Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 mei 2021

Van Grieken in zijn 1 mei-toespraak: “Gooi die horeca open”

HLN
Van Grieken in zijn 1 mei-toespraak: "Gooi die horeca open"
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. "Dus gooi die horeca open", zei Van Grieken vandaag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei.
Lees verder

Schattigste hond van Vlaanderen blaft plat Antwerps: maak kennis met Marcel
Voor wie daar nog aan moest twijfelen: de schattigste hond van Vlaanderen is wel dégelijk van 't Stad. De hele week ging radiozender Joe FM met James Cooke en Gert Verhulst op zoek naar de leukste honden van het gewest. De zeven maanden oude dwergpoedel Marcel ging vrijdagavond met de trofee van schattigste hond naar huis. "Iedereen was dol op Marcel, hij ging zelfs spelen en kwispelen bij de grootste hond van Vlaanderen."
Lees verder

Links én rechts vieren Dag van de Arbeid
1 mei, Dag van de Arbeid, is een feest dat traditioneel vooral in socialistische kringen wordt gevierd, maar ook andere politieke partijen dan die op de linkervleugel laten al langer van zich horen op deze nationale feestdag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau nam een videoboodschap op, zijn collega van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, speechte dit jaar weer live in Mechelen. PVDA-voorzitter Peter Mertens hield zijn toespraak in Antwerpen.
Lees verder

Mysterieuze actiegroep 'Nurses for freedom' wil menselijke muur vormen tussen 'Boumers' en politie
In een bericht op Facebook worden zorgmedewerkers opgeroepen om deze namiddag af te zakken naar het Ter Kamerenbos in Brussel, waar het verboden evenement 'La Boum 2' zou plaatsvinden. Wie er achter de mysterieuze groep 'zorgmedewerkers' zit, is niet bekend.
Lees verder

Seksspeeltjes zijn momenteel de hype in Hollywood: "Vroeger waren het parfums, maar tegenwoordig brengen celebs allemaal een eigen vibrator uit"
Het is niet omdat je vrijgezel bent of net uit een relatie bent gestapt, dat je niet langer bepaalde behoeftes hebt. Dat bewijst Kim Kardashian (40), die niet lang geleden een streep trok ­onder haar huwelijk met Kanye West (43). Zij heeft haar ­recente vakantie in Miami namelijk afgesloten met een bezoekje aan een seksshop. De realityster sloeg een hele voorraad seksspeeltjes in. Naar verluidt voor meer dan 800 euro.
Lees verder

Flashmob in Brussel-Centraal in aanloop naar La Boum 2
In het Brusselse Centraal Station hebben ruim honderd mensen vanochtend een flashmob gehouden, in het kader van het verboden evenement La Boum 2. In de centrale hal en trap van het station zongen en dansten ze in groep, op muziek die gespeeld werd door een groep muzikanten.
Lees verder

Gene Thomas verloor zijn vader toen hij vijftien was: "Ik ben toen wel wat in mijn wereldje gekropen"
Zaterdag was zanger Gene Thomas (48) te gast in 'Speeltijd met Ann Van Elsen' op Joe. Hij vertelde er onder meer openhartig over het verlies van zijn vader, zijn schoolperiode en over zijn soulmate Kristel. "Zij is mijn rots en ik ben die van mijn haar."
Lees verder

Hoe Vermaelen 'bedrogen' werd door zijn makelaar, die zelfs getuige was op zijn trouw: "Thomas was zwaar aangedaan"
Rode Duivel Thomas Vermaelen (35) werd bedrogen door zijn ex-makelaar Kees Vos, nota bene getuige op zijn trouw. Dat brengt de gespecialiseerde site 'Follow the Money' naar buiten. Er zou bij Vermaelens transfer van Barcelona naar Vissel Kobe liefst 750.000 euro weggesluisd zijn.
Lees verder

Koers Kort. Tim Declercq stelt rentree uit na ongeval op training
Tim Declercq zal niet zoals voorzien zijn rentree vieren in de Ronde van de Algarve (2.Pro), die volgende week woensdag van start gaat. 'El Tractor' blesseerde zich aan zijn pols bij een ongeval op training. Dat heeft zijn team Deceuninck-Quick Step zaterdag bekendgemaakt. Hij wordt in de selectie vervangen door Bert Van Lerberghe.
Lees verder

LIVE. Benteke laat grote kans liggen voor Palace, Ederson brengt redding in korte hoek!
• Premier League • Selhurst Park • Ref: David Coote • Stoomt City door?
Lees verder

LIVE (13u30). De Bruyne op de bank bij roterend City, Benteke houdt Batshuayi uit de ploeg bij Palace
• Premier League • Selhurst Park • Ref: David Coote • Stoomt City door?
Lees verder

