Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

1,4 miljard euro eisen ouders van TikTok: “Privacy is belangrijk”

HLN
1,4 miljard euro eisen ouders van TikTok: "Privacy is belangrijk"
Nederlandse ouders van kinderen die de populaire video-app TikTok gebruiken, dienen een schadeclaim in tegen het bedrijf achter de app. Zij vinden dat de applicatie de veiligheid en de privacy van hun kroost niet goed beschermt. De schadevergoeding kan oplopen tot 1,4 miljard euro.
Lees verder

Carrefour lijdt het meest onder succes van maaltijddozen
De warenhuizen zijn het grootste slachtoffer van het succes van de maaltijdboxen. Klanten van Carrefour geven 8,1% van hun budget voor dagelijkse boodschappen uit aan leveranciers zoals HelloFresh en Foodbag, geld dat ze niet meer in de supermarkt kunnen besteden. Bij Delhaize gaat het om 6,2%, bij Colruyt om 4,4%.
Lees verder

Steeds meer peuters met overgewicht: "Corona-effect"
Het aantal tweejarigen met overgewicht is vorig jaar opmerkelijk gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Kind & Gezin verzamelde tijdens consulten en die De Morgen kon inkijken. Het Agentschap Opgroeien spreekt over een 'corona-effect'.
Lees verder

COLUMN. Punker wordt mantelzorger. Leve Johnny Rotten, tedere anarchist
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Johnny Rotten, mantelzorger.
Lees verder

Het valt onze chef voetbal op hoe ontspannen de Rode Duivels de EK-voorbereiding zijn aangevat: "De 'ambiance' kan een toernooi maken of kraken"
Een nieuwe fase in de voorbereiding op het EK is aangebroken, met twee oefenduels in vier dagen. Vanavond Griekenland, zondag Kroatië. Het wordt al iets spannender. Benieuwd of we de goede luim van de afgelopen dagen terugzien in het spel van de Rode Duivels. Onze chef voetbal: "Iedereen is blij en enthousiast. Just fun. Dat was drie jaar geleden ook zo in Rusland."
Lees verder

ANNO 2021. Alida Neslo (66) van 'De Boomhut': "Zelfs aan andere kant van de wereld laat Vlaanderen me niet los"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Alida Neslo, presentatrice en actrice, bekend van 'TV Touché' en 'De Boomhut'. Ze woont sinds 2006 in Suriname.
Lees verder

ANNO 2021. Alida Neslo van 'De Boomhut': "Zelfs aan andere kant van de wereld laat Vlaanderen me niet los"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Alida Neslo, presentatrice en actrice, bekend van 'TV Touché' en vooral 'De Boomhut'. Ze woont sinds 2006 in Suriname. "Snijden ze nog altijd de nek van zo'n ijslam over bij jullie communiefeesten?"
Lees verder

Mannen van Bazart lachen toekomst tegemoet, privé én professioneel: "Mijn eerste vrijgezellen? Letterlijk en figuurlijk shotten met Kevin Janssens"
Gitarist Simon Nuytten krabbelt overeind na een verwoestende huisbrand en zanger Mathieu Terryn stapt deze zomer officieel in het huwelijksbootje. De heren van ­Bazart zijn net als hun nieuwe album 'Onderweg'. Wij spraken de mannen over hun kersverse plaat waar hun onderbuur een speciale band mee heeft, Mathieu zijn vrijgezellen én trouw, en hun verlangen om het podium weer op te kruipen. "In onze single 'Anders' zing ik: 'Zeg wie je voor mij was, altijd al voor mij was.' Een zinnetje dat ik rechtstreeks richt tot mijn verloofde Marie."
Lees verder

Ophef rond filmpje waarin Weyts collega-politici 'neerschiet'
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) ligt onder vuur nadat hij in het online programma 'Shooting Stars' op GoPlay ballonnen met de gezichten van politici kapot-schoot. In een fragment vroeg de presentator aan minister Weyts welke concullega het slechtst kan drinken. De minister aarzelde niet en knalde een ballon met het gezicht van Kristof Calvo (Groen) uit elkaar.
Lees verder

Goldman Sachs voorspelt dat België EK wint
Voorafgaand aan elk WK of EK publiceert de internationale investeringsbank Goldman Sachs wie volgens hun berekeningen de grootste kanshebber op de eindoverwinning is. Ook voor het komende EK heeft het statistische model van Goldman Sachs een simulatie gemaakt, en daaruit komt België naar voor als grootste kandidaat op de eindzege. De Rode Duivels zouden op 11 juli in de finale Italië kloppen. In de halve finales zouden Portugal en Spanje sneuvelen. Kleine kanttekening: Goldman Sachs zat er de vorige keren telkens naast...
Lees verder

