Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 mei 2021

Voormalig wereldkampioen hengelen deelt zijn beste advies voor wie ermee wil starten: “Alle waters zijn anders”

HLN
Voormalig wereldkampioen hengelen deelt zijn beste advies voor wie ermee wil starten: "Alle waters zijn anders"
Hengelen neemt almaar toe in populariteit. Dat je de sport buiten in de natuur kunt beoefenen, alleen of in kleine groep, zit daar in deze coronatijden zeker voor iets tussen. Maar wat heb je nodig om te beginnen met hengelen? En wat met de spelregels? Wij gooiden ons lijntje uit bij wereldkampioen hengelen 2017 Luc Thijs (47) uit Pelt, die ook zijn beste visplekjes per provincie verklapt. "Zelfs met een potje maïs kun je eigenlijk al vissen."
Lees verder

Obama's nemen na ruim tien jaar afscheid van trouwe viervoeter Bo
Oud-president Barack Obama en zijn gezin hebben zaterdag afscheid moeten nemen van Bo, de Portugese waterhond die ruim tien jaar deel uitmaakte van hun leven. "We hebben een hechte vriend en trouwe metgezel verloren", schrijft Obama op Twitter.
Lees verder

ABBA komt dit jaar met nieuwe muziek
ABBA lijkt zich aan het voornemen te houden om dit jaar een aantal nieuwe nummers uit te brengen. Björn Ulvaeus (76) onthulde zaterdag dat de Zweedse band onlangs de studio in is gegaan om nieuwe materiaal op te nemen.
Lees verder

ABBA komt dit jaar 'zeker' met nieuwe muziek
ABBA lijkt zich aan het voornemen te houden om dit jaar een aantal nieuwe nummers uit te brengen. Björn Ulvaeus (76) onthulde zaterdag dat de Zweedse band onlangs de studio in is gegaan om nieuwe materiaal op te nemen.
Lees verder

Passionele moorden in Vlaanderen. De beerputmoord: monsterlijke moord of zelfmoord na depressie? Sommigen twijfelen nog steeds
Doodde Rosie Verstraete haar echtgenoot, de rijke West-Vlaamse boer Roger Kerkckaert? Bijna dertig jaar na datum twijfelen nog steeds veel mensen aan haar schuld in de beerputmoord, één van de bekendste misdaden ooit in ons land. Waarbij ook toppleiters Jef Vermassen en wijlen Piet Van Eeckhaut een hoofdrol opeisten in de rechtzaal. "Ik heb niemand het leven ontnomen. De bekentenissen van mijn zoon? Onzin, hij heeft al elf verschillende versies verteld."
Lees verder

Ook in de ban van 'Dertigers'? Deze wandelroute brengt je langs alle Antwerpse hotspots
Fan van 'Dertigers'? Of ben je gewoon dringend toe aan een nieuwe wandelroute? Wij stippelden er een voor je uit in het bruisende Antwerpen, langs enkele pleisterplaatsen die in de Eén-reeks uitgebreid aan bod komen. Van de werkplek van Pieter tot het appartement van Saar: het wordt genieten voor élke leeftijd.
Lees verder

Van der Poel had nood aan rustigere periode na teleurstelling in Ronde: "We zijn er niet met een geweer naast gaan staan"
De weg naar Tokio is kort. En er mag niets mis gaan. Dat zegt Christoph Roodhooft, de sportieve manager van Mathieu van der Poel. In Albstadt en volgende week in Nové Mesto probeert MvdP de beste startpositie voor de Spelen van Tokio te veroveren. Van der Poel gaat voor olympisch goud in de mountainbike. "We proberen de beste mountainbiker te hebben in Tokio."
Lees verder

Een smartphone voor weinig: dit zijn de beste telefoons voor maximaal 200 euro
Een nieuwe smartphone lijkt een flinke investering, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Onze redactie ging op zoek naar de beste exemplaren onder de 200 euro. Na veel testen, is dit onze top vier.
Lees verder

Giro Di Remco #4. "Voor Evenepoel wordt het vandaag zaak om gevoel in het peloton terug te krijgen"
Hoe heeft Remco Evenepoel zijn debuut in de Ronde van Italië verteerd? En hoe liggen de kaarten voor de eerste etappe in lijn van vandaag? Kan Tim Merlier zich mengen in wat wellicht de eerste massasprint wordt? Jonas Decleer blikt in de vierde aflevering van 'Giro Di Remco' nog een keer terug op de tijdrit van gisteren en kijkt met Maxim Goethals, onze man in de Giro, vooruit naar de rit van vandaag.
Lees verder

