Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 juni 2021

Achter de schermen bij het EK Voetbal op tv: “Ook in de regie juichen we als de Rode Duivels scoren”

HLN
Achter de schermen bij het EK Voetbal op tv: "Ook in de regie juichen we als de Rode Duivels scoren"
Onze Rode Duivels hebben hun entree niet gemist. 3-0 tegen de Russen, 2-1 tegen de Denen en een veelvoud daarvan aan gejuich in de Belgische woonkamers en op terrasjes van De Panne tot Aarlen. Vraag je je wel eens af hoe al dat benenwerk zijn weg vindt naar je flat­screen? Daarvoor trokken we naar Sporza-redactiechef Jurgen Switsers. "Er komt een uit de kluiten gewassen verzameling camera's aan te pas, en het gaat véél verder dan die 90 minuten die de wedstrijd duurt."
Lees verder

LIVE. 70 procent van volwassen Vlamingen kreeg eerste coronavaccin - Volg hier de wekelijkse briefing van Taskforce Vaccinatie
Het Overlegcomité besliste gisteren dat er vanaf volgende week zondag - net op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal - nieuwe versoepelingen ingaan. Premier De Croo beklemtoonde wel dat we op onze hoede moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus, en benadrukte het belang van de tweede prik met het vaccin. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. 84.000 jongeren stelden zich kandidaat voor J&J-vaccin - 70 procent van volwassen Vlamingen kreeg eerste coronavaccin
Het Overlegcomité besliste gisteren dat er vanaf volgende week zondag - net op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal - nieuwe versoepelingen ingaan. Premier De Croo beklemtoonde wel dat we op onze hoede moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus, en benadrukte het belang van de tweede prik met het vaccin. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. De Bilde: "Spelvreugde spat ervan af bij Duivels" - Thorgan Hazard enige afwezige op training - Duitser Felix Brych leidt match tegen Finland
Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainen de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie staat om 11 uur op het programma. Om 14u30 is er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansluiten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels kan u vandaag hier LIVE volgen.
Lees verder

Somers zit maandag samen met burgemeesters van Boom en Rumst
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zit maandag rond de tafel met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft Somers vanmorgen bevestigd op Radio 1. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schuiven mee aan de tafel.
Lees verder

Piloot moet landen met reusachtige spin boven zijn hoofd
Een piloot in Australië heeft een heel stressvolle landing tot een goed einde gebracht. Boven het hoofd van de piloot zat een reusachtige spin. Het beestje valt tijdens de landing zelfs naar beneden en verdwijnt zo even uit het zicht van de inzittenden.
Lees verder

BV's tonen zich zonder make-up: "Mogen we alsjeblieft nog rimpels hebben?"
Hoewel er steeds meer anti-aging-behandelingen op de markt komen, groeit ook de pro-agebeweging. En uit recente cijfers blijkt 60% van de Vlaamse vrouwen minder make-up gebruiken dan voor de pandemie. Ook Ingeborg (54), Evy Gruyaert (41) en actrice Christel Domen (58) omarmen hun natuurlijke look en leeftijd en tonen trots hun ware gelaat. Zonder filter, zonder make-up, maar helemaal klaar voor de zomer! "Ik ben meer fan van een gerimpeld vel met sprankelende ogen dan van een strak gelaat dat niet bij je leeftijd past."
Lees verder

OPROEP: De Vlaming en z'n kippen. Heeft u er en waarom zijn ze zo belangrijk voor u?
De fipronilcrisis, uitbraken met vogelgriep, ophokplicht, het PFOS-schandaal. Vraag het aan de man in de straat en hij wil z'n kippen zelfs niet voor meerdere appelen en eieren kwijt. Ook niet burgemeester Bart De Wever: "Ik heb kippen. Al vele jaren lang. En ik ga die niet naar het vilbeluik brengen, ook al zit ik net binnen die perimeter van tien kilometer. Om eerlijk te zijn, ik ga nu ook niet stoppen met die eieren te eten", zegt hij vandaag in een interview met de kranten van Mediahuis. De Vlaming en zijn ren, het is een huwelijk dat al vele jaren standhoudt.
Lees verder

Deense ploegmaats in de wolken na bezoek van Eriksen: "Dit was precies wat we nodig hadden"
Christian Eriksen heeft gisteren, nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten na een succesvolle operatie, zijn ploeggenoten van de Deense selectie een bezoek gebracht op trainingskamp in Helsingor. "Het was fantastisch Christian te zien", klonk het nadien in koor bij de Deense voetballers.
Lees verder

