Doorgaan naar hoofdcontent

Andrew Yang geeft verlies toe, Democratische burgemeesterskandidaat New York nog niet bekend

Andrew Yang geeft verlies toe, Democratische burgemeesterskandidaat New York nog niet bekend

De Democraat Andrew Yang heeft de handdoek in de ring gegooid in de strijd om het Democratische burgemeestersticket voor New York. Hij werd lang beschouwd als topfavoriet, maar stond twee uur na het sluiten van de stembureaus pas op plaats vier. Drie kandidaten zijn nog in de running, Eric Adams staat aan de leiding.

Lees verder

Pukkelpop roept jongeren op om zich te laten vaccineren met Johnson & Johnson

In navolging van het Hasseltse vaccinatiecentrum roept ook Pukkelpop jongeren op om zich via QVAX te registreren voor een prik van het Johnson & Johnson-vaccin. 'Meld je aan en de kans is groot dat je meteen opgeroepen wordt', posten ze op Instagram.

Lees verder

Miljarden in ruil voor hervormingen: Belgisch herstelplan krijgt groen licht

De Europese Commissie keurt het Belgische relanceplan van 5,9 miljard euro goed. Als de Raad dat oordeel volgt, dan komen de eerste 770 miljoen euro deze zomer nog vrij. Aan de rest van het bedrag hangen verdere hervormingen vast.

Lees verder

Fans van de Orient Express wachten urenlang in station Essen om beroemde trein te zien

De Orient Express zorgde dinsdag voor beroering in het noorden van Antwerpen. Toen op onder meer de radio te horen was dat de beroemde trein in Essen eventjes zou stoppen, trokken meer dan honderd liefhebbers naar het station. Uiteindelijk moesten ze tot 23.15 uur wachten.

Lees verder

Von der Leyen noemt Hongaarse antihomowet 'schande' en 'duidelijk discriminerend'

De nieuwe antihomowet in Hongarije gaat in tegen alle fundamentele waarden van Europa. Dat heeft Ursula Von der Leyen gezegd. De commissievoorzitter zal een brief sturen naar Boedapest om de 'juridische bekommernissen' van de Commissie uit te drukken.

Lees verder

Bockie de Repper: 'Ik heb niets met dure kledij of gekke sneakers, want ik verneuk die altijd in het weekend'

Bockie de Repper, gekend als Youtuber en finalist van 'De slimste mens ter wereld', is nu ook model, hij is te zien in de fancollectie van de Nederlandse winkelketen Zeeman. Dit zijn zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Olifant op zoek naar eten dringt keuken binnen in Thailand

Zaterdag heeft een olifant het gezin van Ratchadawan Puengprasoppon midden in de nacht eens goed doen schrikken. Het dier stak zijn kop door een gat in de keukenmuur en ging op zoek naar iets lekkers. Erg onverwacht vond de vrouw het niet, want het was niet de eerste keer dat de olifant op bezoek kwam in haar keuken.

Lees verder

'Ongepaste' informatiecampagne over vaccinaties van Smartschool gehaald nadat ouders protesteren

Smartschool, het digitale leerplatform van de meerderheid van de middelbare scholen in Vlaanderen, heeft een informatiecampagne over corona­vaccins van zijn platform gehaald.

Lees verder

Tweede coronageval bij Oegandese delegatie in Tokio

Vier dagen na de eerste positieve coronatest bij de Oegandese delegatie, die zaterdag toekwam in Tokio, maakten de organisatoren van de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad woensdag bekend dat er een tweede Oegandees positief testte op covid-19.

Lees verder

Eurosongwinnaar Måneskin komt naar Lokerse Feesten

De Italiaanse groep Måneskin komt op donderdag 5 augustus naar de Lokerse Feesten. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De groep won vorige maand voor het eerst in meer dan dertig jaar het Eurovisiesongfestival voor Italië.

