Doorgaan naar hoofdcontent

Zo ziet Alexandru Caliniuc, die vanaf vandaag terechtstaat voor dood Sofie Muylle, zichzelf: “Ik ben mooi, jong en ...

HLN
Zo ziet Alexandru Caliniuc, die vanaf vandaag terechtstaat voor dood Sofie Muylle, zichzelf: "Ik ben mooi, jong en hulpvaardig"
"Ik ben in Knokke een slechte jongen geworden." Dat bekende Alexandru Caliniuc tijdens een verhoor. Hij doelde daarmee niet op wat hij Sofie Muylle (27) aandeed. Maar op het feit dat hij aan de kust zijn eerste sigaret rookte en naar discotheken ging. "Eigenlijk mag dat niet van mijn kerkgemeenschap."
Lees verder

Marc Degryse vond keuze Clement om Vanaken op bank te zetten onbegrijpelijk: "Dit krijg je ook niet aan Vanaken uitgelegd"
Onze analist Marc Degryse zag Club tegen Antwerp weer een flinke stap dichter bij de titel komen. Blauw-zwart kan donderdag kampioen spelen, maar dat moet voortaan wel met Hans Vanaken in de basis. "Toen Clement Vanaken donderdag op de bank zette, dacht ik 'Oke, hij wil hem sparen voor de belangrijke match van zondag', maar twee keer na mekaar?"
Lees verder

LIVE. Zuid-Afrika versnelt vaccinatiecampagne
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt voor het eerst sinds 8 maart weer onder de 2.500. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, net als het aantal overlijdens. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het 'zomerplan' beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Vanaken: "Pijnlijk, maar dan moet je bewijzen dat de trainer fout zit"
Nood breekt wet - ook gisteren geen Hans Vanaken in de 'Starting XI' bij Club Brugge: "Je kan het alleen maar aanvaarden, ook al ben je er niet mee akkoord."
Lees verder

Vlaams parlement strijdt verder tegen geweld tegen LGBTQ+-gemeenschap
Het Vlaams parlement wil de strijd tegen geweld en discriminatie tegen de LGBTQ+-gemeenschap verder opdrijven. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld hebben daarvoor samen met Vooruit en Groen een resolutie ingediend, die woensdag op de agenda van de bevoegde commissie staat met hoorzittingen en mogelijk al een goedkeuring.
Lees verder

Vlaams parlement strijdt verder tegen geweld tegen holebi's
Het Vlaams parlement wil de strijd tegen geweld en discriminatie tegen LGBTQI+'ers verder opdrijven. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld hebben daarvoor samen met Vooruit en Groen een resolutie ingediend, die woensdag op de agenda van de bevoegde commissie staat met hoorzittingen en mogelijk al een goedkeuring.
Lees verder

Iljo Keisse & Pieter Serry, Belgische gidsen en 'partners in crime' van Evenepoel: "Remco heeft áltijd een plan"
'Tutto per Remco'. Glashelder is ze, de tactiek bij Deceuninck-Quick.Step in deze Giro. Met zeven cijferen ze zich weg voor die ene, jonge kopman. Belgische gidsen en 'partners in crime' Iljo Keisse en Pieter Serry komen alvast onder de indruk van Evenepoels maturiteit. "Zo rustig. Zo volwassen, nú al. Ongelooflijk."
Lees verder

Onze chef voetbal zag nieuwe Houdini-truc en verwacht na gek weekend woelige zomer bij Real: "Wat met Hazard?"
Onze chef voetbal zag Luis Suárez gisteren in de rol van Houdini kruipen en denkt niet dat Atlético de titel nog uit handen geeft. Real wellicht dus niet aan het feest, maar het was er wel een gek weekendje. Vertrekt Zidane echt? Waar wordt hij dan coach? En heeft dat gevolgen voor Mbappé en Hazard? Eén ding staat vast: "Real Madrid gaat een woelige zomer tegemoet."
Lees verder

Maak met onze poll zelf nog eens de oefening en beslis welke 26 Rode Duivels jij het liefst op het EK ziet
Om 12u is het zover. Dan maakt Roberto Martínez zijn EK-voorselectie bekend. De bondscoach zal een dertigtal spelers selecteren, die hij eind mei zal reduceren tot de definitieve lijst van 26 namen. Wie hoort volgens ú op het EK? Stem in onze poll!
Lees verder

