Doorgaan naar hoofdcontent

Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli

HLN
Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli
Van de al meer dan 4,2 miljoen uitgenodigde inwoners in Vlaanderen hebben er slechts een kleine 70.000 expliciet aangegeven dat ze geen prik willen krijgen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) tonen zich bijzonder tevreden over dat lage aantal. Ook het aantal mensen dat de uitnodiging gewoon laat passeren zonder aan te geven dat ze er geen willen, blijft beperkt tot vorige week 8 procent. Het aantal AstraZeneca-weigeraars ligt wel merkelijk hoger. Tegen 11 juli moet het haalbaar zijn om 85 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd te hebben, zei Beke nog op de wekelijkse persbriefing.
Lees verder

De Finnen smeren de kuiten best in: Vermaelen, Witsel, Hazard én De Bruyne starten aan de aftrap
Kevin De Bruyne, aanvoerder Eden Hazard, Axel Witsel en Thomas Vermaelen starten maandagavond in de basis bij de Rode Duivels tegen Finland op de slotspeeldag in groep B, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez vandaag tijdens het persmoment in Tubeke.
Lees verder

Brusselse rechtbank beveelt AstraZeneca vaccins te leveren, maar minder dan EU eiste
De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft farmabedrijf AstraZeneca bevolen om tegen 27 september 50 miljoen doses van zijn coronavaccin te leveren aan de lidstaten van de Europese Unie. Dat zijn er minder dan de Europese Commissie had geëist, maar die claimt niettemin een overwinning.
Lees verder

KOERS KORT. Nieuwe sponsor voor Deceuninck-Quick.Step - Campenaerts maakt debuut in Tour
Deceuninck-Quick.Step kan voortaan rekenen op de centen van Safety Jogger, zo raakte vandaag bekend op een persconferentie. Safety Jogger is een Vlaams bedrijf, gebaseerd in Oudenaarde, dat gespecialiseerd is in veiligheidsschoenen. Patrick Lefévere is dan ook een tevreden man. "Ik ben heel blij. Geld zoeken is niet het gemakkelijkste deel van m'n job, zeker niet in deze covidperiode. Dus ik ben blij dat we een gemotiveerd bedrijf hebben gevonden dat samen met ons wil groeien."
Lees verder

WHO waarschuwt: Deltavariant op weg wereldwijd dominant te worden
Delta is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.
Lees verder

VN-secretaris-generaal Guterres: "Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk"
Na zijn benoeming voor een tweede ambtstermijn heeft VN-secretaris-generaal António Guterres tot internationale samenhang tegenover de grote uitdagingen opgeroepen. "Het kan twee kanten uit gaan: instorting en eeuwige crisis of doorbraak en uitzicht op een groenere, veiligere en betere toekomst voor iedereen. Er zijn redenen voor hoop", zei de 72-jarige Portugees in New York na zijn benoeming. "De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk", aldus de VN-topman.
Lees verder

Wat een contrast: Belgian Cats vegen vloer aan met Slovenië op EK, groepswinst nog steeds mogelijk
Bondscoach Philip Mestdagh wilde vandaag een reactie zien van zijn Belgian Cats op het EK basket - wel, hij kréég ze. De Belgen rolden als een pletwals over Slovenië heen: 92-57. Groepswinst kan zondag nog altijd voor de Cats maar hun lot ligt in handen van Bosnië-Herzegovina.
Lees verder

Zweden wint na een zwakke vertoning met het kleinste verschil van Slowakije
Zweden heeft na een matige partij Slowakije met 1-0 verslagen. Forsberg scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij zette een strafschop feilloos om. Beide ploegen brachten geen goed voetbal op de mat en brachten amper tot geen spektakel.
Lees verder

Buurtbewoner Nieuw Zuid hoorde "enorme knal, alsof vliegtuig neerstortte": "Iedereen begon te rennen"
"Het was net alsof een vliegtuig neerstortte", zo vertelt een buurtbewoner die in de buurt was toen een deel van een school in aanbouw instortte. "Iedereen begon te rennen."
Lees verder

Buurtbewoner hoorde "enorme knal, alsof vliegtuig neerstortte": "Iedereen begon te rennen"
"Het was precies of een vliegtuig neerstortte", zo vertelt een buurtbewoner die in de buurt was toen een deel van een school in aanbouw instortte. "Iedereen begon te rennen."
Lees verder

