Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 mei 2021

Vandenbroucke hamert op belang van voorzichtige versoepelingen: “Als A mag, zal B moeten wachten”

HLN
Vandenbroucke hamert op belang van voorzichtige versoepelingen: "Als A mag, zal B moeten wachten"
Op de meeste plaatsen verliep de heropening van de buitenterrassen gisteren goed. "Het is een bevrijding", zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over T-day in 'De zevende dag'. Tegelijk temperde hij de verwachtingen voor meer versoepelingen binnenkort. "De komende weken zullen we nog heel voorzichtig moeten zijn, anders verknallen we de zomer."
Lees verder

Gezien in Drive: met 5 Mazda's door de Japanse tuinen van Hasselt
Mazda was zonet het centrale merk in de vijfde aflevering van Drive. Philippe stelde de specifieke designstrategie voor aan de hand van vijf wagens in een prachtig decor: de Japanse tuinen van Hasselt.
Lees verder

De eerste repetitie zit erop: met deze jurk zal Geike optreden op het Songfestival (+ de eerste beelden van de act)
Ze vertrokken zaterdagmiddag naar Rotterdam, maar veel tijd om zich te installeren hadden ze niet: zondag net na de middag had Hooverphonic al zijn eerste repetitie op het Songfestival-podium. Daarmee kregen we voor het eerst de podiumoutfits van de band te zien én werd een tipje van de sluier van de act opgelicht.
Lees verder

De eerste repetitie zit erop: met deze jurk zal Geike optreden op het Songfestival
Ze vertrokken zaterdagmiddag naar Rotterdam, maar veel tijd om zich te installeren hadden ze niet: zondag net na de middag had Hooverphonic al zijn eerste repetitie op het Songfestival-podium. Daarmee kregen we ook voor het eerst de podiumoutfits van de band te zien.
Lees verder

Opnieuw meer dan 4.000 doden in India op 24 uur tijd
Voor de tweede dag op rij heeft India meer dan 4.000 coronadoden - 4.092 om precies te zijn - geteld op amper 24 uur tijd. Zaterdag waren het er met 4.187 zelfs nog iets meer.
Lees verder

Schotland strijdt binnenkort misschien voor onafhankelijkheid
Na de overwinning van de Schotse nationalisten bij de parlementsverkiezingen, wijst de Britse minister Michael Gove een referendum over de onafhankelijkheid van Schotland af. "Zover zal het niet komen", zei hij vandaag aan de zender Sky News. Daar tegenover staat Schots premier Nicola Sturgeon die een referendum niet uitsluit.
Lees verder

Evenepoel "relaxed" aan start van tweede etappe: "Alle vertrouwen dat ploegmaats ons veilig naar finish begeleiden"
De kop is eraf voor Remco Evenepoel en dus staat hij vandaag naar eigen zeggen "relaxed" aan de start van de eerste etappe in lijn in de Giro. "Ik heb er alle vertrouwen in. Vandaag ga ik vooral genieten en proberen te wennen aan het gevoel van in een peloton te rijden. De ploegmaats zullen ons veilig begeleiden naar de finish. Of Iljo (Keisse, red.) daarin een belangrijke rol speelt? Ik denk dat ik niemand beter kan vinden dan hem. Iljo weet blindelings wat hij moet doen om ons te begeleiden. Het is best logisch dat ik een beetje stress heb, maar ik vertrouw erop dat het beter zal zijn naar het einde van de rit toe."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje weeral ontaardde in geweld:"Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect"
Een regen van projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester, maar het liep mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe verboden maar gezellig feestje toch weer ontaardde in geweld: "Steeds meer mensen met slechte intenties... en dan loopt het fout af. Al-tijd"
Een regen een projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester. Maar het liep alweer mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser.
Lees verder

Einde seizoen voor Red Flames Van Kerkhoven en Missipo? "Hoop dat niemand nog op dat veld moet spelen"
Gent is Van Kerkhoven voor een hele tijd kwijt. Anderlecht moet Missipo zo goed als zeker voor de rest van het jaar missen. Misschien zit voor de twee Red Flames het seizoen er dus al op. RSCA won met 2-0 van Gent Ladies. Soms ligt een resultaat in de schaduw van de opgelopen lichamelijke schade.
Lees verder

Jos Hermans (97), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans is niet meer. De 97-jarige man uit Puurs-Sint-Amands kreeg eind vorig jaar als eerste Belg het coronavaccin toegediend. Zijn overlijden is niet-coronagerelateerd.
Lees verder

