Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinfeest alleen toegestaan met cateraar : ‘Een professionele organisatie inschakelen’

Tuinfeest alleen toegestaan met cateraar : 'Een professionele organisatie inschakelen'

Een tuinfeest met meer dan tien gasten is vanaf 9 juni toegelaten, op voorwaarde dat de organisator daarvoor een beroep doet op een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zondag aan ATV.

Lees verder

Live | Zondag was bloedigste dag van de week in Palestijns-Israëlisch conflict

Volg hier alle recente ontwikkelingen over het geweld in Israël.

Lees verder

Met deze verborgen tips kon je weten dat Lennart 'De mol' is

'De mol' heeft zijn al geheimen prijsgegeven. In de laatste aflevering van het tiende seizoen lieten de makers zien hoe verrader Lennart wekenlang iedereen in de luren legde. De kandidaten, met subtiele en minder subtiele sabotages. Maar ook de kijkers, met goed verborgen tips. Al waren sommige van die aanwijzingen niet eens waarneembaar voor het menselijke zintuig.

Lees verder

Overvolle tribune stort in tijdens religieuze viering in Israël, meer dan 160 gewonden

Zo'n 650 mensen kwamen zondag bijeen in een synagoge ten noorden van Jeruzalem om het begin van de joodse feestdag Chavoeot te vieren, maar het feest was nog maar begonnen en het liep al fout. Op beelden is te zien hoe de gelovigen dansen op een overvolle tribune en even later een deel ervan instort.

Lees verder

Internationale dag tegen transfobie: drie transgender personen aan het woord

De strijd tegen geweld en discriminatie tegen LGBTQI+'ers komt elk jaar op 17 mei onder de aandacht, dan is het internationale dag tegen homo- en transfobie. Maar wat betekent dat juist, transgender zijn? Eind december legden we die vraag voor aan drie mensen die het kunnen weten.

Lees verder

Langdurige burn-outs en depressies met 40 procent gestegen in vier jaar tijd

Op 31 december 2020 telde ons land 111.732 mensen die erkend zijn in invaliditeit als gevolg van burn-out of depressie. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) waarover La Libre Belgique maandag bericht.

Lees verder

Deze Rode Duivels verdedigen ons land op het EK

Bondscoach Roberto Martinez heeft de selectie voor het EK bekend gemaakt. Naast de verwachte namen zijn ook Trossard, Vanaken en Doku erbij. Martinez heeft ook nog elf reservespelers opgeroepen.

Lees verder

Politie identificeert twee verdachten na opsporingsbericht 'La Boum'

Na de uit de hand gelopen bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april verspreidde de politie een opsporingsbericht om vier aanwezigen te identificeren. Er zijn nu twee verdachten geïdentificeerd, dat schrijft VRT op gezag van het Brussels parket.

Lees verder

Bewakingscamera's filmen hoe negenjarige jongen rondje maakt op bagageband

In de Amerikaanse stad Minneapolis heeft een negenjarige jongen een opmerkelijke rondrit gemaakt. De jongen kroop er op een bagageband in de internationale luchthaven van Saint Paul en leek er de tijd van zijn leven te hebben.

Lees verder

Komt vaccin Johnson & Johnson of niet? Cruciale week voor deadline van 11 juli

Welgeteld 1,4 miljoen vaccins van Johnson & Johnson zouden er tussen april en juni onze richting uitkomen. Goed om evenveel Belgen in te enten, want van dat vaccin is maar één dosis nodig. Maar tot op vandaag zijn er maar 100.000 dosissen geleverd. En dat zou de vaccinatiecampagne danig in de war kunnen sturen.

Lees verder

Remco Evenepoel baalt van 'domme verloren seconden' op Egan Bernal, maar: 'Ik mag alleen maar fier zijn over waar ik nu sta'

De tiende rit van de Ronde van Italië wordt normaal gezien een sprintersetappe. Geen dolle dingen dus voor Remco Evenepoel, tenzij er waaiers komen. 'Ik mag alleen maar fier zijn over waar ik nu sta', vertelde de renner van Deceuninck - Quick-Step voor de start.

Lees verder

NationBuilder, de online campagnetool van Trump, wordt ook door Belgische partijen gebruikt

Vlaams Belang, PVDA, Groen en Vooruit hebben het speeltje omarmd dat Donald Trump destijds aan de macht hielp: NationBuilder. Het informaticaplatform probeert zo veel mogelijk informatie van aanhangers te verzamelen om daarna zo gericht mogelijk stemmen te ronselen.

