Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

Biostatisticus Geert Molenberghs: “Maandag was er geen coronadode in Vlaanderen”

HLN
Biostatisticus Geert Molenberghs: "Maandag was er geen coronadode in Vlaanderen"
Maandag was er in Vlaanderen geen enkele dode te betreuren door het coronavirus. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs gezegd bij HLN Live. Het gaat al om de derde dag zonder coronadode in Vlaanderen, want ook op 15 juni en 22 juni waren er in Vlaanderen al eens dagen met nul coronadoden. Dat is voor het eerst sinds lang, want het was van 10 juli 2020 geleden.
Lees verder

Met deze zwoele realityreeksen vergeet je het regenweer
De zomer is al enkele dagen officieel in het land, maar de weergoden zijn ons voorlopig niet erg gunstig gezind. Om de temperatuur wat op te drijven, bundelen we de meest zwoele dating- en realityreeksen in onze Kijkgids. Van het tweede seizoen van 'Too Hot to Handle' (Netflix), de liefdesexperimenten in 'Free Love Paradise' (Streamz) en veel bloot in 'Naked Attraction' (GoPlay) krijg je het instant warm.
Lees verder

Auto's op waterstof zijn de toekomst. Onze beursexpert legt uit hoe je er geld mee kan verdienen: "Zeker niet voor hartlijders"
Uitstekende beleggers die niet vies zijn van wat risico kijken niet te veel achteruit. Ze kijken vooruit. Ze zijn voortdurend op zoek naar trends die zich aandienen en waaraan ondernemingen veel geld kunnen verdienen. Beursexpert Pascal Paepen duidt die trends voor ons. Vandaag heeft hij het over het potentieel van auto's op waterstof. "Ook beleidsmakers geloven meer en meer in een toekomst op waterstof." Is het nu het ideale moment om erin te investeren?
Lees verder

Bliksem slaat in aan overkant straat, huis staat meteen in lichterlaaie
Niet enkel ons land wordt geteisterd door hevige regenval en noodweer. In het Russische Khimki, nabij Moskou, filmt een bewoner van een hoog flatgebouw de druilerige omgeving tijdens een onweer. De Rus voelt zich hoog en droog, tot enorme bliksemschicht een huis aan de overkant van de straat treft. Het huis vat meteen vuur. De brandweer kan snel ter plaatse komen en de schade beperken, er vallen geen gewonden.
Lees verder

Man filmt enorm krachtige blikseminslag vanuit flatgebouw
Niet enkel ons land wordt geteisterd door hevige regenval en noodweer. In het Russische Khimki, nabij Moskou, filmt een bewoner van een hoog flatgebouw de druilerige omgeving tijdens een onweer. De Rus voelt zich hoog en droog, tot enorme bliksemschicht een huis aan de overkant van de straat treft. Het huis vat meteen vuur. De brandweer kan snel ter plaatse komen en de schade beperken, er vallen geen gewonden.
Lees verder

Ineenstorten internationaal toerisme kan wereldeconomie tot 3,4 biljoen euro kosten
De wereldeconomie loopt als gevolg van de coronacrisis tot 3,4 biljoen euro mis nu het toerisme door de pandemie is ingestort. Dat komt vooral omdat het internationale reisverkeer nagenoeg is stilgevallen. Dat berekende de VN-conferentie voor handel en ontwikkeling UNCTAD.
Lees verder

Noord-Koreaanse leider spreekt over "cruciaal" incident: "Bevolking in gevaar gebracht"
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft gezegd dat het onvermogen van hoge functionarissen om regeringsbesluiten aangaande de coronapandemie uit te voeren, heeft geleid tot een "grote crisis", zo meldde het staatspersbureau KCNA woensdag. Daarmee zouden de functionarissen het land en de bevolking in gevaar hebben gebracht.
Lees verder

Onze analist Marc Degryse kruipt in het hoofd van Roberto Martínez: "Zonder Eden en De Bruyne? Doe dan maar Carrasco en Doku"
De klok tikt, de kwartfinale komt dichterbij. Raken Eden Hazard en Kevin De Bruyne fit voor de clash tegen Italië? Onze huisanalist kruipt alvast in het hoofd van onze bondscoach: "Ik kan niet geloven dat beiden aan de aftrap komen", vreest Marc Degryse.
Lees verder

Thijs Zonneveld ziet jonge Belg indruk maken in de Tour: "Zes, zeven ploegen reden zich stuk op Van Moer"
Wát een etappe van Brent Van Moer gisteren in de Tour de France. Onze landgenoot van Lotto-Soudal zette de sprintersploegen ei zo na een hak in de vierde etappe van de Tour de France. Onze columnist Thijs Zonneveld heeft op slag een boon voor de Belg van 23. "Ze hadden hem beter Brent De Gendt kunnen noemen." Lees hieronder de volledige column.
Lees verder

