Doorgaan naar hoofdcontent

Waag uw kans: Marvel zoekt Nederlandstalige acteurs voor nieuwe ‘Black Panther’-film

HLN
Waag uw kans: Marvel zoekt Nederlandstalige acteurs voor nieuwe 'Black Panther'-film
Marvel is op zoek naar Nederlandstalige en Franstalige acteurs en actrices. Zij maken kans op een rol in de nieuwe 'Black Panther'-film die volgend jaar uitkomt. De opnames starten deze zomer.
Lees verder

Kim Kardashian koopt outfit Janet Jackson op veiling
Een bekende outfit van Janet Jackson (55) die vrijdag tijdens een veiling voor 17.000 euro over de toonbank ging, heeft een beroemde nieuwe eigenaar. Kim Kardashian (40) maakte zondag bekend dat zij de kledingset heeft gekocht.
Lees verder

Vroegere Zuid-Afrikaanse president Zuma voor de rechter wegens corruptie
De vroegere Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft zich maandagmorgen aangeboden bij de rechtbank van Pietermaritzburg vanwege een corruptiezaak.
Lees verder

LA Lakers moeten barrages spelen tegen Golden State
Na de slotspeeldag van het reguliere seizoen in de NBA is duidelijk geworden dat titelverdediger LA Lakers in het play-in-toernooi van de Western Conference moet aantreden tegen Golden State.
Lees verder

Van selfiespots tot nieuwe attractie: zo ziet de heropening van Disneyland Paris eruit
Goed nieuws voor de fans van Disneyland Paris. Na een sluiting van 7,5 maanden heeft Franse park vandaag aangekondigd dat ze op 17 juni weer bezoekers willen ontvangen. Daarmee is Parijs wereldwijd het laatste Disney-resort dat opnieuw de deuren opent na de coronacrisis. Maar aan wat zullen jong en oud zich mogen verwachten?
Lees verder

Proces tegen Navalny's organisaties uitgesteld tot 9 juni
Het Russisch gerecht heeft vandaag het proces om de organisaties van oppositieleider Aleksej Navalny als "extremistisch" te bestempelen, uitgesteld. Zijn medestanders vrezen dat het proces een poging is om zijn hele beweging te verbieden.
Lees verder

Burgemeesters Boom en Rumst: "Nog géén groen licht voor Tomorrowland"
De burgemeesters van Boom en Rumst benadrukken dat de aangekondigde versoepelingen van het overlegcomité nog niet garanderen dat Tomorrowland dit jaar zal kunnen doorgaan. "Er is perspectief, maar nog geen groen licht op alle fronten", luidt het. "We hebben zelf nog veel vragen die pas in een later stadium beantwoord kunnen worden."
Lees verder

België helpt Spaans gerecht btw-fraudeurs klissen
Het federaal parket en een onderzoeksrechter uit Waals-Brabant hebben de Spaanse autoriteiten geholpen om een geval van grootschalige btw-fraude te stoppen. De Spaanse schatkist zou in totaal 26 miljoen euro aan inkomsten gederfd hebben. Dat meldt Eurojust, het EU-agentschap dat de samenwerking tussen de gerechtelijke autoriteiten van de lidstaten stroomlijnt.
Lees verder

Courtney Love woedend over Pamela Anderson-serie: "Ze loopt opnieuw een trauma op"
"Lily James (32) moet zich schamen voor haar rol in de serie 'Pam & Tommy', waarin ze Pamela Anderson (53) speelt". Dat zegt Courtney Love (56), een goede vriendin van de 'Baywatch'-actrice.
Lees verder

Courtney Love woedend over Pamela Anderson-serie: "Ik heb te doen met Pammy die opnieuw een trauma oploopt"
"Lily James (32) moet zich schamen voor haar rol in de serie 'Pam & Tommy', waarin ze Pamela Anderson (53) speelt". Dat zegt Courtney Love (56), een goede vriendin van de 'Baywatch'-actrice.
Lees verder

Ondanks alle regenbuien: meimaand niet natter, wel frisser dan normaal
Grijs, druilerig en fris: de meimaand stemt vooralsnog niet vrolijk, ook al mogen we sinds vorige week onder een tot paraplu gedegradeerde parasol op een terras zitten. Toch is het weer dat we geserveerd krijgen, niet uitzonderlijk. Al mag het voor de tijd van het jaar wel wat warmer zijn om nog van 'normaal' te kunnen spreken. Wat is er aan de hand met het weer?
Lees verder

