Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Zes keer zoveel vogels als mensen op aarde, volgens een nieuwe studie

HLN
Zes keer zoveel vogels als mensen op aarde, volgens een nieuwe studie
Volgens een nieuwe studie zijn er zo'n 50 miljard individuele vogels op onze planeet. Dat betekent dat er zes keer zoveel vogels op aarde zijn als mensen. Deze ontdekking was mogelijk door online database eBird.
Lees verder

Touroperators: "Positief advies van experten voor corridorreizen"
Het voorstel waarmee de reissector naar de federale regering is gestapt om zogenaamde 'corridorreizen' te organiseren naar landen die wegens de coronapandemie als risicovolle of rode zone worden beschouwd, heeft een positief advies gekregen van de experten. Dat heeft Gunther Hofman, directeur van TUI fly voor de 'western region' vandaag gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie met de CEO's van Brussels Airport, Arnaud Feist, en Brussels Airlines, Peter Gerber. "Het is nu aan de regering om hierover een ei te leggen."
Lees verder

Eerlijk: hoeveel kan je nu echt lenen als alleenstaande?
Kunnen singles een lening krijgen voor de aankoop van een eigen huis of appartement? En hoeveel moeten ze dan afbetalen? Zijn de toekenningscriteria strenger dan voor een groter gezin? Spaargids.be dook in de cijfers en zocht het uit.
Lees verder

Goed nieuws voor Songfestival: artiesten Polen en IJsland testen negatief op corona
Goed nieuws voor de deelnemers van Polen en IJsland aan het Songfestival: ze zijn allemaal negatief getest op corona. De artiesten, die aantreden in de tweede halve finale, kunnen woensdag tijdens de juryshow dus gewoon het podium van de Rotterdamse Ahoy op. "Mooi nieuws", zegt ook executive producer Sietse Bakker.
Lees verder

Voor deze elektrische bedrijfswagens betaal je de minimumbelasting
De kogel is door de kerk: vanaf 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. En dat heeft ook een invloed op de belastingen van werknemers. Voor welke elektrische bedrijfswagens betaal je het minste belastingen? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Niels William en Miguel Wiels, de oprichters van K3: "Die eerste gewaagde fotoshoot hebben we weggegooid"
Ze stonden allebei aan de wieg van K3, maar de ene trok al na vier jaar de deur achter zich dicht, de andere bleef 23 jaar. Toch zijn Niels William (46) en Miguel Wiels (48) altijd vrienden gebleven. In dit unieke dubbelgesprek - hun allereerste interview samen - praten ze over de beginjaren van de groep, de bijhorende stevige discussies, de niet-zo-heel-brave originele formatie en de frustraties die zijn blijven hangen. "Ik begrijp nog altijd niet dat we nooit goed opgestart zijn geraakt in Duitsland, Frankrijk of Engeland."
Lees verder

Steven Van Gucht heeft enkel goed nieuws: "Daling volgt meest optimistische voorspelling"
We zitten goed op schema om de drempels te halen die de overheid heeft opgelegd om op 9 juni - over drie weken - opnieuw een aantal coronamaatregelen los te laten. Dat heeft Steven Van Gucht, viroloog bij het gezondheidsinstituut Sciensano, laten verstaan op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de coronacijfers in ons land. Hij wees er wel op dat er nog steeds veel virus circuleert.
Lees verder

Steven Van Gucht heeft enkel goed nieuws: "Daling volgt meest optimistische van de voorspellingen"
We zitten goed op schema om de drempels te halen die de overheid heeft opgelegd om op 9 juni - over drie weken - te kunnen versoepelen. Dat heeft Steven Van Gucht, viroloog bij het gezondheidsinstituut Sciensano, laten verstaan op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de coronacijfers in ons land.
Lees verder

Laatste verdachte (22) van spectaculaire juwelenroof uit Duits museum geklist
Anderhalf jaar na de spectaculaire juwelenroof uit een museum in Dresden is de vijfde en laatste hoofdverdachte opgepakt. Het gaat om Abdul Majed Remmo (22), lid van een beruchte criminele 'clan' uit Berlijn. Hij is de helft van een tweeling en wist tweemaal te ontkomen aan de politie.
Lees verder

