Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 mei 2021

VIDEO. “Ik durf amper over Wouter praten, bang dat het ongeluk brengt”: 10 jaar na de dood van Weylandt laaien de...

HLN
VIDEO. "Ik durf amper over Wouter praten, bang dat het ongeluk brengt": 10 jaar na de dood van Weylandt laaien de emoties nog steeds hoog op bij zijn zus Elke en boezemvriend Iljo Keisse
"Daar leeft hij nog. Daar leeft hij nog." Die gedachte spookt iedere keer door het hoofd van Elke Weylandt als ze op dat vermaledijde muurtje van de Passo del Bocco zit. "En hier leeft Wouter niet meer," vertelt ze zacht vanop een tuinstoel in haar eigen tuin in Vosselare. Tussen elk woord valt een welgemikte stilte. Een stilte die de pijn van die noodlottige dag, tijdens de Ronde van Italië, tien jaar geleden weer helemaal naar boven haalt. Een terugblik in woord en beeld, aan de hand van een beklijvende videoreportage met een emotionele Keisse en zus Elke in de hoofdrol.
Lees verder

Mama Lisette cijferde zich weg voor haar oogappel Andy Peelman: "Hij duldde geen andere man in mijn buurt"
Twee handen op één buik, het is nog een understatement om Andy Peelman (37) en zijn moeder Lisette (73) te omschrijven. In dit warme Moederdaggesprek praten ze vrijuit over de moeilijke financiële jaren waar ze zich doorheen moesten worstelen, Andy's kalverliefdes, de zware zorg voor haar moeder en de zoektocht naar een nieuwe woonst. "Er blijven maar mensen aanbellen bij hem. Sommigen komen zelfs op den hof om hond Barry te strelen."
Lees verder

Giro Di Remco #2. Hoogdag voor Evenepoel, die langverwachte rentree viert in korte openingstijdrit: "We mogen Remco bij favorieten plaatsen"
Dit is de dag waar Remco Evenepoel de voorbije maanden reikhalzend naar heeft uitgekeken. Hij maakt vandaag zijn rentree in de eerste etappe van de Ronde van Italië. Er wacht de renners een korte tijdrit van 8,6 kilometer, een parcours dat Evenepoel moet liggen. Pakt hij vandaag meteen de zege en het roze? In de tweede aflevering van de 'Giro Di Remco' blikt Jonas Decleer samen met onze reporter in Italië Maxim Goethals vooruit.
Lees verder

Moeder krijgt factuur van 2.171 euro nadat zoontje (4) stiekem online SpongeBob-lolly's koopt
De 4-jarige Noah Bryant uit Brooklyn, New York, heeft zijn moeder stevig laten schrikken. Het jongetje bestelde stiekem maar liefst 918 SpongeBob-lolly's via de website Amazon. Goed voor een rekening van 2.618 dollar (omgerekend zo'n 2.171 euro).
Lees verder

Karl Vannieuwkerke en vriendin Caroline Vereenooghe over de liefde: "Ik vraag af en toe om te trouwen. Ze heeft al meermaals 'nee' gezegd"
Drie jaar geleden sloeg totaal onverwacht een vonk over in Diksmuide. Sindsdien brandt het vuur tussen VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke en dierenarts Caroline Vereenooghe. Ze wonen op een prachtige plek tussen de weilanden, samen met zoontje Jack (2) en Karls kinderen Jef (16) en Marte (15). "Op een bepaald moment voelden we allebei dat er iets wás tussen ons. Het moest alleen nog even gezegd worden."
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel en co als koningen in de Gazzetta dello Sport - laatste voorbereidingen in Turijn voor de start
La Grande Partenza. De Ronde van Italië start vandaag in Turijn met een korte openingstijdrit van 8,6 kilometer over een vlak parcours. Alle ogen zijn gericht op Remco Evenepoel, die zijn langverwachte comeback maakt. Hij rolt om 16u52 van het startpodium. Meteen na hem volgt wereldkampioen en dé grote favoriet Filippo Ganna. Volg de eerste etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

Google lanceert app die uitsterven van talen moet verhinderen
Google heeft een nieuwe app, Woolaroo, ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat bedreigde talen niet verdwijnen. De gebruikers kunnen zeldzame talen leren door foto's te maken van objecten, zo meldt Google.
Lees verder

Evi Hanssen ontdekt dat betovergrootmoeder veroordeeld werd voor moord: "Verdriet en drama in onze familie"
Evi Hanssen (42) is recent te weten gekomen dat haar betovergrootvader vermoord werd. Haar betovergrootmoeder zat vervolgens jaren in de cel, waardoor hun kinderen hun jeugd doorbrachten in een weeshuis. Het was jarenlang een verzwegen geheim in de familie, maar nu het bekend is, doet het toch pijn bij Evi. "Het hele verhaal verklaart enkele karaktertrekken in onze familie", vertelt de presentatrice aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

OPROEP. Bezorg ons sfeerbeelden van jouw eerste terrasbezoek
Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Waar ga jij je eerste toost uitbrengen? En zit de sfeer op het terras meteen goed? Laat ons meegenieten van jouw eerste terrasbezoek en stuur ons beelden door via onderstaand invulformulier.
Lees verder

