Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Twitter lacht met het nieuwe kapsel van Alex Callier. “Maar het is trendy en makkelijk te onderhouden”, zeggen ka...

HLN
Twitter lacht met het nieuwe kapsel van Alex Callier. "Maar het is trendy en makkelijk te onderhouden", zeggen kappers
Hoe Hooverphonic zal presteren op het Eurovisiesongfestival blijft nog even afwachten. Maar een ding is zeker: indruk maken doet Alex Callier, de frontman van de band, nu al. En dan vooral met zijn nieuw kort kapsel. Het internet denkt er het zijne van, maar volgens kappers Maxime en Jochen is deze coupe net heel populair. "Klanten vragen er constant naar in mijn kapsalon."
Lees verder

Schooldirectie reageert met afschuw op beelden van gaybashing in Oudenaarde: "Hier is geen plaats voor holebi- en transgenderhaat"
Het brutale geval van gaybashing maandagavond in Oudenaarde heeft een storm van verontwaardiging opgewekt. "De feiten hebben laten een zeer zware indruk achter op de leerlingen van leerkrachten op onze school", zegt Ann Van Landuyt, directrice van het GO! Atheneum Oudenaarde, waar zowel het slachtoffer als de vermoedelijke daders school lopen.
Lees verder

Schooldirectie reageert met afschuw op beelden van gaybashing in Oudenaarde: " Niemand verdient het om te worden aangepakt om wie of wat hij is"
Het brutale geval van gaybashing maandagavond in Oudenaarde heeft een storm van verontwaardiging opgewekt. "De feiten laten een zeer zware indruk achter op de leerlingen en leerkrachten van onze school", zegt Ann Van Landuyt, directrice van het GO! Atheneum Oudenaarde, waar zowel het slachtoffer als de vermoedelijke daders school lopen.
Lees verder

Zwarte Mercedes AMG onder vuur genomen in Amsterdam: bestuurster Ayla (27) overleeft het niet, vriend vermoedelijk doelwit
Bij de beschieting van een zwarte Mercedes AMG met twee inzittenden in de Amsterdamse wijk Nieuw-West is zondagavond een jonge vrouw overleden. Het slachtoffer is de 27-jarige Ayla Mintjes uit Friesland. Haar vriend Anis B. was het vermoedelijke doelwit van de aanslag. Hij kwam van jongs af in aanraking met de Nederlandse justitie.
Lees verder

Leiding van Republikeinen in Congres verzet zich tegen onderzoekscommissie bestorming Capitool
De leiding van de Republikeinse minderheidsfractie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verzet zich tegen de oprichting van een commissie die de aanval op het Capitool zou onderzoeken. Nochtans bereikten de Republikeinen en Democraten vorige week onderling een akkoord over de oprichting van zo'n commissie.
Lees verder

Een stad zonder stroom, een verstoorde gps of ziek van straling: nieuwste satelliet beschermt ons tegen zonnestormen
"Vanmiddag gaat het hard waaien, tot wel 600 kilometer per seconde. Na de middag komt een zware zonnestorm opzetten." Een nieuwe satelliet moet potentieel gevaarlijke weerfenomenen voorspellen voor ze de Aarde kunnen bereiken. En dat is erg belangrijk, zeker als het in de ruimte drukker wordt. "Zonnestormen kunnen de menselijke gezondheid in gevaar brengen", legt Vlaams ESA-wetenschapster Anik de Groof uit.
Lees verder

Zes moordenaars eisen online les voor rechtbank: "Geef ons gewoon beperkte toegang tot het internet"
Zes levensdelinquenten uit de gevangenis van Leuven-Centraal hebben maar één doel voor ogen: vanuit de cel een universitair diploma halen. Alleen ontbreekt het hen binnen aan internet én een degelijke toegang tot het online lesplatform Toledo van de KU Leuven. Via de burgerlijke rechtbank hopen ze iets in beweging te zetten bij een log apparaat als de FOD Justitie.
Lees verder

Reginald H. (52) overlijdt na fatale messteek van 15-jarige buurjongen: "Ze maakten ruzie over banaliteiten"
Reginald H. (52) uit Maldegem is maandagavond om het leven gebracht door zijn 15-jarige buurjongen tijdens een uit de hand gelopen ruzie. De jongeman stak het slachtoffer neer. Wat precies de aanleiding was van de steekpartij is nog niet geweten, wel is zeker dat beide buren elkaar niet konden luchten. "De laatste week zat het er al twee keer bovenarms op", zeggen buurtbewoners. "Scheldpartijen, camera's richten, duiven beschieten: we maakten het allemaal mee."
Lees verder

Reginald H. (53) overlijdt na fatale messteek van 15-jarige buurjongen: "Ze maakten ruzie over banaliteiten"
Reginald H. (53) uit Maldegem is maandagavond om het leven gebracht door zijn 15-jarige buurjongen tijdens een uit de hand gelopen ruzie. De jongeman stak het slachtoffer neer. Wat precies de aanleiding was van de steekpartij is nog niet geweten, wel is zeker dat beide buren elkaar niet konden luchten. "De laatste week zat het er al twee keer bovenarms op", zeggen buurtbewoners. "Scheldpartijen, camera's richten, duiven beschieten: we maakten het allemaal mee."
Lees verder

