Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 juni 2021

Belgen gaan voor medailles op WK judo, maar: “Focus ligt op de Spelen”

HLN
Belgen gaan voor medailles op WK judo, maar: "Focus ligt op de Spelen"
Vol voor een medaille gaan of toch nog wat reserve inbouwen op minder dan vijftig dagen van de Spelen? De Belgische judoka's die in Tokio op het podium kunnen staan, benaderen het WK elk met hun eigen ambities. Een overzicht.
Lees verder

ROYALTY BITS. Albert trekt met zijn kroost naar het museum en iedereen kan vanaf nu de trouwjurk van Diana gaan bekijken
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Verzilvert Richie Porte z'n polepostie in loodzware slotetappe? Armée, Bakelants en Wellens trekken ten aanval
Het Critérium du Dauphiné eindigt vandaag met een bergrit van 147 kilometer tussen La Léchère-Les-Bains en Les Gets. De renners krijgen een klim van vierde, een van derde, twee van tweede, een van eerste en een van buiten categorie voorgeschoteld. Die laatste, de Col de Joux Plane, is 11,6 kilometer lang en 8,5 procent steil. Op de top is het nog 17 kilometer tot de aankomst, waar als toetje een niet gecategoriseerde klim van 6 kilometer aan 3 procent verorberd wordt. Richie Porte veroverde gisteren de gele trui, verzilvert hij vandaag die goeie postie?
Lees verder

Drempel van 5 miljoen gevaccineerde inwoners overschreden, ook 2,5 miljoen Belgen al volledig ingeënt. Volg hier de evolutie op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

LIVE (18u). Kan Nederland tegen Georgië met een positieve noot naar het EK trekken?
• Aftrap: 18u
Lees verder

LIVE (18u). Engeland oefent nog een laatste keer tegen Roemenië
• Aftrap: 18u
Lees verder

Ontplofte step is al vierde incident met batterijen in Brussel in week tijd: brandweer waarschuwt voor gevaren
In een flat aan de Leuvensesteenweg in Evere is vanochtend de batterij ontploft van een elektrische step die aan het opladen was. De step kon geblust worden maar de bewoner van de flat liep eerstegraadsbrandwonden op. Volgens de brandweer is het al het vierde incident met batterijen op 8 dagen tijd.
Lees verder

LIVE (18u). Laten de Denen in aanloop naar het EK nog wat extra in hun kaarten kijken tegen Bosnië?
• Aftrap: 18u
Lees verder

Abdi finisht als tweede op European Cup in Birmingham en duikt met persoonlijk record onder olympische limiet
Bashir Abdi is zaterdag als tweede gefinisht op de European Cup 10.000 meter in Birmingham. Hij dook met 27:24.41 onder de olympische limiet van 27:28.00.
Lees verder

Een ongeziene hagelbui en begin van het einde voor Wilmots: zo verliepen de uitzwaaimatchen van huidige generatie Duivels
Een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Meer dan 40.000 Belgische fans die de Rode Duivels een laatste keer toejuichen voor ze aan een groot toernooi beginnen. Dit jaar moet het zonder publiek, maar de vorige uitzwaaimatchen van deze generatie Duivels stelden nooit teleur. Van een ongeziene hagelbui tot een ruime overwinning tegen Costa Rica.
Lees verder

Actrice Lisa Banes (65) in kritieke toestand in ziekenhuis na aanrijding op zebrapad
De 65-jarige actrice Lisa Banes, vooral bekend van films als 'Gone Girl' en 'Cocktail', ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een aanrijding in New York op vrijdag. Dat laat haar vrouw Kathryn Kranhold zaterdag weten aan The New York Post.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Armée, Bakelants en Wellens in de aanval, Jakobsen geeft op
Het Critérium du Dauphiné eindigt vandaag met een bergrit van 147 kilometer tussen La Léchère-Les-Bains en Les Gets. De renners krijgen een klim van vierde, een van derde, twee van tweede, een van eerste en een van buiten categorie voorgeschoteld. Die laatste, de Col de Joux Plane, is 11,6 kilometer lang en 8,5 procent steil. Op de top is het nog 17 kilometer tot de aankomst, waar als toetje een niet gecategoriseerde klim van 6 kilometer aan 3 procent verorberd wordt. Richie Porte veroverde gisteren de gele trui, verzilvert hij vandaag die goeie postie?
Lees verder

