Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

10 miljoenste vaccin geleverd, 'superspuiten’ leverden campagne al 1,5 miljoen dosissen winst op

HLN
10 miljoenste vaccin geleverd, 'superspuiten' leverden campagne al 1,5 miljoen dosissen winst op
Met een grote levering van meer dan 800.000 Pfizer-dosissen is de kaap van tien miljoen geleverde coronavaccins overschreden in ons land. Dankzij de zogenaamde superspuiten, die toelaten meer dosissen uit een flacon te halen, leverde ons dat zelfs al bijna 12 miljoen stuks op, of 1,5 miljoen dosissen winst. Later deze week zal het 10 miljoenste vaccin ook worden toegediend.
Lees verder

Tien miljoenste vaccin geleverd, 'superspuiten' leverden campagne al 1,5 miljoen dosissen winst op
Met een grote levering van meer dan 800.000 Pfizer-dosissen is de kaap van tien miljoen geleverde coronavaccins overschreden in ons land. Dankzij de zogenaamde superspuiten die toelaten meer dosissen uit een flacon te halen, leverde ons dat zelfs al bijna 12 miljoen stuks op, of 1,5 miljoen dosissen winst. Later deze week zal het tien miljoenste vaccin ook worden toegediend.
Lees verder

Waarde bitcoin duikt voor het eerst in 5 maanden onder de 30.000 dollar
De koers van de bitcoin is dinsdag voor de eerste keer sinds begin januari onder de 30.000 dollar (25.223 euro) gezakt. De grootste cryptomunt lijdt onder de pogingen van China om de gedecentraliseerde markt te reguleren.
Lees verder

Kat Kerkhofs doet opmerkelijke vondst op Russische markt: "Da's mijn echtgenoot!"
Voor de match van de Rode Duivels gaan Kat Kerkhofs (32) en Pedro Elias (46) nog even op wandeling in Sint-Petersburg. Op een marktje in de stad komt het duo plots Dries Mertens (34) tegen.
Lees verder

Grote politieoperatie in Frankfurt na meerdere schoten, lichaam van man gevonden in appartement
In de Duitse stad Frankfurt is het dinsdagochtend tot een grote politieoperatie gekomen nadat in het stadsdeel Griesheim meerdere schoten waren gehoord. Toen de politie ter plaatse kwam bij het betrokken flatgebouw, werden ze aangevallen door een 41-jarige man die gewapend was met een mes en een wapen. De politie heeft gereageerd met schoten. Later werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in een appartement.
Lees verder

Geweerschoten in Frankfurt: grote politieoperatie aan de gang
In de Duitse stad Frankfurt is veel politie op de been nadat in het stadsdeel Griesheim één of meerdere schoten afgevuurd zouden zijn.
Lees verder

Cryptomunt Vitae lijkt oplichting: gerecht haalt website offline en neemt tokens in beslag
Vitae.co en Vitaetoken.io, het sociale mediaplatform en de website achter de cryptomunt Vitae, zijn dinsdag offline gehaald. Dat gebeurde op bevel van een onderzoeksrechter, zo meldt het federaal parket. Ook is een grote hoeveelheid van de cryptomunten in beslag genomen. Mogelijk gaat het om oplichting en zijn de cryptomunten nu waardeloos.
Lees verder

Verenigde Naties: "Vorig jaar meer dan 8.500 kindsoldaten in conflictgebieden"
In 2020 werden meer dan 8.500 kinderen ingezet als soldaten in militaire conflicten in verschillende delen van de wereld. Bijna 2.700 kinderen lieten bovendien het leven in die conflicten. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres.
Lees verder

Coronacijfers Rusland stijgen explosief, net nu Sint-Petersburg EK-speelstad is
Rusland kampt met een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen, net nu in het land wedstrijden van het EK doorgaan. Volgens het Kremlin is de verslechterde situatie te wijten aan de terughoudendheid van de bevolking om zich te laten vaccineren. Grote Russische bedrijven verloten auto's, sneeuwscooters en geld om mensen over de streep te trekken voor die broodnodige prik(ken).
Lees verder

Haven krijgt 20 procent van arbeidersvacatures niet ingevuld: aan deze profielen is er nood
In de Antwerpse haven zijn ze momenteel dringend op zoek naar 300 extra arbeiders om de nijpende tekorten op te vullen. De haven kampt in de vakantieperiodes traditioneel met een gebrek aan personeel, maar nu is het probleem nog groter. Vanwaar komt dit tekort? En welke functies raken niet ingevuld? Ingrid Mertens, manager transport en logistiek bij VDAB, om tekst en uitleg.
Lees verder

