Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Wouter Vrancken en KV Mechelen, zonder Nikola Storm, kunnen morgen Europees voetbal halen: “Maar dat is nog een ver...

HLN
Wouter Vrancken en KV Mechelen, zonder Nikola Storm, kunnen morgen Europees voetbal halen: "Maar dat is nog een ver-van-mijn-bed-show"
KV Mechelen staat voor de week van de waarheid. Morgen al kan het zeker zijn van Europees voetbal als AA Gent verliest van Standard en Malinwa zelf minstens een punt pakt in Oostende. Malinwa zal het wel moeten doen zonder de geblesseerde Nikola Storm.
Lees verder

Football Talk. RSCA versterkt sportieve staf - Jean-François Gillet wordt keeperstrainer bij Standard
Jean-François Gillet hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. De 41-jarige doelman blijft wel bij Standard, waar hij aan de slag gaat als keepertrainer. "Hij zal zijn ruime ervaring ten dienste stellen van ons team om onze keepers verder vooruit te helpen", klinkt het bij de club. "Ook moet hij de overgang van onze beste jonge spelers naar de eerste ploeg mee ondersteunen."
Lees verder

Wie vaccin weigert, krijgt nog tweede kans om zich te laten vaccineren
Wie een coronavaccin weigert, krijgt op het einde van de vaccinatiecampagne nog een tweede kans. Dat heeft Gudrun Briat, woordvoerder van de taskforce Vaccinatie, gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Sterrenchef Gert De Mangeleer komt naar Gent: luxeburgers vlak bij studentenbuurt
Culinair Gent wordt op een hoger niveau getild. Niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort in onze stad een permanente vestiging van zijn Brugse pop-up BABU. Ook de locatie is verrassend: vlak bij de studentenbuurt. Alles draait rond hoogstaande 'bunners'.
Lees verder

Sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort permanente vestiging in Gent van populaire pop-up rond hoogstaande burgers
Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande 'bunners'.
Lees verder

Opgravingen in Brits café naar mogelijk slachtoffer (15) van seriemoordenaar Fred West uit 1968
De Britse politie heeft "mogelijk bewijs" dat de vermiste tiener Mary Bastholm begraven ligt in een café in Gloucester in het zuidwesten van Engeland. Het vijftienjarige meisje zou in 1968 ten prooi gevallen zijn aan seriemoordenaar Fred West, die een klant was van het café waar Bastholm toen werkte. Er zijn opgravingen gepland om te zoeken naar haar lichaam.
Lees verder

CIM Capital neemt 41 Neckermann-winkels over
De Belgische investeringsmaatschappij CIM Capital is de nieuwe eigenaar van reisorganisator Neckermann. Dat heeft de handelsrechtbank van Nijvel beslist. CIM Capital neemt 41 Neckermann-winkels over en gaat opnieuw reizen verkopen vanaf 7 juni.
Lees verder

Spaanse studie: dosis Pfizer na AstraZeneca-prik 'veilig en effectief'
Een eerste prik met het vaccin van AstraZeneca gevolgd door een dosis van het Pfizervaccin zorgt voor een goede bescherming tegen het coronavirus. Dat concluderen Spaanse onderzoekers na een eigen studie met 600 proefpersonen.
Lees verder

Samenwonende broer (65) en zus (54) sterven hongerdood in Noord-Frankrijk
Een samenwonende broer en zus van middelbare leeftijd zijn midden april thuis in het Noord-Franse Fouquières-lès-Lens overleden na maandenlange ontbering. De twee moeten het een hele tijd hebben gesteld zonder eten en drinken, wat hen uiteindelijk het leven kostte, blijkt uit de bevindingen van de patholoog die de autopsie uitvoerde.
Lees verder

Jongen die zijn buurman doodstak in Maldegem, is amper 15 jaar oud
Tijdens de steekpartij van maandagavond in Maldegem heeft een 53-jarige man het leven gelaten. Hij werd gedood door zijn buurjongen van amper 15 jaar oud. De minderjarige werd gearresteerd en zal vandaag worden voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent.
Lees verder

6.000 migranten bereiken Spanje te voet of zwemmend vanuit Marokko, politie moet traangas inzetten tegen stenengooiers
In de Spaanse exclave Ceuta zijn deze ochtend al ruim 6.000 migranten uit Marokko aangekomen. Van die grote groep zijn er al 2.700 weer naar Marokko gedeporteerd, meldt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. De politie moest traangas inzetten tegen stenengooiers. De Marokkaanse kust en Ceuta zijn (op de kortste stukken) zowat 15 kilometer van elkaar verwijderd. Eén persoon is bij de overtocht overleden.
Lees verder

