Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 mei 2021

Vrouw (46) valt van paard en wordt na 1,5 uur zoeken in levensgevaar teruggevonden

HLN
Vrouw (46) valt van paard en wordt na 1,5 uur zoeken in levensgevaar teruggevonden
Een 46-jarige ruiter is woensdagavond vermist geraakt nadat ze was gaan rijden in de bossen op de grens van Nederland en België. Na een zoekactie van bijna twee uur werd ze gevonden en levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Academici van Universiteit Antwerpen scharen zich achter klimaatrechtszaak
Een aantal academici van de Universiteit Antwerpen (UA) sluiten zich aan bij de klimaatrechtszaak die zes Portugese jongeren hebben aangespannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Volgens de jongeren worden hun mensenrechten door 33 Europese landen geschonden, omdat die te weinig maatregelen nemen om het broeikasgasprobleem aan te pakken.
Lees verder

"Federale politie kon niet eens steun bieden bij aantreffen 80 transmigranten": gouverneur Carl Decaluwé trekt aan alarmbel
Bij het aantreffen van de 80 transmigranten in Oostduinkerke donderdagmorgen, kon de lokale politie niet eens rekenen op bijstand van de federale politie. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé is niet te spreken en trekt aan de alarmbel. "Alle federale manschappen zijn op zoek naar Jürgen Conings. En er zijn niet eens voetbalmatchen of evenementen aan de gang. Er is een structureel manschappentekort."
Lees verder

Vrouw blijft busje maar door te lage parkeerga­ra­ge wurmen
In het Amerikaanse Louisville (Kentucky) hoort een vrouw een schrapend kabaal in een parkeergarage. Tot haar stomme verbazing komt het van een busje dat te hoog is voor het plafond. De bestuurster blijft echter maar rijden, waardoor ze haar wagen steeds harder beschadigt.
Lees verder

Verkoop zonnepanelen daalt drastisch: is het nog een rendabele investering?
De Vlaming plaatste de eerste vier maanden van dit jaar significant minder nieuwe zonnepanelen op zijn dak. In vergelijking met 2019 daalde het aantal installaties met 60 procent. De afschaffing van de terugdraaiende teller lijkt de markt dus sterk te beïnvloeden. Maar is die terughoudendheid wel terecht? Vormen zonnepanelen nog een rendabele investering? Mijnenergie.be rekende het uit.
Lees verder

'Blind Gekocht'-koppel blijft voor controverse zorgen: na plotse verkoop van huis hebben ze al nieuwe woning gevonden
Cherifa (40) en Rachid (43) zorgden in 'Blind Gekocht' voor verbaasde blikken door hun nieuwe woning in Hoboken meteen weer te koop te zetten, niet in het minst bij makelaar Béa. Intussen is uitgeklaard waarom het koppel die opmerkelijke beslissing nam. Al zorgde het stel meteen voor extra controverse nu bekend raakte dat ze al een nieuw huis op de kop getikt hebben.
Lees verder

Hof van beroep verklaart wrakingsverzoek tegen rechter in zaak rond Jeff Hoeyberghs ongegrond
Het Gentse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek dat Hans Rieder, advocaat van Jeff Hoeyberghs, op 4 mei neerlegde ten aanzien van voorzitter Jan Van den Berghe ongegrond verklaard. Rieder wilde de rechter wraken omdat hij te kennen had gegeven de zaak op 4 mei te willen behandelen in plaats van de zaak uit te stellen voor conclusietermijnen. Volgens Rieder was dit "een duidelijk misprijzen tegenover een van de partijen die voor hem moeten verschijnen." "De wens om een zaak te behandelen is nog iets anders dan ze ook effectief behandelen", klinkt het bij het hof van beroep.
Lees verder

Eitan (5) ademt weer zelfstandig, ouders en broertje vandaag begraven in Israël
Het 5-jarig jongetje dat als enige het drama met de kabelbaan in Italië overleefde, ademt weer zelfstandig. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De kleine Eitan is langzaam uit zijn kunstmatige coma aan het ontwaken, maar zou volgens zijn artsen nog niet helemaal bij bewustzijn zijn. Intussen zijn in Israël zijn ouders en broertje begraven.
Lees verder

Wat kan Van den Bergh verdienen als hij de play-offs haalt? Heeft hij een vast inkomen? En hoeveel wegen zijn pijltjes? Onze experts beantwoorden al uw dartsvragen
Do or die-wedstrijd vanavond voor Dimitri Van den Bergh. Onze landgenoot moét winnen tegen Jonny Clayton wil hij vrijdag de play-offs halen én een gooi doen naar de eindzege in de Premier League darts en de bijhorende riante cheque. Opdat u helemaal mee bent met het hele gebeuren, hierbij alle antwoorden op de vragen die jullie de voorbije maanden hebben ingestuurd via de Twitterpagina van VTM2. Met dank aan analist Erik Clarys en Belgisch profspeler Kim Huybrechts (PDC-38).
Lees verder