Lees verder

Verlinden stelt preventieve maatregelen voor om vandalisme op recreatiedomeinen te vermijden

Recreatiegebieden en -zones krijgen versterking in de aanpak van overlast. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft in provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen een ministeriële omzendbrief voorgesteld met preventieve maatregelen. Verlinden laat de domeinen ook toe een toegangsverbod op te leggen, of burgemeesters een plaatsverbod in te stellen.

Lees verder

Duizend Belgen stellen zich in Europa kandidaat-astronaut

Er hebben zich 22.589 mensen, onder wie 1.019 Belgen, kandidaat gesteld om astronaut te worden bij ESA, heeft het Europees Ruimtevaartbureau woensdag bekendgemaakt. Het gaat om voorlopige cijfers, die directeur-generaal Josef Aschbacher 'vrij historisch' noemde.

Lees verder

Verdacht overlijden in woonzorgcentrum in Heusden, bewoner naar gevangenis

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen.

Lees verder

12- tot 15-jarigen met onderliggende aandoening krijgen vaccin

De interministeriële conferentie Volksgezondheid heeft vanmorgen het licht op groen gezet voor de vaccinatie van jongeren van 12 tot en met 15 jaar met onderliggende aandoeningen met het Pfizer-vaccin.

Lees verder

Russische waarschuwingsschoten tegen Brits marineschip op Zwarte Zee

Rusland heeft 'waarschuwingsschoten' afgevuurd tegen een torpedojager van de Brits marine op de Zwarte Zee, veertig kilometer uit de kust van de door Moskou geannexeerde Krim, zo heeft het ministerie van Defensie in Moskou woensdag gemeld.

Lees verder

Uefa noemt verzoek München 'politiek' en deelt logo met regenboogvlag

De Europese Voetbalfederatie (Uefa) verdedigt haar beslissing om de regenboogkleuren op het voetbalstadion in München te verbieden. Volgens de federatie was het verzoek van de Duitse stad 'politiek', eerder dan de beslissing om het verzoek af te wijzen. Het logo van de voetbalfederatie prijkt op Twitter eveneens in regenboogkleuren.

Lees verder

Indiase man filmt hoe brug voor zijn voeten wegzakt

Het district Banaskantha in het noordwesten van India wordt getroffen door hevige regenval en dat leidt tot heel wat overstroomde gebieden. Het vele water zorgt ook voor problemen. Een man kon filmen hoe een deel van een brug is ingestort toen die de grote hoeveelheid water niet meer aankon. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Will Still wordt assistent-trainer bij Stade Reims in Ligue 1

Ex-Beerschottrainer Will Still tekende een contract voor twee jaar bij Stade Reims in de Franse Ligue 1. Still wordt er assistent-trainer van Óscar García en komt bij Reims landgenoten Wout Faes, Thibault De Smet en Thomas Foket tegen.

Lees verder

Belgian Cats maken tegen Rusland jacht op plaats in halve finales EK

De Belgische nationale basketvrouwen nemen het vandaag in het Franse Straatsburg in de kwartfinales van het EK basket op tegen Rusland. De Belgian Cats (FIBA 6) proberen tegen de Russinnen (FIBA 12) een ticket te veroveren voor de halve finales.

Lees verder

Cassatie verbreekt veroordeling van ex-parlementariër Christian Van Eyken

Voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot zijn woensdagnamiddag voorlopig vrijgelaten. De twee werden vorig jaar veroordeeld tot 23 jaar cel voor de moord op Marc Dellea (45), de toenmalige man van Boigelot. Dit jaar werd de straf zelfs opgetrokken tot 27 jaar door het Brusselse hof van beroep. Maar Cassatie heeft nu geoordeeld dat bij die laatste veroordeling de rechten van de verdediging geschonden zijn.

Lees verder

Verbod op verkoop van alcohol op locaties van Olympische Spelen

Er zullen geen alcoholische dranken worden verkocht op de locaties waar de Olympische Spelen komende zomer (23 juli-8 augustus) plaatsvinden. Dat maakte Seiko Hashimoto, de voorzitter van het organisatiecomité, woensdag bekend.