El Muro Belga, twee koningen en één survivor: de 26 die ons land in extase moeten brengen in een notendop
Nu Roberto Martínez zijn selectie heeft vrijgegeven, weten 26 Duivels waar ze aan toe zijn. Ze hebben slechts één doel: Europees kampioen worden. Een momentman, een noodoplossing en Mister Proper. De hoofdrolspelers die België naar de trofee moeten schieten kort voorgesteld.
Lees verder

De zomer mag beginnen: bij Lidl en Aldi kan je een betaalbare pizza-oven kopen
Vind jij een verse Napolitaanse pizza ook het lekkerste gerecht ter wereld? En zou je het elke week kunnen eten, maar is een wekelijks restaurantbezoek (of reis naar Italië) iets te exuberant? Dan kan je zelf aan de slag, met deeg, tomatensaus, buffelmozarella en andere toppings. Want bij Lidl en Aldi verkopen ze binnenkort een mobiele pizzaoven die ook nog eens extreem betaalbaar is.
Lees verder

De zomer mag beginnen: bij Lidl en Aldi kan je een betaalbare pizzaoven kopen
Vind jij een verse Napolitaanse pizza ook het lekkerste gerecht ter wereld? En zou je het elke week kunnen eten, maar is een wekelijks restaurantbezoek (of reis naar Italië) iets te exuberant? Dan kan je zelf aan de slag, met deeg, tomatensaus, buffelmozarella en andere toppings. Want bij Lidl en Aldi verkopen ze binnenkort een mobiele pizzaoven die ook nog eens extreem betaalbaar is.
Lees verder

OPROEP. Heeft u last van (sociale) overprikkeling na de eerste versoepelingen?
De terrassen zijn weer open, we mogen opnieuw 10 gasten in onze tuin ontvangen en we hebben zelfs zicht op een zomer met festivals. Het leven hervat zich bijna als vanouds en da's wat we wilden, toch? Misschien is dat niet zo vanzelfsprekend, want door een gebrek aan sociaal contact het laatste jaar ervaren heel wat mensen vandaag 'sociale overprikkeling'.
Lees verder

Vergeten Italiaans dorpje staat na decennia weer boven water
In Italië is de ruïne van een oud dorpje teruggevonden tijdens werken aan een reservoir. Het dorp, Curon, verdween in 1950 onder water na de bouw van een dam. De laatste decennia was het dorp van de aardbodem verdwenen, maar nu is het weer even tevoorschijn gekomen.
Lees verder

"Ik had een beetje vertraging": Wout van Aert vertrekt na blindedarmontsteking op hoogtestage
Een ontsteking aan de blindedarm gooide roet in het eten, maar Wout van Aert is vandaag dan toch vertrokken op hoogtestage naar de Sierra Nevada. "Ik had een beetje vertraging."
Lees verder

Proximus werpt zich op digitale geneeskunde met lancering van app Doktr
Telecombedrijf Proximus gaat een app lanceren die het mogelijk moet maken om met de smartphone snel een videoconsultatie te krijgen bij een erkende arts. De app Doktr, die vanaf volgende maand beschikbaar moet zijn, werd vandaag voorgesteld.
Lees verder

Lamborghini investeert meer dan 1,5 miljard euro in elektrificatie sportauto's
Ook de Italiaanse sportwagenbouwer Lamborghini neemt de weg richting elektrische auto's. In 2023 zal de eerste in serie geproduceerde hybride Lamborghini gelanceerd worden, en in de tweede helft van het decennium moet de eerste volledig elektrische auto volgen. Het bedrijf investeert de komende vier jaar meer dan 1,5 miljard euro, zo maakte het bekend.
Lees verder

Deze zomer 175 reisbestemmingen op Brussels Airport: "We verwachten 40.000 passagiers per dag"
Reizigers kunnen deze zomer vanaf Brussels Airport naar alles samen 175 besmettingen vliegen. "In juli verwachten we tot 40.000 passagiers per dag", zei de CEO van de luchthaven, Arnaud Feist, tijdens een gezamenlijke persconferentie met de CEO van Brussels Airlines, Peter Gerber, en de directeur van TUI fly voor de 'western region', Gunther Hofman. "We zijn vol vertouwen dat de komende weken en maanden de deuren naar meer vrijheden eindelijk zullen openen."
Lees verder