Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 mei 2021

Woede bij Antwerp groot, spreekverbod voor spelers. Vercauteren: “De ref heeft altijd gelijk. Ook als hij ongelijk ...

HLN
Woede bij Antwerp groot, spreekverbod voor spelers. Vercauteren: "De ref heeft altijd gelijk. Ook als hij ongelijk heeft"
Twee goals van Mbokani door de videoref afgekeurd -waarvan eentje na wel héél nipt buitenspel van Miyoshi- en een tegengoal in minuut 96 van vijf minuten blessuretijd: de spelers van Antwerp waren woédend in het Lotto Park. In die mate dat ze van coach Franky Vercauteren spreekverbod kregen. De Antwerpse T1 verwoordde het gevoel op de persconferentie: "Ik heb het er héél moeilijk mee. Maar de arbiter heeft altijd gelijk. Ook als hij ongelijk heeft."
Lees verder

Een recital van Dieu, toch snapt onze chef voetbal dat Kompany twijfelt of Mbokani nog een spits is voor RSCA
Dit was een van de meest indrukwekkende vijfenveertig minuten van één speler recent in het Astridpark. Wat een performance van Dieumerci Mbokani. En toch vindt onze chef voetbal niet dat Anderlecht nu meteen Mbokani maar moet aantrekken.
Lees verder

LIVE. Aantal nieuwe hospitalisaties daalt met 16% in België - "Zuid-Amerikanen reizen naar VS voor vaccin"
Zaterdag ging een nieuwe reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mochten onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen en werd avondklok is vervangen door een samenscholingsverbod. Ondertussen blijft het aantal coronabesmettingen, hospitalisaties en overlijdens in ons land verder afnemen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Zeker negentig gewonden bij nieuw protest in Jeruzalem
Bij confrontaties tussen Palestijnse betogers en Israëlische politie in verschillende wijken in Oost-Jeruzalem zijn zaterdagavond zeker 90 gewonden gevallen. Dat meldt hulpdienst de Palestijnse Rode Halve Maan. Eerder sprak de organisatie over 53 gewonden.
Lees verder

Jongeren rijden rechtdoor op T-punt, pardoes in garagepoort van 81-jarige weduwe
Op het gehucht De Ratte in Tielt gebeurde zaterdagavond laat een spectaculair ongeval. Een BMW met drie inzittenden ramde een brievenbus en plofte nadien in de garagepoort van een alleenstaande woning. Bewoonster Greta Geeraerts (81) die net de trap opging om te gaan slapen, schrok zich een hoedje maar bleef ongedeerd. De brandweer moest twee inzittenden uit de BMW bevrijden.
Lees verder

Incidenten bij ontruiming Flageyplein in Elsene - Van Ranst: "Ga naar huis, verkloot het niet voor de rest van de bevolking"
De politie heeft zaterdagnacht rond 1.30 uur het Brusselse Heilig-Kruisplein in Elsene moeten ontruimen, waar op dat moment nog een 500-tal feestvierders aanwezig waren. Er werd daarbij met projectielen naar de politie gegooid. Dat zegt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Ook het waterkanon werd ingezet.
Lees verder

Zo verging het Belgische cava- en wijnmakers in Spanje tijdens coronajaar: "Oogst gehalveerd, maar meer genoten van onze omgeving en dochters"
In België blijft het coronavirus ons leven bepalen, maar hoe is het voor Belgen die in het buitenland leven en werken? De crisis dwong Christopher Heirwegh (43) en Christel Weemaes (36), die vanuit Sitges hun drankenbedrijf 'Barcelona Brands' runnen, om eindelijk het leven te leiden waarvoor ze tien jaar geleden naar Spanje verhuisden. "Pas nu vonden we een goede balans tussen privé en werk."
Lees verder

Ereronde voor een betreurde kustburgemeester: het Knokke-Heist van Leopold Lippens
Van 1979 tot aan zijn dood op 19 februari was Leopold Lippens burgemeester van Knokke-Heist. Op zijn eigen manier, verheven boven de partijpolitiek en vaak wars tegenover de gevestigde waarden. De badstad droeg en draagt de graaf nog steeds op handen en zowat elke Knokkenaar heeft wel een Lippens-anekdote. We laten je 18 km lang kennismaken met het Knokke van de gewezen burgervader. Geen beter moment voor die ereronde dan nu het weer beterschap én — eindelijk mag het! — een terrasje belooft. Dus spring in die golfkar of op de fiets!
Lees verder

"Chinese raketresten neergekomen in Indische Oceaan"
Chinese staatsmedia melden dat de brokstukken van de Chinese raket 'Lange Mars' zijn neergestort in de Indische Oceaan.
Lees verder

Winkelend publiek beschoten op Times Square, ook 4-jarig meisje gewond
Bij een schietpartij op Times Square in New York City zijn drie toevallige voorbijgangers gewond geraakt. Een meisje van 4 jaar werd in haar been geschoten, twee vrouwen raakten gewond aan een voet en een been. Alle drie zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar verkeren buiten levensgevaar.
Lees verder

Politie bekogeld bij ontruiming Flageyplein, ook waterkanon ingezet - Van Ranst: "Ga naar huis, verkloot het niet voor de rest van de bevolking"
De politie heeft zaterdagnacht rond 1.30 uur het Brusselse Heilig-Kruisplein in Elsene moeten ontruimen, waar op dat moment nog een 500-tal feestvierders aanwezig was. Er werd daarbij met projectielen naar de politie gegooid. Dat zegt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Ook het waterkanon werd ingezet.
Lees verder