Lees verder

Golfers Detry en Pieters kwalificeren zich voor Olympische Spelen

Golfers Thomas Detry en Thomas Pieters mogen voor België deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. De internationale golffederatie (IGF) heeft haar officiële lijst van 60 spelers bekendgemaakt die tussen 29 juli en 1 augustus een gooi doen naar olympisch goud.

Lees verder

Voor het eerst sinds 1928 stuurt België dressuurteam naar de Spelen

De Belgische Ruitersportfederatie (FRBSE) heeft woensdag laten weten dat ons land op de komende Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus) nog eens de kans krijgt om met een dressuurploeg deel te nemen.

Lees verder

Teams moeten Tour verlaten bij twee positieve coronatests bij renners binnen zeven dagen

Een wielerteam zal uitgesloten worden in de Ronde van Frankrijk vanaf het moment dat twee van haar renners binnen de week een positieve test op covid-19 afleggen. Dat maakte de Internationale Wielerunie (UCI) woensdag bekend. Zaterdag start de Tour in het Franse Brest.

Lees verder

Poolse doelman steekt sigaret op vlak voor busreis

Wojciech Szczesny is in een relletje terechtgekomen door net voor de afreis richting Sevilla, voor het EK-duel tegen Spanje (1-1), een sigaret te roken. De doelman werd in het verleden al meermaals gefotografeerd met een sigaret.

Lees verder

Braziliaans Kamerlid geeft borstvoeding tijdens toespraak

Talira Petrone, lid van de Kamer van Afgevaardigden in Brazilië, kwam maandag in opspraak over de privatisering van het grootste energiebedrijf in haar land. Tijdens haar toespraak hield ze haar dochter Moana vast, die ze onophoudelijk verzorgde toen ze haar punt duidelijk maakte. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Lot van Rode Duivels ligt om 18 uur in handen van Polen

Robert Lewandowski kan de Rode Duivels vandaag vanaf 18 uur een groot plezier doen. Als de spits van Bayern München zijn Polen voorbij Zweden leidt in groep E, nemen de Belgen het in hun achtste finale op het EK bijna zeker op tegen Zweden.

Lees verder

Filip Joos over regenboogdiscussie: 'Het is alsof Uefa nog snel iets in doofpot wil steken'

De Uefa blijft haar beslissing verdedigen om de regenboogkleuren op het voetbalstadion in München te verbieden. Maar wat zegt die beslissing precies over de Uefa? We vroegen het aan voetbalanalist en columnist Filip Joos: 'Natuurlijk is dit een gemiste kans.' Bekijk zijn analyse in bovenstaande video.

Lees verder

Uefa-voorzitter Ceferin hekelt 'populistische' initiatieven

Aleksander Ceferin, de voorzitter van de Europese Voetbalbond, staat helemaal achter het verbod van de Uefa om de Allianz Arena in de regenboogkleuren te verlichten voor de EK-match Duitsland-Hongarije van woensdagavond, omdat het een politieke boodschap is tegen een Hongaarse wet. De stad München had daarvoor tevergeefs de goedkeuring gevraagd. In een interview met Die Welt stelt de Sloveen de 'populistische' initiatieven aan de kaak.

Lees verder

Ruben Bemelmans strandt in tweede voorronde Wimbledon, geen Belgische man op de hoofdtabel

Ruben Bemelmans (ATP 217) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van Wimbledon. Hij verloor in drie sets van de Australiër Christopher O'Connell (ATP 131).

Lees verder

Tomorrowland blaast zelf komende editie af

Het festival Tomorrowland gaat dit jaar niet door. Nadat de burgemeesters van Boom en Rumst eerder hadden geweigerd om een vergunning toe te kennen, heeft de organisatie besloten dat het nog weinig zin heeft. 'Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken.'

Lees verder

Ultrakatholieken veroordeeld voor vernieling 'Holy Cow'

Zes conservatief-katholieken vandaliseerden vier jaar geleden het kunstwerk 'Holy Cow' van Tom Herck in de kerk van Kuttekoven. 'Religieus fundamentalisme', oordeelt de rechter. De zes moeten 40 tot 60 uur werkstraf uitvoeren en een boete van 400 euro betalen.