Sony gaat PlayStation 5 nog dit jaar zelf verkopen in Benelux
Sony is van plan om zijn PlayStation 5 zelf te gaan verkopen aan consumenten in de Benelux. In de Verenigde Staten verkoopt de fabrikant sinds 2019 al consoles direct aan consumenten, maar in Europa gebeurt dat nog niet. Dit jaar moet daar verandering in komen.
Lees verder

PlayStation-games op pc maken 'console-oorlog' achterhaald
Days Gone is inmiddels al de derde PlayStation-game die een uitgebreide pc-versie krijgt, na Horizon: Zero Dawn en Death Stranding vorig jaar. Het feit dat die voorgangers onverwacht erg succesvol waren, en er bij Sony nog een hele rist andere pc-conversies op stapel staat, betekent vooral dat het aloude idee van de 'console-oorlog' nu écht wel achterhaald wordt.
Lees verder

De Roeck gaat aan de slag als hoofdtrainer bij Westerlo
KVC Westerlo heeft zijn opvolger voor Bob Peeters beet. Jonas De Roeck moet volgend seizoen de Kempische club naar 1A zien te loodsen. De Roeck was tot voor kort nog aan de slag als assistent van Vincent Kompany bij Anderlecht.
Lees verder

Vlucht met Protasevitsj al vóór bommelding omgeleid naar Minsk
Wit-Rusland liet het vliegtuig met dissident Roman Protasevitsj (26) al omleiden voordat per mail een bommelding was binnengekomen. Dat bevestigt de Zwitserse e-mailprovider Proton Technologies AG, dat bereid is om mee te werken aan een onderzoek van Europese autoriteiten naar het incident.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de negende keer je muzikale kennis.
Lees verder

Indiase youtuber gearresteerd nadat hij hond laat 'vliegen'
Een Indiase youtuber is gearresteerd nadat hij zijn hond had vastgebonden aan heliumballonnen. De 32-jarige man, Gaurav Sharma, wou naar eigen zeggen proberen om het dier "te laten vliegen". De youtuber postte de video op zijn kanaal, maar verwijderde die al even snel na felle kritiek. De politie arresteerde de man na een klacht van de dierenorganisatie People for Animals (PFA).
Lees verder

Ballonvlucht voor dieren: Indiase youtuber gearresteerd nadat hij hond laat 'vliegen'
Een Indiase youtuber is gearresteerd nadat hij zijn hond had vastgebonden aan heliumballonnen. De 32-jarige man, Gaurav Sharma, wou naar eigen zeggen proberen om het dier "te laten vliegen". De youtuber postte de video op zijn kanaal, maar verwijderde die al even snel na felle kritiek. De politie arresteerde de man na een klacht van de dierenorganisatie People for Animals (PFA).
Lees verder

1 op de 6 Vlamingen stelt kinderwens uit door corona. Julie (33) is een van hen: "Door mijn eicellen in te vriezen kan ik de komende jaren zorgeloos daten"
Een kinderwens en corona, die twee zijn geen goede match. Koppels vinden het te stressvol of te spijtig dat er amper bezoek over de vloer kan komen. Voor singles is de pandemie helemaal een spelbreker. Dus stelt 17 procent van de Vlamingen hun kinderwens uit, tonen cijfers van statistiekbureau Statbel. Julie* (33) is een van hen. Na maanden tobben liet ze haar eicellen invriezen. "2020 ging meer en meer als een verloren jaar aanvoelen. Zeker op medisch vlak. Ondertussen werd ik ouder, hè."
Lees verder

Uniek: chimpansee Fiffy kan weer zien na operatie door Nederlandse oogartsen
Oogartsen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn erin geslaagd om een bijna blinde chimpansee weer te laten zien. Het dier had in korte tijd ernstige staar ontwikkeld in beide ogen. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat zo'n operatie heeft plaatsgevonden bij een chimpansee.
Lees verder

VK en Frankrijk goed voor 40% privéjet-uitstoot in Europa
Volgens een nieuw rapport zouden privéjets in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk meer CO2 uitstoten dan in 20 andere Europese landen. De twee landen zijn goed voor 40% van de uitstoot van privéjets op het hele continent. Wel 6 van de 10 meest vervuilende routes voor privévluchten in Europa vertrekken of komen aan in Londen.
Lees verder

Opvallende beelden: Oranje-afvaller El Ghazi krijgt 'slechtnieuws-appje' van De Boer tijdens tv-opname
Anwar El Ghazi was woensdag één van de laatste acht afvallers van Oranje en gaat dus niet mee naar het EK. De manier waarop hij dat slechte nieuws hoorde was niet alleen opmerkelijk, maar is ook nog eens vastgelegd op beeld.
Lees verder