Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

40 kinderen gered van overstromingen in Rome

HLN
40 kinderen gered van overstromingen in Rome
Veertig kinderen en zes leerkrachten zijn gered uit een kleuterschool nadat delen van Rome overstroomden na hevige regenval. Dat meldt de brandweer vandaag op Twitter.
Lees verder

Meerderheid dringt aan op gesprek over repatriëring 'Hotel Rwanda-held'
De Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Kamer heeft een resolutie van CD&V-Kamerlid Els Van Hoof goedgekeurd over de situatie van Paul Rusesabagina, die in Rwanda terechtstaat op verdenking van terroristische misdrijven. Enkel oppositiepartijen Vlaams Belang en N-VA onthielden zich. De resolutie veroordeelt niet alleen de gedwongen verdwijning van Rusesabagina, maar vraagt de Belgische regering ook om zijn repatriëring ter sprake te brengen in de dialoog met Rwanda.
Lees verder

Dramatische coronaprik eindigt op de grond voor man met zware fobie voor naalden
Een vaccinatie in het Braziliaanse São Paolo loopt niet bepaald van een leien dakje wanneer een man met een grote angst voor naalden aan de beurt is. De kerel vergaat van de zenuwen en trilt als een juffershondje. Na zijn prik neemt zijn schrik zo de bovenhand dat hij domweg van zijn stokje gaat. Zeg ervan wat je wil, maar hij komt zijn angsten toch maar mooi onder ogen én hij heeft zijn vaccinatie beet!
Lees verder

Renault moet miljoenen betalen na aanklacht dieselschandaal
De Franse autogroep Renault is in Frankrijk aangeklaagd voor bedrog in het onderzoek naar gesjoemel met dieselmotoren. Het autoconcern verweert zich nog tegen de aantijgingen, maar moet om procedurele redenen wel alvast 20 miljoen euro betalen en een bankgarantie van 60 miljoen euro verstrekken om mogelijke schade te dekken.
Lees verder

Renault aangeklaagd voor bedrog in dieselgate
De Franse autogroep Renault is in Frankrijk aangeklaagd voor bedrog in het onderzoek naar gesjoemel met dieselmotoren. De groep ontkent.
Lees verder

Prins Charles reageert voor het eerst op geboorte van kleindochter Lilibet
Prins Charles (72) is het eerste lid van de Britse koninklijke familie die in het openbaar iets over de geboorte van Lilibet, de kersverse dochter van zijn zoon Harry (36) en schoondochter Meghan (39), heeft gezegd. Hij benoemde het gelukkige nieuws dinsdag in een toespraak in een autofabriek in Oxford.
Lees verder

Nieuw wereldrecord? Zuid-Afrikaanse vrouw beweert dat ze bevallen is van tien baby's
Een Zuid-Afrikaanse vrouw is naar eigen zeggen bevallen van tien baby's. Als haar bewering klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht nadert akkoord over Ashimeru - "Boyata mag weg bij Hertha Berlijn"
Normaal gezien blijft Majeed Ashimeru (23) bij Anderlecht. Paars-wit lichtte de aankoopoptie van 2,5 miljoen euro op de RB Salzburg-huurling niet, maar nadert nu een akkoord aan betere voorwaarden. Helemaal rond is de deal nog niet, de speler zit momenteel in Ghana en moet nog medische en fysieke testen afleggen. Toch mogen we zeggen dat een definitieve transfer in principe niet zal uitblijven. (PJC)
Lees verder

'Modern Family'-acteur Jesse Tyler Ferguson behandeld voor huidkanker: "Voortaan factor 1.000 voor mij"
Jesse Tyler Ferguson, vooral bekend van de serie 'Modern Family', is behandeld voor huidkanker. De dokter heeft een kwaadaardig vlekje in zijn hals verwijderd. Dat heeft de 45-jarige acteur zelf laten weten op Instagram.
Lees verder

Facebook haalt reclame voor campagne 'We Are One' van PVDA offline
Via de campagne 'We Are One' verkoopt de PVDA t-shirts en vlaggen met de Belgische driekleur. Officieel is dat om "een sterk signaal voor de eenheid van ons land" uit te sturen in aanloop naar het EK Voetbal en de Olympische Spelen, maar tegelijkertijd is dat ook promotie van het standpunt van de partij over een eengemaakt België. Aangezien PVDA in haar advertenties voor 'We Are One' op Facebook niet vermeldt dat ze erachter zit, heeft het sociale netwerk voorlopig alle reclame voor de campagne offline gehaald. Dat meldt VRTNWS.
Lees verder