Meimaand valt in het water: wat is er aan de hand met ons weer?
Grijs, druilerig en fris: de meimaand stemt vooralsnog niet vrolijk, ook al mogen we sinds vorige week onder een tot paraplu gedegradeerde parasol op een terras zitten. Toch is het weer dat we geserveerd krijgen, niet uitzonderlijk. Al mag het voor de tijd van het jaar wel wat warmer zijn om nog van 'normaal' te kunnen spreken. Wat is er aan de hand met het weer?
Lees verder

Interieurarchitect beoordeelt betaalbare wandmeubels à la Poul Cadovius. "Voor nog geen 300 euro kan je niet sukkelen"
Ze zijn een blikvanger in je interieur. De ideale uitstalplek voor je collectie planten. Of het geknipte bureau om aan te telewerken. Met de wandmeubels van Poul Cadovius kan je werkelijk alle kanten uit. "Een prima passe-partout", zegt ook interieurarchitect Bart Appeltans. Hij ontleedt waarom ze zo iconisch én zo prijzig zijn. Wij zochten enkele betaalbare alternatieven, gaande van 257,40 euro tot 1.099 euro. Maar zijn de budgetopties even goed?
Lees verder

EK ZWEMMEN. Buys bereikt halve finales, Vanotterdijk betaalt leergeld - Belgische mannen grijpen naast finaleplek 4x100m
Kimberly Buys heeft zich op het EK langebaan in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Roos Vanotterdijk kon niet stunten en strandde in de reeksen.
Lees verder

HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om tuinfeest met 50 enkel mogelijk te maken met cateraar?
Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

Geen skeletresten, maar wat uitwerpselen en bloed: minuscule sporen van Neanderthaler-DNA gevonden in bodemmateriaal van oude grotten
Eeuwenlang hebben onderzoekers oude grotten afgespeurd, op zoek naar overblijfselen van Neanderthalers. Op die manier leert men nog steeds bij over de uitgestorven mensensoort en de evolutionaire tijdlijn. Dat wordt in de toekomst wellicht een beetje makkelijker dankzij een nieuwe techniek waarbij slechts wat vuil uit de oude grotten voldoende is. Dat schrijven onderzoekers in het vaktijdschrift Science.
Lees verder

Voormalige tv-presentatoren verenigen hun krachten in theaterkomedie 'Taxi Taxi!'
Het Farcetheater pakt deze zomer uit met de succesvolle komedie Taxi Taxi! Het theatergezelschap trekt daarbij voluit de kaart van de tv-presentatoren, met maar liefst drie voormalige VRT-schermgezichten: Katja Retsin, Donaat Deriemaeker en Peter Van Asbroeck. De eerste voorstellingen staan in augustus gepland in Middelkerke.
Lees verder

Schedel krokodil van 8 miljoen jaar oud blijkt nu van nog niet ontdekte uitgestorven soort te zijn
De schedel van een krokodil van maar liefst acht miljoen jaar oud blijkt na nieuw onderzoek te behoren tot een soort waarvan de wetenschappers tot nu toe het bestaan niet kenden. De schedel werd in 2009 in Centraal-Australië gevonden, op zo'n 200 km van Alice Springs in de staat Northern Territory.
Lees verder

Evenepoel met dubbel gevoel aan de start van tiende rit: "Blij met tweede plaats, maar gisteren foutje gemaakt en domme seconden verloren"
Remco Evenepoel hield een dubbel gevoel over aan de etappe van gisteren. Enerzijds is hij blij met zijn groeiende vormpijl en de tweede plaats in het klassement, anderzijds vindt hij van zichzelf dat hij "domme seconden heeft verloren".
Lees verder

Hartenkoningin Maxima wordt 50: de vrouw die van 'prins Pils' een staatshoofd maakte
Polonaise in Nederland: Maxima wordt vandaag 50. De koningin, die ook al bijna 20 jaar deel uitmaakt van het Nederlandse koningshuis, wordt gevierd met postzegels, biografieën en natuurlijk ook menige terugblik. Net zoals wij hier even stilstaan bij de Argentijnse furie die menig schandaal doorstond, van het bedenkelijke verleden van haar vader tot de vakantievilla in Mozambique. En toch als winnaar uit de bus kwam: "U bent prachtig en zult dat tot in lengte van dagen zijn."
Lees verder