Britse pers voelt Mourinho nog eens aan de tand over Hazard: "Eden is een geweldige speler, maar hij teert vooral op z'n talent"
Mogen we weer dromen van de beste Eden Hazard? Het vormpeil van de kapitein van de Rode Duivels blijft ook internationaal voer voor debat, zeker na zijn twee kwakkelseizoenen bij Real Madrid. Ex-coach José Mourinho lichtte zijn visie toe bij talkSPORT: "Hij heeft zoveel talent. Je kan je alleen maar voorstellen hoe goed hij zou zijn als hij zich volledig zou focussen op zijn trainingen."
Lees verder

LIVE. Twee wissels bij Kroatië voor duel tegen Tsjechen, voert Schick opnieuw een nummertje op?
• Aftrap: 18u • Groep D • Ref: Carlos del Cerro (Spa) • Schotland
Lees verder

HET DEBAT. Moet Tomorrowland kunnen doorgaan? Dit is jullie mening
Dit jaar geen Tomorrowland. Dat beslisten de burgemeesters van Boom en Rumst. Ze laten naar eigen zeggen "het gezond verstand" spreken. Maar die beslissing krijgt heel wat kritiek. De organisatie reageert teleurgesteld en spreekt van een "gigantische ramp". Wat denk jij? Moet Tomorrowland kunnen doorgaan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Artsen Zonder Grenzen luidt alarmbellen: "Sluit laatste grensdoorgang in Syrië niet"
Artsen Zonder Grenzen (AZG) richt zich tot de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) om op 10 juli 2021 te besluiten de laatste grensovergang naar Syrië open te houden. "Grensovergangen blijven de enige levensvatbare humanitaire kanalen om groeiende behoeften in Noord-Syrië te dekken", stelt de noodhulporganisatie.
Lees verder

Verstappen snelste in tweede vrije oefensessie in GP van Frankrijk
De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) heeft vandaag de scherpste chrono neergezet in de tweede vrije oefensessie van de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk, de zevende WK-manche van het seizoen.
Lees verder

Football Talk. Juventus en Italië rouwen om Giampiero Boniperti - Verlaat Massimo Bruno Charleroi? - Beerschot strikt nieuwe centrale verdediger
Adrien Bongiovanni (21) is in beeld bij FC Seraing, de club van zijn geboorteplaats. De aanvallende middenvelder/hangende spits mag bij AS Monaco gratis weg ondanks een contract dat nog loopt tot juni 2022. Bongiovanni werd opgeleid bij Standard, maar weerstond in 2015 niet aan de lokroep van Monaco. In het Stade Louis II kwam hij nooit aan de oppervlakte. De Monegasken leenden hem uit aan satellietclub Cercle Brugge, Béziers en FC Den Bosch. (AR)
Lees verder

Model Sharon Grobben ging op korte tijd van maat 38 naar 44: "Mijn eerste lingeriefoto was voor veel vrouwen een verademing"
Als tiener werd Sharon Grobben (28) nog uitgelachen met haar volle billen, maar vandaag zijn die haar broodwinning. Met 283.000 volgers op Instagram en verschillende modellencontracten op zak, behoort ze tot de top van de Belgische 'curvy modellen'. "Mijn contract met Victoria's Secret was zo goed als rond toen corona de deur op slot deed."
Lees verder

Sommelier Hannes Desmedt stelt Apero Maison voor, boek bundelt tal van tips voor geslaagde cocktailavond
Nu het zomert, kan Apero Maison een leuke meerwaarde zijn voor iedereen die naar een huisgemaakte cocktail in de zon verlangt. In het nieuwe boek krijg je van cocktailshaker en sommelier Hannes Desmedt uit Kuurne de belangrijkste technieken en tientallen recepten voor een geslaagde cocktailavond mee.
Lees verder

RECENSIE. 'Glad IJs': licht absurde karakterstudie van een disfunctioneel gezin
Je eigen ontvoering in scène zetten om je familie de loef af te steken: ja, 't is ver gekomen bij het Kempense gezin Druyts. In de Streamz-reeks 'Glad IJs' maken we kennis met een bont allegaartje personages en licht absurde situaties en wordt er bovenal op hoog niveau geacteerd. Al betekent dat niet dat de serie een voltreffer is op alle vlakken. Moet u deze reeks streamen of skippen? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Antwerp haalt Bjorn Engels terug naar België
Antwerp heeft zich versterkt met Bjorn Engels. De centrale verdediger, 26 intussen, komt over van Aston Villa. Hij tekent een contract voor vier seizoenen op de Bosuil.
Lees verder