LIVE. De Bruyne op de bank bij roterend City, Benteke houdt Batshuayi uit de ploeg bij Palace
• Premier League • Selhurst Park • Ref: David Coote • Stoomt City door?
Lees verder

"De groep kampt met mentale vermoeidheid": onze watchers over de kansen van hun ploeg in de play-offs
Money time. Dit weekend beginnen de play-offs in de Jupiler Pro League. Kan iemand Club Brugge nog bedreigen? En wie wint de Europe play-offs? Wij legden de vier onderstaande vragen voor aan onze clubwatchers.
Lees verder

Hoezo, enkel terrassen in Middelkerke? Ook in Zeebrugge kan je picknicken op 80 banken
Niet alleen in Middelkerke nemen voorbijgangers sinds vandaag plaats aan tafels en stoelen op het openbaar domein. Ook in Zeebrugge is dat al enkele weken mogelijk: er staan liefst 80 picknickbanken opgesteld.
Lees verder

Politie massaal ingezet voor 'La Boum 2'
De politie zal straks massaal aanwezig zijn om het illegale evenement 'La Boum 2' in het Ter Kamerenbos niet uit de hand te laten lopen. Zestien infanteriepelotons met elk 40 agenten houden zich klaar, vernam Het Nieuwsblad. Ook verschillende arrestatieteams in burger zullen patrouilleren in het park. In totaal zou de troepenmacht uit zeker 750 agenten bestaan. De stad Brussel zet daarnaast nog 40 stewards in, allemaal om rellen te vermijden.
Lees verder

Jean-Marie Dedecker vertelt over zijn 'terrasrevolutie' in VTM NIEUWS en krijgt applaus van mensen op de dijk
Middelkerke is begonnen met haar zogenaamde 'terrasrevolutie': de gemeente heeft tweehonderd tafeltjes op de Zeedijk gezet, ook al worden de horecaterrassen pas op 8 mei geopend. "Binnenlandse Zaken keurde ons burgemeestersbesluit goed", benadrukt Dedecker. Het kabinet van minister Annelies Verlinden (CD&V) ontkent dat echter. In VTM NIEUWS legde Dedecker uit waarom hij de terrassen nu al opent, en hij kreeg prompt applaus van de mensen op de dijk.
Lees verder

Ook condoomverkoop boomt opnieuw tijdens coronaversoepelingen
Terwijl we tijdens deze pandemie massaal handgeld en mondmasker insloegen ter bescherming, bereikte de condoomverkoop een dieptepunt. Beperkt tot één knuffelcontact, en met boodschap "blijf in uw kot", zagen veel mensen hun seksleven stil vallen. Dat blijkt nu te veranderen door de toenemende vaccinaties en versoepelende veiligheidsbeperkingen.
Lees verder

"Help, mijn vriend(in) is een complotdenker": zo vermijd je verhitte discussies volgens een conflictbemiddelaar en cultuursocioloog
Ook al meegemaakt dat een goede vriendin, familielid of collega er compleet andere ideeën opna houdt over de coronacrisis? En dat je daardoor in een verhitte discussie belandt? Pijnlijk, en een bron van stress die je kan missen als kiespijn. Een conflictbemiddelaar en cultuursocioloog lichten toe hoe iemand een 'complotdenker' wordt en wat je kan doen om onaangename disputen met andersdenkende vrienden of familieleden te vermijden. "Hoe extremer je bent in jouw standpunt, hoe meer de ander uiting zal geven aan exact het tegenovergestelde."
Lees verder

Zeldzame 'schat' gevonden bij verbouwing Colruyt: Carolla (92) krijgt verloren gewaande trouwring van overleden man Omer terug
En of ze er blij mee was! Drie jaar nadat ze de trouwring van haar in 2006 overleden echtgenoot Omer Van Hooreweghe kwijtspeelde, kreeg Carolla Vermeire (92) uit Eeklo haar verloren ring terug van de politie. De ring werd gevonden in... de Colruyt, bij een verbouwing van een aantal bureaus van de winkel in Eeklo.
Lees verder

Hard labeur achter de schermen van 'Popquiz': "4.000 mensen getest om handvol kandidaten over te houden"
Op donderdagavond knalt VTM een ware parel de Vlaamse woonkamers in: de 'Popquiz'. Met dank aan het Nederlandse televisie-icoon Matthijs van Nieuwkerk, die — immer charmant — vaart in het programma brengt. Maar met zeker evenveel dank aan Senne Guns en Laurens 'Lokko' Billiet, de twee muzikanten die live toveren met instrumenten en soundbites alsof het niets is. Noem hen gerust de revelatie van het jaar. De 'Popquiz' is hoogst verslavende televisie. Ook al dankzij de uitstekende casting van de quizkandidaten. Televisie op zijn best, bedacht door Tom Lenaerts, een schare sterkhouders van zijn productiehuis Panenka en twee topmuzikanten.
Lees verder