Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 mei 2021

Zoek een match op ‘Tinder voor boeken’ en 6 andere tips voor een geslaagd weekend

HLN
Zoek een match op 'Tinder voor boeken' en 6 andere tips voor een geslaagd weekend
Ben je nog op zoek naar enkele activiteiten voor het ultieme weekendgevoel? Wij voorzien je van inspiratie. Ga even uitwaaien in Oostende - het weer is niet honderd procent geweldig, maar dan is het er tenminste niet over de koppen lopen - of ga cultuur opsnuiven met Ellis Island, een expo over migratie. Als het wat luchtiger mag zijn, kan je je met een virtuele showcase voorbereiden op het Eurovisiesongfestival.
Lees verder

Thuis bij Miss België Kedist Deltour en haar ouders: "Mijn adoptiemama stierf bijna bij de bevalling van mijn zusje"
Haar moeder stierf aan kanker, haar stiefmoeder maakte haar het leven zuur en haar vader dropte Kedist en haar broer en zus in een weeshuis in thuisland Ethiopië. Maar het sprookje van de kersverse Miss België is er wél een met een happy end. Met dank aan haar adoptieouders die Kedist naar België haalden en trakteerden op een leven vol luxe. In een interview vertelt ze over haar herinneringen aan haar biologische moeder, hoe ze haar zusje bijna verloor en haar kinderwens. "Als ik twee keer op rij een zoontje krijg, dan ga ik zeker nog een kindje maken, hoor. Het is mijn droom om een prinsesje op te voeden."
Lees verder

Uroloog over 'onbekend' orgaan: "Veel zaad lozen is erg goed voor de prostaat"
Zelf had hij er nog geen last van, maar een kwart van de mannen wel: hun prostaat. In zijn nieuwe boek De staat van de prostaat legt uroloog Piet Hoebeke (59, UZ Gent) op vermakelijke wijze het orgaan bloot dat voor zovelen een raadsel is.
Lees verder

Organisatoren La Boum 2 roepen nogmaals op tot feest, flashmob aangekondigd in Brussel-Centraal
De organisatoren van La Boum 2 roepen in een filmpje nogmaals op tot een event zonder geweld. "Wij willen geen geweld, wij willen niet vechten. Diegene die dat doen zijn kapers van La Boum. Echte boemers willen vreugde, liefde en feest!", klinkt het bij de twee mannen met de vosjesmaskers. Intussen is intussen een flashmob aangekondigd in station Brussel-Centraal, meldt Belga.
Lees verder

Charly Musonda Jr praat bij BBC over zware revalidatie en comeback: "Alsof ik me voorbereid op een boksmatch"
"Het zou een ongelooflijke comeback zijn." Charly Musonda Junior (24) hoopt binnenkort zijn terugkeer te maken na een zware revalidatie. Bij de Britse omroep BBC vertelt hij alvast dat hij op de goede weg is.
Lees verder

Organisatoren La Boum 2 roepen nogmaals op tot feest: "Wij willen geen geweld"
De organisatoren van La Boum 2 roepen in een filmpje nogmaals op tot een event zonder geweld. "Wij willen geen geweld, wij willen niet vechten. Diegene die dat doen zijn kapers van La Boum. Echte boemers willen vreugde, liefde en feest!", klinkt het bij de twee mannen met de vosjesmaskers.
Lees verder

PVDA-voorzitter Peter Mertens: "Echte opslag mogelijk maken door loononderhandelingen vrij te maken"
PVDA wil dat de regering, of althans de socialistische partijen, werk maakt van "echte opslag" voor de werknemers. Dividenden voor de aandeelhouders blokkeren, is een goede zaak als drukkingsmiddel, maar het allerbelangrijkste is de loononderhandelingen vrij maken. Dat heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens zaterdag verklaard in Antwerpen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei.
Lees verder

Ex-Genkdoelman Danny Vukovic verwelkomt tweede zoontje
Pril vaderschapsgeluk voor Danny Vukovic (36). De Australische ex-doelman van Racing Genk is eergisteren voor de tweede keer vader geworden van een zoon. Het jongentje luistert naar de naam Axel.
Lees verder

IN KAART. Vlaanderen kleurt alsmaar groener. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn en Vlaanderen kleurt alsmaar groener. Brussel tekent nu de felste daling op. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Football Talk. Charleroi test jonge spits van Watford - Leipzig na verlengingen naar Duitse bekerfinale
Leipzig heeft zich vrijdag voor de Duitse bekerfinale geplaatst. Het deed dat door in verlengingen met 1-2 te winnen bij Werder Bremen. Na 90 minuten stond de 0-0 nog op het bord.
Lees verder

