Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

18 maanden cel voor twintiger die Franse president klap gaf: “Macron vertegenwoordigt de neergang van het land”

HLN
18 maanden cel voor twintiger die Franse president klap gaf: "Macron vertegenwoordigt de neergang van het land"
De man die dinsdag in het zuidoostelijke Tain l'Hermitage een klap uitdeelde aan Frans president Emmanuel Macron is vandaag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan veertien maanden met uitstel. Dat heeft de strafrechter in Valence bepaald. "Macron vertegenwoordigt de neergang van het land", liet Damien Tarel (28) eerder vandaag in de rechtszaal optekenen. De rechter heeft ook een aanhoudingsbevel uitgesproken.
Lees verder

Coronapatiënte Muriel (34) raakt tijdens bevalling in coma en overlijdt weken later
Een kinderverzorgster (34) uit Namen is tijdens haar bevalling in een coma beland en weken later overleden aan de gevolgen van Covid-19. Muriel Lecocq stierf zonder haar pasgeboren zoontje te hebben gezien. Ze overleed op 2 juni, meldt Sudpresse. Zwangere vrouwen raken niet sneller besmet, maar de symptomen zijn wel heviger, zeggen dokters.
Lees verder

Wordt de hyperloop het vervoersmiddel van de toekomst? En hoe werkt het juist?
Is de hyperloop, een bedenking van Elon Musk, het vervoersmiddel van de toekomst? Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen gevraagd om dat te onderzoeken. Maar wat is die hyperloop nu juist? En hoe werkt het?
Lees verder

Matisse (15) plots in zijn slaap gestorven: "Hij wilde kapitein van een cruiseschip worden"
Een levensgenieter, verslingerd aan water, zee en boten. Dat was Matisse Bouvry (15) uit Izegem. De jongen overleed vorige week op internaat in Oostende plots in zijn slaap, geveld door een uitzonderlijke aandoening. Zijn ouders An en Herwig en zus Aline (20) blijven verslagen achter, maar proberen de mooie momenten te koesteren.
Lees verder

Seizoensfinale van 'Thuis' belooft spannend te worden: kan Jacques gestopt worden en verliest Christine nog een kindje?
De zenuwen staan op scherp in 'Thuis'-land. Na de spannende aflevering van vanavond is alvast één ding duidelijk: de seizoensfinale morgen wordt naar goede gewoonte een zenuwslopende rollercoaster. Kan Judith (Katrien De Ruysscher) ontsnappen uit de klauwen van Jacques (Peter Van de Velde)? Slaat de kankerbehandeling van Bob (Christophe Haddad) aan? En is het opnieuw koekenbak tussen Joren (Mathieu Carpentier) en Stan (Lennart Lemmens)?
Lees verder

Bondscoach Red Panthers: "We willen al in 2024 olympische medaille"
De Red Panthers hebben op het EK een uitmuntende groepsfase achter de rug. Terwijl olympisch kampioen Engeland vanaf vandaag plaatsingswedstrijden moet spelen, staan de Panthers op het hoogste podium in de halve finale tegen Nederland. Raoul Ehren, sinds december 2020 bondscoach, straalt in Amstelveen. De verjongingskuur brengt nu al resultaat op.
Lees verder

LIVE EK hockey. De Kerpel zet Red Lions op voorsprong tegen Nederland!
Kunnen de Red Lions zich plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap? In de halve finale nemen ze het op tegen onze noorderburen uit Nederland. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Belgische acrobaat zal te zien zijn op openingsceremonie van EK voetbal
Het EK voetbal start op vrijdag 11 juni in Rome met de openingsmatch tussen Turkije en Italië. Maar ook al voor de aftrap zal een Belg voor spektakel zorgen. Acrobaat Nils Valkenborgh zal te zien zijn in de openingsceremonie. Voor de act zal hij als een vliegende drummer over het stadion zoeven.
Lees verder

Wachtlijst hulp voor personen met een handicap blijft stijgen
Uit het jaarverslag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) blijkt dat de wachtlijst voor gespecialiseerde hulp eind 2020 met 545 mensen was aangegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Er waren 16.523 wachtenden. Bij de start van de Vlaamse legislatuur in 2019 werd een extra budget van 270 miljoen euro voorzien voor de periode 2020-2024. In 2020 werd 40 miljoen euro extra besteed.
Lees verder

Belg (30) schuldig bevonden aan dubbele kindermoord in Spanje: hij riskeert 50 jaar cel
De 30-jarige Brusselaar Gabriel Salvador is in Valencia schuldig bevonden aan de moord op zijn twee kinderen. Ook zijn vrouw María Gumbau werd schuldig bevonden. Salvador riskeert 50 jaar cel, zijn vrouw 25 jaar internering. Vrijdag kent het koppel hun straf.
Lees verder

