Doorgaan naar hoofdcontent

Van overvallen in Bende-stijl tot moordpoging op liefdesrivaal: dit is voortvluchtig topgangster Lucien Annot (45), b...

HLN
Van overvallen in Bende-stijl tot moordpoging op liefdesrivaal: dit is voortvluchtig topgangster Lucien Annot (45), broer van moordenaar Michel (50)
Tal van gewapende overvallen, een moord en nu een moordpoging. In Oostende en verre omstreken jaagt de familie Annot, sinds de jaren 90 berucht van de gewelddadige Opex-bende, velen de daver op het lijf. Michel (50) zit nog steeds in de gevangenis voor de moord op zijn echtgenote. Jongere broer Lucien (45) is al de hele week voortvluchtig na een schietpartij op de nieuwe vriend van zijn ex. En zeggen dat het voor de buitenwereld leek alsof die laatste zich mooi had herpakt.
Lees verder

Riadh Bahri openhartig in nieuwe talkshow 'Saartje': "De relatie met mijn vader liep opnieuw stuk door mijn huwelijk"
Riadh Bahri (32) toont zich heel oprecht in de nieuwe talkshow 'Saartje'. De VRT-journalist vertelt er over zijn homoseksualiteit, hoe zijn geaardheid de relatie met zijn vader heeft beïnvloed en over de band met zijn moeder en zussen. De talkshow, gepresenteerd door Saartje Vandendriessche, is vanaf vrijdagavond te zien op Pickx+, de nieuwe zender van Proximus Pickx.
Lees verder

Evenepoel blikt vooruit naar Zoncolan: "Overleven en geen tijd proberen verliezen"
Remco Evenepoel staat morgen voor een nieuwe ontdekkingstocht. Onze landgenoot maakt dan voor het eerst kennis met de mythische Monte Zoncolan, waar de aankomst van de etappe ligt. Evenepoel tast wat in het ongewisse, maar had ook positief nieuws: "Mijn gevoel is al een pak beter dan de dag na de rustdag."
Lees verder

BVAS: "Proximus-app Doktr voldoet niet aan onze medische kwaliteitsnormen"
De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) is bezorgd over de medische app die eerder deze week door het telecombedrijf Proximus werd voorgesteld. De teleconsultaties via de app Doktr voldoen niet aan de kwaliteitsnormen, omdat ze plaatsvinden tussen een arts en een patiënt die elkaar niet kennen, zo luidt de kritiek.
Lees verder

De ups en vooral vele downs van 'Mr. Eurovision' Johnny Logan: "Nog geen jaar na het Songfestival was ik gebroken"
Vanavond is het zover: dan vindt de finale van het Eurovisiesongfestival eindelijk plaats. Hoe onze Hooverphonic het zal doen, is nog even koffiedik kijken, maar de titel van Mr. Eurovision zal Alex Callier nooit kunnen veroveren. Die eer is weggelegd voor Johnny Logan (67), de drievoudige winnaar uit Ierland. De voormalige elektricien groeide uit tot een superster die in Scandinavië zelfs Coldplay van de troon stoot, maar moest zich ook jarenlang door zwarte sneeuw en persoonlijke problemen worstelen. Een drankprobleem, een enorme schuldenput en een geheim kind zorgden voor verder onheil.
Lees verder

Tielemans door supporters én ploegmaats verkozen tot 'Speler van het Jaar' bij Leicester
Youri Tielemans is door zowel de fans als ploegmaats bij Leicester verkozen tot 'Speler van het Jaar'. Voor Tielemans de bekroning van een sterk seizoen, waarin hij onder meer het winnende doelpunt scoorde in de FA Cup-finale tegen Chelsea.
Lees verder

Zieke Cercle-doelman Miguel Van Damme vader van dochtertje Camille
Miguel Van Damme is vandaag voor de eerste keer vader geworden van een dochtertje, Camille. Dat maakte zijn vriendin Kyana Dobbelaere bekend op Instagram.
Lees verder

Miguel Van Damme vader van dochtertje Camille
Miguel Van Damme is vandaag voor de eerste keer vader geworden van een dochtertje, Camille. Dat maakte zijn vriendin Kyana Dobbelaere bekend op Instagram.
Lees verder

Bondsparket wil Noa Lang schorsen na omstreden gezangen, Club reageert: "Geen enkele antisemitische ondertoon"
De 17e landstitel van Club werd door de spelers stevig gevierd bij aankomst in Brugge. Ze doken een uitzinnige massa supporters in en feestten erop los. Zo ook Noa Lang, die zich helemaal onderdompelde in het feestgedruis en samen met de fans een lied zong dat weinig aan de verbeelding overlaat. Het bondsparket wil de Nederlander schorsen en onderzoekt hoe dat mogelijk is.
Lees verder

