Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

ASSISEN. Inge Manderick, zoon en ex-man schuldig aan moord op Sara Laeremans: tot 28 jaar cel

HLN
ASSISEN. Inge Manderick, zoon en ex-man schuldig aan moord op Sara Laeremans: tot 28 jaar cel
Na 3,5 uur beraadslaging heeft het Antwerpse hof van assisen Inge Manderick (49) veroordeeld tot 28 jaar opsluiting voor de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel. Haar zoon Glenn Meesseman (29) en haar ex-man Patrice Meesseman (54) kregen ieder 25 cel. Het openbaar ministerie had respectievelijk 30, 28 en 28 jaar cel gevorderd. Inge Manderick draagt volgens het hof een verpletterende verantwoordelijkheid. "Zij had een ongezonde obsessie voor haar kleinkinderen en was de motor en het brein achter de moord op Sara Laeremans."
Lees verder

IN BEELD. Alpecin-Fenix springt in het oog op ploegenvoorstelling in Brest
We zouden het door alle EK-gekte bijna vergeten, maar zaterdag start de Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor Le Grand Départ tonen de renners zich aan het publiek bij de ploegvoorstelling in Brest. Dat levert zoals gewoonlijk flink wat kiekjes op.
Lees verder

Jurist over getuigenis van Britney Spears: "Ze kwam erg vastberaden over"
Tijdens een explosieve getuigenis vertelde Britney Spears (39) woensdag voor het eerst publiekelijk hoe erg ze lijdt onder het voogdijschap van haar vader Jamie (68). Die heeft sinds 2008 controle over haar financiële en persoonlijke leven. Jurist Jonas Van Giel volgde de veelbesproken zitting vannacht via livestream. "Het gebeurt helaas niet vaak dat zo'n voogdijschap ongedaan gemaakt wordt."
Lees verder

Begrotingscontrole krijgt groen licht in de Kamer
De plenaire vergadering van de Kamer heeft vanavond de begrotingscontrole goedgekeurd. Die werd in april al afgeklopt op regeringsniveau, maar er waren sindsdien nog aanpassingen nodig om de begroting volledig in lijn te brengen met de meest recente steun- en relancemaatregelen in het kader van de coronacrisis.
Lees verder

Flyboarder voert spectaculaire show op bij cruiseschip
De opvarenden van cruiseschip Marella Discovery krijgen een bijzondere show van flyboarder James Prestwood (37). De stunt vindt plaats op de Filipijnse nationale feestdag omdat op de boot veel Filipino's werken. En zij genieten met volle teugen.
Lees verder

"2 miljoen euro omzet door de neus geboord": schrappen Tomorrowland is drama voor meer dan 2.500 bedrijven en leveranciers
Ook de zomer van 2021 wordt er één zonder Tomorrowland. Dat is niet alleen een streep door de rekening van de festivalorganisatie en de Vlaamse overheid, die 1,8 miljoen euro steun aan het festival definitief kwijtspeelt. Door de afgelasting zien tal van bedrijven en leveranciers voor meer dan 50 miljoen euro bestellingen geannuleerd. Een taxibaas, een cateraar, een podiumbouwer en een hotelier maken hun rekening.
Lees verder

ABVV zal sociaal akkoord ondertekenen, maar kondigt al actie aan tegen loonnorm
De nipte goedkeuring van het sociaal akkoord door de socialistische vakbond ABVV eerder deze week blijft behouden. Dat heeft de vakbond beslist. Het akkoord over onder meer hogere minimumlonen en landingsbanen wordt dus ondertekend. Maar de vakbond kondigt meteen wel actie aan tegen de loonnorm: een betoging in september, aldus ABVV-voorzitter Thierry Bodson.
Lees verder

Wout van Aert in exclusieve babbel met Stijn Vlaeminck: "Tot en met de tijdrit is geel een doel voor mij"
Droomt hij van de gele trui? Wat doet het met een mens om vrouw en kind zes weken achter te laten? En is Wout van Aert klaar om succes in de Tour te koppelen aan eremetaal op de Olympische Spelen? Een pak pertinente vragen twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk. Stijn Vlaeminck kon in een exclusief gesprek van een kwartier in het teamhotel van Jumbo-Visma de kersverse Belgisch kampioen op de weg aan de tand voelen. "Ik denk dat Georges al zal rondkruipen wanneer ik thuiskom. En Roglic? Die oogt heel ontspannen."
Lees verder

Onverwachte wending in telenovelle 'Lisa': Gert pleegt een moord
De bom is ontploft in 'Lisa'. In de aflevering van donderdagavond werd Mark (Lucas Van den Eynde) tijdens een ruzie met Dorine (Hilde Heijnen) de kop ingeslagen door Gert (Bert Verbeke). De VTM-telenovelle vertrekt pas op 1 juli met vakantie, maar brengt nu duidelijk alles al in stelling om er eerst nog een pittige finaleweek van te maken en er vervolgens met een knal uit te gaan.
Lees verder