Lees verder

Van de truc met de schoenen tot het geheime Instagram-account: 50 weetjes over 50-jarige koningin Máxima

Vandaag wordt Máxima, sinds 2013 koningin van Nederland, 50. Wij zetten haar in de kijker met 50 weetjes. Wist u dat zij Nederlands leerde in België? Hoge hakken draagt om haar voeten kleiner te laten lijken? En koningin Mathilde vroeg als meter van een van haar dochters?

Lees verder

Damon Weaver, die als 11-jarige Obama interviewde, is overleden

Damon Weaver, de jongen die op z'n elfde nationale bekendheid kreeg door voormalig president Barack Obama te interviewen, is overleden op 23-jarige leeftijd. Volgens zijn familie is hij een natuurlijke dood gestorven. Naast Obama interviewde hij onder meer beroemdheden zoals Operah Winfrey en Samuel L. Jackson. Bekijk een deel van het interview in de video hierboven.

Lees verder

Nederland versoepelt coronamaatregelen vanaf woensdag

In Nederland mogen vanaf woensdag pretparken, dierentuinen en beeldentuinen weer bezoekers ontvangen.

Lees verder

Megaproces Arco start in juni met hoge inzet

De ondernemingsrechtbank in Brussel start op 9 juni met het proces Arco. Het gerecht speelt op veilig en trekt naar de voormalige Navo-gebouwen waar veel ruimte is.

Lees verder

Peter Sagan wint massasprint na perfect ploegwerk

Peter Sagan heeft de tiende rit van de Giro gewonnen in een spurt. Bora-hansgrohe verrichtte sterk werk onderweg voor kopman Sagan. Groenewegen, Merlier en ook Nizzolo moest daardoor lossen op de klimmetjes. Bernal en Evenepoel vochten dan weer een mooi duel uit voor de bonificatieseconden bij de tussensprint. Onze landgenoot loopt zo een seconde in op roze trui Bernal.

Lees verder

Trein met giftige stoffen ontspoort in de VS en vat vuur

In het noorden van de Amerikaanse staat Iowa is een goederentrein ontspoord die giftige stoffen vervoerde. Meerdere wagons van de spoorwegmaatschappij 'Union Pacific Railroad' zijn daarna in brand geschoten. De lokale autoriteiten waren ongerust over de mogelijke giftige gassen die zouden vrijkomen en hebben de omwonenden geëvacueerd.

Lees verder

Met leugen over postcode konden duizenden Vlamingen zich laten vaccineren in Brussel

Een paar duizend Vlamingen zijn versneld gevaccineerd in Brussel nadat ze een foute postcode hadden opgegeven. 'Zo kregen ze "voorrang" terwijl ze daar niet voor in aanmerking kwamen.'

Lees verder

WHO: 'Te veel werken lokt beroertes uit'

De WHO waarschuwt voor te lang werken. De kans op een beroerte of een hartprobleem stijgt er ­exponentieel door.

Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof buigt zich over strenge abortuswet

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft maandag beslist zich opnieuw over het recht op abortus te buigen. Het Hof onderzoekt een wet van de staat Mississippi die abortus verbiedt na 15 weken.

Lees verder

Parlementsleden en levensbeschouwingen veroordelen discriminatie van holebi's en transgenders

De Vlaamse meerderheidspartijen en oppositiepartijen Vooruit en Groen hebben maandagmiddag, op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, samen met vertegenwoordigers van alle grote levensbeschouwingen in ons land een gezamenlijke verklaring ondertekend tegen intimidatie, geweld en discriminatie op basis van seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Lees verder

Proces-Sofie Muylle: verdachte bekent alleen de verkrachting, niet de moord

Op de eerste dag van zijn assisenproces bleef Alexandru C. (27) ontkennen dat hij vier jaar geleden op het strand in Knokke de toen 27-jarige Sofie Muylle vermoordde.

Lees verder

Crevits verwijdert post die racistische reacties uitlokte: 'Excuses aan wie zich geschoffeerd voelt'

Minister Hilde Crevits heeft zich maandag op sociale media geëxcuseerd na de controverse over een Facebook-bericht. Daarin startte ze een discussie over de correcte benaming van chocoladezoenen.

Lees verder

Rode cijfers voor groene bedrijfswagen dreigen

De federale top­ministers zoeken andermaal een manier om de elektrificering van de bedrijfswagens betaalbaar te houden. 'Elke oplossing zal pragmatisch moeten zijn.'