6.000 migranten bereiken Spanje te voet of zwemmend vanuit Marokko, Spanje belooft orde te herstellen in Noord-Afrikaanse enclave
In de Spaanse exclave Ceuta zijn deze ochtend al ruim 6.000 migranten uit Marokko aangekomen. Van die grote groep zijn er al 2.700 weer naar Marokko gedeporteerd, meldt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. De politie moest traangas inzetten tegen stenengooiers. De Marokkaanse kust en Ceuta zijn (op de kortste stukken) zowat 15 kilometer van elkaar verwijderd. Eén persoon is bij de overtocht overleden. De orde zal zo snel mogelijk worden hersteld, verzekert de premier van Spanje, Pedro Sánchez.
Lees verder

Naomi Campbell (50) bevallen van eerste kindje: "Dit kleine wondertje koos mij als moeder"
Naomi Campbell (50) is voor het eerst mama geworden. De Britse, die al model stond voor merken zoals Fendi, kondigde het nieuws zelf aan op haar Instagram-account.
Lees verder

CELEBS 24/7. Britney Spears pronkt met een nieuwe haarkleur en John Legend krijgt belangrijke post
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Voor videoconsult bij de Doktr moet je de deur niet meer uit. Hoe werkt het en is het veilig?
Geen kopzorgen meer of je wel bij de dokter raakt, als je 's morgens wakker wordt en je je niet lekker voelt. Vanaf juni krijg je via de app Doktr binnen de kortste keren een videoconsultatie met een arts. Al wie lid is van een mutualiteit in België kan de tool van Proximus gratis gebruiken. Maar hoe werkt dit? En is het wel veilig? We vroegen het aan experts achter Doktr.
Lees verder

Vercauteren: "Geloof in tweede plek blijft zeker aanwezig"
Antwerp zal tijdens de trip van donderdag naar Racing Genk opnieuw kunnen beschikken over Jérémy Gélin. Aurélio Buta is dan weer twijfelachtig met een kuitblessure. Omtrent covidgevallen Didier Lamkel Zé en Dylan Batubinsika is er nog geen duidelijkheid. "Zij worden woensdag opnieuw getest", laat trainer Frank Vercauteren weten.
Lees verder

Verrassing van formaat: Frankrijk neemt Benzema mee naar EK
Enorme verrassing in de EK-selectie van Frankrijk. Karim Benzema keert na zes jaar terug bij Les Bleus. Dat meldt de Franse krant L'Équipe.
Lees verder

Man (87) overleden na valpartij met fiets vlakbij woning
Een 87-jarige Bruggeling is dinsdagmiddag om het leven gekomen tijdens een fietstochtje. De tachtiger kwam in de buurt van z'n woning ten val en overleed ter plaatse.
Lees verder

Man (87) overleden na valpartij met fiets vlak bij woning
Een 87-jarige Bruggeling is dinsdagmiddag om het leven gekomen tijdens een fietstochtje. De tachtiger kwam in de buurt van z'n woning ten val en overleed ter plaatse.
Lees verder

Raketten of niet, dagelijks leven in Tel Aviv en Gazastrook gaat verder: "Bibberen geblazen als we weer eens moeten gaan schuilen"
Het Israëlisch-Palestijns conflict woedt in alle hevigheid, maar voor de 'gewone' bevolking gaat het leven gewoon verder. Hoe doen ze dat daar in Tel Aviv, tweede meest bevolkte stad van Israël, waar het luchtalarm met de regelmaat van de klok loeit? En hoe is de situatie in het andere kamp, in de Gazastrook, dat met Israëlische raketten wordt bestookt?
Lees verder

Lisa Del Bo nam 25 jaar geleden deel aan het Songfestival: "Ik had het gevoel dat ik alle Belgen had teleurgesteld"
"Liefde is een kaartspel met jokers en pokers." In een sneeuwwitte outfit zong Lisa Del Bo (59) exact 25 jaar geleden de pannen van het dak op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Helaas gingen de andere landen niet overstag: de zangeres eindigde met slechts 22 punten op een gedeelde zestiende plaats, van in totaal 23 deelnemers. Het buitenlandse avontuur was voor de Limburgse een rollercoaster vol plezier, maar ook stress en zelfs een huilbui. "Enkele minuten vooraleer ik moest optreden dacht ik nog: 'Oké, ik loop nu gewoon weg.'"
Lees verder

Vlaanderen legt lat hoog: 35.000 publieke laadpunten tegen 2025 (en dat is zeven keer meer dan nu)
Wanneer elektrisch rijden de norm wordt, moet er voldoende laadinfrastructuur worden gecreëerd. In ons land zijn er momenteel 11.431 publieke laadpunten, waarvan 4.707 in Vlaanderen. Het aanleggen van bijkomende laadpunten lijkt geen probleem, maar waar moeten die allemaal komen? "Het is een debat dat vandaag nauwelijks wordt gevoerd maar daar kunnen we beter niet te lang meer mee wachten. Als sector ijveren we voor 'laadpleinen'", zegt Jochen De Smet van Avere Belgium.
Lees verder