Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 mei 2021

Vader wordt herenigd met zoontje dat vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval Gaza

HLN
Vader wordt herenigd met zoontje dat vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval Gaza
Zondag zagen we de schokkende beelden van een gewonde baby in het ziekenhuis. De zes maanden oude Omar werd vanonder het puin gehaald in Gaza na een luchtaanval in Gaza-stad. De baby was er samen met zijn moeder en vier broers en zussen het Suikerfeest gaan vieren bij familie. Bij de bombardementen kwamen de moeder en vier kinderen om het leven. Omar was de enige overlevende. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later werd herenigd met zijn vader.
Lees verder

Fellaini blijft als international op pensioen en daar kan hij zich duidelijk best mee verzoenen
Geen verrassingen in onze EK-selectie. En dus ook geen Marouane Fellaini. Door de zware blessure van Axel Witsel, werd die optie nochtans geopperd binnen en buiten het bondsgebouw. Maar Roberto Martínez deed geen poging om Fellaini, die in maart 2019 afhaakte als Rode Duivel, te overtuigen uit internationaal pensioen te komen. En ook Fellaini heeft daar duidelijk vrede mee, zo blijkt uit een Instagrampost.
Lees verder

Tom Dumoulin is weer wielrenner, maar weet nog goed niet welke: "Ik kijk nu niet verder dan de Spelen"
De nieuwe Tom Dumoulin is gearriveerd. De oude had over het antwoord ongetwijfeld goed nagedacht. Maar op de verplichte 'Belgenvraag', op het einde van een interview van drie kwartier, of Remco Evenepoel de Giro kan winnen, antwoordde de nieuwe Tom Dumoulin: "We zullen zien. Dat soort antwoorden ga je nu van mij krijgen."
Lees verder

Erdogan: "Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël"
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op televisie hard uitgehaald naar zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Volgens Erdogan heeft Biden bloed aan zijn handen vanwege zijn steun aan Israël in het conflict met Hamas. De 'Washington Post' schreef eerder dat de Amerikaanse regering een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd had. Het zou gaan om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.
Lees verder

Regering zit samen over vergroening bedrijfswagens: "Symbooldiscussie"
Vanavond zit de regering samen over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens elektrisch zijn, maar er wordt vanavond nog volop gediscussieerd over de precieze uitwerking, meldt VTM NIEUWS.
Lees verder

Koningin Máxima geeft erg persoonlijk verjaardagsinterview: "Willem-Alexander en ik hadden geen goede start"
Vandaag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Het resultaat is een openhartige babbel over het leven, de liefde en het werk. Ook de zelfmoord van Máxima's jongere zusje kwam aan bod. "Als ik aan haar denk is dat met een hele grote glimlach. Dat heeft even tijd gekost."
Lees verder

Koningin Máxima geeft persoonlijk verjaardagsinterview: "Nederland heeft laten zien dat ze de dochter niet afrekenen op de daden van de vader"
Vandaag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Het resultaat is een openhartige babbel over het leven, de liefde en het werk. "Het was geen goede start tussen Willem-Alexander en mij."
Lees verder

Koningin Máxima geeft erg persoonlijk verjaardagsinterview: "Willem-Alexander is mijn anker, hij houdt me recht"
Vandaag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Het resultaat is een openhartige babbel over het leven, de liefde en het werk. Ook de zelfmoord van Máxima's jongere zusje kwam aan bod. "Als ik aan haar denk is dat met een hele grote glimlach. Dat heeft even tijd gekost."
Lees verder

Plots ben je risicopatiënt: "Ik viel uit de lucht", zegt Jelle (40) over onverwachtse prikuitnodiging
Tot zijn eigen verbazing kreeg onze collega Jelle Brans (40) vorige week zijn vaccinatie-uitnodiging in de bus. Veertigers kunnen normaal pas in de week van 31 mei een invitatie verwachten, maar bij Brans kwam die dus vroeger. Hij zal ingeënt zijn nog voor zijn beide ouders aan de beurt komen, vertelt hij in VTM Nieuws. Nog meer jonge collega's kregen al een vaccinatie-uitnodiging. Hoe kan dat?
Lees verder

Het IJskonijn was boos maar blijft cool: hoe Hans Vanaken omgaat met zijn verblijf op de bank
Philippe Clement zei vorige donderdag: "Dat Vanaken niet startte, had te maken met de volgende wedstrijd." Maar kijk: tegen Antwerp zat de middenvelder opniéuw op de bank. Hoe is het zover kunnen komen? En hoe gaat een tweevoudige Gouden Schoen daarmee om?
Lees verder

