de wereld delen. Toch was ze zelf ook niet altijd het schoolvoorbeeld van gezondheid. Tijdens haar tienerjaren werd ze vaak gepest vanwege haar uiterlijk: "Met zo'n dikke poep kun jij niet aan turnen doen", zeiden ze dan.
Lees verder

Jan Mulder schrijft een brief aan Kevin De Bruyne: "De absolute hoofdrol is voor jou. Jij bent de beste speler ter ­wereld"
"Beste Kevin...". Jan Mulder schrijft elke dag een brief. Een mooie boodschap, gericht aan een Rode Duivel. Vandaag heeft hij alleen maar lof voor "de ziel en zaligheid van de nationale ploeg", Kevin De Bruyne. "Cassius Clay werd The Greatest met zijn onnavolgbare shuffle op het canvas, ­zoals jij King Kevin werd met je messcherpe passes op de groene mat."
Lees verder

Miley Cyrus wil samenwerken met Billie Eilish: "Zij is de coolste die er is"
Miley Cyrus (28) ziet een samenwerking met Billie Eilish (19) helemaal zitten. Dat heeft de zangeres laten weten in een interview met de Britse Vogue.
Lees verder

Duitser wordt nieuwe CEO van Umicore
De materialen- en recyclagegroep Umicore heeft een opvolger gevonden voor Marc Grynberg, die eerder dit jaar bekendmaakte te willen stoppen als CEO. De nieuwe topman wordt Mathias Miedreich, een Duitser die momenteel aan de slag is bij de Franse autotoeleverancier Faurecia.
Lees verder

'Coach' Griezmann haalt Mbappé naar Newcastle voor 134 miljoen, maar die wil daar niet van weten: "Het is daar niet warm, hé..."
Heeft Frans bondscoach Didier Deschamps zijn opvolger in eigen rangen? Antoine Griezmann (30) doet alvast een open sollicitatie met een uitpuilende prijzenkast... op Football Manager. Griezmann troeft er als coach van Newcastle zijn maatje Dembélé af en haalt zelfs Mbappé naar het noorden van Engeland, al is die daar zelf niet zo mee opgezet.
Lees verder

Een schoolbezoekje en het bruidsboeket van Meghan: de naam 'Lili' was al langer geliefd bij Harry en Meghan
Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwelkomden vrijdagavond hun dochtertje. De kleinste Windsor kreeg de naam Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. De naam staat al een tijdje op de radar van de hertog en hertogin van Sussex. Zo waren er de afgelopen jaren al hints dat de twee het wel hadden voor de naam 'Lili'.
Lees verder

Benzineprijs morgen op hoogste niveau in twee jaar
De maximumprijs van benzine gaat dinsdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt maximaal 1,541 euro per liter, meldt de federale overheidsdienst Economie maandag. Dat is de hoogste prijs sinds begin juni 2019, zo blijkt uit gegevens van de Belgische Petroleum Federatie (BPF).
Lees verder

Reuzegommers weten vandaag of ze vervolgd worden in zaak-Sanda Dia: dit moet u weten
18 Reuzegommers moeten maandagmiddag om 14 uur voor de Hasseltse raadkamer verschijnen voor hun betrokkenheid bij de dood van Sanda Dia. De 20-jarige student kwam in 2018 om het leven bij een studentendoop. Het openbaar ministerie wil alle achttien verdachten voor een rechtbank zien verschijnen, maar de raadkamer zal uiteindelijk de knoop doorhakken.
Lees verder

Motorrijder (30) onder invloed van drugs én met levenslang rijverbod haalt extreme snelheden tijdens politieachtervolging
De politie van Mechelen-Willebroek heeft er een wilde achtervolging opzitten. Afgelopen weekend merkte het een motorrijder (30) uit Kapelle-op-den-Bos op, die een drugs- en alcoholcontrole wou omzeilen en omdraaide. Er volgde een achtervolging waarbij extreme snelheden werden gehaald, ei zo na een fietser werd aangereden en uiteindelijk eindigde in een valpartij. De motorrijder was niet enkel onder invloed van drugs, hij had ook nog eens een levenslang rijverbod.
Lees verder

