Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Automobiliste merkt stoplichten en bel niet op aan overweg en wordt gegrepen door trein

HLN
Automobiliste merkt stoplichten en bel niet op aan overweg en wordt gegrepen door trein
Aan de spooroverweg tussen de Lindekouter in Bambrugge en de Beekstraat in Mere werd dinsdagavond een wagen gegrepen door een trein. Die overweg van spoorlijn L82 heeft geen slagbomen, maar alleen lichten en een bel. De automobiliste raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Brouwers delen gratis bier uit aan iedereen die Bavo heet: "Om ons nieuw bier en de goede doelen in de kijker te zetten"
Joeri (48) en Lauren (24) Cools, brouwers van het gloednieuwe Bavo-bier, komen met een opvallende stunt. Om hun nieuwe bier en de daaraan gekoppelde goede doelen in de kijker te zetten, geven ze eind juni gratis bierpakketten weg aan iedereen uit het Gentse die Bavo heet. "We kunnen allemaal meer doen voor anderen dan we zouden denken", klinkt het.
Lees verder

Britten hebben voor tweede keer sinds pandemie begon dag met geen enkele coronadode
Het Verenigd Koninkrijk heeft vandaag voor de tweede keer sinds de pandemie begon geen enkel corona-gerelateerd overlijden geregistreerd in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de meest recente data van de Britse overheid. Voor de eerste dag zonder coronadoden moeten we terug naar 30 juli vorig jaar. Er werden de afgelopen 24 uur wel nog 3.165 nieuwe coronagevallen geregistreerd.
Lees verder

Britten hebben dag met geen enkele coronadode
Het Verenigd Koninkrijk heeft vandaag geen enkel corona-gerelateerd overlijden geregistreerd in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de meest recente data van de Britse overheid. Er werden de afgelopen 24 uur wel nog 3.165 nieuwe coronagevallen geregistreerd.
Lees verder

De Bruyne geniet van extra weekje vakantie aan zwembad van villa in Heusden-Zolder
Terwijl zijn collega-Duivel gisteren verzamelden in Tubeke, geniet Kevin De Bruyne nog van een weekje extra rust. Welgekomen natuurlijk, na die flinke botsing met Antonio Rüdiger tijdens de Champions League-finale vorig weekend. De Bruyne is wel al in het land, want op Instagram is te zien hoe de middenvelder van het warme weer aan het zwembad van zijn villa in Heusden-Zolder profiteert. Op 7 juni vervoegt De Bruyne zijn ploegmaats bij de nationale ploeg.
Lees verder

Wit-Russische activist steekt zichzelf met pen in keel in de rechtbank
Een Wit-Russich oppositielid heeft zichzelf vandaag in de keel gestoken met een pen in de rechtbank. Vooraf was hij op een bank geklommen en riep hij dat hij onder druk werd gezet om schuldig te pleiten, anders zouden zijn familie en vrienden gearresteerd worden.
Lees verder

Stoltenberg hoort bij Buitenlandministers duidelijke steun voor hervormingsplan NATO 2030
De ministers van Buitenlandse Zaken van de 30 NAVO-landen hebben hun duidelijke steun uitgesproken voor het hervormingsinitiatief NATO 2030 waaraan secretaris-generaal Jens Stoltenberg werkt. Tijdens de top van 14 juni in Brussel zullen de staatshoofden en regeringsleiders een akkoord vinden over de hervorming van de NAVO, maakt Stoltenberg zich sterk. Die top wordt de eerste voor de Amerikaanse president Joe Biden.
Lees verder

EU-Waarnemingscentrum: minimumbelasting multinationals kan België jaarlijks tot 19 miljard extra opleveren
Een internationaal akkoord over de minimale belasting van multinationals zou België tot 19 miljard euro per jaar extra kunnen opleveren. Dat raamt het nieuwe Europese Waarnemingscentrum voor Fiscaliteit vandaag in zijn eerste studie.
Lees verder

Rome vernoemt plein naar ex-president, maar schrijft zijn naam fout
In Rome is vandaag een klein pleintje ingehuldigd, met de naam van vroegere president van Italië, Carlo Azeglio Ciampi. De ceremonie werd echter ontsierd door een typfout.
Lees verder