Antwerpse haven kampt met groot tekort aan arbeiders: "20 procent van de vacatures in de haven raakt niet ingevuld"
In de Antwerpse haven zijn ze momenteel dringend op zoek naar 300 extra arbeiders om de nijpende tekorten op te vullen. De haven kampt in de vakantieperiodes traditioneel met een gebrek aan personeel, maar nu is het probleem nog groter. Vanwaar komt dit tekort? En welke functies raken niet ingevuld? Jobat.be vroeg Ingrid Mertens, manager transport en logistiek bij VDAB, om tekst en uitleg.
Lees verder

Reserveren voor de Kust-Express kan vanaf donderdag
Wie met de trein naar zee reist, kan daarvoor vanaf donderdag een zitplaats reserveren via de NMBS-website. Na een test begin juni wordt dat systeem nu uitgerold, kondigde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan in de Kamer.
Lees verder

Reserveren voor Kust-Express kan vanaf donderdag
Wie met de trein naar zee reist, kan daarvoor vanaf donderdag een zitplaats reserveren via de NMBS-website. Na een test begin juni wordt dat systeem nu uitgerold, kondigde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan in de Kamer.
Lees verder

Andy Murray voor het eerst sinds 2017 weer te bewonderen op Wimbledon
Na de edities van 2018 en 2019 te hebben gemist door blessures en na de annulatie vorig jaar vanwege de coronapandemie is Andy Murray eindelijk terug op Wimbledon. De tweevoudige winnaar zei dinsdag te hopen niet voor het laatst te kunnen spelen op het Londense gras.
Lees verder

Spaanse regering keurt gratie voor negen Catalaanse separatisten goed
De Spaanse regering heeft dinsdag de gratie goedgekeurd voor negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten. De socialistische premier Pedro Sanchez had de gratie maandag op een bijeenkomst in Barcelona aangekondigd.
Lees verder

We lazen meer tijdens corona: "Heel wat mensen hebben het plezier van boek herontdekt"
Ongeveer 65 procent van de bibliotheekbezoekers heeft tijdens de coronacrisis meer gelezen dan ervoor. Dat blijkt uit een bevraging bij bijna 20.000 mensen uit het lezersbestand van 109 Vlaamse bibliotheken. "Heel wat Vlamingen hebben het plezier van het lezen opnieuw ontdekt tijdens de coronacrisis", stelt onderzoekster Annick Schramme (UA).
Lees verder

Tasmaanse duivels richten ravage aan op Australisch eiland: 6.000 pinguïns uitgeroeid
De Tasmaanse duivel heeft het de afgelopen 30 jaar zwaar te verduren gekregen. Meer bepaald door een besmettelijke vorm van kanker genaamd DFT, oftewel de duivel gezichtstumor. Vele pogingen zijn ondernomen om de soort te behouden. Maar één daarvan blijkt nu het leven gekost te hebben aan duizenden pinguïns.
Lees verder

Weyts trekt 15 miljoen euro uit in strijd tegen leerachterstand: lerarenplatform in basisonderwijs verlengd voor drie schooljaren
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verlengt de werking van het lerarenplatform in het basisonderwijs voor drie volledige schooljaren. Hij trekt daarvoor 15 miljoen euro uit. Zo kunnen er in de komende jaren telkens 1.600 voltijdse krachten ingezet worden om vervangingsopdrachten uit te voeren of om andere pedagogische taken op te nemen. Dat heeft de N-VA-minister gezegd tijdens een digitaal infomoment voor directeurs uit het basisonderwijs.
Lees verder

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku: gedeelde passie, van de Afrikaanse mentaliteit tot het gevecht tegen onrecht
Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn gelijkgestemde zielen. Verenigd door hun vriendschap, samen op de barricades tegen ongelijkheid. Een 'bromance' vereeuwigd in een simpele 'handshake'.
Lees verder

"Verboden en gevaarlijk bamboeservies is nog altijd te koop": hoe herken je het? En wat moet je doen als je het in huis hebt?
Sinds februari geldt er een verbod op de verkoop van producten die bamboevezel en melamine bevatten. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) controleert de naleving van dat verbod. Alleen: na een recente steekproef die consumentenorganisatie Test Aankoop deed, bleek dat er nog verboden producten op de markt zijn.
Lees verder