Doorgaan naar hoofdcontent

150 mannen krijgen vraag om DNA-staal af te staan in onderzoek naar moord op juf Mieke (59): “Jij bent een verdacht...

HLN
150 mannen krijgen vraag om DNA-staal af te staan in onderzoek naar moord op juf Mieke (59): "Jij bent een verdachte, staat er plots. Dat is toch even slikken"
"Een heel raar gevoel, zo'n brief, zeker als je er niets mee te maken hebt." Bijna acht maanden na de moord op juf Mieke Verlinden (59) in Herentals heeft de federale gerechtelijke politie een 150-tal mannen uit de regio een brief gestuurd met de vraag een DNA-staal af te leveren. "De tekst in de brief, die vrijdag in de bus zat, is vrij direct opgesteld", vertelt een anonieme ontvanger van zo'n brief.
Lees verder

CELEBS 24/7. Zanger Ne-Yo wordt voor de vijfde keer papa en Kim Kardashian gaat voor een nieuwe look
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van twee massale valpartijen tot de verschroeiende versnelling van Alaphilippe: bekijk de hoogtepunten van de eerste Tourrit
De eerste Touretappe zit erop. Julian Alaphilippe knalde naar de zege én de gele trui. Voordien vonden er twee massale valpartijen plaats. Bekijk hieronder de opvallendste momenten van de dag.
Lees verder

Ook Van der Poel niet bij machte Alaphilippe te volgen: "Ik was gewoon niet goed genoeg"
De truitjes waren er, maar de zege als ultiem eerbetoon aan opa Raymond Poulidor lukte niet voor Mathieu van der Poel in de openingsrit van de Tour. "Ik was gewoon niet goed genoeg."
Lees verder

Dubbel succes: na 3x3 Lions kwalificeren ook Cats zich voor EK in Parijs
Wat de Lions kunnen, moeten wij ook kunnen moeten de 3x3 Cats gedacht hebben. Na de mannen mogen nu ook de vrouwen naar het 3x3 EK in Parijs. In een do-or-die game won het van Oostenrijk met 6-10.
Lees verder

Grote drukte bij testcentra door vakantiegangers: "Enkel op afspraak maar we proberen iedereen te helpen"
Europa kleurt langzaam maar zeker groen op de coronakaart maar veel landen vragen wel een PCR-test voor afreis. Het erkend testcentrum Clinicare in Beveren opende zaterdag uitzonderlijk de deuren om iedereen te helpen. "We krijgen hier zelfs mensen uit Gent en Antwerpen over de vloer", zeggen zaakvoerders Carl Polet en Elke Vijt. Thuisverplegingsdienst Altrio is intussen zelfs gestart met het afnemen van tests bij mensen thuis.
Lees verder

Vakantiegangers zorgen voor grote drukte bij testcentra in Waasland: thuisverplegers springen bij en testen aan huis
Europa kleurt langzaam maar zeker groen op de coronakaart maar veel landen vragen wel een PCR-test voor afreis. Het erkend testcentrum Clinicare in Beveren opende zaterdag uitzonderlijk de deuren om iedereen te helpen. "We krijgen hier zelfs mensen uit Gent en Antwerpen over de vloer", zeggen zaakvoerders Carl Polet en Elke Vijt. Thuisverplegingsdienst Altrio is intussen zelfs gestart met het afnemen van tests bij mensen thuis.
Lees verder

LIVE. Wales zet Denemarken onder druk, Gareth Bale meest bedrijvige
• Aftrap: 18u • Wales-Denemarken • Amsterdam • Ref: Daniel Siebert (Dui)
Lees verder

Slechte generale repetitie voor Tokio: Nina Derwael gaat in de fout bij afsprong in FIT Challenge Gent
Nina Derwael had troost nodig bij de kwalificaties van de FIT Challenge. Haar afsprong van haar olympische oefening op de brug mislukte waardoor ze slechts een matige puntenscore van 13.900 haalde. Beter dat dit haar nu overkomt dan in Tokio, maar de wake-upcall geeft ook aan dat Derwael geen onfeilbare machine is.
Lees verder

Koen De Bouw liep rol mis in miniserie van Steven Spielberg door coronapandemie
Koen De Bouw (56) zag een rol in een miniserie van Steven Spielberg (74) over de Tweede Wereldoorlog aan z'n neus voorbijgaan. De acteur was op hetzelfde moment een tv-reeks aan het opnemen in de Franse Côte d'Azur en de Amerikaanse crew wilde niemand op de set die al in een andere bubbel aan het draaien was. Dat vertelt De Bouw in De Standaard.
Lees verder

REACTIES. Belgen hopen dat collega's ongeschonden uit 'valpartijenfestijn' komen: "Dit is zo stressvol, de hectiek is bijna onmenselijk"
Een valpartijenfestijn was het, de eerste rit in de Tour. Enkele Belgische deelnemers reageerden voor de VTM-micro na de koers op de turbulente openingsetappe. "Ik hoop dat iedereen er goed uitkomt."
Lees verder