Football Talk. Titelstrijd tussen Lille en PSG spannend tot laatste speeldag - Vrouwen Barcelona winnen Champions League
De voetbalsters van FC Barcelona hebben zondag in het Zweedse Göteborg op overtuigende wijze voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League gewonnen. De Spaanse club overklaste het Engelse Chelsea. Bij de rust stond de 4-0 eindstand al op het bord.
Lees verder

Elke dag 13 Vlamingen opgenomen in psychiatrie
4.735 Vlamingen werden vorig jaar met dwang opgenomen in de psychiatrie - het hoogste aantal in tien jaar tijd, schrijft De Morgen. Met corona lijkt dat weinig te maken te hebben. "Er is een wetshervorming nodig."
Lees verder

'Zwemtoppertje' Roos Vanotterdijk (16) maakt vandaag vuurdoop op EK: "Ik nieuw boegbeeld? Zo ver kijk ik niet vooruit"
De bel rinkelt: het EK in Budapest betekent voor Belgische zwemmers een ultieme kans om zich te plaatsen voor de Spelen. Zo is het vandaag benieuwd uitkijken naar supertalent Roos Vanotterdijk (16) op de 100m vlinder. "Tokio halen is geen must, maar zou meegenomen zijn."
Lees verder

Miss Mexico Andrea Meza verkozen tot nieuwe Miss Universe, Belgische Dhenia haalt halve finale niet
Op zondagavond werd in Florida een nieuwe Miss Universe verkozen. Na verschillende rondes kwam uiteindelijk Miss Mexico Andrea Meza als winnares uit de bus. Ons land werd vertegenwoordigd door Dhenia Covens (27), tweede eredame van Miss België 2018 Angeline Flor Pua. Zij raakte jammer genoeg niet in de top 20.
Lees verder

Tim Merlier redde paarse puntentrui, vandaag in principe nieuwe spurtkans: "Hopen op frisser gevoel"
Hoe moeizaam het ook liep dit weekend, Tim Merlier heeft de twee pittige etappes overleefd. Zaterdag, na de achtste rit, klaagde hij over een vermoeid gevoel. Iets wat hij in de negende rit toch doorbeet. Zo redde hij zijn paarse puntentrui. Vandaag wacht Merlier in principe een nieuwe spurtkans. Maar of zijn Giro nog verder reikt dan Foligno, is zeer de vraag.
Lees verder

Is scorende Nmecha überhaupt te houden voor paars-wit? "Het wordt niet per se de hoogst biedende"
"Bij elke goal wordt Lukas duurder", aldus Vincent Kompany. Kan RSCA Nmecha (22) dan wel houden? Dat zal ook van... Nmecha zelf afhangen. De kansen rond een verlengd verblijf van Anderlechts topschutter, 16 stuks inmiddels, gewikt en gewogen.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen nemen overal af, in Vlaanderen het meest in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. In ons taalgebied tekenen Limburg en Oost-Vlaanderen de grootste dalingen op van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega's mocht ontmoeten"
Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. "Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl", vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
Lees verder

Is het interessanter om te investeren in een vastgoedfonds dan in échte bakstenen? Geldexpert Paul D'Hoore geeft advies
Beleggen in vastgoed. Daarbij denken de meeste mensen spontaan aan bakstenen. Maar je kan ook onrechtstreeks in 'bakstenen' beleggen, met de aankoop van aandelen van een vastgoedvennootschap. Wat is het meest interessant? Onze geldexpert Paul D'Hoore belicht de voor- en nadelen. "De kans dat de prijs van woonvastgoed blijft stijgen, is reëel. Dat komt door de evolutie van de bevolking."
Lees verder

Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Zorg dat je een klik hebt met de mensen met wie je samenwerkt"
Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. "Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl", vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
Lees verder

Niet genoeg geld om te investeren in vastgoed? "Koop een stuk van een gebouw op de beurs en geniet van de huuropbrengst"
Beleggen in vastgoed. Daarbij denken de meeste mensen spontaan aan bakstenen. Maar je kan ook onrechtstreeks in 'bakstenen' beleggen, met de aankoop van aandelen van een vastgoedvennootschap. Wat is het interessantst? Onze geldexpert Paul D'Hoore belicht de voor- en nadelen. "De kans dat de prijs van woonvastgoed blijft stijgen, is reëel. Dat komt door de evolutie van de bevolking."
Lees verder