Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Zoon van Raymond Goethals over EK-campagne met zijn vader in ‘hoofdrol’: “Zeer correct verlopen”

HLN
Zoon van Raymond Goethals over EK-campagne met zijn vader in 'hoofdrol': "Zeer correct verlopen"
Guy Goethals apprecieert het initiatief van de voetbalbond om zijn vader en Guy Thys te betrekken bij de EK-campagne van de Rode Duivels (zie video boven). "Het is zeer correct verlopen. Ze vroegen de toelating, hielden mij op de hoogte en toen het filmpje klaar was, werd ik uitgenodigd om het resultaat te beoordelen. Ik vind het geslaagd, al was zijn 'démarche' anders, maar die is moeilijk na te bootsen. Nogal serieus? Het EK is serieus. Maar ik weet wat jij in gedachten hebt. Raymond die de arm van Martinez uit de kom trekt en vraagt: 'Alors, fieu, tu saisis?'... Zo zou een ontmoeting tussen die twee inderdaad verlopen zijn."
Lees verder

Wie kan leven met advertenties krijgt goedkopere versie van HBO Max
Het populaire Amerikaanse streamingplatform HBO Max komt met een goedkopere versie waarbij adverteerders reclame mogen uitzenden. De dienst wordt voor nog geen 10 dollar (8 euro) per maand in de markt gezet. Daarnaast blijft ook HBO Max zonder advertenties beschikbaar. Dat abonnement kost bijna 15 dollar (12 euro).
Lees verder

Overvallers schieten na wilde achtervolging met automatische wapens op Nederlandse politie: mogelijk ook Belgische daders betrokken
Bij een gewelddadige overval op een geldtransport in Amsterdam-Noord is na een wilde achtervolging één dode gevallen door een schotenwisseling en zijn twee verdachten gewond geraakt. Vijf andere verdachten zijn opgepakt. Een ingewijde zegt tegen de Nederlandse krant Het Parool dat er zeker tien overvallers waren, onder wie Fransen en Belgen. Een zwaarbewapend arrestatieteam zoekt naar voortvluchtigen. De politie wil dat niet bevestigen.
Lees verder

Pink onthult het geheim achter haar 15-jarige huwelijk
Pink (41) is al ruim 15 jaar getrouwd met Carey Hart (45). Het geheim van hun huwelijk? Therapie, zegt de zangeres.
Lees verder

LIVE. De bal rolt weer! Komt zege van AA Gent tegen Standard nog in gevaar?
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u • Krijgen we spektakel?
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet (te) weinig steun voor Evenepoel: "Hopelijk wordt zijn lang contract geen bron van frustratie"
Een ferme tik, incasseerde Remco Evenepoel op weg naar Montalcino. De kopman van Deceuninck-Quick.Step kende een mindere dag en verloor aan de streep meer dan 2 minuten op Egan Bernal, dé grote man in deze Giro. Dat zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die zich zorgen maakt om de steun voor Evenepoel in deze Giro en latere grote ronden. "Misschien heeft hij het potentieel om een grote ronde te winnen. Maar daar heb je ook een ploeg voor nodig. En die ploeg heeft Evenepoel niet. Nu niet. En het valt te vrezen: later ook niet."
Lees verder

Acht bijkomende doden na bombardementen in Gaza, waaronder zwangere vrouw en haar gezin
In de Gazastrook zijn volgens het ministerie van Gezondheid woensdag bij Israëlische bombardementen acht bijkomende mensen omgekomen. Het gaat onder anderen om een gehandicapte man van 33, zijn zwangere vrouw en hun 3-jarige dochter.
Lees verder

LIVE. Klauss nét niet! Standard blijft AA Gent onder druk zetten
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u • Krijgen we spektakel?
Lees verder

Gordon wordt volgende week geopereerd in België: "Ik krijg een gastric bypass voor mijn diabetes"
De Nederlandse presentator en zanger Gordon Heuckeroth (52) was woensdagavond te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. Hij vertelde er dat hij volgende week onder het mes gaat in ons land.
Lees verder

Vriendin Jürgen Conings: "Die man op wie het hele land jacht maakt: daarin herken ik 'mijne Jürgen' niet"
Gwendy (46) leeft naar eigen zeggen al twee dagen in een nachtmerrie, waaruit ze maar niet wakker wordt. Ze weet totaal niet wat in het hoofd van haar vriend Jürgen Conings (46) om ging, toen hij met een auto vol wapens op de vlucht sloeg en dreigde met een aanslag tegen het regime. "De man waar de politie nu al twee dagen jacht op maakt, en wiens foto in alle kranten staat: die ken ik niet. Dat is niet 'mijne Jürgen', niet mijn lieve vriend die zo'n goede papa is voor onze kinderen."
Lees verder

