Doorgaan naar hoofdcontent

Vier astronauten geland op aarde na zes maanden in het ISS

HLN
Vier astronauten geland op aarde na zes maanden in het ISS
Vier astronauten van Crew-1, die zes maanden aan boord zaten van het ISS, hebben het internationaal ruimtestation gisterenavond verlaten en zijn inmiddels goed op aarde geland. Dat melden het ruimtebedrijf en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
Lees verder

DUBBELINTERVIEW: Strandredders en 'Helden van Hier' Niels en Jonathan over de stijgende agressie: "Houden ons hart vast voor komend seizoen"
"Naarmate de zomer vorderde, voelden we de spanning stijgen. Mensen kwamen naar hier in vakantiestemming, maar die stemming sloeg om toen ze hier met de vele regeltjes geconfronteerd werden." Helden van Hier: De Kust, vanavond (zondag) op VTM, blikt terug op de moeilijkste zomer ooit aan zee. De kijker krijgt voor het eerst door de ogen van politie, brandweer, strandredders en ambulanciers te zien wat zich écht afspeelde aan zee. Wij maken een vooruitblik naar de reeks, met strandredders Jonathan Devos (34) en Niels Vermeulen (26). "Fysieke agressie, dat was iets nieuws voor ons."
Lees verder

Twee coronapatiënten overleden na stroomuitval in ziekenhuis Maastricht: "Dit had nooit mogen gebeuren"
Twee coronapatiënten die werden behandeld in het ziekenhuis MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening in de nacht van donderdag op vrijdag was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving door De Telegraaf.
Lees verder

De Pannenkoekenmoord: hoe ontrouw en chantage waanzinnig plot in gang zetten
Huwelijksproblemen worden doorgaans gevolgd door een verzoening of een echtscheiding. Nelly Vervaque koos nog een andere weg. Zij huurde een Fransman in om haar echtgenoot, een steenrijke pannenkoekenbakker, uit de weg te ruimen. Samen bedachten ze geschifte moordplannen, maar uiteindelijk werd Roland Lefever met een ijzeren staaf het hoofd ingeslagen.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Hazard weer meetelt in het internationale voetbal: "Als hij nú niet meer hervalt, dan zal hij vliégen, deze zomer"
Zinédine Zidane zag een zeer goede Eden Hazard, net als de Spaanse media die vol lof waren over de partij van de Rode Duivel tegen Osasuna. Dat was lang geleden, stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. "Een opsteker. Voor Hazard én voor het welslagen van de Rode Duivels op het EK. Roberto Martínez rekent zich rijk."
Lees verder

Onze Standard-watcher is messcherp voor de Rouches: "Pseudo-vedetten"
Haakt Standard nu al af voor Europees voetbal? Het valt te vrezen van wel na een zwaar optater op het veld van KV Oostende. 6-2 werd het aan de Kust. "Arme Luikse fans. Zij verdienen beter", vindt onze Standard-watcher Frank Dekeyser. Hij zag liefst drie pseudo-vedetten bij de Rouches, terwijl "net zij de ploeg bij de hand moeten nemen als het minder gaat."
Lees verder

Onze Standard-watcher is messcherp voor de Rouches: "Pseudo-vedetten"
Haakt Standard nu al af voor Europees voetbal? Het valt te vrezen van wel na een zwaar optater op het veld van KV Oostende. 6-2 werd het aan de Kust. "Arme Luikse fans. Zij verdienen beter", vindt onze Standard-watcher Frank Dekeyser. Hij zag liefst drie pseudo-vedetten bij de Rouches, terwijl "net zij de ploeg bij de hand moeten nemen als het minder gaat."
Lees verder

Kensington Palace deelt nieuwe foto van de jarige prinses Charlotte
Prinses Charlotte, de dochter van de Britse prins William (38) en zijn vrouw Kate Middleton (39), viert op zondag haar zesde verjaardag. Voor die gelegenheid deelde Kensington Palace een nieuwe foto van het meisje en zoals vaker is het beeld ook nu door mama Kate gemaakt.
Lees verder

Bol.com trapt in nepmail vol spelfouten en maakt 750.000 euro over aan 'Brabantia'
Webwinkelgigant Bol.com heeft 750.000 euro gestort op een Spaanse bankrekening van oplichters. De webwinkel dacht het geld over te maken naar Brabantia, nadat Bol.com een mail vol spelfouten had ontvangen waarin werd aangeven dat Brabantia het rekeningnummer had gewijzigd.
Lees verder

