Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 mei 2021

Welke gevolgen heeft je tijdelijke werkloosheid op je belastingen? En wat met de opbrengst van bitcoins? Stel je vrag...

HLN
Welke gevolgen heeft je tijdelijke werkloosheid op je belastingen? En wat met de opbrengst van bitcoins? Stel je vragen over belastingen hier aan onze geldxexpert
Hoe zit het alweer met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En welke invloed heeft je woon-werkverkeer op je belastingen zodra je weer naar kantoor mag? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen die heel wat Vlamingen zich stellen wanneer ze hun jaarlijkse belastingaangifte krijgen voorgeschoteld. HLN.be wil je daarbij helpen en schakelt daarvoor onze belastingexpert Michel Maus in.
Lees verder

Opzegtermijn energieleverancier van drie weken naar 24 uur tegen 2026
De Belgische consument moet in de toekomst nog sneller van energieleverancier kunnen veranderen. De ministerraad keurde daarvoor vrijdag een aanpassing van de elektriciteitswet goed die de opzegtermijn tegen 2026 terugbrengt naar 24 uur. Daarnaast wordt het elektriciteitstarief dynamischer.
Lees verder

Schokkende beelden van aanhoudende protesten in Colombia: politie schiet erop los, dodental stijgt
De woede van de Colombianen loopt steeds hoger op. Voor de negende dag op rij trekken gefrustreerde protestanten massaal door de straten. De politie reageert hardhandig met kogels en waterkanonnen. De laatste dagen vielen er al minstens 24 doden en talloze gewonden. 87 mensen zouden bovendien vermist zijn.
Lees verder

Tomorrowland opent eigen winkel in Antwerpse Kloosterstraat
Of het festival zelf dit jaar nog zal plaatsvinden, blijft bang afwachten. Maar fans van Tomorrowland kunnen vanaf 7 mei wel terecht in een fysieke winkel van het Boomse festival.
Lees verder

Benzine en stookolie worden vanaf vrijdag duurder
De prijzen voor benzine en stookolie zullen vanaf vrijdag hoger liggen. Dat meldt de federale overheidsdienst.
Lees verder

Eerste La Boum-relschopper voor rechter: "Schuld van de overheid!"
In het Brusselse justitiepaleis is de eerste relschopper die aanwezig was op het nepfestival La Boum moeten verschijnen. De man, een student met een blanco strafregister, ging op 1 april in het Ter Kamerenbos net als vele leeftijdsgenoten uit de bol en werd gearresteerd omdat hij flessen gooide naar de politie. Ondanks dat de jongeman zelf toegaf over de schreef te zijn gegaan haalde zijn advocaat toch uit naar de overheid. "Eerst horen we maandenlang dat mondmaskers niet nodig zijn, vervolgens riskeer je 250 euro wanneer je er geen aanhebt."
Lees verder

Eerste La Boum-relschopper verschijnt voor de rechter: "Overheid is verantwoordelijk voor wat er die middag is gebeurd"
De eerste relschopper die aanwezig was op het nepfestival La Boum is donderdagochtend in het Brusselse justitiepaleis voor de rechter verschenen. De student met een blanco strafregister werd op 1 april in het Ter Kamerenbos gearresteerd omdat hij flessen gooide naar de politie. De jongeman gaf toe over de schreef te zijn gegaan, maar zijn advocaat haalde wel uit naar de overheid. "Eerst horen we maandenlang dat mondmaskers niet nodig zijn, vervolgens riskeer je 250 euro als je er geen aanhebt."
Lees verder

South Carolina kan vierde VS-staat worden die executies met vuurpeloton toestaat, standaardmethode wordt elektrische stoel
Het Huis van Afgevaardigden in South Carolina, Verenigde Staten, heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat executies met vuurpeloton toestaat en dat ervoor zorgt dat elektrocutie een waarschijnlijker executiemiddel wordt. Het wetsvoorstel komt er door een gebrek aan dodelijke injecties.
Lees verder

Verlinden blikt vooruit op Overlegcomité: "Iets te vroeg om over datum heropening binnenhoreca te beslissen"
De versoepelingstrein maakt vaart: zaterdag treedt het buitenplan in werking en volgende week zit het Overlegcomité opnieuw samen. "Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer", blikte minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanochtend vooruit op de radio bij Bel RTL.
Lees verder