Grote middelen ingezet: hele resem politiewagens rept zich naar natuurpark
In Maasmechelen is een indrukwekkende politiemacht op de been om de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings te vatten. In het filmpje hierboven ziet u hoe een hele resem politiewagens en -busjes zich naar het Nationaal Park Hoge Kempen begeeft. De 250 manschappen werden 's avonds aangevuld met nog eens negentig militairen. Enkelen van hen reden per twee op een motorfiets het natuurgebied in. Rond 18.35 uur werden een zestal knallen gehoord, maar Conings zelf blijft voorlopig onvindbaar.
Lees verder

AA Gent blijft in de running voor Europees voetbal na zege tegen Standard
De Europe Play-offs stonden de voorbije weken niet alleen borg voor spektakel, ze krijgen zaterdag ook een heuse finale om een Europees ticket. AA Gent moét in die finale winnen in Mechelen, in alle andere gevallen pakt Malinwa een stek in de Conference League.
Lees verder

Hooverphonic door het dolle heen na selectie voor Songfestivalfinale: "Nooit gedacht dat ik met Belgische vlag zou staan zwaaien"
Het wachten duurde tergend lang. Tot het voorlaatste ticket richting Songfestivalfinale. Hooverphonic vertrok zonder grote verwachtingen naar Rotterdam, maar charmeerde dinsdag Europa met een 'stille song' te midden van het dolgedraaide liedjesfestijn. Zaterdag rust de hoop van ons land op hun schouders. "We mikken op een plek in de top vijf. Waarom zouden we daar bescheiden over doen?"
Lees verder

Jacky Lafon eert 106-jarige Godelieve met 'Non, je ne regrette rien'
In 'De Cooke & Verhulst Show' was de 106-jarige Godelieve te gast. Zij is grote fan van Jacky Lafon, en dus kwam die een liedje zingen voor de kranige bejaarde. Ze verklapte meteen dat ze in de zomer opnieuw shows gaat geven in Het Witte Paard.
Lees verder

LIVE (21u). Kroont Club zich tot kampioen op bezoek bij Anderlecht?
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 21u • Lotto Park • Club is kampioen als het een punt pakt
Lees verder

LIVE (18u30). Bezorgt Antwerp Club de titel al nog voor blauw-zwart zelf aan de bak moet?
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 18u30 • Luminus Arena • Als Genk niet wint, is Club kampioen
Lees verder

Onbekende tiener dreigt op sociale media met schietpartij in VTI Menen: politie in stelling
Een filmpje en een foto op Snapchat en Instagram waarin een tiener naar Amerikaans voorbeeld dreigt met een zogenaamde 'school shooting' in het VTI in Menen, zorgt voor veel ophef bij politie, stadsbestuur en, niet in het minst, de school zelf. "We hopen dat dit een wansmakelijke, flauwe grap is maar nemen de beelden absoluut heel serieus", klinkt het.
Lees verder

Buitenlandminister VS pleit voor samenwerking met Rusland
De Verenigde Staten willen samenwerking met Rusland om de wereld veiliger te maken. Maar als Moskou zich "agressief" gedraagt, zullen de Amerikanen wel reageren. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd.
Lees verder

"G20-landen lopen miljarden aan belastingen van Amerikaanse techreuzen mis"
De G20-landen lopen jaarlijks tot 32 miljard dollar (zo'n 26 miljard euro) aan belastinginkomsten mis van de vijf grote Amerikaanse technologiebedrijven Amazon, Apple, Facebook, Microsoft en Google-moeder Alphabet. Dat zegt mensenrechtenorganisatie ActionAid. "Een bedrag waarmee voor alle mensen op de wereld twee doses Covid-19 vaccins hadden kunnen worden gekocht."
Lees verder

Lagerhuis VS stemt voor onderzoekscommissie naar aanval op Capitool
Het Huis van Afgevaardigden, het Lagerhuis van de Verenigde Staten, heeft ingestemd met de oprichting van een onderzoekscommissie die moet uitzoeken wat er precies gebeurde op 6 januari, toen aanhangers van toenmalig president Donald Trump het Amerikaanse Capitool bestormden. 252 afgevaardigden stemden voor, onder wie 35 Republikeinen. 175 afgevaardigden stemden tegen de oprichting. Het voorstel moet nu nog door de Senaat worden goedgekeurd.
Lees verder