Jean-Marie Pfaff is in het verleden vaak naïef en goedgelovig geweest: "Ik heb me te veel laten bedriegen door vrienden"
Precies vijftig jaar geleden werden Jean-Marie Pfaff (67) en Carmen (65) een koppel in café Bij De Snor in Haasdonk. Samen met zijn dochters zorgt de ex-keeper nu voor zijn vrouw die lijdt aan osteoporose. Na al die jaren dat zij voor hém zorgde. Carmen behoedde Jean-Marie voor stommiteiten met valse vrienden, en voor de stap naar de politiek. "'Jij bent daar te lief voor', zei Carmen tegen mij", aldus Jean-Marie.
Lees verder

Hedendaagse royals blijken moderne ouders: "Kindermeisjes? Dat is iets uit het verleden"
De Britse hertogin Kate Middleton (39) verklaarde in een recent interview dat ze het ouderschap tijdens de lockdown 'uitputtend' vond. "Vreemd", zo dachten vele burgers. "Heeft zij dan geen kindermeisje?" Nee, inderdaad: Kate is een moderne mama en steekt haar handen liever zelf uit de mouwen. Zo voorkomt ze dat haar kinderen ooit net als haar schoonbroer prins Harry verklaren dat ze een ongelukkige jeugd hadden. Ze is niet alleen, want steeds meer koninklijke mama's en papa's pakken het volledig anders aan dan de vorige generaties.
Lees verder

Veedieven op motoren richten bloedbad aan in Nigeria: al minstens 88 doden
Een criminele bende heeft een bloedbad aangericht in het noordwesten van Nigeria. Zeven dorpen werden aangevallen, met al zeker 88 doden tot gevolg. Het aantal slachtoffers loopt naar verwachting nog verder op.
Lees verder

Evenepoel herneemt na Giro-opgave in Elfstedenronde: "Nog veel ijs moeten leggen door vocht in knie, maar lichaam heeft koersritme nodig"
De val in de Giro is bijna volledig verteerd. De snij- en schaafwonden aan hand, elleboog, rug en billen zijn genezen. Enkel wat vocht in z'n knie hindert Remco Evenepoel nog wat - hij moest deze week nog "veel ijs leggen". Maar koersen lukt weer en dus is Remco Evenepoel klaar voor competitie.
Lees verder

Van Quickenborne: "Uitgesproken meningen Bouchez geen probleem zolang ze regering niet binnensluipen"
Vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft geen probleem met de uitgesproken meningen van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. "Op voorwaarde wel dat ze de regering niet binnensluipen", verklaarde de minister van Justitie wel in 'De Zevende Dag' op Eén.
Lees verder

"Dat is dan 150 euro a.u.b." Ook de verpakking van je luxehandtas is geld waard
Binnenkort houd je maar beter de verpakkingsdozen van je designer spullen bij. Ze zijn namelijk geld waard. Ja, je leest het goed. Niet alleen het luxe-item zelf, maar ook de box is tegenwoordig enorm gegeerd op de tweedehandssite eBay. Je zal er natuurlijk niet zoveel voor krijgen als voor het item zelf, maar het is mooi meegenomen voor je portemonnee.
Lees verder

Goedele Liekens terug in politiek na strijd tegen huidkanker: "Ik zorg ervoor dat mijn kinderen altijd zonnecrème bijhebben"
Goedele Liekens (58) was vandaag te gast in 'De Zevende Dag'. Daar kondigde ze haar terugkeer naar de politiek aan en vertelde ze openhartig over haar strijd tegen huidkanker.
Lees verder

Jambon: "Versoepeling sociale contacten op agenda van Overlegcomité volgende vrijdag"
Volgende vrijdag komt het Overlegcomité opnieuw bijeen, en dan staan onder meer versoepelingen inzake sociale contacten op de agenda. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd in De Zevende Dag op één. "Maar we moeten altijd met twee worden spreken, want dat is enkel als de cijfers verder dalen en er geen varianten opduiken", aldus Jambon.
Lees verder