Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

BINNENKIJKEN bij Antje en Ruben, winnaars van Huis Gemaakt: “Brievenbus puilt uit met lieve kaartjes”

HLN
BINNENKIJKEN bij Antje en Ruben, winnaars van Huis Gemaakt: "Brievenbus puilt uit met lieve kaartjes"
Nog deze maand trekken Antje Overmeire (25) en Ruben Vandendriessche (25), de winnaars van het VTM-programma Huis Gemaakt, de deur van hun appartementje in Destelbergen achter zich dicht om te verhuizen naar hun gerenoveerde stek in de Heilig Hartlaan in Lokeren. Het sympathieke koppel gunde ons een blik achter de gevel van hun smaakvol ingerichte woning.
Lees verder

Albert (89) vindt zijn handtekening terug in pas ontdekte schuilkelder uit WO II: "Dit brengt zoveel herinneringen naar boven, goede en minder goede"
Opmerkelijk moment voor Albert Mosset (89) uit Knokke-Heist: de man vond na 74 jaar zijn handtekening terug in een bunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als schuilkelder. Enkele dagen geleden werd de kelder blootgelegd tijdens de heraanleg van het Astridplein. "Ik was helemaal vergeten dat ik als tiener mijn naam op de muur schreef. Ongelofelijk dat het zo bewaard is gebleven", zegt Albert.
Lees verder

Studente (17) die naar Harvard mag, schenkt schoolbeurs van 33.000 euro weg
Een staande ovatie kreeg Verda Tetteh voor haar afscheidsspeech als laatstejaars van een middelbare school in Massachusetts. Niet ongewoon voor dat soort plechtigheden, maar het hoogtepunt moest dan nog komen. Tetteh, die al een beurs op zak had voor Harvard College, schonk de extra toelage die ze van haar school kreeg, weg. Het ging om een niet onaardig bedrag van 40.000 dollar (33.000 euro).
Lees verder

Belgische bioloog beschrijft zes nieuwe slangensoorten
Bioloog Olivier Pauwels van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) heeft afgelopen jaar samen met buitenlandse collega's zes nieuwe slangensoorten beschreven. Dat liet het KBIN gisteren weten op zijn website.
Lees verder

Lieven Scheire testte als een van de eersten in België het internet van Elon Musk: "Grootste nadeel is het prijskaartje"
De naam 'Elon Musk' zal je waarschijnlijk meteen doen denken aan de razendsnelle elektrische wagens van Tesla of de recycleerbare raketten van SpaceX. Maar de miljardair heeft niet enkel de ambitie om ons wagenpark te vergroenen en Mars te koloniseren. Hij droomt er ook van om ieder van ons van internet te voorzien tot in de verste uithoeken van onze planeet. En dat allemaal dankzij satellieten. Een project dat SpaceX 'Starlink' doopte, en nu ook beschikbaar is in België. Wetenschapper Lieven Scheire mocht de bèta-versie uittesten. Hoe gebeurt de installatie? Hoe goed werkt het en wat kost het? "Over de snelheid kunnen we zeker niet klagen."
Lees verder

Ignace Crombé is opnieuw verliefd: "Met Nathalie heb ik mijn knuffelcontact gevonden"
Voormalig 'Miss Belgian Beauty'-organisator Ignace Crombé (64) heeft een moeilijke periode achter de rug. "Als levensgenieter heb ik op restaurant gaan gemist", zegt het mediafiguur aan TV Familie. Maar hij verloor ook zijn moeder in volle coronacrisis. Toch heeft de pandemie ook iets positief met zich meegebracht. Hij vond namelijk opnieuw de liefde.
Lees verder

LIVE. Wereldkampioen Alaphilippe zet de boel op stelten in zesde etappe Ronde van Zwitserland
De Ronde van Zwitserland is vandaag aan rit zes toe. Van Andermatt gaat het over 130 kilometer naar Sedrun, net als gisteren gaat het over bergachtig terrein. Mathieu van der Poel zal er niet meer bij zijn. De kopman van Alpecin-Fenix gaf voor de start op met een lichte verkoudheid. U volgt het verloop van de etappe live op deze pagina!
Lees verder

Gladys Ferro balanceert perfect tussen stoer en sexy: "Hoe ouder ik word, hoe vrouwelijker mijn stijl"
Is het woord 'cool' nog cool? Vraag het aan Gladys Ferro (32), allround cool girl from the block. Zij weet het sowieso. Als ze praat, zijn haar zinnen doorspekt met Engels, en haar kledingstijl ademt stoer én sexy uit. Tegelijk. Daar kunnen we nog iets van leren. Aan de hand van haar signature look vertelt Gladys hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen.
Lees verder

Wat zijn de gevolgen van de positieve test bij de Russen? Vier prangende vragen beantwoord
Wat betekent de positieve coronatest voor Andrey Mostovoy concreet voor de wedstrijd tegen de Rode Duivels? Verstoort het hun voorbereiding? En wat met de vervanger? We beantwoorden hieronder de belangrijkste vragen.
Lees verder