Zijn 'Beckham'-bijnaam is hij kwijt: de metamorfose van genie Yannick Carrasco, straks kampioenenmaker bij Atlético?
Beckham is Beckham af. Zijn metamorfose in Madrid is markant: korter geknipt kopje, minder streken, maar nog altijd een man van grote momenten. Ontpopt Yannick Carrasco (27) zich tot kampioenenmaker van Atlético?
Lees verder

Verrassing voor de kandidaten van 'LEGO Masters' vlak voor de finale
Vanavond is het de finale van 'LEGO Masters', maar voor de kandidaten nog een laatste keer alles geven, heeft Kurt Rogiers (50) een verrassing voor hen. Ze krijgen bezoek van hun dichtste omgeving. De finalisten hebben hun familieleden al een lange tijd niet meer gezien en dat zorgt voor een emotionele ontmoeting.
Lees verder

Drugscrimineel Frank De Tank gooit met zijn geld (letterlijk) in afwachting van proces
De Antwerpse drugscrimineel Frank 'De Tank' V. laat het niet aan zijn hart komen dat hij begin februari 2022 terecht moet staan in een proces met 24 andere verdachten. De gewezen buitenwipper is tegenwoordig een ster op de kindersite Tiktok. Hij heeft al 600.000 volgers. "Op naar het miljoen", grijnst De Tank.
Lees verder

De Wever: "Regering moet terugkomen op regels over plexiglas op terrassen"
De regels over de plexischermen op de terrassen moeten worden aangepast. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdagochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op haar beurt geeft toe dat de communicatie rond het plexiglas ongelukkig was.
Lees verder

Tickets voor Eurovisiesongfestival opnieuw te koop
Slechts negen dagen voor de eerste show gaan deze middag alle kaarten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam opnieuw in verkoop. In eerste instantie kunnen alleen mensen die al een ticket voor de afgelaste editie van vorig jaar hadden een van de 27.500 resterende kaartjes kopen.
Lees verder

Hereniging met ezel na lockdown ging viraal, één jaar later blikt Ismael Fernandez terug: "Mijn leven is serieus veranderd"
Een jaar geleden veroverden de Spaanse Ismael Fernandez Arias uit Malaga en zijn ezel Baldomera veel harten. In een filmpje was te zien hoe de ezel luid begon te balken wanneer hij Ismael Fernandez Arias terugzag na de eerste lockdown in Spanje. De coronapandemie kon de band tussen de twee niet stukmaken, in tegendeel. Nu, een jaar later, blikt de Spanjaard terug op het moment dat zijn leven voorgoed heeft veranderd.
Lees verder

Marijn Devalck: "Wij hebben altijd écht gedronken bij 'De Kampioenen', ook Johny met zijn dagschotels"
't Is eindelijk een feit: de drooglegging is voorbij. Een moment om bij stil te staan en met wie anders dan Marijn Devalck (70), wiens alter-ego een kwarteeuw lang met de dikke portefeuille als dirigeerstokje de maat van de tapkraan sloeg in 's lands populairste café? Een gesprek over bier, La Boum, product placement bij de BRT en de ruwe keerzijde van 'FC De Kampioenen'. Bonzour les amies, Tournée générale van den Bal!
Lees verder

Het favoriete terras van Marijn Devalck: "Wij hebben altijd écht gedronken bij 'De Kampioenen', ook Johny met zijn dagschotels"
't Is eindelijk een feit: de drooglegging is voorbij. Een moment om bij stil te staan en met wie anders dan Marijn Devalck (70), wiens alter-ego een kwarteeuw lang met de dikke portefeuille als dirigeerstokje de maat van de tapkraan sloeg in 's lands populairste café? Een gesprek over bier, La Boum, product placement bij de BRT en de ruwe keerzijde van 'FC De Kampioenen'. Bonzour les amies, Tournée générale van den Bal!
Lees verder

RECONSTRUCTIE. "Haal ik de Giro, pa? 'Misschien die van volgend jaar.'" Hoe Evenepoel negen maanden na zijn doodsmak naar de start van de Giro werkte
Negen maanden geleden was Remco Evenepoel - samen met heel België - vooral blij dat hij nog leefde, na die doodsmak in Lombardije. Hij had dood kunnen bloeden, verlamd kunnen zijn. Revalideerde sneller dan normaal. Herviel diep, om uiteindelijk toch aan de start staan van de Giro. Terugblik op de rollercoaster, die straks misschien wel roze kleurt.
Lees verder

Karroo en Wouter wonen in strakke houtskeletbouw: "10 maanden nadat de werken gestart waren, zijn we al verhuisd"
Karroo en Wouter wonen samen met hun zoontje (2) in een opvallende houtskeletwoning in Kontich. Samen met bouwsite Livios blikt Karroo terug op hun bouwavontuur: "Ons interieur is vooral strak en modern, maar voelt toch warm aan door de materialen en kleuren die we gebruiken."
Lees verder

Shop voor mama of kijk naar teletheater: 7 tips voor een goedgevuld weekend
Dit weekend is het Moederdag, hét moment om je mama in de watten te leggen. Maar daarnaast valt er ook genoeg te beleven. Wat denk je van een fietstocht met na afloop een gratis biertje of ijsje? Of lees het nieuwe hilarische puzzelboek van Nele Reymen, zet de tv op of entertain je kinderen met een VR-game: opties genoeg.
Lees verder