Stef Wauters en Jan Mulder unaniem over onze voetbalhelden: "Die jongens hebben écht geen kapsones"
De chemie tussen Romelu Lukaku en Youri Tielemans. De 'plaisanterie' van Eden ­Hazard. En de grootste en de kleinste Rode Duivel, in casu de twee meter lange Thibaut Courtois versus de 169 centimeter van Dries Mertens. Insteken genoeg gisteravond in de voetbalspecial 'Deviltime'. Gastheren Stef Wauters en Jan Mulder waren onder de indruk: "Ik kan na al die jaren dienst wel ­stellen dat ik nooit eerder zoveel wereldtoppers op één avond heb mogen ontvangen als nu in 'Deviltime'."
Lees verder

Achter de schermen van 'Deviltime': "Die jongens hebben écht geen kapsones"
De chemie tussen Romelu Lukaku en Youri Tielemans. De 'plaisanterie' van Eden ­Hazard. En de grootste en de kleinste Rode Duivel, in casu de twee meter lange Thibaut Courtois versus de 169 centimeter van Dries Mertens. Insteken genoeg gisteravond in de voetbalspecial 'Deviltime'. Wij nemen u mee achter de schermen van het unieke programma met gastheren Stef Wauters en Jan Mulder. Zij waren onder de indruk: "Nooit eerder zoveel wereldtoppers op één avond mogen ontvangen."
Lees verder

Frank Raes en Filip Joos verzorgen commentaar bij ongevallen: BOB-campagne richt zich deze zomer op EK voetbal
De BOB-campagne richt zich deze zomer in eerste instantie op het Europees kampioenschap voetbal, meldt Vias institute. Beelden van verkeersongevallen in combinatie met commentaar van voetbalcommentatoren Frank Raes en Filip Joos moeten tot de verbeelding spreken en duidelijk maken dat drinken en rijden combineren gevaarlijk is. De campagne heeft de slogan "Mijn BOB is top".
Lees verder

Opnieuw warme dag met kans op onweer
Zon en wolken wisselen elkaar donderdag af terwijl er ook buien kunnen vallen. Later op de dag en 's avonds is er vooral in het centrum en oosten van het land kans op onweer, terwijl het aan de kust overwegend droog blijft. Het kwik stijgt tot 20 graden aan zee, 24 graden in de Ardennen en 27 graden elders. Dat zegt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Alle cijfers dalen verder, nog 377 patiënten op intensieve zorg
Op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen liggen momenteel 377 coronapatiënten. Hun aantal blijft gestaag afnemen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal nieuwe besmettingen is gedaald met 29 procent.
Lees verder

Wat als je vrouwelijke vormen 'in de weg zitten' op de werf? Lady Bouwer Rachel wringt zich in allerlei bochten om leidingen aan te sluiten
Lady Bouwer Rachel moet nieuwe leidingen aansluiten en moet daarvoor overal tussen kruipen. Helaas zijn die kleine ruimtes niet voorzien op vrouwelijke vormen. Gelukkig is Rachel geen opgever en klaart ze de klus zonder hulp van haar mannelijke collega. Bekijk de volledige aflevering van 'Lady Bouwers' op VTM GO.
Lees verder

Football Talk. RSCA praat over Serviër - Weer uitstel stemming integratie beloften
Anderlecht is volop bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. In die context ligt er een dossier Njegos Petrovic op het bureau van Peter Verbeke. De 21-jarige middenvelder van Rode Ster Belgrado is een potentiële opvolger voor Albert Sambi Lokonga, die wellicht vertrekt. Sommige bronnen spreken van een paars-wit bod op Petrovic, maar volgens onze info gaat het voorlopig om verkennende gesprekken met de entourage van de speler. Maar wat niet is, kan nog komen, natuurlijk... (PJC)
Lees verder

DUIVELSDEBAT. Degryse over Hazard: "Puur sportief gezien is het tegen alle logica in als hij de pannen van het dak speelt"
Nog 9 keer slapen en dan trappen de Rode Duivels hun EK 2021 op gang. Doet ons land straffer dan drie jaar geleden op het WK in Rusland? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ging in debat met analist Marc Degryse. Vierde topic: de vorm van Eden Hazard. "Hij kan er ineens weer plezier in vinden."
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse interviewt Spaans kampioen Yannick Carrasco: "Ik teerde vroeger te veel op mijn talent"
"Carrasco zal goed zijn op het EK." Marc Degryse dient niet meer overtuigd te worden. Een halfuur mocht onze huisanalist in het hoofd van Yannick Carrasco (27) kijken. "Aan alles voel je dat hij goed in z'n vel zit. Carrasco straalt rust, vertrouwen én honger uit." Vamos.
Lees verder

Bolingo loopt met symbolische witte streep op kin
Cynthia Bolingo loopt met een bijzonder signatuur: een wit verticaal lijntje op de onderkin. Op de podcast 'Vestière' van La Dernière Heure lichtte ze eerder de betekenis toe. De streep staat voor haar symbool voor een zekere dualiteit in het leven. "Het vertegenwoordigt zowel het evenwicht als mijn dubbele nationaliteit (België-Congo, red).
Lees verder