Verlinden blikt voortuit op Overlegcomité: "Iets te vroeg om datum heropening binnenhoreca te beslissen"
De versoepelingstrein maakt vaart: zaterdag treedt het buitenplan in werking en volgende week zit het Overlegcomité opnieuw samen. "Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer", zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanochtend op de radio bij Bel RTL.
Lees verder

Dimitri Vegas en Like Mike worden ambassadeurs van WWF
Het populaire dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike slaat de handen in elkaar met het WWF. De twee broers worden ambassadeurs van de natuurorganisatie en willen het bewustzijn rond de vernietiging van de bossen en de vervuiling van de oceanen vergroten.
Lees verder

"Ga je nog sorry zeggen?": Super League-debacle blijft Real-voorzitter Pérez achtervolgen
De Super League blijft nog steeds nazinderen. Florentino Pérez, de voorzitter van Real en een belangrijke initiatiefnemer van de besloten competitie, moest het gisteren bekopen. De Spanjaard werd in de aanloop naar de wedstrijd van zijn Real tegen Chelsea bestookt met vragen over de supercompetitie.
Lees verder

Real-voorzitter Pérez moet het ontgelden: "Ga je nog sorry zeggen voor de Super League?
De Super League blijft nog steeds nazinderen. Florentino Pérez, de voorzitter van Real en een belangrijke initiatiefnemer van de besloten competitie, moest het gisteren bekopen. De Spanjaard werd in de aanloop naar de wedstrijd van zijn Real tegen Chelsea bestookt met vragen over de supercompetitie.
Lees verder

Conflict over visserij bereikt kookpunt: Franse vissers protesteren bij Jersey, VK stuurt marineschepen
Een flottielje Franse vissersboten is naar het eiland Jersey gevaren om actie te voeren tegen nieuwe Britse voorwaarden om bij de Kanaaleilanden te vissen. Vooraf werd gevreesd voor een havenblokkade, maar zo ver is het nog niet gekomen. De Britse premier Boris Johnson heeft twee patrouilleschepen van de marine gestuurd om de situatie in de gaten te houden. Inmiddels heeft ook Frankrijk een kleine patrouilleboot naar Jersey gestuurd.
Lees verder

Nederlandse radio-dj zendt half uur lang MNM uit na lof van Belgische fan: "Betaal jij belastingen voor deze zender?"
Er hebben zich woensdagmiddag waarschijnlijk heel wat Nederlanders in hun koffie verslikt. Op radiozender NPO 3FM was namelijk ruim een half uur lang de Vlaamse zender MNM te horen.
Lees verder

Michel Van den Brande viert 60ste verjaardag: "Dit doet pijn"
Vandaag viert Michel Van den Brande z'n 60ste verjaardag, maar dat is niet van ganser harte. "Met 40 en 50 jaar worden, had ik totaal geen probleem. Maar die zes zien staan, is iets anders."
Lees verder

Nintendo lanceert game dat kinderen leert programmeren
Nintendo heeft een nieuwe game onthuld, die kinderen met behulp van schattige wezens leert om te programmeren. 'Gamestudio' kan je spelen op de Nintendo Switch en bevat in totaal zeven interactieve lessen.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de zesde keer je muzikale kennis.
Lees verder

De weg naar de wereldtop van de Red Lions (DEEL 2): van de simulaties van bondscoach McLeod naar Mission Honey Badger
Goud in Tokio 2021 zou het orgelpunt betekenen. Op dik 15 jaar tijd legden de Red Lions een onwaarschijnlijk parcours af: van bespot minihockeyland tot vermaarde wereldmacht. De Red Lions stelden dat verhaal te boek in 'De Weg naar de Wereldtop'. Een voorpublicatie met tien treffende fragmenten. Vandaag: DEEL 2.
Lees verder

James Bond-acteur Frank McRae (80) overleden
De Amerikaanse acteur Frank McRae is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft Variety. McRae was vooral bekend voor zijn rol als Sharkey in de James Bond-film 'License to Kill'.
Lees verder