Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

15 jaar Wendy en Frans: “Waarom zij wél een partner overhield aan de zoektocht? Ze deed het niet voor het geld”

HLN
15 jaar Wendy en Frans: "Waarom zij wél een partner overhield aan de zoektocht? Ze deed het niet voor het geld"
Deze week is het 15 jaar geleden dat Wendy Van Wanten (61) en Frans Vancoppenolle (58) voor elkaar kozen. Vijftien jaar vol liefde, maar ook moeilijke periodes. Van een zoon die Frans als indringer beschouwde tot een plots afgezegd huwelijk en een recente liefdesbreuk. "Maar we moesten besluiten dat we niet zonder elkaar kunnen", liet Wendy optekenen. Al hangen financiële zorgen als donkere wolken boven de relatie: "Ons spaarpotje raakt snel op."
Lees verder

"Plots stonden allemaal geile mannen voor haar deur": milde straf voor man (37) die naaktfoto's van ex-vriendin op internet verspreidde
Vier jaar lang werd een 34-jarige vrouw uit het Brugse geteisterd door telefoontjes van mannen die seks met haar wilden. Vermeende klanten stonden voor haar deur en zelfs haar buurman en een uitzendkracht op het werk dachten met haar geskypet te hebben. Haar ex-vriend L.V. (37) uit Zedelgem bleek aan de oorzaak te liggen. "Hij verspreidde naaktfoto's van haar op internetfora en chatte zelfs in haar naam", aldus de advocate van het slachtoffer. L.V. betaalde nog voor het vonnis al een schadevergoeding en komt zo weg met een milde straf.
Lees verder

Streamz komt met vierdelige documentaire over populair platform OnlyFans
OnlyFans zag het licht in 2016 en moest oorspronkelijk dienen als een platform waar artiesten tegen betaling exclusieve content konden aanbieden aan hun fans. Maar intussen staat OnlyFans vooral bekend om de weinig verhullende beelden die erop gepubliceerd. In de vierdelige documentaire 'OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid' krijgen we een beter beeld van het fenomeen.
Lees verder

Tickets voor Måneskin op Lokerse Feesten op minder dan een minuut uitverkocht
Pech voor wie een ticket wilde bemachtigen voor het optreden van Songfestival-winnaar Måneskin op de Lokerse Feesten. Het optreden was op minder dan een minuut tijd uitverkocht.
Lees verder

Blink-182-zanger Mark Hoppus heeft kanker
Triest nieuws voor Mark Hoppus. De 49-jarige zanger en bassist van de band Blink-182 heeft via sociale media laten weten kanker te hebben. Hoppus heeft de afgelopen drie maanden chemotherapie ondergaan.
Lees verder

Nederlands ziekenhuis is oorzaak van invloed op hersenen van Covid-19 op het spoor
Het coronavirus SARS-CoV-2 kan hersencellen infecteren. De overdracht van het virus tussen de cellen stopt echter snel, waardoor de schade beperkt blijft. Niettemin leidt de infectie tot een ontstekingsreactie die mogelijk bijdraagt aan de neurologische en psychische klachten waarmee veel mensen kampen die Covid-19 hebben (gehad). Dat meldt het Rotterdamse ziekenhuis Erasmus MCna een onderzoek.
Lees verder

16 Europese leiders vragen aandacht voor LGBTI-gemeenschap niet te laten verslappen
Enkele uren voor de start van een Europese top in Brussel roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) en vijftien andere Europese leiders op om te blijven vechten tegen de discriminatie van de LGBTI-gemeenschap. Die staat in Hongarije momenteel onder grote druk wegens de goedkeuring van een veelbesproken wet die de 'promotie van homoseksualiteit' verbiedt.
Lees verder

Jan Mulder wil bij een corner graag tien penalty's zien en vraagt zich af waar de Belgische arbiters op het EK zijn
De poulefase op het EK zit erop, tijd om de balans op te maken van het scheidsrechterskorps met onze analist Jan Mulder. De Nederlander gaat niet mee in de heersende overtuiging dat zij het goed doen en daar heeft hij een aparte reden voor. Mulder vraagt zich ook af waarom onze Belgische refs niet vertegenwoordig zijn: "Bertrand heeft gefaald."
Lees verder

Tram rijdt zes uur met dode vader rond in Zürich, zoon radeloos: "Mensen zijn te veel met zichzelf bezig"
In Zürich, de grootste stad van Zwitserland, heeft een tram urenlang met het lichaam van een overleden passagier rondgereden, zonder dat iemand iets door had. De familie van de 64-jarige man is met stomheid geslagen. "Mensen zijn tegenwoordig te veel met zichzelf bezig, ze merken hun omgeving niet eens meer op."
Lees verder

Opa's geliefde bodywarmer zit tegenwoordig in een nieuw, hip jasje
'Granny chic' blijft hip. Want na de debardeur – dat gebreide omavestje dat je boven een hemd draagt – is nu ook de bodywarmer opnieuw cool. Ja, eerder iets uit de kast van bompa, maar dat maakt niet uit. Dit jaar ziet het praktische jasje er een pak opvallender uit en past het zo in de garderobe van menig fashionista.
Lees verder