Lees verder

Voetganger in levensgevaar na aanrijding in Antwerpen

In Antwerpen is maandag een voetganger levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op de Binnensingel. Dat zegt de lokale politie.

Lees verder

Vijftiger op straat neergestoken na burenruzie in Maldegem

In Maldegem is een ruzie maandagavond ernstig uit de hand gelopen. Een vijftiger uit de Koning Leopoldlaan werd op straat neergestoken na een discussie met een buurman. Het slachtoffer is daarna aan zijn verwondingen overleden.

Lees verder

Netflix krijgt er een geduchte concurrent bij

Om te kunnen strijden met Netflix en Disney versmelt het moederbedrijf van HBO met Discovery tot een nieuwe mediareus.

Lees verder

Biden werkt met Israël aan staakt-het-vuren, intussen beschietingen van en naar Libanon

Amerikaans president Joe Biden werkt achter de schermen aan een de-escalatie van de gevechten tussen Israël en Palestijnen en heeft in een telefoongesprek met Israëlisch premier Benjamin Netanyahu zijn steun uitgesproken voor een staakt-het-vuren met Hamas. Dat deelt het Witte Huis mee. Intussen vliegen raketten heen en weer tussen Israël en buurland Libanon.

Lees verder

Franse mediagroep M6 (RTL) bevestigt fusie met TF1: nieuwe tv-gigant

De Franse mediagroep M6, een dochter van de Europese radio- en televisiegroep RTL, wil samengaan met de Franse televisiereus TF1. Zo zou een nieuwe tv-gigant ontstaan in Frankrijk.

Lees verder

Gaven diplomatieke spanningen tussen Spanje en Marokko vrijspel aan 5.000 migranten?

Een ongewoon grote groep van ongeveer 5.000 mensen zwom maandag illegaal de Noord-Afrikaanse enclave Ceuta in vanuit Marokko. Dat zei een woordvoerder van de delegatie van de Spaanse regering daar. Sinds Spanje onafhankelijkheidsstrijder Brahim Ghali heeft opgenomen in een ziekenhuis, is de relatie tussen de twee landen gespannen.

Lees verder

Is het Eurovisiesongfestival wel de juiste plek voor Hooverphonic?

Met Hooverphonic stuurt België vanavond een buitenbeentje naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Lees verder

Biden en Harris geven belastingaangiftes vrij

Het Witte Huis heeft de belastingaangiftes voor 2020 vrijgegeven van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris. Daarmee zetten ze een traditie voort die door Donald Trump werd gebroken.

Lees verder

Argentinië voert 30 dagen geen rundvlees uit

Argentinië schort voor minstens dertig dagen de uitvoer van rundvlees op. De regering van het Zuid-Amerikaanse land hoopt op die manier de prijsstijgingen in eigen land te temperen.

Lees verder

Antwerps parket opent onderzoek naar PFOS-vervuiling

Het parket van Antwerpen wil 'zo breed mogelijk' in kaart brengen of er strafbare feiten gepleegd zijn bij de ver­vuiling met PFOS op Linker­oever.

Lees verder

Cijfers coronavirus blijven goede richting uitgaan

De coronacijfers in België blijven de goede richting uitgaan. De nieuwe ziekenhuisopnames zijn met 17 procent gedaald in een week tijd, tot gemiddeld nog 133 per dag, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.

Lees verder

Nederlandse koningin Máxima geeft uitgebreid tv-interview: 'Ik had nooit gedacht dat ik zou trouwen'

De Nederlandse koningin Máxima had, voordat ze koning Willem-Alexander ontmoette, nooit verwacht dat ze zou trouwen. Dat vertelde de koningin tijdens een uitgebreid tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar vijftigste verjaardag. 'Ik vond het heel moeilijk te denken dat ik een persoon zou ontmoeten die net zo verliefd zou zijn als ik op hem', aldus Máxima

Lees verder

Zeker 20 doden door cycloon in India, 127 mensen vermist op zee

De cycloon Tauktae, die intussen in kracht is afgenomen, heeft zeker twintig mensenlevens geëist in India. Volgens de marine zijn ook 127 mensen op zee als vermist opgegeven. De storm trof het India met krachtige windstoten en zware regenval.

Lees verder

Aftrekbaarheid elektrische bedrijfswagens zakt geleidelijk vanaf 2026

Het kernkabinet heeft vannacht een akkoord bereikt over de vergroening van het bedrijfswagenpark. Vanaf 2026 zullen nieuwe bedrijfswagens enkel nog aftrekbaar zijn als ze emissievrij zijn. Maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd vanaf 2026.

Lees verder