Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 30 mei 2021

Weeskinderen Noord-Korea doen ‘vrijwilligerswerk’ in mijnen: “Om liefde van de partij terug te betalen”

HLN
Weeskinderen Noord-Korea doen 'vrijwilligerswerk' in mijnen: "Om liefde van de partij terug te betalen"
Noord-Korea stuurt honderden weeskinderen de kolenmijnen in om te werken. Ook verrichten ze zware arbeid op boerderijen en in de bouw. Volgens de staatsmedia doen de kinderen, van wie wordt aangenomen dat ze minderjarig zijn, dat 'vrijwillig'. Als dank voor de liefdevolle zorg van de staat.
Lees verder

Drama voor Kevin De Bruyne en Pep Guardiola in Porto: onherkenbaar City ziet Chelsea triomferen - Kijk naar de nabeschouwing met Degryse & Mulder
Geen glorie voor kapitein Kevin De Bruyne in Porto. In de steek gelaten door de onbegrijpelijke tactische keuze van Pep Guardiola. Nooit echt in de match. En zelfs helemaal uit de match (in het slechtste geval een jukbeenbreuk?) na een botsing met Duits graniet, genaamd Rüdiger. Alle lof voor Chelsea. Eens te meer uitgekookt in blok, met Kai Havertz goed voor de enige goal van de avond. Tweede Champions League-triomf voor de Blues, na ook die onvergetelijke avond in München 2012.
Lees verder

Drama voor Kevin De Bruyne en Pep Guardiola: onherkenbaar City ziet Chelsea triomferen in Porto
Geen glorie voor kapitein Kevin De Bruyne in Porto. In de steek gelaten door de onbegrijpelijke tactische keuze van Pep Guardiola. Nooit echt in de match. En zelfs helemaal uit de match na een botsing met Duits graniet, genaamd Rüdiger - met in het slechtste geval een jukbeenbreuk als gevolg? Alle lof voor Chelsea. Eens te meer uitgekookt in blok, met Kai Havertz goed voor de enige goal van de avond. Tweede Champions League-triomf voor de Blues, na ook die onvergetelijke avond in München 2012.
Lees verder

Love Boat-kapitein Gavin MacLeod (90) overleden
De Amerikaanse acteur Gavin MacLeod, onder meer bekend van de tv-serie The Love Boat, is zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Palm Desert, Californië. Dat heeft zijn neef laten weten aan entertainmentsite TMZ. MacLeid werd vooral beroemd als kapitein Stubing in de populaire serie The Love Boat.
Lees verder

IN BEELD. Uitzinnige vreugde bij Chelsea na laatste fluitsignaal, tranen en teleurstelling bij Agüero en co duidelijk af te lezen
Overal tranen na het laatste fluitsignaal. Bij Chelsea uiteraard van geluk, die van Manchester City zakten in elkaar van teleurstelling. Chelsea mag terecht vieren na de 0-1-zege, na het laatste fluitsignaal ging iedereen los. Aanvoerder Cesar Azpilicueta mocht vol trots de beker de lucht in hijsen. De beelden vindt u hieronder.
Lees verder

Onze chef voetbal zag het drama van Kevin De Bruyne vanop de eerste rij: "Het licht ging uit, zelfs bij de mensen rondom ons"
Onze chef voetbal is in Porto en zag vanop de perstribune het tragische uitvallen van Kevin De Bruyne. Hij schetst de verslagenheid bij, nou ja, zowat iedereen in 'Do Dragão': 'Laten we hopen op snel geruststellend nieuws.'
Lees verder

Amerikaanse acteur Steven Seagal voegt zich bij partij Rechtvaardig Rusland
De Amerikaanse acteur Steven Seagal, die in Rusland is ingeburgerd, is lid geworden van de partij Rechtvaardig Rusland. Dat meldt de Moskouse krant RBK, op gezag van de woordvoerster van de acteur. De partij zit in de oppositie in het parlement, maar geldt net als de communisten en de ultranationalisten als een oppositiepartij enkel in naam.
Lees verder

Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings in Nationaal Park Hoge Kempen levert niets op
Het leger en de politie hebben vandaag nogmaals een (kleinschalige) zoekactie op poten gezet in een poging beroepsmilitair Jürgen Conings te vinden. Er werd gezocht rondom de woonwijk Nieuw Homo in Lanklaar, maar dat leverde niets op. Omstreeks 22 uur vertrokken de legervoertuigen en politiecombi's weer. Dat schrijft Het Belang van Limburg.
Lees verder