Lees verder

Motivatiebarometer: Beloning overtuigt vaccintwijfelaars niet

Het nieuwste rapport van de motivatiebarometer geeft inzicht in wat vaccintwijfelaars zeker niet over de streep trekt: druk. Of het nu gaat om een beloning, sancties of het aanpraten van schuldgevoelens, het helpt niet. Twijfelaars geef je best gewoon tijd. 'Maar liefst 79 procent van wie twijfelde in april bleek in juni gevaccineerd.'

Lees verder

Nieuwe nachttrein verbindt Berlijn, Kopenhagen en Stockholm

Deze zomer komt er een nieuwe nachttreinverbinding tussen de Duitse hoofdstad Berlijn, en de Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm. Dat maakte de Franse spoorwegmaatschappij Transdev woensdag bekend, die de lijn uitbaat via haar Zweedse dochter Snälltåget.

Lees verder

Rode Duivels zo goed als zeker tegen nummer drie van gevreesde 'groep des doods' in achtste finales

De Rode Duivels spelen hun achtste finale op het EK zo goed als zeker tegen de nummer drie van de 'groep des doods' met Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije.

Lees verder

Twee doelpunten Lewandowski volstaan niet voor Polen, degelijk Zweden is groepswinnaar

Polen is er niet in geslaagd om te voorkomen dat de Rode Duivels tegen de derde uit de 'groep des doods' kunnen uitkomen. Twee doelpunten van Robert Lewandowski volstonden niet om de sterke Zweden af te stoppen.

Lees verder

Spanje na blunder van Dubravka met ruime cijfers voorbij Slovakije naar volgende ronde

Spanje heeft gedaan wat het moest doen en heeft Slovakije met zware 0-5-cijfers huiswaarts gestuurd. Slovakije-doelman Dubravka was met een enorme flater bij de 0-1 de schlemiel bij de thuisploeg.

Lees verder

'Koning van de antivirus' McAfee dood aangetroffen in cel

De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee (75) is dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. Alles wijst op zelfmoord, bevestigt het ministerie van Justitie een bericht in de Spaanse krant El Mundo woensdagavond. Nog maar enkele uren geleden hadden Spaanse rechters beslist dat hij werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Lees verder

Nina Derwael zal na Spelen haar wereldtitel niet verdedigen

Nina Derwael zal in oktober niet afreizen naar het WK in het Japanse Kitakyushu om er haar wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers te verdedigen. Deze zomer mikt de 21-jarige Limburgse voluit op olympisch goud en daarna gaat de riem er enkele maanden af.

Lees verder

Emma Meesseman leidt Belgian Cats na thriller tegen Rusland naar halve finales op EK basketbal

Ze moesten er hard voor knokken, maar de Belgian Cats hebben zich geplaatst voor de halve finales van het EK.

Lees verder

Jonathan Borlée past voor individuele deelname in Tokio, aflossing wel nog een optie

Jonathan Borlée past voor het BK van komend weekend in Brussel en dus ook voor individuele deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat berichtte Le Soir woensdag en is inmiddels door Jacques Borlée bevestigd aan Belga. Hij trekt wel als reserve voor de 4x400 meter naar Tokio.

Lees verder

Zware topaffiche voor Duivels: Ronaldo versus Romelu

Cristiano Ronaldo versus Romelu Lukaku. De koning van Milaan versus de wereldster van Juventus. Met het sterke Portugal als tegenstander van de Rode Duivels wordt de achtste finale een topaffiche om naar uit te kijken.

Lees verder

Duitsland pas in slotfase naast Hongarije en naar 1/8ste finales

Duitsland is aan een blamage ontsnapt. Het kwam tegen Hongarije tot twee keer toe op achterstand, maar mag dankzij een late 2-2-gelijkmaker van Leon Goretzka alsnog naar de volgende ronde. Hongarije blijft met lege handen achter, maar heeft zich in de 'groep des doods' geweerd als een duivel in een wijwatervat.