Dramatische beelden: bewakingscamera filmt moment waarop flatgebouw in Florida instort
Een bewakingscamera filmde de ramp in Surfside, in de Amerikaanse staat Florida. Daar stortte 's nachts een appartementsgebouw met twaalf verdiepingen deels in. Zo'n 55 van de ruim 130 appartementen zijn vernield of lopen schade op. Er viel minstens één dode, ruim vijftig mensen zijn nog vermist.
Lees verder

Nederlands wielrenner Koen de Kort (38) verliest drie vingers bij off-roadtrip in Andorra
Na een ongeluk tijdens een off-roadtrip in Andorra heeft de Nederlandse wielrenner Koen de Kort (38) een ernstig handletsel opgelopen. Zijn ploeg Trek-Segafredo meldt dat drie vingers van het rechterhand zijn geamputeerd.
Lees verder

Moeder en stiefvader opgepakt na verdacht overlijden baby in Dinant
Na een verdacht overlijden vorige week van een baby in Bouvignes, Dinant, zijn de moeder en de stiefvader van het slachtoffertje vandaag na de begrafenis opgepakt. Dat meldt het parket van Namen.
Lees verder

Bijna honderd coronabesmettingen bij Finse fans na duel met België in Sint-Petersburg: "Dit is een wake up-call"
In Finland is ongerustheid ontstaan nadat bij terugkeer in het land gebleken is dat bij bijna honderd fans die het EK-duel tegen België in Sint-Petersburg bijwoonden, besmetting met het coronavirus is vastgesteld. "Dit is een wake up-call", zegt Geert Molenberghs.
Lees verder

Bijna honderd coronabesmettingen bij Finse fans na duel met België in Sint-Petersburg: "Dit is een wake-upcall"
In Finland is ongerustheid ontstaan nadat bij terugkeer in het land gebleken is dat bij bijna honderd fans die het EK-duel tegen België in Sint-Petersburg bijwoonden, besmetting met het coronavirus is vastgesteld. "Dit is een wake-upcall", zegt Geert Molenberghs.
Lees verder

Stoppen slaan door bij Jonas in 'Familie': overleeft Simon de gijzeling?
De kijkers van 'Familie' zagen donderdagavond hoe Jonas (David Cantens) Simon (Braam Verreth) te lijf ging met marteltuigen. Of hij de gijzeling overleeft, wordt wellicht duidelijk in de extra lange seizoensfinale vrijdag.
Lees verder

Bekende choreograaf in nauwe schoentjes na verschillende zedenfeiten: "We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kinderen. En nu komen we dit te weten"
Lionel Richie, Michael Jackson en Patrick Swayze. Een lijstje van jaren '90-celebrity's die allemaal op de foto stonden met de Dendermondse Kris D.J. (58). D.J, een bekende choreograaf wordt ervan verdacht minstens zeven tieners misbruikt en verkracht te hebben. Hij nodigde de meisjes uit voor privélessen. De choreograaf zou beloofd hebben dat ze een plek vooraan het podium kregen... als ze ingingen op zijn avances. Intussen zou hij zich nog altijd uitgeven voor choreograaf. Zo ging hij te werk en zo reageren zijn ex-werkgevers.
Lees verder

Bekende choreograaf in nauwe schoentjes na zedenfeiten: "We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kinderen. En nu komen we dit te weten"
Lionel Richie, Michael Jackson en Patrick Swayze. Een lijstje van jaren '90-celebrity's die allemaal op de foto stonden met de Dendermondse Kris D.J. (58). D.J, een bekende choreograaf wordt ervan verdacht minstens zeven tieners misbruikt en verkracht te hebben. Hij nodigde de meisjes uit voor privélessen. De choreograaf zou beloofd hebben dat ze een plek vooraan het podium kregen... als ze ingingen op zijn avances. Intussen zou hij zich nog altijd uitgeven voor choreograaf. Zo ging hij te werk en zo reageren zijn ex-werkgevers.
Lees verder

Ministerraad keurt akkoord goed over verwerking gegevens coronacertificaat
De federale ministerraad heeft vandaag in eerste lezing een ontwerp van samenwerkingsakkoord goedgekeurd tussen de federale staat en de deelgebieden over de verwerking van gegevens op het digitaal EU-Covid-certificaat, het Covid Safe Ticket en het PLF-formulier. Het akkoord bevat ook bepalingen over de verwerking van persoonsgegevens van werknemers en zelfstandigen die in het buitenland wonen, maar in België werken.
Lees verder

"Dit gaat nog meer belasting geven": UEFA schrapt na 56 jaar regel rond uitgoals
UEFA heeft beslist om het voordeel van uitgoals vanaf het seizoen 2021-2022 in alle Europese wedstrijden af te schaffen. Is de stand na twee duels gelijk, dan volgen er voortaan strafschoppen en eventueel penalty's. "De belasting wordt nog groter", zeggen Anderlecht-CEO Jos Donvil en Gunther Schepens, technisch adviseur bij AA Gent.
Lees verder

Deze rups maakt een hilarisch geluid wanneer je ze aait
De Rhodinia verecunda staat ook bekend als de 'Taiwanese piepende zijdemot'. In deze geinige video wordt meteen duidelijk waarom.
Lees verder