"Leg mij eens uit waarom de sleutel aan mij plakt?" Joanna komt in parlement demonstreren hoe magnetisch ze is na vaccinatie
Over de coronavaccins doen de gekste verzinsels de ronde. Eentje daarvan is dat een inenting je lichaam magnetisch maakt, iets wat een vrouw wilde komen demonstreren in het parlement van de Amerikaanse staat Ohio. Joanna Overholt, nota bene een verpleegster, haalde in een commissie een sleutel boven die ze tegen haar borstkas drukte. "Leg mij eens uit waarom de sleutel aan mij plakt?", vroeg ze. Haar optreden gaat viraal en leidt tot heel wat hilariteit.
Lees verder

Joanna komt in parlement demonstreren hoe magnetisch ze is na vaccinatie. Het loopt niet echt zoals ze verwacht
Over de coronavaccins doen de gekste verzinsels de ronde. Eentje daarvan is dat een inenting je lichaam magnetisch maakt, iets wat een vrouw wilde komen demonstreren in het parlement van de Amerikaanse staat Ohio. Joanna Overholt, nota bene een verpleegster, haalde in een commissie een sleutel boven die ze tegen haar borstkas drukte. "Leg mij eens uit waarom de sleutel aan mij plakt?", vroeg ze. Haar optreden gaat viraal en leidt tot heel wat hilariteit.
Lees verder

Jan Vertonghen aan de vooravond van zijn vijfde groot toernooi: "Stoppen na EK-winst? Neen!"
Geen Rode Duivel die zó trots is dat-ie de kleuren van z'n natie mag verdedigen. 127 keer al. Na het EK zit hij hopelijk aan 134… Aan zijn overgave zal het niet liggen. Jan Vertonghen (34): onze patriot. "Ik heb mijn lesje geleerd in Frankrijk…"
Lees verder

Wit-Russische journalist in ons land getuigt over 10 dagen hel in gevangenis Wit-Rusland
Wit-Rusland is één groot concentratiekamp geworden. Dat zegt de Wit-Russische journalist Ales Silitsj. Hij kreeg tien jaar geleden politiek asiel in ons land, maar ging recent voor enkele weken naar zijn geboorteland en vloog er meteen om een absurde reden in de cel.
Lees verder

Krejcikova en Pavlyuchenkova spelen onuitgegeven vrouwenfinale op Roland Garros
Barbora Krejcikova (WTA 33) heeft zich als tweede geplaatst voor de finale van Roland Garros bij de vrouwen. De 25-jarige Tsjechische versloeg de Griekse Maria Sakkari (WTA 18) in de tweede halve finale na een marathonpartij van drie uur en negentien minuten tennis in drie sets (7-5, 4-6 en 9-7). Eerder vandaag plaatste Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 32) zich al voor de finale.
Lees verder

26-jarige man dood aangetroffen in huis in Brussel: overlijden als verdacht beschouwd
In een pand in de Brusselse Spaarstraat is vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van een 26-jarige man. Dat bevestigt het Brusselse parket. Dat parket heeft een onderzoek geopend en een autopsie bevolen omdat de juiste doodsoorzaak nog onduidelijk is. "Het overlijden wordt voorlopig als verdacht beschouwd", klinkt het.
Lees verder

LIVE EK hockey. Alexander Hendrickx zet de Red Lions met een strafcorner weer op voorsprong!
Kunnen de Red Lions zich plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap? In de halve finale nemen ze het op tegen onze noorderburen uit Nederland. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Onderbroek Bart De Wever tentoongesteld in museum Amsterdam
Het jaar begon voor Bart De Wever (N-VA) op een gênante manier toen hij per ongeluk in zijn onderbroek in beeld kwam tijdens een online interview op Radio 2. En nu heeft dit ongemakkelijke moment een staart gekregen in een Amsterdams museum, zo weet Het Nieuwsblad. Daar wordt de onderbroek van de Antwerpse burgemeester namelijk getoond in een tentoonstelling over datasporen, de gegevens die we overal digitaal achterlaten.
Lees verder

Tientallen miljoenen anti-coronaproducten met gebreken in beslag genomen in EU
Tientallen miljoenen gebrekkige producten die te maken hebben met de bescherming tegen Covid-19 - maskers, gels, tests - zijn in iets meer dan een jaar in beslag genomen in de Europese Unie dankzij een onderzoek van het Europees Bureau voor fraudebestrijding (Olaf). Dat heeft die dienst vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Nieuw videogamelabel Prime Matter: dit zijn hun games
Het Duitse gamebedrijf Koch Media herdoopt zijn gameafdeling tot Prime Matter, een nieuw label waaronder het meteen al een dik dozijn games aankondigt. We pikten alvast de vijf belangrijkste uit dat aanbod.
Lees verder