Doorgaan naar hoofdcontent

Ze zijn vertrokken: Hooverphonic reist af naar Rotterdam (+ dit zijn de eerste schetsen van Geike’s jurk)

HLN
Ze zijn vertrokken: Hooverphonic reist af naar Rotterdam (+ dit zijn de eerste schetsen van Geike's jurk)
And they're gone. Nadat het Songfestival vorig jaar gecanceld werd door dat vuile c-beestje, stapte Hooverphonic - en de andere leden van de Belgische delegatie - vanmiddag op de tourbus richting Rotterdam. Vanwege het coronavirus een bescheiden persmoment, en ook het weer bleek een fikse spelbreker. "We hebben op ons nieuwe album een track die 'Belgium In The Rain' heet", aldus Callier. "Veel toepasselijker gaat het niet worden."
Lees verder

Hollywoodjournalisten verklappen wie de tofste sterren zijn: "Sharon Stone redde me toen ik hoogzwanger was"
Dat Hollywood vol zit met celebs die wel eens naast hun schoenen durven te lopen, wisten we al. Maar gelukkig zijn er ook heel wat sterren die wél heel aangenaam zijn. Onze Hollywoodreporter Kristien Gijbels legde haar oor te luisteren bij haar collega's in het vak, die elk hun favoriete carrièremoment opsommen. Zij onthullen wie de échte teddyberen van de sector zijn, en waarom. "George Clooney holde me zelfs achterna toen ik mijn tas vergat."
Lees verder

Woning volledig uitgebrand aan Muide, aanpalende woningen gevrijwaard
Op de Sassekaai aan de Muide is deze namiddag een serieuze brand uitgebroken in een rijwoning. Eén van de aanpalende huizen liep eveneens heel wat schade op, de andere aanpalende woning werd gevrijwaard.
Lees verder

TERRASBITS. De heropening van de horeca is aangebroken, en dat weten ook onze BV's
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag, op 8 mei, opende de horeca opnieuw de deuren. Uiteraard besliste ook heel wat bekend volk om een terrasje te gaan doen. Schol!
Lees verder

LIVE. Sancho zet Dortmund op dubbele voorsprong
• 32ste speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Aftrap: 15u30 • Dortmund staat 5de, Leipzig 2de
Lees verder

Groenewegen verrast door uitspraken Jakobsen: "Dit is niet leuk om te horen"
Dylan Groenewegen maakte vandaag in de Giro d'Italia zijn rentree na een schorsing van negen maanden naar aanleiding van de vreselijke crash met Fabio Jakobsen vorig jaar in de Ronde van Polen. Die laatste liet donderdag via Twitter weten geen persoonlijke excuses te hebben gehad van Groenewegen. "Dat was voor mij natuurlijk een grote verrassing", zei Groenewegen na afloop van de openingstijdrit van de Giro tegen de NOS.
Lees verder

De eerste noten weerklinken in Ahoy: het Songfestival is begonnen
In hun felgele pakjes had The Roop de eer om vanochtend de eerste echte noten door Ahoy te laten klinken. Het Songfestival is begonnen nu de eerste deelnemers in de arena repeteren. De Litouwse band beet met 'Discoteque' de spits af, net als op 18 mei in de eerste halve finale.
Lees verder

LIVE. Carrasco niet met de 0-1! Ter Stegen pareert schot van Rode Duivel uitstekend
• 35ste speeldag La Liga • Camp Nou • Aftrap 16u15 • Bij winst neemt Barça de leidersplaats over van Atlético
Lees verder

Mertens valt uit met enkelblessure: komt het EK in gevaar?
Napoli heeft zonder veel moeite afgerekend met Spezia en won met 1-4. De Napolitanen beslisten de wedstrijd al in de eerste helft. Dries Mertens maakte een korte invalbeurt, maar moest al snel weer geblesseerd het veld verlaten. Bondscoach Martinez heeft er mogelijk weer een zorg bij.
Lees verder

Zorgen voor Martínez: Dries Mertens valt uit met enkelblessure
Napoli heeft zonder veel moeite afgerekend met Spezia en won met 1-4. De Napolitanen beslisten de wedstrijd al in de eerste helft. Dries Mertens maakte een korte invalbeurt, maar moest al snel weer geblesseerd het veld verlaten. Bondscoach Martínez heeft er mogelijk weer een zorg bij.
Lees verder

