Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 juni 2021

14 procent laat vaccinatiedatum schieten, 11 juli daardoor toch haalbaar als vaccinatiestreefdatum: “Het kan, maar ...

HLN
14 procent laat vaccinatiedatum schieten, 11 juli daardoor toch haalbaar als vaccinatiestreefdatum: "Het kan, maar eigenlijk hopen we het net niét te halen"
Mogelijk zal op 11 juli elke volwassen Vlaming die dat wil toch de kans hebben gekregen om minstens een eerste coronaprik te krijgen. Door het steeds groeiend aantal mensen dat hun vaccinatiemoment laat schieten wegens vakantieplannen of om een andere reden, kunnen er steeds meer andere mensen worden uitgenodigd. Ook heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid goed nieuws gekregen over een extra levering Johnson & Johnson-vaccins.
Lees verder

14 procent laat vaccinatiedatum schieten, 11 juli daardoor mogelijk toch haalbaar als vaccinatiestreefdatum: "Het kan, maar eigenlijk hopen we het net niét te halen"
Mogelijk zal op 11 juli elke volwassen Vlaming die dat wil toch de kans hebben gekregen om minstens een eerste coronaprik te krijgen. Door het steeds groeiend aantal mensen dat hun vaccinatiemoment laat schieten wegens vakantieplannen of om een andere reden, kunnen er steeds meer andere mensen worden uitgenodigd. Binnenkort zal de pot met nog uit te nodigen inwoners dan ook leeg zijn. Maar het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hoopt eigenlijk 11 juli net niét te halen.
Lees verder

Stormloop op vaccins zonder afspraak in Gent: "Kom niet meer naar Flanders Expo voor een vaccin, het zit vol"
De oproep van Stad Gent om vandaag naar Flanders Expo te komen om zonder afspraak een vaccin te komen halen, is bijzonder succesvol. Alsof Tomorrowland doorging in Gent, zo ver stonden de rijen om toch maar vandaag gevaccineerd te raken.
Lees verder

Renée Zellweger heeft een nieuwe vriend (die amper drie dagen officieel gescheiden is)
Amper drie dagen nadat de scheiding tussen Ant Anstead (52) en Christina Haack (37) afgerond is, heeft de Britse presentator al iemand nieuw op het oog. De tweevoudig 'Academy Award'-winnaar is aan het daten met 'Judy'-actrice Renée Zellweger (42). Het koppel leerde elkaar kennen op de set van de serie 'Celebrity IOU: Joyride'.
Lees verder

Huizen in een jaar tijd tot 35.000 euro duurder
Een huis in Vlaanderen is op een jaar tijd tot 35.000 euro duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische bureau voor statistiek.
Lees verder

Op stap in het hippe Nieuw Zuid in Antwerpen, een week na het drama: "Onze wijk moest de toekomst worden. Nu heeft ze voor altijd een litteken"
Een fonkelnieuw schoolgebouw dat op 1 september zou openen, zakte vorige week vrijdag als een kaartenhuisje in elkaar. Vijf arbeiders lieten daarbij het leven. Met die harde realiteit moet het hippe Nieuw Zuid, een Antwerpse stadsbuurt in volle ontwikkeling, nu verder. Op de unieke site langs de Schelde zindert het drama stevig na. Wie er woont of werkt, weet dat de tijd zal helen. "Maar onze wijk heeft voor altijd een litteken."
Lees verder

Karel (64) heeft collectie van 3 miljoen Paninistickers waaraan hij meer dan 500.000 euro spendeerde, maar er ontbreekt er eentje: "Mijn waardevolste bewaar ik in een kluis"
Ze noemen Karel De Baerdemaeker (64) uit Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) wel eens de grootste Paniniverzamelaar van het land. Zijn collectie? Meer dan 3 miljoen voetbalstickers, 752 fardes én een enorme verzameling aan Club-Brugge-items. "Ik weet dat het geen hobby meer is, het is een obsessie", vertelt hij zelf, en toont trots zijn verzameling.
Lees verder

Antwerpen organiseert nu ook 'vaccinfuif' voor 16-plussers: "Wie zich dit weekend inschrijft, krijgt woensdag al een prik"
Plots gaat het heel erg snel. Jongvolwassenen en zelfs minderjarigen worden al massaal uitgenodigd voor een eerste prik. In Antwerpen komen dit weekend de twintigers al aan de beurt. Om de verspreiding van de deltavariant voor te zijn, wordt er volgende week woensdag zelfs een feestje gebouwd in het vaccinatiedorp. Iedereen die zestien jaar of ouder is, wordt aangemoedigd zich op de Qvax-reservelijst te zetten dit weekend, zodat ze er woensdag bij kunnen zijn.
Lees verder

Veerle (50) zwaar onder de indruk van explosie bij bovenbuur: "Ali kwam altijd na het werk even goeiedag zeggen"
Vierentwintig uur na de zware explosie in een woning in Zele is Veerle Verswalm (50) nog steeds zwaar onder de indruk van wat er gebeurde. De vrouw woont op het gelijkvloers van het appartement waar de explosie heeft plaatsgevonden. Zij verloor hierbij haar bovenbuur, die ze kent als een bijzonder vriendelijke man. "Ik kan het nog altijd niet goed plaatsen", zegt de dame.
Lees verder