Toch verzoening? Harry en William zullen privégesprek hebben na herdenking van Diana
Is er dan toch verzoening in zicht? Prinsen Harry (36) en William (39) zullen een privégesprek met elkaar hebben na de herdenking van hun moeder, Diana, op 1 juli. Dat zal de eerste keer zijn dat ze openhartig onder vier ogen praten sinds de Megxit.
Lees verder

Onweer veroorzaakt ook in Duitsland wateroverlast
Zwaar onweer en hevige regenval hebben de afgelopen nacht ook in Duitsland tot heel wat schade en chaos geleid. Vooral in het zuiden en het westen van het land liepen kelders en straten onder. Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen opnieuw droog, maar de Duitse Weerdienst (DWD) waarschuwt voor nieuw onweer in het oosten en noordoosten van het land in de loop van de dag.
Lees verder

Cavendish kan tranen niet bedwingen na boodschap Jakobsen: "Hij is zo'n vechter, dat inspireert me"
Mark Cavendish won gisteren voor het eerst sinds 2016 nog eens een etappe in de Tour, z'n 31ste ritzege in totaal. Dat is ook ploegmaat Fabio Jakobsen niet ontgaan. De Nederlander sprak voor de Nederlandse NOS een boodschap in voor Cavendish, waarop die z'n tranen niet kon bedwingen. "Na alles wat hij heeft meegemaakt, is winnen voor hem het minste dat we kunnen doen", aldus een duidelijk geëmotioneerde 'Cav'.
Lees verder

Op deze vakantiebestemmingen kan er al post-corona gefeest worden: "Nu jongeren weten waar dat kan, boeken ze als gekken lastminutes"
"Let's party like it's 2019", denken jongeren die deze zomer massaal afzakken naar feestbestemmingen in het buitenland. Reisorganisaties voor jongeren zien de lastminutes naar Spaanse en Griekse hotspots ontploffen. Maar waar kan er ook effectief al gefeest worden? Een overzicht.
Lees verder

De klok tikt in Camp Nou: Messi's contract loopt om middernacht af, vindt Barça nog een akkoord?
Even geen tiki taka, wel tik tak, tik tak... Over exact 24 uur loopt het contract van Lionel Messi af. De tijd dringt voor FC Barcelona. D-day voor Messi. Blijft hij, of niet?
Lees verder

'Wonder Woman' Gal Gadot is bevallen van haar derde dochtertje
'Wonder Woman'-actrice Gal Gadot is bevallen van haar derde dochter. Het kindje heeft de naam Daniella gekregen, melden Gadot en haar man op Instagram.
Lees verder

Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil sneller visa verstrekken aan Afghaanse tolken
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met een versnelde procedure voor Afghanen die hun land willen ontvluchten. De VS trekken hun leger terug uit Afghanistan en er wordt gevreesd voor wraakacties van de Taliban op lokale medewerkers. "Deze wet gaat levens redden", voorspelde parlementariër Jason Crow.
Lees verder

Groen wil 'ecocide' erkennen als misdaad
Groen wil 'ecocide' erkennen als een misdaad en laten opnemen in het strafrecht. "Vervolging van grote milieumisdrijven moet makkelijker. Wie roekeloos omspringt met ons leefmilieu, mag de dans niet meer ontspringen", zegt Kamerfractieleider Wouter De Vriendt.
Lees verder

Maximumprijs voor offline bankverrichtingen: hoeveel betaalt de niet-digitale klant vandaag?
De banken trekken voluit de kaart van de digitalisering. Daar tegenover staat dat hogere kosten de traditionele verrichtingen, zoals geldstortingen aan een loket, ontmoedigen. Om de niet-digitale klant niet in de kou te laten, leggen de regering en bankenkoepel Febelfin de laatste hand aan een universele bankdienst met maximumprijzen. Spaargids.be ging na hoe hoog de kosten de afgelopen jaren voor de traditionele, analoge klant zijn opgelopen.
Lees verder

Begon de heimwee door te wegen? "Enkele Rode Duivels kregen toestemming om familie te ontmoeten"
Volgens de Franse sportkrant L'Equipe hebben enkele Rode Duivels familieleden kunnen zien. Ze zouden daarvoor de toestemming gekregen hebben van bondscoach Roberto Martínez. Nochtans klonk het maandag nog bij Philippe Rosier, coronamanager bij de Duivels, dat familiebezoek niet aan de orde was.
Lees verder

Kim Kardashian mag officieel het Amerikaanse team kleden op de Olympische en Paralympische Spelen
Het gehypete shapewearmerk van Kim Kardashian (40), Skims, mag ondergoed, loungewear en pyjama's aanleveren voor de vrouwelijke Amerikaanse atleten op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Dat kondigde de realityster aan in een Instagrampost. Eerder kleedden Nike en Ralph Lauren al Olympische deelnemers, maar het is een primeur dat een merk naast sportkledij ook ondergoed en pyjama's mag voorzien. Vanaf juli zal de lijn ook te koop zijn voor het gewone publiek.
Lees verder