'Project pan' maakt pijnlijk duidelijk hoe vervuilend de make-upindustrie is
Hoeveel make-up ligt er bij jou in de kast? En hoeveel tubes en doosjes zal je nooit helemaal opgebruiken? Dat is exact wat de internationale 'project pan'-community aanklaagt. Beautyfans engageren er zich om hun make-upverpakkingen voor de verandering vollédig leeg te maken, als statement tegen de wegwerpcultuur die de make-upindustrie zo hardnekkig in stand houdt.
Lees verder

Amerikaanse weldoeners verstoppen geld in dozen luiers en babyvoeding om kersverse ouders te steunen
Een Amerikaans koppel uit de staat Californië heeft een goede daad verricht voor kersverse ouders. Ze verstopten 1.000 dollar (zo'n 822 euro) in dozen met luiers en babyvoeding in winkels van supermarktketen Target. Op sociale media deelde het koppel, Krystal en Patrick Duhaney, dat ze in het verleden zelf hebben ondervonden hoe moeilijk het is om als nieuwe ouders rond te komen. Daarom wilden ze anderen nu een handje toesteken.
Lees verder

Belgische primeur: Leuvense hartspecialisten vervangen mitraalklep zonder chirurgie
Voor het eerst in België hebben dokters de mitraalklep van het hart vervangen door een kunstklep via een minimaal invasieve procedure met katheters. Dat heeft UZ Leuven bekendgemaakt. Tot voor kort werd de klep vervangen via een openhartoperatie met gebruik van een tijdelijk kunsthart, maar daar komen niet alle patiënten voor in aanmerking. Tot nu toe zijn vier patiënten succesvol behandeld met de nieuwe techniek.
Lees verder

Aan de slag als jobstudent? Zo pak je het aan
Ga je deze zomer aan het werk als jobstudent? Slim, want de wet zorgt ervoor dat je amper iets moet afgeven van je brutoloon. Hou wel steeds rekening met enkele regels, zodat je niet in de problemen komt. Jobat.be trakteert je op een handvol tips om er een succes van te maken.
Lees verder

Liam Payne verbreekt verloving met model Maya Henry: "Ik ben teleurgesteld in mezelf"
Het huwelijk tussen Liam Payne (27) en Maya Henry (20) gaat niet door. Liam heeft de verloving verbroken. Dat bevestigde hij in de podcast 'Diary Of A CEO'.
Lees verder

PSG-voorzitter Al-Khelaïfi rolt de spierballen: "Wij zullen Mbappé nooit laten gaan"
Slecht nieuws voor Real Madrid? PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft in een interview met L'Équipe duidelijk gemaakt dat hij sterspeler Kylian Mbappé (22) "nooit zal laten gaan".
Lees verder

LIVE. Uitkijken naar aankomst van Kevin De Bruyne in Tubeke - Martínez spreekt om 14u30
Daags na de uitzwaaimatch tegen Kroatië staat er voor de Rode Duivels een rustige dag op het programma. Het is vooral uitkijken naar de komst van Kevin De Bruyne, die de groep na een weekje rust vervoegt. Om 14u30 staat bondscoach Roberto Martínez de pers te woord. Alle ontwikkelingen kan u vandaag volgen in deze liveblog.
Lees verder

Kanye West dumpt zijn trouwring
Kanye West werd voor het eerst gespot zonder zijn trouwring. Dat meldt de Britse krant The Sun. De 43-jarige rapper werd gezien in Los Angeles met een bizar, blauw met bruin masker dat zijn hele gezicht bedekte. Zijn uitje zonder trouwring komt er daags nadat Kim Kardashian (40) in een aflevering van 'Keeping Up With The Kardashians' huilde over haar scheiding. Ze vertelde dat ze zich gefaald voelt en dat Kanye een vrouw verdient die hem kan steunen.
Lees verder

Van bath bucket tot zwemvijver: 8 kleine en grote ideeën voor waterpret in je tuin
De komende week komt het kwik weer vlotjes boven de 20 graden uit. En wat is er dan heerlijker dan een frisse duik? Gelukkig hoef je geen een ongelimiteerd budget of veel plaats te hebben om zulke afkoeling te vinden in je eigen tuin. Hier vind je 8 x inspiratie voor waterpret op jouw maat.
Lees verder