Eurozone gaat in recessie
De Eurozone gaat met twee opeenvolgende kwartalen van economische achteruitgang in recessie. Dat bevestigt een cijferupdate van het Europese statistiekbureau Eurostat voor het eerste kwartaal van dit jaar. De terugval is volgens economen te wijten aan de vele coronamaatregelen die wegen op de economische activiteit.
Lees verder

Koen Crucke waagt zich voor het eerst aan een EK-lied: "Bob Savenberg zegt dat ik een wereldhit te pakken heb"
Een mens is nooit te oud om iets totaal nieuws te proberen, en dus pakt Koen Crucke (69) uit met een EK-lied: 'Helemaal Koekoek'. Een ambiancenummer waarvan Koen hoge verwachtingen heeft.
Lees verder

Denemarken heropent alles behalve discotheken
Vanaf vrijdag zullen in Denemarken bijna alle voorzieningen in het land die tot dusver gesloten waren heropenen. Enkel nachtclubs en discotheken blijven nog gesloten.
Lees verder

Meer GAS-boetes voor minderjarigen
Het aantal GAS-boetes voor minderjarigen ging de afgelopen vier jaar gestaag naar omhoog. Dat blijkt uit het vijfjaarlijks GAS-verslag dat onlangs werd overgemaakt aan het parlement. Van 2016 tot 2019 gaat het om een stijging met 36 procent.
Lees verder

Op 3 jaar tijd een derde meer GAS-boetes voor minderjarigen
Het aantal GAS-boetes voor minderjarigen ging op drie jaar tijd gestaag naar omhoog. Dat blijkt uit het vijfjaarlijks GAS-verslag dat onlangs werd overgemaakt aan het parlement. Van 2016 tot 2019 gaat het om een stijging met 36 procent.
Lees verder

"We nemen te weinig tijd om rustig te tafelen." Diëtiste Sanne Mouha geeft 5 tips om mindful te eten
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg.
Lees verder

Hadise wil België vertegenwoordigen op het Songfestival: "Ze hebben me nog nooit gevraagd"
Hadise (35) zou het wel zien zitten om in de toekomst België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat vertelde de zangeres dinsdagochtend aan Peter Van de Veire (49) op MNM. De popster eindigde in 2009 voor Turkije op de vierde plaats met 'Düm Tek Tek'.
Lees verder

Ze zijn wild van hem: Belgisch toptalent Lavia (17), ex-Anderlecht, trainde al paar keer mee met hoofdmacht van Manchester City
Een Belgisch maatje voor De Bruyne. Romeo Lavia (17) trainde al een paar keer mee met de A-kern van Manchester City. De verdedigende middenvelder staat gekend als een enorm talent. Ze zijn wild van hem, mogelijk maakt Lavia zelfs de voorbereiding op volgend seizoen mee met de eerste ploeg.
Lees verder

Plein voor Notre Dame niet meer toegankelijk voor publiek door loodvervuiling
Het plein voor de kathedraal van de Notre Dame in Parijs is tijdelijk voor het publiek gesloten. Er zouden te hoge concentraties lood aanwezig zijn. De oorzaak is de brand die de kathedraal twee jaar geleden gedeeltelijk verwoestte. Dat meldt het hoofdcommissariaat van de Parijse politie.
Lees verder

Broers op vijf maanden multimiljonair met cryptomunt Shiba Inu Coin
Twee broers zijn op vijf maanden tijd multimiljonair nadat ze voor 7.900 dollar (6.500 euro) Shiba Inu Coin kochten. Dat is een kloon van Dogecoin, een cryptomunt die ontstond als parodie op digitale munten. Shiba Inu Coin steeg - net als Dogecoin - de voorbije maanden meer dan 10.000% in waarde. Daardoor bezitten de broers nu 9 miljoen dollar (7,4 miljoen euro).
Lees verder

KV Mechelen, zonder Nikola Storm, kan morgen Europees voetbal halen: "Maar dat is nog een ver-van-mijn-bed-show"
KV Mechelen staat voor de week van de waarheid. Morgen al kan het zeker zijn van Europees voetbal als AA Gent verliest van Standard en Malinwa zelf minstens een punt pakt in Oostende. Malinwa zal het wel moeten doen zonder de geblesseerde Nikola Storm.
Lees verder