Dolle vreugde in Chelsea-kamp, Tuchel: "Dit is toch niet te geloven"
Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta mocht de beker met de grote oren in ontvangst nemen na afloop van de met 0-1 gewonnen Engelse finale tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne, die op het uur geblesseerd uitviel.
Lees verder

Manifestatie tegen coronamaatregelen lokt vooral Nederlanders naar Ter Kamerenbos: "Bang dat regels nooit meer weggaan"
Zo'n 40.000 mensen hadden op sociale media gezegd dat ze in Brussel zouden komen betogen tegen de coronamaatregelen. Het werden er minder: een twee- tot drieduizend mensen verzamelden in het Ter Kamerenbos. Onder die demonstranten waren vooral veel Nederlanders.
Lees verder

FBI-agent: bewijs tegen moordenaar Notorious B.I.G. verdoezeld
Nog altijd is de dader van de moord op Notorious B.I.G. (Biggie) in 1997 niet gepakt. Volgens voormalig FBI-agent Phil Carson, die twee jaar aan de zaak heeft gewerkt, is echter wel degelijk voldoende bewijs voor wie de rapper heeft vermoord, maar is dat verdoezeld. De naam staat in verzegelde rechtbankdocumenten, vertelt hij aan de New York Post.
Lees verder

Tienduizenden Brazilianen demonstreren tegen president Bolsonaro
Tienduizenden Brazilianen zijn zaterdag de straat opgegaan om te demonstreren tegen president Jair Bolsonaro en zijn chaotische aanpak van de coronapandemie. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in Brazilië bijna 460.000 mensen omgekomen, na de Verenigde Staten het hoogste aantal coronadoden ter wereld.
Lees verder

LIVE. Dagelijks minder dan 90 corona-opnamen in ons land - Helft Amerikanen kreeg al minstens één prik
Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert wel een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Helft Amerikanen kreeg al minstens één prik - "Belangrijke kanttekening" bij aangekondigde versoepelingen in ons land
Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw 'vaccinatierecord' in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert wel een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Na coronacrisis is niets ons te gek: de 10 leukste manieren om uw bubbel te entertainen in de tuin
Trekt u dit weekend niet naar zee, dan zijn er genoeg alternatieven om uw gezelschap van maximaal tien personen te entertainen. Wij zetten de leukste op een rij.
Lees verder

Welk vaccin neemt u best, als u zelf mag kiezen?
Als het van de Taskforce Vaccinatie afhangt, kan straks wie jonger is dan 41 jaar vrijwillig opteren voor een inenting van Johnson & Johnson. Vier vragen over de verschillende vaccins.
Lees verder

Versoepelingen zaaien verwarring in ons hoofd: "Ons brein is verslenst"
Stilaan keren we terug naar het langverwachte normaal. Ooit geraken we er, en maak je vooral geen zorgen als de overgang ook in je hoofd wat moeizaam verloopt. Volgens experten houdt sociaal contact ons brein fit en geraakten we het laatste jaar - euh - verslenst. Grote groepen, veel prikkels, smalltalk: kunnen we dat allemaal nog wel aan?
Lees verder

Ontvoerde studenten na maand vrijgelaten in Nigeria
In Nigeria is een groep ontvoerde studenten en universiteitsmedewerkers weer vrijgelaten na meer dan een maand gegijzeld te zijn geweest. "De ontvoerders hebben de veertien gijzelaars zaterdag vrijgelaten", verklaarde een verantwoordelijke van de veiligheidsdiensten in de staat Kaduna.
Lees verder

Zanger B.J. Thomas, bekend van "Raindrops Keep Fallin' On My Head", overleden
De Amerikaanse zanger Billy Joe "B.J." Thomas, onder andere bekend van de klassieker "Raindrops Keep Fallin' On My Head", is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat melden Amerikaanse media, waaronder entertainmentsite TMZ, zaterdag onder aanhaling van het management van Thomas.
Lees verder

Drie verdachten kabelbaandrama vrijgelaten, één van hen krijgt huisarrest
De drie mannen, die woensdag werden aangehouden vanwege de kabelbaanramp in Noord-Italië, zijn vrijgelaten. Twee van de drie opgepakte managers van het bedrijf dat de kabelbaan beheerde, mochten vertrekken. Een van hen wordt onder huisarrest geplaatst, melden Italiaanse media.
Lees verder