Miljoenen Zuid-Amerikanen wachten op inenting, maar voor profvoetballers is er nú al een vaccin
Door een tekort aan vaccins en overvolle ziekenhuizen eist corona dagelijks duizenden slachtoffers in Zuid-Amerika. Voetbalbond CONMEBOL heeft dankzij een Chinese farmaceut echter 50.000 doses bemachtigd voor alle profvoetballers op het continent. Zelfs Lionel Messi hielp een handje mee.
Lees verder

Meghan Markle wil gelijke toegang tot COVID-vaccin, ook voor haar toekomstig dochtertje
De hertogin van Sussex heeft gisteren in een virtuele toespraak laten weten dat ze voor iedereen gelijke toegang wil tot het COVID-vaccin, ook voor haar toekomstig dochtertje. "Alle meisje over de hele wereld moeten steun en mogelijkheden krijgen. Hun toekomstige leiderschap hangt af van de beslissingen die we nu nemen."
Lees verder

Hoogzwangere Meghan geeft toespraak en doelt op toekomstig dochtertje: "Alle meisjes moeten steun krijgen"
De hertogin van Sussex heeft gisteren in een virtuele toespraak laten weten dat ze voor iedereen gelijke toegang wil tot het COVID-vaccin, ook voor haar toekomstig dochtertje. "Alle meisjes over de hele wereld moeten steun en mogelijkheden krijgen. Hun toekomstige leiderschap hangt af van de beslissingen die we nu nemen."
Lees verder

VIDEO. Tien jaar geleden stierf Wouter Weylandt: "Weinig mensen hebben zo'n brede glimlach als Wouter had"
Exact tien jaar geleden ging er een schokgolf door de Giro. Wouter Weylandt liet het leven in de afdaling van de Passo del Bocco. In een beklijvende videoreportage kijkt sportjournalist Stijn Vlaeminck met zus Elke en boezemvriend Iljo Keisse terug op die noodlottige dag. De emoties laaien bij allebei tien jaar na datum nog steeds hoog op.
Lees verder

COLUMN. Moederdag door de ogen van Lara Switten (35) die strijdt tegen kanker. "Zelf eten op tafel zetten, doet me meer mama voelen"
Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Vandaag is het Moederdag en geniet ze ervan om nog eens achter de kookpotten te staan. "Het was lang geleden dat ik zelf gekookt had. Acht maanden om precies te zijn. Als ik dat zo zwart op wit zie staan, lijkt dat een eeuwigheid."
Lees verder

Nieuwe complottheorie in de Formule 1: Mercedes zou bewust met handrem op rijden
De machtsverhouding tussen Mercedes en Red Bull, bij uitbreiding tussen Hamilton en Verstappen, zorgt voor een nieuwe complottheorie in de paddock: wat als Mercedes nu eens met de handrem op reed? Van de pot gerukt?
Lees verder

Nieuwe complottheorie in de Formule 1: Mercedes zou bewust let handrem op rijden
De machtsverhouding tussen Mercedes en Red Bull, bij uitbreiding tussen Hamilton en Verstappen, zorgt voor een nieuwe complottheorie in de paddock: wat als Mercedes nu eens met de handrem op reed? Van de pot gerukt?
Lees verder

Resten van negen neanderthalers gevonden in Italiaanse grot
In een Italiaanse grot zijn de resten gevonden van negen neanderthalers. "Dit is een buitengewone ontdekking die de wereld zal rondgaan", zo kondigde minister van Cultuur Dario Francheschini de vondst aan.
Lees verder

Nathalie Meskens naar spoed met dochter Lima: "'t Is een wilde griet, dat heeft ze niet van mij hoor"
De Moederdag van Nathalie Meskens (39) is er eentje in mineur. Haar dochtertje moest naar het spoed nadat ze gevallen was en een kap in haar wenkbrauw had. "Mijn moederhart breekt bij het zien van dat bloed dat in Lima haar oog stroomde", schrijft de actrice op Instagram.
Lees verder

Dochtertje Nathalie Meskens in ziekenhuis na val
De Moederdag van Nathalie Meskens (39) is er eentje in mineur. Haar dochtertje moest naar het spoed nadat ze gevallen was en een kap in haar wenkbrauw had. "Mijn moederhart breekt bij het zien van dat bloed dat in Lima haar oog stroomde", schrijft de actrice op Instagram
Lees verder

INTERVIEW. Winnaars van LEGO Masters: "We hoorden vaak na de uitzendingen: 'jullie kunnen wel iets liever doen tegen elkaar'"
De winnaars van het tweede seizoen van de populaire RTL4-serie 'LEGO Masters' zijn bekend. Het stel in kwestie liet vanavond in een zinderende finale twee koppels achter zich. En dat zagen ze niet aankomen. "Het is voor ons een grote rollercoaster geweest, we hadden echt nooit verwacht om te winnen. We wisten dat we Lego-bouwers waren, maar we voelden ons geen topbouwers."
Lees verder