Jos Hermans (96), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
Jos Hermans is niet meer. De 96-jarige man uit Puurs-Sint-Amands kreeg eind vorig jaar als eerste Belg het coronavaccin toegediend. Zijn overlijden is niet-coronagerelateerd, meldt VTM Nieuws.
Lees verder

EU heeft contract met AstraZeneca niet verlengd
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
Lees verder

EU stopt met bestelling vaccins AstraZeneca
De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Kristel Verbeke: "Eigenlijk had ik niet verwacht je nog terug te zien"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Kristel Verbeke, die in 'Zorgen voor Mama' langsgaat bij kansarme moeders. "Het overtuigende bewijs dat er achter dat zorgvuldig gecultiveerde imago van 'huppeltrutje' een geëngageerde vrouw met ballen school."
Lees verder

Door een slimme inrichting gaf Alexis (37) zijn woning de charmes van een herenhuis: "De ziel van het huis is zeker nog aanwezig"
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzondere woning. Deze keer ging hij langs bij het gezin van architect en interieurvormgever Alexis Lagae (37). Hij kocht in Kortrijk een huis met een cottagegevel, dat door subtiele vernieuwingen binnen de allure kreeg van een herenhuis.
Lees verder

'Ex On The Beach'-kandidate Lesley wil zo veel mogelijk seks: "Niet alleen mannen mogen dat toegeven"
Het zevende seizoen van onze favoriete natuurdocumentaire genaamd 'Ex on the Beach: Double Dutch' is slechts enkele afleveringen ver, maar toch doen de kandidaten nu al van zich spreken. Zo ook de Nederlandse deelneemster Lesley, die er geen geheim van maakt dat ze zoveel mogelijk seks wil. "Als een man zich zo gedraagt klinkt er applaus, een vrouw is meteen een slet. Met die onzin wil ik komaf maken."
Lees verder

Tim Merlier sprint vandaag mee voor de zege: "Gewoon mijn ding doen, en bewijzen dat ik rappe benen heb"
Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft z'n debuut in een grote ronde achter de rug. Vandaag staat hij meteen in het lijstje met favorieten. "Laat ons hopen, het zou heel mooi zijn om zo m'n debuut te beginnen. Ik ben er toch al wel lang mee bezig. Sinds ik weet dat ik naar de Giro zou komen, zit het in mijn hoofd. Ik denk dat iedereen er een beetje zal zijn vandaag. Ik verwacht een heel hectische finale, en hopelijk kan ik op het juiste moment toeslaan. Het is onze eerste keer in een grote ronde, dus we gaan een beetje moeten zoeken en een beetje afwachten wat het niveau is. Als we onze trein op rails krijgen, dan heb ik er alle vertrouwen in. Ik wil gewoon mijn ding doen en bewijzen dat ik rappe benen heb."
Lees verder

Bent Van Looy tipt zijn favoriete topadresjes voor Parijs in nieuwe reisgids. "Ik wilde ze lange tijd met niemand delen"
Intiem, verhelderend, intrigerend. Adjectieven te kort om de reisgids te omschrijven die Bent Van Looy tijdens en tussen de lockdowns maakte van zijn Parijs. "De laatste keer dat ik er was, moest ik om 18 uur binnen zijn, door de avondklok. Dan ging ik nog stiekem 's avonds van mijn hotel naar de Chinees om de hoek om eten." Het is een boek vol verborgen parels en petites histoires. Of wist jij dat tikken tegen een appel je vertelt of je een goed exemplaar vast hebt? Hoe hoger de klank, hoe sappiger. Zeg dat Bent het je verteld heeft.
Lees verder

Leah Thys is aan de beterhand, maar 'Thuis' gooit scenario sowieso om: "Het zal misschien wel wat opvallen"
Leah Thys (75) is opnieuw thuis. Na het plotse overlijden van haar echtgenoot Jos De Man (88) aan de gevolgen van corona werd de 'Thuis'-actrice zelf ook meer dan een week opgenomen vanwege het virus. Ze mocht het ziekenhuis zaterdag verlaten, al is ze nog niet helemaal hersteld. "We weten nog niet wanneer ze zal kunnen terugkeren, maar dat ze weer naar haar vertrouwde omgeving mag, is hoopvol nieuws", reageert 'Thuis'-producer Hans Roggen.
Lees verder