Hoe haal je zoveel mogelijk geld uit je overtollige stroom?
Prosumenten met een terugdraaiende teller zien hun verbruiksmeter nu snel terugdraaien. Voor eigenaars van zonnepalen en een digitale meter overstijgt de electriciteitsproductie dan weer de eigen vraag. Die 'overtollige stroom' kan je verkopen aan je energieleverancier, maar hoe haal je daar het meeste geld uit? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Er schuilt een roofdier in Mbappé, de rapste spits op het EK: "Alleen in een auto raak ik niet vooruit"
Zijn obsessie voor snelheid gaat ver. In natuurdocumentaires bestudeert hij de plotse versnellingen van roofdieren, maar er schuilt ook een jachtluipaard in Kylian Mbappé, de rapste aanvaller op dit Europees Kampioenschap. Aan de hand van getuigenissen en quotes gaat uw krant op zoek naar parellellen. Hoe een gejaagde Franse vedette van 22 graag zijn prooi verrast, maar tot nader order enkel gevaarlijk is op een veld en in de zone 30. "Ik kick op die adrenaline aan hoge snelheid", zegt Mbappé. "Ik praat er wel eens over met Max Verstappen." Nu nog leren rijden en leren remmen...
Lees verder

Miljardair investeert in cryptomunt die plots 100% in waarde daalt
Speculeren met cryptomunten kan risicovol zijn, dat weet nu ook miljardair Mark Cuban. De steenrijke Amerikaanse eigenaar van NBA-team Dallas Mavericks investeerde in cryptomunt Titan. Die was woensdag nog 64 dollar (54 euro) waard. Een dag later was de waarde echter gezakt tot 0,000000024 dollar.
Lees verder

Zwemlegende Ryan Lochte kan zich niet kwalificeren voor zijn vijfde Spelen
Zwemmer Ryan Lochte heeft naast kwalificatie voor de Olympische Spelen gegrepen bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden. Op de 200 meter wisselslag eindigde hij vrijdag als zevende. Het nummer werd gewonnen door de Amerikaan Michael Andrew voor Chase Kalisz in 1:55.44. De 36-jarige Lochte was ruim vier seconden langzamer.
Lees verder

KOERS KORT. Geen Jasper Philipsen aan de start van het BK wielrennen
Alpecin-Fenix heeft vandaag de lijst bekendgemaakt van hun renners die morgen het BK wielrennen zullen betwisten. Op die lijst geen Jasper Philipsen te bespeuren. Onze 23-jarige landgenoot was een van de topfavorieten nochtans, maar hij kwam vorige week zwaar ten val in de Ronde van België en moet dus verstek geven. Philipsen ging normaal ook de Ronde van Frankrijk (26/06-18/07) rijden, maar of hij daar ook effectief aan de start zal verschijnen, blijft gissen.
Lees verder

LIVE (15u). Hongaarse fans zijn klaar voor match tegen wereldkampioen Frankrijk
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

KVO-coach Alexander Blessin geeft Duitsland geen schijn van kans: "Ik heb geroepen naar mijn tv"
"België hoeft Duitsland alvast niet te vrezen". Coach van het Jaar Alexander Blessin (KVO) spreekt duidelijke taal in de aanloop van het tweede groepsduel van zijn land tegen Portugal: "63 procent balbezit? F*ck that."
Lees verder

Patje Krimson kondigt einde 2 Fabiola aan: "Bedoeling om in 2023 te stoppen"
Zaterdag was Patje Krimson te gast bij Ann Van Elsen in 'Speeltijd' op Joe. Daarin vertelde hij onder meer hoe het is om met Loredana samen te werken, over hoe hij ouder worden ervaart, maar ook over het einde van 2 Fabiola. "In 2023 stoppen we met 2 Fabiola."
Lees verder

Benfica helpt opvallend gerucht wereld uit: Vertonghen verhuist níet naar Genk of Antwerp
Opvallend transfergerucht rond Jan Vertonghen: volgens het Portugese 'Record' zouden Racing Genk en Antwerp de 34-jarige Rode Duivel terug naar België willen halen. Maar daar komt helemaal niks van in huis, zo bevestigde zijn huidige club Benfica intussen op de clubwebsite.
Lees verder

Gaten in cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België
Er blijken nog te weinig cijfers te bestaan over ongelijkheid en discriminatie in ons land. Dat zeggen het Gelijkekansencentrum Unia en de Cel Gelijke Kansen van de federale overheidsdienst Justitie. Een gebrek aan data staat een discussie op basis van feiten in de weg.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Delphine Lecompte: "Als ik nog maar dénk dat mijn lief wegdrijft, bind ik hem aan me via seks"
Delphine Lecompte interviewen is een merkwaardige aangelegenheid. Ze praat over alcoholmisbruik, psychoses, kwelgeesten en een onvervulde kinderwens. Maar is het niet in haar woorden, dan in haar lichaamstaal: er steekt altijd een streep humor in. Onder de sluike pony priemen twee ongeschminkte ogen schalks de wereld in. Delphine blaast, ze zucht, ze is zwartgallig. Maar er mag mee gelachen worden — dat doet ze zelf ook.
Lees verder