Bartel Van Riet start nieuw bedrijf dat tiny houses bouwt: "Veel vraag naar vanwege corona"
Bartel Van Riet (38) heeft samen met twee kennissen het bedrijf Caban opgericht. Bartel slaat de handen in elkaar met Tom Van Doninck en Joris Van Leemputte om kleine hutjes, ofwel tiny houses, te bouwen.
Lees verder

Zoeloekoningin wijst in testament zoon aan als opvolger: hoe geruchten over vergiftiging en intriges binnen familie tot ongezien drama leiden
Het aanduiden van een nieuwe Zoeloekoning leidt tot ongeziene taferelen in Zuid-Afrika. Nadat de oude koning en koningin op amper twee maanden tijd overleden, barstte binnen de koninklijke familie een strijd los over de opvolging. De koningin duidde in haar testament haar zoon aan als nieuwe koning, maar niet alle familieleden zijn daarmee akkoord. Dat bleek duidelijk toen het testament gisteravond werd voorgelezen op live televisie.
Lees verder

Bayern ziet Dortmund en Thorgan Hazard winnen van Leipzig en pakt zo 31e landstitel
Op de 32e speeldag in de Bundesliga heeft Borussia Dortmund Leipzig verslagen: het werd 3-2 in het Signal Iduna Park. Door het verlies van eerste achtervolger Leipzig is het doek gevallen in de Duitse titelstrijd. Bayern München kan niet meer bijgebeend worden en is voor de 31e keer in zijn bestaan en een 9e opeenvolgende maal landskampioen. Dortmund doet dankzij zijn vijfde competitiezege op rij weer volop mee voor een plaats bij de eerste vier.
Lees verder

Dortmund schenkt Bayern de landstitel na zege tegen Leipzig
Dortmund heeft op de valreep de zege kunnen pakken tegen Leipzig. De ploeg van Rode Duivels Thorgan Hazard en Thomas Meunier gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Uiteindelijk wonnen de Borrussen alsnog met 3-2 na een spectaculaire tweede helft. Bayern mag nu ook officieel klinken op de zoveelste titel.
Lees verder

Elke maand een kunstig paar sokken in de bus: het Vlaamse 'Socksial Club' bedenkt 'sokkenabonnement'
Een origineel paar sokken kan een outfit naar een hoger niveau tillen. Geen zin om die bijeen te shoppen? Het Vlaamse 'Socksial Club' bedacht een sokkenabonnement, waarbij je als lid elke maand in de bus een arty paar sokken ontvangt, ontworpen door een artiest. Per verkocht paar sokken schenkt het team een maaltijd aan BXLRefugees.
Lees verder

IN BEELD. Namen opent nieuwe kabelbaan naar Citadel
Inwoners en toeristen in Namen kunnen sinds vandaag met een gloednieuwe kabelbaan naar de Citadel. De eerste kabelbaan opende de deuren in 1957 en moest in 1997 sluiten. De Téléphérique de Namur begint aan het Maurice Servaisplein, gaat over de Samber en eindigt iets meer dan drie minuten later op de Esplanade bovenop de Citadel.
Lees verder

LIVE. Oblak duikt vrije trap Messi uit z'n kooi, krijgen we nog een winnaar in Camp Nou?
• 35ste speeldag La Liga • Camp Nou • Aftrap 16u15 • Bij winst neemt Barça de leidersplaats over van Atlético
Lees verder

Fraaie opener komt niet uit de lucht vallen: Evenepoel bereidde zich maniakaal voor in de Ardennen
Een bemoedigende start van Remco Evenepoel in de Giro. Het roos greep hij niet, maar in zijn eerste koers na 266 dagen reed hij een knappe tijdrit met uiteindelijk de zevende plek - meteen een goeie zaak met het oog op het algemene klassement.
Lees verder

André Hazes moeide zich met ruzie tussen zijn moeder en zus: "Wat is er hier nu weer aan de hand?"
Rachel Hazes (51) en haar dochter Roxeanne (28) hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Toch haalde Rachel deze week plots naar haar dochter uit op Instagram. Zoon André (26), die de strijdbijl liever begraven zou zien, wilde even weten waarom ze dat deed.
Lees verder

"Chinese raketresten vallen neer bij Nieuw-Zeeland"
Mochten brokstukken van de Chinese Lange Mars terecht komen op Aarde, dan loopt Nieuw-Zeeland volgens de laatste berekeningen het grootste gevaar. Over het tijdstip houdt het Amerikaanse instituut Aerospace Corporation een slag om de arm. De richttijd is half twee vannacht Belgische tijd, met een foutmarge van acht uur.
Lees verder