Disney+ lanceert 25 juni docuserie over de strijd voor LGBTQ+ burgerrechten in Amerika
Disney+ lanceert 25 juni de zesdelige documentaireserie 'PRIDE'. Een reeks die de strijd voor LGBTQ+ burgerrechten in Amerika decennium per decennium in beeld brengt vanaf de jaren 50.
Lees verder

Jürgen Conings was vorig jaar lid van Vlaams Belang
De voortvluchtige militair Jürgen Conings had in het verleden een partijkaart van Vlaams Belang. Dat schrijven De Morgen en Le Soir, en het nieuws wordt bevestigd door de partij. "Er is geen enkele link tussen het Vlaams Belang en de acties van Jürgen Conings", benadrukt woordvoerder Jonas Naeyaert.
Lees verder

Vlaanderen trekt geld uit voor democratische transitie in Wit-Rusland
Vlaanderen trekt 50.000 euro uit voor het International Strategic Action Network for Security (iSANS). "Deze Wit-Russische organisatie speelt vanuit Polen een belangrijke rol in de democratische transitie van Wit-Rusland en staat dicht bij de oppositie van activiste Svetlana Tisjanovskaja", zei minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement na vragen van Gwendolyn Rutten (Open Vld), Annick Lambrecht (Vooruit), Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Karl Vanlouwe (N-VA).
Lees verder

Wending na zwaar ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder (30) geeft zich aan
De bestuurder die een zwaar verkeersongeval veroorzaakte waarbij de 59-jarige Leonetine Ketelslegers zwaargewond raakte en nadien vluchtmisdrijf pleegde in Riemst, heeft zich vandaag aangemeld. Dat laat de lokale politie weten. Het gaat om een man van 30 uit Luik.
Lees verder

Proximus mag Mobile Vikings overnemen
Proximus mag de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile overnemen van mediagroep DPG Media. De mededingingsautoriteit ziet geen bezwaren, zo heeft ze dinsdagavond bekendgemaakt. De overname van 130 miljoen euro zal de komende dagen afgerond worden, laat Proximus van zijn kant weten.
Lees verder

CD&V ziet geen graten in regeringscommissaris met hoofddoek
CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft er geen probleem mee dat de pas aangeduide regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM), Ihsane Haouach, een hoofddoek draagt. "Ze heeft de vrijheid om haar keuze te maken hierin. Ik begrijp het probleem niet", aldus Coens.
Lees verder

Cursisten bedot, geld niet terugbetaald: 58 studenten dienen samen klacht in tegen Centrum voor Avondonderwijs
Al zeker 58 studenten dienen samen een klacht in tegen het 'Centrum voor Avondonderwijs' omdat de opleidingen waarvoor ze betaald hebben niet doorgaan en ze hun inschrijvingsgeld - vaak meer dan duizend euro - niet terugkrijgen. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart. In totaal zijn er meer dan honderd gedupeerden. "Mijn cursus is al twee keer uitgesteld door 'overmacht'. Op aangetekende brieven kreeg ik nooit een antwoord", getuigt Sammy Guglielmini.
Lees verder

Engeland neemt liefst vier rechtsbacks mee naar EK, geen Lingard in selectie
Engeland-bondscoach Gareth Southgate heeft zijn selectie voor het EK bekendgemaakt. Opvallend: hij neemt liefst vier rechtsbacks mee. Jesse Lingard en Ollie Watkins blijven thuis.
Lees verder

Autoverkoop nog altijd een kwart lager dan voor coronapandemie
De voorbije maand mei werden in België 34.836 nieuwe personenwagens ingeschreven, nagenoeg evenveel als in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste vijf maanden telde Febiac, de federatie van de autosector, 191.265 inschrijvingen van nieuwe personenwagens. Dat is een stijging met 14,2 procent tegenover het coronajaar 2020, maar nog altijd ruim 26 procent minder dan in dezelfde periode voor corona, in 2019.
Lees verder

Francky Dury stopt na komend seizoen als trainer van Zulte Waregem
Het seizoen 2021-2022 wordt het laatste van Francky Dury als coach van Zulte Waregem. Dat heeft de club bekendgemaakt. Dury is de langstzittende coach in de Jupiler Pro League.
Lees verder

Officieel: Carlo Ancelotti volgt Zinedine Zidane op bij Real Madrid
De Italiaan Carlo Ancelotti (61) volgt Zinédine Zidane op als hoofdtrainer bij Real Madrid. Dat heeft de Spaanse club zopas aangekondigd via de sociale media.
Lees verder