Recordhouder 'Blinding Lights' van The Weeknd na 75 weken uit de Ultratop 50
Hij kampeerde met de single 'Blinding Lights', maar liefst 75 weken lang in de Ultratop 50 Singles, maar nu is het over en uit voor The Weeknd. De Canadees is niet meer te bespeuren in de hitlijst, maar hield er wel een record aan over.
Lees verder

Dertig migranten raken vanuit Marokko de Spaanse enclave Melilla binnen
Dertig Marokkanen zijn er in de nacht van donderdag op vrijdag in geslaagd om de Spaanse enclave Melilla te bereiken door over het hoge grenshek tussen Melilla en Marokko te klimmen. Dat hebben de Spaanse autoriteiten meegedeeld.
Lees verder

Doelman Colin Coosemans op zucht van Anderlecht
Behoudens een ommekeer gaat Colin Coosemans (28) naar Anderlecht. Hij moet derde doelman worden in het Lotto Park, na Hendrik Van Crombrugge en Bart Verbruggen. Coosemans is einde contract bij AA Gent, waar hij geen nieuwe overeenkomst krijgt. Gentenaar Coosemans heeft ook een verleden bij Club, Waasland-Beveren en KV Mechelen. Timon Wellenreuther mag vertrekken bij RSCA.
Lees verder

Pierre Van Damme: "Beter streven naar vaccinatiegraad van 80 procent"
De campagne om tegen 11 juli iedere volwassen Vlaming minstens een eerste coronaprik te geven, ligt op schema. Dat zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op de wekelijkse persconferentie van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Volgens viroloog Pierre Van Damme kan met de opkomst van besmettelijke varianten beter gestreefd worden naar een vaccinatiegraad van 80 à 85 procent.
Lees verder

Minister Kitir maakt 8 miljoen vrij voor humanitaire hulp aan Gaza
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 8 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp voor de bevolking in Gaza. Dat maakt ze vrijdag bekend.
Lees verder

Onze F1-watcher ziet hoe Mick Schumacher in Monaco als lachertje wordt beschouwd: "En dat na amper vier grand prixs"
Onze F1-watcher Jo Bossuyt houdt ook in Monaco zijn dagboek bij. In een F1-circus dat er door de Covid-regels helemaal anders uitziet dan wat hij gewend was. "Toen Mick Schumacher in de vangrail belandde, werd hij bespot door de Duitse pers. Dat is vader Michael nooit te beurt gevallen..."
Lees verder

Billie Eilish komt in juni 2022 naar België
Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepelen, kan er ook alweer gedroomd worden van live-optredens. Zo heeft Billie Eilish een nieuwe wereldtournee aangekondigd, 'Happier Than Ever, The World Tour'. En die houdt ook halt in het Sportpaleis in Antwerpen.
Lees verder

Ploeggenoten Groenewegen en Dekker stappen uit de Giro
Zoek morgen niet naar Dylan Groenewegen en David Dekker. De Nederlandse sprinters van Jumbo-Visma geven er namelijk de brui aan. Met alleen nog bergetappes en een tijdrit op het menu was het moeilijk voor beide heren om nog voor een etappezege te gaan. Groenewegen kwam in deze Giro voor het eerst sinds zijn schorsing in actie. De 27-jarige Nederlander werd in de tweede etappe vierde. Tim Merlier won de rit.
Lees verder

"Leider Boko Haram is dood"
Abubakar Shekau, de leider van de Nigeriaanse rebellenbeweging Boko Haram, is dood, zo heeft de krant The Wall Street Journal bericht op basis van meerdere bronnen bij onder meer de inlichtingendiensten. Donderdag werd gemeld dat de leider van de terroristische organisatie zwaargewond was geraakt bij een zelfmoordpoging die moest voorkomen dat rivaliserende jihadisten hem gevangen zouden nemen.
Lees verder

Europees Parlement vraagt Commissie plannen voor gegevensuitwisseling met VK te herzien
Het Europees Parlement heeft vrijdag de Europese Commissie gevraagd haar plannen inzake gegevensuitwisseling te herzien. Een resolutie in die zin werd nipt aan genomen met 344 stemmen tegen 311 bij 28 onthoudingen.
Lees verder

Vijf genomineerden Ebbenhouten Schoen bekendgemaakt, Mbokani zal zichzelf niet opvolgen
De organisatie van de Ebbenhouten Schoen heeft vandaag de vijf genomineerden bekendgemaakt voor de editie van 2021. Genk-spelers Théo Bongonda en Paul Onuachu, Anderlecht-duo Albert Sambi Lokonga en Lukas Nmecha en Club Brugge-verdediger Clinton Mata zijn dit jaar de kanshebbers voor de trofee voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.
Lees verder