Premier De Croo over loonakkoord: "Twintigers en dertigers van vandaag gaan hier niet voor betalen"
Het akkoord om de lonen te doen stijgen zal mensen in de laagste looncategorie prikkelen om te gaan werken, waardoor meer mensen aan de slag zullen gaan. Zo reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) op de kritiek van N-VA dat er geen activerende maatregelen in het ontwerpakkoord zitten. Ook de structurele kost van de maatregelen voor de regering zal beperkt zijn, verwacht de premier. "De twintigers en dertigers van vandaag gaan hier absoluut niet voor betalen", maakt De Croo zich sterk bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Honderden mensen gearresteerd in wereldwijde operatie tegen illegale handel in medicijnen
Wereldwijd zijn 227 mensen opgepakt bij een operatie tegen illegale handel in geneesmiddelen. Dat meldt Interpol dinsdag in een mededeling. Er werden medische middelen in beslag genomen met een totale waarde van 23 miljoen dollar.
Lees verder

ROLAND GARROS. Zverev op automatische piloot naar halve finales
De Duitser Alexander Zverev (ATP 6) heeft zich dinsdag probleemloos geplaatst voor de halve finales op Roland Garros.
Lees verder

Vital Borkelmans en Luc Nilis volgen Rode Duivels op de voet vanuit Koeweit: "Iedereen zit nu wel te janken over Hazard, maar ik denk dat Eden er zal staan"
Terwijl de Rode Duivels zich opmaken voor het EK, strijden Vital Borkelmans (57) en Luc Nilis (54) in Koeweit met Jordanië voor een plaats op het WK 2022. De voormalige Rode Duivels volgen het Belgisch elftal tussen hun WK-matchen door op de voet. Ook in Koeweit is het Deviltime. "Een betere selectie kan je niet hebben."
Lees verder

Vrienden Sanda Dia laten moed niet zakken na nieuw uitstel: "Er komt 'justice for Sanda'. Hoe die er precies zal uitzien, weten we niet, maar ze kómt"
De beste vrienden van Sanda Dia zijn teleurgesteld na de coup de theâtre van maandag, toen de zaak-Reuzegom opnieuw op de lange baan werd geschoven. Maar ze laten de moed niet zakken. Met de verkoop van mondmaskers met daarop de beeltenis van hun overleden vriend blijven ze strijden voor gerechtigheid — ze zamelden intussen al 25.000 euro in. "'Oef', denk ik elke keer als ik iemand met zo'n masker zie, 'wij zijn niet de enigen die verontwaardigd zijn'."
Lees verder

EXPLAINER. Duivels-familie bestaat in totaal uit 70 mensen: hoe komt dat?
Met de aankomst van Thierry Henry in Tubeke is de Rode Duivels-familie nu helemaal compleet. Een grote familie, want in totaal bestaat de bubbel uit maar liefst 70 mensen. 'Er zijn toch maar 26 spelers?', horen we u denken. VTM-nieuwsanker Jan Dewijngaert legt in bovenstaande video uit wat die andere 44 personen uitspoken in Tubeke.
Lees verder

PORTRET. Qua uiterlijk volgde Paula Sémer (96) de tijdsgeest. Qua ideeën ging ze haar eigen pad
"Het bobijntje is af." Met die sobere woorden heeft Paula Sémer beslist dat een rijkgevuld leven ten einde was. Ze werkte op televisie toen er nog met puntjes op de i werd gesproken. Ze was feministe toen het niet over een blote navel ging, maar over stemrecht en een eigen zichtrekening. Ze was, getuige de reacties op haar overlijden, vooral een bijzonder fijne vrouw.
Lees verder

LIVE. Laatste oefenpot voor Frankrijk: maken Mbappé en co korte metten met Bulgarije?
• Frankrijk-Bulgarije • Aftrap: 21u10 • Stade de France • Laatste test voor de wereldkampioen
Lees verder

Auto vliegt tuin in en crasht spectaculair tegen zwembad
's Ochtends vroeg rijdt in het Amerikaanse South Holland (Illinois) een wagen door een hek een tuin in. De bestuurster is de controle over haar stuur verloren en vernielt na het hek ook een zwembad en een trampoline. Niemand raakt gewond, maar de knal tegen het zwembad levert wel spectaculaire beelden op.
Lees verder

Gemengde reacties op eerste kinderboek van Meghan Markle: "Moeilijk voor te stellen dat een kleuter dit leuk vindt"
Sinds vandaag ligt 'The Bench', het eerste kinderboek van Meghan Markle (39), in de winkel. De Britse pers reageert erg gemengd op het debuut van de vrouw van prins Harry (36), met zowel positieve maar ook erg negatieve recensies. Volgens de Britse krant Daily Mail wordt het boek intussen zelfs al aan halve prijs aangeboden.
Lees verder