Meer dan 3 miljoen Belgen gevaccineerd: zo ver staan we in de strijd tegen corona
Tegen september van dit jaar moet elke meerderjarige Belg die dat wil gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, in Vlaanderen wordt zelfs op 11 juli gemikt. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

Actiegroep projecteert boodschap voor politici op Brussels justitiepaleis met afbeelding van strop
Actiegroep Wake Up Belgium heeft gisteren, aan de vooravond van guerrillafeest 'La Boum 2' in het Ter Kamerenbos, een boodschap voor de politici geprojecteerd op het Brusselse justitiepaleis, met ook afbeeldingen van een strop. "U zal hier berecht worden", klonk de slogan in het Engels erbij. De politie is tussengekomen.
Lees verder

VS en NAVO beginnen officieel met terugtrekking troepen uit Afghanistan
Na bijna 20 jaar zijn de Verenigde Staten en de NAVO zaterdag officieel begonnen met de terugtrekking van hun laatste troepen uit Afghanistan. De toekomst van het land oogt onzeker. De taliban hebben hun aanvallen opgedreven.
Lees verder

Financiële kwesties tussen Channing Tatum en Jenna Dewan zijn twee jaar na hun scheiding nog steeds niet opgelost
Channing Tatum (41) en Jenna Dewan (40) zijn als sinds november 2019 gescheiden, maar de financiële details van hun scheidingszaak staan bijna twee jaar later nog steeds niet op punt. Volgens E! News heeft het advocatenteam van Tatum aan de rechter gevraagd om een datum vast te leggen.
Lees verder

Matthias was ooit zelf aan games verslaafd, nu helpt hij anderen: "Problematisch gamen ontstaat omdat je moeite hebt om je weg te vinden in de wereld"
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: verslaafde-coach Matthias Dewilde (35). Hij weet wat problematisch gamegedrag is en hoeveel effect zo'n gewenning op je leven kan hebben. Vijftien jaar geleden zat Matthias Dewilde er zelf middenin. Nu helpt hij anderen om aan "die destructieve aantrekkings­kracht van games" te weer­staan. "Gamers zijn vaak erg intelligent, soms zelfs hoogbegaafd, en hebben uitdagingen nodig. Die vinden ze niet altijd op school, maar wel in games."
Lees verder

Nederland stelt verdere versoepelingen uit
De verdere versoepelingen van de coronaregels in Nederland die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. De Nederlandse regering vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorg nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.
Lees verder

Eerste teambaas over Max Verstappen: "Hij was meteen een heel speciale"
Hij was Max Verstappens eerste teambaas. Van dichtbij zag Franz Tost de doorbraak van de jonge Nederlander, die hij al snel moest laten gaan naar het grote Red Bull, waar hij nu om de titel vecht. "Max was daar twee jaar terug ook al klaar voor."
Lees verder

Zesvoudig wereldkampioen MotoGP Marc Marquez maakt na negen maanden blessureleed horrorcrash, maar blijft zo goed als ongedeerd
Horrorbeelden uit de Spaanse MotoGP. In de vrije oefenritten crashte Marc Marquez, zesvoudig wereldkampioen, bijzonder zwaar. Iedereen hield zijn hart vast, maar Marquez - nog maar pas terug na een gecompliceerde armbreuk - houdt er geen zware verwondingen aan over.
Lees verder

In 't groen of gegrild: 5 verrassende recepten van groentechef Seppe Nobels voor de Vlaamse asperge
De oer-Vlaamse vollegrond asperges zijn op hun best nu. In ons interview met Seppe Nobels vertelt de groentechef in geuren en kleuren waarom de groente zo'n geliefde klassieker is, en hoe hij hem graag klaarmaakt. Zin gekregen om er thuis mee aan de slag te gaan? Nobels deelt gul vijf van zijn beste recepten voor witte en groene asperges.
Lees verder

Asperges uit vollegrond: chef Seppe Nobels bezingt de Vlaamse groente en onthult hoe hij hem bereidt. "Zo'n sterproduct moet je in ere houden"
Als dé groentechef van België werkt hij graag met alles wat de natuur ons te bieden heeft, maar toch heeft Seppe Nobels een favoriet: de witte vollegrond-asperge. Die is nu op z'n allerbest, dus laten we de chef toelichten waarom de groente zo'n klassieker is en hoe hij hem het liefst klaarmaakt. "Asperge is een sterproduct. Ik geloof niet in bereidingen met veel vis en vlees en dan twee aspergepuntjes die er voor de vorm bij worden gelegd."
Lees verder