QUIZ. Test je kennis over de boybands van weleer
Twee boybandgroepen laten de rivaliteit van weleer achter zich en hebben de krachten gebundeld. Enkele leden van Backstreet Boys en *NSYNC - inmiddels veertiers - gingen als BackSync in Los Angeles samen het podium op. Iets eenmaligs of smaakt het naar meer? Opgegroeid in de nineties? Dan is deze acht vragen tellende quiz echts iets voor jou.
Lees verder

Frans-Marokkaanse ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al een ontcijferen
Fayçal Ziraoui zorgt online voor ophef met zijn bewering dat hij de twee overgebleven codes van de zogenaamde Zodiac Killer uit Californië heeft ontcijferd. De moordenaar terroriseerde eind jaren zestig de San Francisco Bay Area. Hij werd nooit geïdentificeerd. De 38-jarige Frans-Marokkaanse consultant Ziraoui uit Argenteuil zegt dat hij nu een code kon kraken die de identiteit van de vermoedelijke seriemoordenaar wél prijsgeeft.
Lees verder

Vijf aanhoudingen in België bij onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae
Het Belgische gerecht heeft 17 luxewagens in beslag genomen bij een onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae. Vijf mensen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. "Het betreft een dossier van het type Ponzi- en piramidefraude", meldt het federaal parket in een persbericht.
Lees verder

17 luxewagens in beslag genomen bij onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae
Het Belgische gerecht heeft 17 luxewagens in beslag genomen bij een onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae. Vijf mensen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. "Het betreft een dossier van het type Ponzi- en piramidefraude", meldt het federaal parket in een persbericht. Tot begin deze week had de cryptomunt een marktcapitalisatie van meer dan 20 miljoen dollar (17 miljoen euro), maar die is intussen meer dan gehalveerd.
Lees verder

Hoe Britney Spears jarenlang gedomineerd en bedreigd werd: "Je kan mijn situatie het best vergelijken met sekshandel"
Het enige wat ze moest doen was 'flink en mooi' zijn en luisteren naar wat er haar gezegd werd. Maar Britney Spears (39) beet tijdens een pakkende getuigenis in de rechtbank woensdag voor het eerst publiekelijk van zich af. De popster leefde de afgelopen jaren onder druk van haar vader, dokters en management en werd in het gareel gehouden met dreigementen over haar kinderen of zwaardere medicatie. Een reconstructie van háár versie van de feiten. "Ik huilde een uur lang aan de telefoon. Mjin vader genoot van elke minuut."
Lees verder

Franse topvolleyballer beschuldigt Poolse bondscoach Vital Heynen van racisme, Limburger ontkent in alle talen: "Heb dat woord nog nooit gebruikt"
Is er sprake van een racismerel in de volleybalwereld? Earvin N'Gapeth, een Franse sterspeler met roots in Kameroen, heeft Vital Heynen beschuldigd van racistische uitspraken. "Hij gebruikte het woord 'neger' tegen iemand met een donkere huidskleur." Heynen, actief als bondscoach van Polen, ontkent op Twitter in alle talen.
Lees verder

Franse topvolleyballer beschuldigt Vital Heynen van racisme, Poolse bondscoach ontkent in alle talen: "Heb dat woord nog nooit gebruikt"
Is er sprake van een racismerel in de volleybalwereld? Earvin N'Gapeth, een Franse sterspeler met roots in Kameroen, heeft Vital Heynen beschuldigd van racistische uitspraken. "Hij gebruikte het woord 'neger' tegen iemand met een donkere huidskleur." Heynen, actief als bondscoach van Polen, ontkent op Twitter in alle talen.
Lees verder

Ze vertrouwden op Chinese vaccins. Nu vechten deze landen tegen nieuwe uitbraken
Door snel en goedkoop coronavaccins te verspreiden wil China haar invloed in de wereld vergroten. Van Santiago tot Ulaanbaatar worden de armen ontbloot voor prikken van Sinopharm en SinoVac. Maar in plaats van bevrijd te zijn van Covid-19 kampen deze landen nu met een nieuwe golf van infecties. Ligt het aan de Chinese vaccins?
Lees verder

Alle coronacijfers dalen, maar reproductiegetal stijgt opnieuw (licht): wat is er aan de hand?
De positiviteitsratio daalt nog steeds, tot 1,4 procent. De R-waarde stijgt dan weer licht met 12 procent naar 0,80. Wat moeten we daar dan uit afleiden? Wint de epidemie stilaan terug aan kracht? We vroegen het aan Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

#extreemweer: overstromingen en monsterhagel in Duitsland en Frankrijk
Delen van Frankrijk en Duitsland hebben woensdagavond zware onweders over zich heen gekregen. Ondanks dat de hevige buien vaak maar enkele minuten duurden was hun impact duidelijk merkbaar. Straten en huizen stonden in een mum van tijd onder water of alles werd bedekt onder een wit tapijt van hagel.
Lees verder