EK voetbal gaat vanavond van start: mag je in supporterskleren naar het werk? En mag je naar match kijken tijdens je uren? Dit zegt expert
Vanavond wordt de aftrap gegeven van het EK voetbal en morgen treden de Rode Duivels een eerste keer aan. Wie de komende weken ook op het werk wil supporteren, houdt best rekening met de regels en afspraken die daarrond bestaan. Mag je in supportersoutfit je job doen? En mag je zomaar je werk onderbreken om naar een match te kijken? Juridisch adviseur Annelies Bries van hr-dienstverlener Acerta geeft antwoord op alle vragen.
Lees verder

ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z'n beste vriend Will (55) wilde doden nadat die naast de pot plaste: "Hij moest gewoon stoppen met vechten"
"U moet deze week nederdalen naar de kelder van de maatschappij." Kris Vincke, de advocaat van Tommy Jonckheere (32), vatte de zaak tegen z'n cliënt voor de volksjury in het Brugse assisenhof samen met één treffende uitspraak. Dat de beschuldigde en het slachtoffer zich in de onderste lagen van de samenleving bevonden staat buiten kijf. Will Deweert (55) plaste de uren voor z'n dood meermaals naast de pot, waarop een vechtpartij met Jonckheere ontstond. "Ik vroeg hem z'n boeltje op te kuisen, maar dat weigerde hij", vertelde de Oostendenaar in z'n verhoor.
Lees verder

ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z'n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: "Hij moest gewoon stoppen met vechten"
"U moet deze week nederdalen naar de kelder van de maatschappij." Kris Vincke, de advocaat van Tommy Jonckheere (32), vatte de zaak tegen z'n cliënt voor de volksjury in het Brugse assisenhof samen met één treffende uitspraak. Dat de beschuldigde en het slachtoffer zich in de onderste lagen van de samenleving bevonden, staat buiten kijf. Will Deweert (55) plaste de uren voor zijn dood meermaals naast de toiletpot, waarop een vechtpartij met Jonckheere ontstond. "Ik vroeg hem zijn boeltje op te kuisen, maar dat weigerde hij", vertelde de Oostendenaar in zijn verhoor.
Lees verder

REALITYCHECK. Een verrassende breuk, een coronageval en een karrenvracht kersverse koppeltjes
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

James Cooke en zijn vader zijn nu de beste vrienden, maar: "Het eerste jaar na de scheiding was onze band echt onderkoeld"
Er is een tijd geweest, na de scheiding van zijn ouders, dat James Cooke (36) zijn vader Donald (70) allerlei verwijten maakte. Die plooien werden jaren geleden gelukkig gladgestreken, en de twee kunnen nu op elkaar rekenen. In dit unieke dubbelgesprek ter ere van Vaderdag vertellen de twee honderduit over die moeilijke periode, financiële zorgen, James' relatie met Dorian en zijn nakende huwelijk. "We hebben serieus nagedacht over een docusoap rond onze trouw."
Lees verder

"Vies, maar het is het waard": leerlingen duiken Brugse reien in
In Brugge springen 50 laatstejaars van een middelbare school de reien in. Dat is een traditie op het einde van het schooljaar, vlak voor de examens. Het weer is alvast perfect, dus een frisse duik is meer dan welkom.
Lees verder

GETEST: digitale handdouche waarop je verbruik afleest. Helpt dit om water te besparen of niet?
Gemiddeld verbruikt elk persoon 87 liter water per dag. Een groot deel daarvan stroomt in de badkamer uit de kraan. Om ons bewuster te maken van onze waterconsumptie en om te besparen lanceert Hansa met de Acitive Jet een digitale handdouche waarop je meteen afleest hoeveel liter water je verbruikt. Wij testten hem uit.
Lees verder

Vlaams vaccinatiecentra staan voor zwaarste week van hele campagne
De Vlaamse vaccinatiecampagne staat voor zijn absolute topweek, met 677.010 coronavaccins die volgende week aan de 95 vaccinatiecentra worden bezorgd. Met meer dan een half miljoen eerste dosissen zal de vaccinatiegraad in Vlaanderen bovendien een stevige boost krijgen.
Lees verder

LIVE. Vlaams vaccinatiecentra staan voor zwaarste week van hele campagne. Volg hier de persbriefing van Zorg en Gezondheid
De Vlaamse vaccinatiecampagne staat voor zijn absolute topweek, met 677.010 coronavaccins die volgende week aan de 95 vaccinatiecentra worden bezorgd. Met meer dan een half miljoen eerste dosissen zal de vaccinatiegraad in Vlaanderen bovendien een stevige boost krijgen. Volg hier live de persbriefing van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid over de campagne de komende weken.
Lees verder

LIVE. Peloton houdt kopgroep van vijf met drie Belgen onder schot in derde etappe Baloise Belgium Tour
Vandaag staat de derde etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma. Zonder verrassende plotwending eindigt deze rit in een massasprint. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk zestien kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent. Krijgen we een derde Belgische ritwinnaar met Jasper Philipsen of steekt een andere snelle man daar een stokje voor? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Ed Sheeran brengt nieuwe single uit tijdens EK
Ed Sheeran (30) brengt op 25 juni zijn nieuwe single 'Bad Habit's uit. Op diezelfde dag zal de Britse zanger het liedje live brengen tijdens een EK-concert op TikTok. Dat maakte Warner Music vrijdag bekend.
Lees verder