LIVE. Dolberg zet Denemarken met een knappe plaatsbal op voorsprong tegen Wales
• Aftrap: 18u • Wales-Denemarken • Amsterdam • Ref: Daniel Siebert (Dui)
Lees verder

Ingenieur wees in 2018 al op schade aan ingestort gebouw bij Miami Beach
Drie jaar voordat het Champlain Towers South-appartementencomplex vlakbij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, instortte, heeft een ingenieur al gewaarschuwd voor "grote structurele schade" aan het gebouw. Het ging volgens een door de New York Times ingezien rapport onder meer om schade aan het betonnen fundament onder het zwembad en een overvloed aan barsten en afbrokkeling van de pilaren, balken en muren van de parkeergarage onder het 13 verdiepingen tellende complex. De schade is vermoedelijk veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan de zoute zeelucht langs de kust van Zuid-Florida.
Lees verder

Eerste resultaten OVAM-onderzoek naar PFOS-vervuiling bekend: bodemsaneringsnormen overschreden in landbouw- en natuurgebied, niet in woongebied
De eerste resultaten van de PFAS-controlestalen die erkend bodemsaneringsdeskundige Arcadis Belgium in opdracht van de OVAM op 18 juni nam in Zwijndrecht, Beveren en Antwerpen in de omgeving van de 3M-site zijn gekend. De resultaten liggen in de lijn van de tweede set stalen die de gemeente Zwijndrecht gisteren publiceerde en die geen overschrijding van de bodemsaneringsnorm in woongebied aangaf. Wel worden overschrijdingen vastgesteld in landbouw- en natuurgebied. Dat deelt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA), mee.
Lees verder

LIVE. Dolberg maakt zijn tweede van de avond en zet Denemarken op rozen tegen Wales
• Aftrap: 18u • Wales-Denemarken • Amsterdam • Ref: Daniel Siebert (Dui)
Lees verder

Val door hond en Martin die bewustzijn verliest in bus: ook in het verleden startte Tour vaak tumultueus
Met Jasha Sütterlin, Ignatas Konovalovas en Cyril Lemoine moesten liefst drie renners deze Tour al verlaten. Twee grote valpartijen eisen zo een zware tol. Ook onder andere Marc Soler (bijna een half uur verloren), Marc Hirschi, Tony Martin - wéér hij, zie verder, Chris Froome, Rick Zabel André Greipel en Bryan Coquard deelden in de klappen, al zal het medisch bulletin vermoedelijk niet op één A4'tje passen. Van een bewogen openingsetappe gesproken. 't Is jammer genoeg lang niet de eerste keer dat de openingsrit of proloog van de Tour meteen ook het eindstation is voor een of meerdere renners. Een overzicht.
Lees verder

LIVE (21u). Belgian Cats spelen voor historische finale op EK
Schrijven de Belgian Cats geschiedenis? In 2017 veroverden ze brons, vandaag gaan ze voor niets minder dan de EK-finale. De tegenstander is Servië, een thriller ligt in het verschiet. Straks een Belgisch feestje? Volg het live op HLN.be!
Lees verder

Hoogste aantal besmettingen in Groot-Brittannië sinds begin februari
In Groot-Brittannië is op dagbasis het hoogste aantal besmettingen met het coronavirus vastgesteld sinds 5 februari. De autoriteiten meldden zaterdag 18.270 nieuwe gevallen, ongeveer 2.400 meer dan vrijdag. In vergelijking met vorige zaterdag gaat het om bijna een verdubbeling. Reden is de fel om zich heen grijpende deltavariant van het coronavirus.
Lees verder

Britse gezondheidsminister Hancock stapt op na breken coronaregels door maîtresse te zoenen
De Britse minister van Gezondheid Matt Hancock stapt op vanwege een rel rond het breken van de coronaregels. Op foto's was te zien hoe Hancock zoende met een adviseur, terwijl zij niet tot zijn huishouden behoort. Ook zou hij haar zelf hebben aangesteld als topadviseur, maar het was niet bekend dat zij een affaire met elkaar hadden.
Lees verder

Football Talk. Bruno weg bij Charleroi - Jeugdproduct Anderlecht trekt naar Poznan
Milan Corryn (22), jeugdproduct van Anderlecht, tekende deze namiddag bij het Poolse Warta Poznan, afgelopen seizoen vijfde in de Ekstraklasa. De middenvelder, 37-voudig jeugdinternational, komt over van het Slovaakse AS Trencin, waar hij dit seizoen goed was voor 5 goals en 4 assists in 31 wedstrijden. Hij tekende voor 2 seizoenen met optie. (MVS)
Lees verder