MR: "Discrimineer homoseksuele mannen die bloed willen geven niet langer"
De MR vraagt dat homoseksuele mannen niet meer gediscrimineerd zouden worden als ze bloed willen geven. "We moeten ons toeleggen op risicogedrag in plaats van op risicogroepen, want dat werkt stigmatiserend", zegt partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez.
Lees verder

Man (45) dringt woning van ex binnen en schiet haar nieuwe vriend neer: politie met man en macht op zoek naar voortvluchtige dader
Hij kon de breuk met zijn ex niet verkroppen en dus ging een 45-jarige uit Zandvoorde (Oostende) haar en haar nieuwe vriend te lijf. De dader drong zondagnacht gewapend de woning van zijn ex-vriendin binnen en schoot haar nieuwe vriend in de schouder. Ook de vrouw raakte gewond in het gezicht. Het bebloede koppel zocht hulp bij de buren, maar niemand durfde de deur te openen. De man is nog voortvluchtig.
Lees verder

Eerste stap op weg naar laatste kunststukje? Federer begint aan voorbereiding richting Wimbledon: "Het lijkt dat het niveau weer gestegen is"
Vanavond rond 18 uur houdt Zwitserland, en bij uitbreiding de hele tenniswereld, de adem in. Zet de 39-jarige Roger Federer (ATP 8) in Genève tegen de amper vier jaar jongere Pablo Andujar (ATP 75) zijn eerste stap op weg naar een laatste kunststukje op Wimbledon?
Lees verder

Jongetje (4) vermoord aangetroffen, ontvoerder (18) opgepakt
Een ontvoering met dodelijke afloop houdt de Texaanse grootstad Dallas in de ban. Het lichaam van een vierjarig jongetje is zaterdagochtend rond 6.50 uur door een jogster in de wijk Mountain Creek aangetroffen. Het vertoonde verwondingen over het hele lichaam die volgens de politie zijn toegebracht "met een scherp wapen". Een 18-jarige verdachte is opgepakt. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, maar (nog) niet voor moord.
Lees verder

Gent wil voertuigen van 'asociale' en 'te luide' bestuurders in beslag laten nemen, zelfs zonder zware overtreding
Gent wil in de toekomst veel sneller voertuigen van asociale bestuurders in beslag laten nemen. Nu is er enkel de 'gerechtelijke inbeslagname', waarbij bestuurders hun voertuig kwijt kunnen raken na een zware overtreding. Gent wil daar de bestuurlijke inbeslagname aan toevoegen, zodat ook wegpiraten die geen zware overtreding begaan hun voertuig kan worden afgepakt.
Lees verder

Dode bij wellicht burenruzie in Maldegem
Op de Koning Leopoldlaan in Maldegem is maandagavond een ruzie zwaar uit de hand gelopen. Eén persoon is overleden.
Lees verder

Huurauto in vakantielanden kost door tekort tot wel 1.500 euro per week
Huurprijzen voor auto's op populaire vakantiebestemmingen rijzen de pan uit. Een verdubbeling of zelfs een verdrievoudiging vergeleken met twee jaar geleden is geen uitzondering. De vraag stijgt, maar er is nauwelijks aanbod. "1.500 euro om een week in een VW Golf op Mallorca te rijden en het wordt nog betaald ook."
Lees verder

Hans Vanaken speelt darts zoals hij penalty's omzet, drie keer achter elkaar in de bull: "Niet verkeerd hé"
En of Hans Vanaken stalen zenuwen heeft, zoals Bas Dost stelt in de kleedkamer na de belangrijke maar erg fel bevochte zege tegen Antwerp. "Altijd rustig blijven", zegt Vanaken, waarna de tweevoudige Gouden Schoen verwijst naar eerder van hem opgenomen dartsbeelden. Drie keer in de bull. Of er net rond. "Da's niet verkeerd he."
Lees verder

Staf en Monique transformeren hun vakantiehuisjes in 'Camping Coppens'
Een verblijf op 'Camping Coppens' kan niet alleen met de tent: Staf en Monique verhuren ook vakantiehuisjes, die 'stugor' genoemd worden. Al kunnen die wel een opknapbeurt gebruiken.
Lees verder

Nieuwe telescoop meet uitdijing van heelal
De zogenaamde DESI-telescoop (Dark Energy Spectroscopic Instrument) is gestart met waarnemingen vanuit de woestijn in de Amerikaanse staat Arizona. Dat maakten de verantwoordelijken van het ruimteproject bekend. De telescoop is ontworpen om met een ongekende precisie een 3D-kaart van de kosmos te tekenen en moet ons een beter inzicht in de uitdijing van het heelal geven.
Lees verder