MNM-dj Robin Keyaert over mama Ingeborg: "Ik zie geen groot verschil tussen de publieke figuur en mijn moeder"
Vandaag is het Moederdag, en voor die gelegenheid gaat MNM-dj ­Robin Keyaert (27), die elke zondag tussen 18u en 21u met 'BFF - Best Friends ­Forever' z'n eigen verzoekprogramma heeft, ­radiomaken met z'n bekende mama: zangeres en presentatrice Ingeborg (54). "Het idee komt eigenlijk van Peter Van de Veire", licht Robin toe. "En we zagen het allebei meteen zitten." Hij vertelt hoe het is om de zoon van een cultfenomeen te zijn. "Ik ben misschien wel iets nuchterder ingesteld."
Lees verder

LEGOMASTERS at home: bouw je eigen blokbeestjes
LEGOMASTERS zit er op, de finale is achter de rug en de winnaars zijn bekend! Dat wil zeggen dat ook deze rubriek afgelopen is. Maar samen met expert Peter De Smet gaan we nog één keer gek doen, nog één keer onze fantasie gebruiken. Met gekke blokbeestjes! En onthoud: als je het kunt dromen, kun je het bouwen!
Lees verder

Zwoel en onweerachtig vandaag, vanavond lokaal fel onweer
Vandaag bereiken warme luchtmassa's ons land. Het belooft dan ook een warme en zwoele Moederdag te worden met maxima die schommelen tussen 20 en 24°C. Een lokale uitschieter naar een zomerse 25°C is niet uitgesloten. Later op de namiddag en vooral tijdens de avondperiode naderen onweersbuien ons land. Weerdienst NoodweerBenelux verwacht dat deze buien gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten. "De gebieden in het uiterste oosten van ons land maken minder kans op onweer", aldus weerman Nicolas Roose.
Lees verder

Bijna zomerse zondag met in de namiddag rukwinden
Zondag blijft warm en zonnig met maxima van 21 tot 27 graden bij een strakke zuidelijke wind. Zondagochtend is er wel nog een kans op enkele lokale buien in het noordwesten en het centrum, maar daarna is het vooral zonnig en droog. Dat meldt het KMI.
Lees verder

INTERVIEW. "Indiase variant is ook hier reden tot grote bezorgdheid"
Als hoofd van het Tropisch Instituut (ITG) in Antwerpen kijkt de Britse epidemioloog Marc-Alain Widdowson met toenemende ongerustheid naar de verspreiding van een Indiase coronavariant. "Vergelijk een pandemie in een land met 1,4 miljard inwoners met een uitslaande keukenbrand, terwijl jij denkt veilig te zijn in je slaapkamer".
Lees verder

Na winst van Ward Lemmelijn in Container Cup: waarom roeiers, langlaufers en biatleten het altijd goed zullen doen
7'59"82. Met die tijd zet Ward Lemmelijn seizoen twee van de Container Cup op zijn naam. Ward (24) is wereldkampioen indoor roeien en wil in 2024 naar de Spelen, in het water dan. Zijn passage in de container bleef niet onopgemerkt: naast een toproeitijd, liep de voormalige voetballer niet onaardig, drukte hij 150 kilogram gewichten én fietste hij sneller dan Mathieu van der Poel. Geen verrassing voor experten: "Roeiers, biatleten en langlaufers zijn de meest complete sporters."
Lees verder

OVERZICHT. Daling van aantal patiënten op intensieve zorg, maar nog steeds meer dan 700
De dalende trend in de coronacijfers blijft zich in het algemeen doorzetten, ook al liggen de cijfers voorlopig nog hoog. Zo zakt het aantal patiënten op intensieve zorg met 14 procent, maar het gaat wel nog steeds om 706 patiënten. Dat blijkt deze ochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

De Anderlecht-jaren van Lukaku door de ogen van 5 getuigen: "Je voelde aan alles: Romelu is niet geboren om een gewone speler te zijn"
Romelu Lukaku maakte Inter kampioen. Een bekroning voor zijn bezetenheid - zelfs na elf jaar profvoetbal werkt Lukaku elke dag nog keihard om een nóg completere spits te worden. Samen met vijf bevoorrechte Anderlecht-getuigen gingen we op zoek naar het vat vol ambitie waar Lukaku is ingevallen. Een verhaal over moederliefde, acht petten op de achterbank en een eeuwige drang naar perfectie. "Als jeugdspeler legde hij een archief aan van zijn eigen goals."
Lees verder

Hengelen steeds populairder door corona. Voormalig wereldkampioen deelt zijn beste advies voor wie ermee wil starten: "Alle waters zijn anders"
Hengelen neemt almaar toe in populariteit. Dat je de sport buiten in de natuur kunt beoefenen, alleen of in kleine groep, zit daar in deze coronatijden zeker voor iets tussen. Maar heb je nodig om te beginnen met hengelen? En wat met de spelregels? Wij gooiden ons lijntje uit bij wereldkampioen hengelen 2017 Luc Thijs (47) uit Pelt. "Zelfs met een potje mais kun je eigenlijk al vissen."
Lees verder