Waar is Liam Vanden Branden? Kwarteeuw na verdwijning blijft vraag onbeantwoord: "Niet weten wat er met hem gebeurd is, is verschrikkelijk"
Wat deed u 25 jaar geleden op 3 mei 1996 om 17 uur? De kans is groot dat u dat niet weet, maar bij Danielle Huysmans (54) en Dirk Vanden Branden (60) staat het tijdstip in hun hart gekrast. Het is de dag dat hun zoontje Liam spoorloos verdween, de dag dat het anders zo idyllische Zennegat een zwart randje kreeg. De politie heeft altijd gedacht dat hij verdronk, maar de mama en papa blijven geloven dat iemand hun oogappel heeft meegenomen. "Hij zou nu 27 zijn, zelf kinderen kunnen hebben. Het niet weten, is verschrikkelijk", getuigt Danielle.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: "Nooit gedacht dat ik mijn verjaardag zo zou vieren: kaal, in een rolstoel en zonder een glas bubbels"
Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Onlangs mocht ze vijfendertig kaarsjes uitblazen. "Dit keer geen groot feest, geen nieuwe jurk, geen rode lippenstift. Wel afhaal, een makkelijke outfit en een emmertje naast het ziekenhuisbed in de living."
Lees verder

Advocaat van Marilyn Manson claimt dat de beschuldigingen van Esmé Bianco gelogen zijn
'Game of Thrones'-actrice Esmé Bianco (38) heeft op vrijdag een aanklacht ingediend tegen Marilyn Manson (52). De actrice zegt dat de zanger haar gedrogeerd, gemarteld en verkracht heeft, maar volgens het advocatenteam van Manson zijn haar beweringen gelogen.
Lees verder

Verstappen uit forse kritiek: "Kan er nu echt niet meer van genieten"
De ondergrond van Autódromo Internacional Algarve, de beste coureurs van de Formule 1 hadden er na de kwalificatie geen goed woord voor over. "Wat hebben ze hier gedaan dat het asfalt zo beroerd is?"
Lees verder

LEGOMASTERS at home: bouw je eigen schaakbord voor Star Wars Day
Nu de LEGOMASTERS-molen op volle toeren draait, kun je met deze handige tips van expert Peter De Smet zelf een LEGOMASTER worden. Iedere zondag hebben we een nieuw bouwproject voor je. Dus laat je inspireren en gebruik vooral je fantasie: als je het kunt dromen, kun je het bouwen!
Lees verder

Eline De Munck verkoopt nu ook brillen in Knokke: "Hier wil je zien én gezien worden"
Gezien en gezien worden, daar draait het om in Knokke-Heist. Dat weet ook Eline De Munck. In de Kustlaan opent ze een 'Sea'sonal Store van Odette Lunettes. Naast Antwerpen en Gent is Knokke de derde vestiging van het brillenmerk. Leuk extraatje: De Munck lanceert deze zomer een 'Knokke Le Zoute'-montuur.
Lees verder

Dag van nationale rouw afgekondigd na ramp bij bedevaart in Israël
In Israël is er vandaag een dag van nationale rouw naar aanleiding van de paniekopstoot bij een bedevaart. Daarbij vielen 45 doden. Aan alle officiële gebouwen, Israëlische militaire basissen en diplomatieke posten wereldwijd hangen de vlaggen halfstok
Lees verder

Sportief strateeg Peter Verbeke geeft inkijk in paars-witte scouting en recrutering in tijden van schaarste: "Wat hier in het Brusselse rondloopt aan talent, is ongezien"
De beste spelers worden sneller verkocht dan ooit en de nieuwe spelers waren nooit goedkoper. Opportuniteit van de week van RSC Anderlecht was Lior Refaelov (35). Tekst en uitleg van sportief manager Peter Verbeke die de do's-and-don'ts belicht van scouting en recrutering in tijdens van schaarste. "Ik heb Coucke gezegd dat, als we elk jaar beperkt zijn tot 5 miljoen, het langer dan vijf jaar zal duren om de kloof met Club te dichten."
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Karen Premereur (51): "Net terug uit Dakar, en toch is een dag naar de Ardennen nu ook voor mij al een hele uitstap"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Karen Premereur (51) uit Pollare. Beroepshalve is Karen ondanks corona blijven vliegen. "In mei ben ik 22 jaar stewardess en dat is altijd een meisjesdroom geweest." Haar man André (61) heeft er nooit een probleem van gemaakt als hij thuis achterbleef met hun inmiddels 16-jarige zoon Gillian (16).
Lees verder

Wie heeft de beste kaarten om de saboteur te ontmaskeren? "Als Sven niet sneuvelt, is hij de Mol"
Voor één van de vier kandidaten wordt het straks geweldig balen. Wie zondagavond, aan het einde van de zevende aflevering, de rode duim krijgt, moet immers naar huis vlak voor de finale van 'De Mol'. Voor het grote geld zal er niet meer gespeeld worden. De groepspot staat historisch laag. Voor de eer en tijdelijke roem willen Annelotte, Philip, Lennart en Sven echter wél alles geven.
Lees verder

Blessures fnuikten de carrière van Nicklas Pedersen: "Met mijn talent kon ik veel meer doen"
Nicklas Pedersen (33) bekijkt zondag met aandacht de wedstrijd tussen AA Gent en KV Mechelen, de twee clubs van zijn hart. Het was bij de Buffalo's dat de man met de puntgave traptechniek zijn hoogdagen beleefde, maar zijn carrière werd vroegtijdig beëindigd door slepende knieblessures. De Deense aanvaller moest in 2019 al op 31-jarige leeftijd de schoenen aan de haak hangen.
Lees verder