Lees verder

Portugal eindigt derde en stoot door na penaltydrama tegen Frankrijk

Vier doelpunten, waarvan drie strafschoppen. Frankrijk en Portugal hielden elkaar in de Puskas Arena in evenwicht in de laatste groepswedstrijd op het EK voetbal, doelpuntenmakers Ronaldo en Benzema deden hetzelfde en namen alle treffers voor hun rekening: 2-2. Voor Frankrijk volstond een puntendeling voor de groepswinst, Portugal mag zich opmaken voor een topduel met onze Rode Duivels.

Lees verder

Diep in de zee

De kunst van het mediteren is een beetje gemeen. Wie er het meest nood aan heeft, slaagt er doorgaans het minst in. Het is aangenaam mediteren als je zelf een kabbelend beekje bent. Maar wat doe je als, zoals bij Nele Van den Broeck, een storm op zee in je woedt? Toch heeft Nele een manier gevonden, vertelt ze, liggend in de zetel. En het lijkt te werken, zelfs voor een neurotische bakvis zoals Nele.

Lees verder

Een soort superkracht

Nele Van den Broeck is niet gewoon de theatermaakster die ons verblijdt met een column. Ze is ook deeltijds superheld. Hoe dat precies zit, vertelt ze u liever zelf. Het is een verhaal over water in de lift, aanplakbellen en een nijptang waarmee je de brievenbus moet openmaken. Het is vooral een verhaal over hoe ons brein ons soms te kort doet.

Lees verder

Geef de jongen een naam

Er lag een kindje in de vondelingenschuif. Finn werd het jongetje genoemd, maar dat is een schuilnaam om het jongetje te beschermen tegen te veel nieuwsgierigheid. Hoe het kindje echt heet, daar denkt Wouter Deprez in deze column over na. Omdat een naam veel zegt over hoe we hopen dat ons kindje opgroeit. Wordt het een Tim de timmerman, een Serge die sergeant bij het leger is of een Peter die in Sint-Petersburg gaat wonen? Wouter heeft andere plannen met de vondeling. Bijbelse plannen haast.

Lees verder

Hoe Europa eindelijk een vuist maakt tegen Orban

Hongarije heeft een wet goedgekeurd die het 'afbeelden' en 'promoten' van homoseksualiteit in het bijzijn van minderjarigen verbiedt.

Lees verder

Van Quickenborne wil veroordeelde Sabbe weg als procureur

Bij Justitie wordt gezocht naar een elegante manier om Johan Sabbe, die vorige week werd veroordeeld voor seksueel ongewenst gedrag en aanranding, opzij te schuiven.

Lees verder

Besmettingscijfers blijven fors dalen, 439 patiënten in ziekenhuis

Het aantal nieuwe coronagevallen dat in ons land wordt vastgesteld, blijft dalen. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Droog maar fris

Donderdag start de dag bewolkt, maar geleidelijk komt de zon erdoor aan zee en later ook in het noordwesten van het land. Het blijft overwegend droog over een groot deel van de noordwestelijke landshelft.

Lees verder

Vanaf donderdag geen quarantaine na hoogrisicocontact voor volledig gevaccineerden

Vanaf donderdag 24 juni worden de test- en quarantaineregels versoepeld voor wie volledig gevaccineerd is en een hoogrisico contact heeft gehad. De versoepelingen gelden niet voor wie uit een rode of hoogrisicozone terugkomt.

Lees verder

Britney Spears: 'Ik ben getraumatiseerd, ik wil mijn leven terug'

Voor het eerst in 13 jaar heeft popzangeres Britney Spears openlijk getuigd over de bewindvoering van haar vader. 'Ik was in ontkenning, in shock', zei ze via de telefoon aan de rechter. 'Deze bewindvoering is mishandeling, ik kan geen vol leven leiden.'

Lees verder

Bootjes voor mensensmokkel in vizier van Belgische en Franse politie

In de nacht van 23 op 24 juni hebben de Belgische en Franse politie op verschillende plaatsen een gezamenlijke controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De actie focust op kleine bootjes die door smokkelaars gebruikt worden om transmigranten naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Het komt steeds vaker voor op de Noordzee.

Lees verder