Lading vrachtwagen verandert in vuurzee: E40 richting Gent afgesloten
Op de E40 richting kust heeft vrijdagnamiddag de lading van een vrachtwagen vuur gevat. Aanvankelijk gingen twee rijstroken dicht, maar intussen is de hele snelweg afgesloten.
Lees verder

Belgische Lyne Renée opnieuw te zien in Guy Ritchie-film: "Met Guy samenwerken is een enorme rollercoaster"
De opnames voor 'The Gentlemen' waren nog maar net ingeblikt of Lyne Renée (42) stond alweer op de filmset van Guy Ritchie (52). In een interview met onze Hollywoodreporter legt de Britse regisseur uit waarom hij de West-Vlaamse actrice ook voor zijn nieuwste film 'Cash Truck' liet terugkomen: "Lyne is een héél sympathieke dame, dus voor mij was het vanzelfsprekend dat ik haar er opnieuw bij wilde hebben."
Lees verder

CELEBS 24/7. Lady Gaga heeft iets te vieren en van welke bekende acteur zijn deze kleurrijke teennagels?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Na meer dan week zonder nieuwe besmettingen schrapt IJsland alle coronamaatregelen
Vanaf dit weekend gelden er geen coronamaatregelen meer in IJsland. Zaterdag heft het land alle binnenlandse maatregelen in de strijd tegen het coronavirus op, zo kondigde de regering vrijdag aan. Na meer dan 15 maanden moet de bevolking er zich niet langer houden aan onder meer de afstandsregels of de mondmaskerplicht.
Lees verder

Toeschouwers opnieuw welkom in de Pro League, een derde van de capaciteit mag gebruikt worden
Goed nieuws voor de Belgische voetbalfan. Vanaf zondag 27 juni mogen er weer toeschouwers in de stadions toegelaten worden. De Pro League is blij en opgelucht met de ontwikkeling, lieten ze weten in een communiqué.
Lees verder

Toeschouwers opnieuw welkom in de Pro League
Goed nieuws voor de Belgische voetbalfan. Vanaf zondag 27 juni mogen er weer toeschouwers in de stadions toegelaten worden. Een grote opluchting voor de clubs en de supporters.
Lees verder

Herinschrijven voor inhaalmoment vaccinatie kan vanaf woensdag: zo zal het werken
Vanaf volgende week woensdag, op 30 juni, start Vlaanderen met de inhaalronde voor wie zijn uitnodiging voor een coronavaccin heeft laten passeren, of de eerste keer expliciet zijn uitnodiging geweigerd heeft. Het gaat om een groep van ongeveer 300.000 personen, inschrijven zal via de Qvax-reservelijst kunnen.
Lees verder

Herinschrijven voor inhaalmoment vaccinatie kan vanaf volgende week: zo zal het werken
Vanaf volgende week dinsdag of woensdag start Vlaanderen met de inhaalronde voor wie zijn uitnodiging voor een coronavaccin heeft laten passeren, of de eerste keer expliciet zijn uitnodiging geweigerd heeft. Het gaat om een groep van ongeveer 300.000 personen, inschrijven zal via de Qvax-reservelijst kunnen.
Lees verder

Victoria Beckham maakt haar kledinglijn 40 procent goedkoper: "We hoeven ons niet meer zo op te kleden"
Wie graag een kledingstuk van de luxemodelijn van Victoria Beckham wilde kopen, was tot nu toe al snel zo'n 1.000 euro kwijt. Dat wil de Britse nu anders zien. Ze versmelt haar luxelijn met haar 'budgetvriendelijkere' lijn 'VVB', en maakt haar kleding zo gemiddeld 40 procent goedkoper. "Na deze pandemie hoeven we ons wellicht niet meer zo op te kleden voor elke meeting."
Lees verder

Meer dan 2.000 mensen in Mumbai krijgen zoutoplossing in plaats van vaccin
In de Indiase miljoenenstad Mumbai hebben meer dan 2.000 mensen valse vaccins tegen het coronavirus gekregen. Dat gebeurde in niet-toegelaten tijdelijke centra, georganiseerd door oplichters, meldt de Indiase politie vrijdag. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de slachtoffers naar alle waarschijnlijkheid een zoutoplossing kregen, in plaats van een echt vaccin.
Lees verder

Axel (21) overleed na kroegentocht met dooppeters, hulpverleners getuigen in rechtszaal: "We moesten een tang gebruiken om z'n luchtwegen vrij te krijgen"
Een spoedarts en twee verpleegkundigen zijn vandaag voor de correctionele rechtbank van Luik komen getuigen in de zaak Axel Leroy. De student (21) uit Spa raakte in coma na een ontgroeningskroegentocht en overleed op 2 november 2018. In het proces staan vijf studenten (met een leeftijd van 22 tot 25 jaar) terecht. De drie mannen en twee vrouwen worden beschuldigd van onopzettelijke doding door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg.
Lees verder