Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Tournée Générale. Steden en gemeenten zetten alles op alles: van parkeerplaatsen tot parken, alles wordt terras

HLN
Tournée Générale. Steden en gemeenten zetten alles op alles: van parkeerplaatsen tot parken, alles wordt terras
De Vlaming hunkert naar die eerste frisse pint op café of dat eerste duo van garnaalkroketjes op het terras van zijn favoriete restaurant. Dat onze steden en gemeenten om geen inspanning verlegen zitten, leert ons een exclusieve rondvraag in meer dan 150 steden en gemeenten met veel horeca en terrassen. Waar worden parkeerplaatsen, pleinen en parken straks terras? Waar verdubbelt de terrasruimte in omvang? En welke gemeenten schaffen de terrasbelasting af? Wij stelden de vragen en bundelden de conclusies. De grote horecarondvraag, deel 1.
Lees verder

ANNO 2021. Actrice Ingrid De Vos: "Mijn vader tien jaar kankervrij gehouden dankzij kruidenmengsel"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Ingrid De Vos (66), actrice in talloze films en series. Ze woont nu in Ruiselede en verloor afgelopen zomer haar vader. "Chemo maakt zoveel dingen stuk dat je uiteindelijk in een straatje zonder einde terechtkomt. Geen wonder dat zijn lever op een goede dag 'foert' zei."
Lees verder

"Anderlecht heeft getoond dat Club te pakken is"
Ook huisanalist Marc Degryse volgde aandachtig de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht, die op een 2-2-gelijkspel eindigde. Hij strooit met lof voor Vincent Kompany en zijn jonge brigade en zag langs de andere kant dat Club niet meer domineert - al een hele poos niet meer. Maar de titel zal blauw-zwart niet meer ontglippen.
Lees verder

Opvolging van sekten loopt mank
Het Informatie- en Adviescentrum inzake de schadelijke sektarische organisaties trekt aan de alarmbel: de opvolging van sekten in België loopt flink mank. Dat blijkt ook uit een rapport van de toezichthouder van de inlichtingendiensten. Knack en Le Soir konden dat rapport inkijken.
Lees verder

BINNENKIJKEN. 'Camping Coppens' opent eindelijk de deuren: ontdek hier alle praktische details
Op tv krijgen Staf Coppens en de zijnen vanavond verlossend nieuws: de langverwachte vergunning voor de aankoop van hun camping is eindelijk binnen. Al was dat eigenlijk geen verrassing meer, want zaterdag opende Camp Grinsby voor het eerst de deuren. Zodra corona het toelaat kan je dus een plekje boeken op hun prachtige locatie. Maar wat betaal je eigenlijk precies voor een kampplaats? En voor de hutjes? En hoe geraak je daar eigenlijk het best?
Lees verder

Taskforce onderzoekt vaccinatie jeugd vanaf vakantie
Zestien- en zeventienjarigen zouden mogelijk in de grote vakantie al een coronavaccin kunnen krijgen. Dat scenario bespreekt de Taskforce Vaccinatiestrategie, die een advies voorbereidt over coronavaccins voor kinderen en jongeren, zo staat vandaag in De Morgen.
Lees verder

Football Talk. Denayer valt geblesseerd uit bij Lyon
In de Franse competitie ontving nummer drie in het klassement AS Monaco zondag op de 35e speeldag de nummer vier Olympique Lyon. Lyon won de wedstrijd met 2-3. Jason Denayer startte in de basis bij Lyon, maar moest al na 29 minuten naar de kant. De Rode Duivel had een enkelblessure opgelopen.
Lees verder

Belgische Charles (20) staat voor internationale doorbraak: "Er zijn momenten geweest dat ik het leven niet meer zag zitten"
Twee jaar geleden stond ze nog covers te zingen op het podium van 'The Voice Belgique', vandaag is Charlotte 'Charles' Foret (20) een wereldster in wording. Ze schreef mee aan Hooverphonics Songfestivalinzending 'The Wrong Place', bereikt met haar debuut-ep 'Falling While Rising' een miljoenenpubliek en kreeg als kers op de taart haar eigen billboard op Times Square. En dat terwijl ze zware onderwerpen niet uit de weg gaat. "Nooit verwacht dat net mijn nummers over partnergeweld en boulimie in de smaak zouden vallen."
Lees verder

OVERZICHT. Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden
Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijven dalen. Tussen 26 april en 2 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,7 coronapatiënten opgenomen. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens stijgt opnieuw licht.
Lees verder

Belgische Charles (20) staat voor internationale doorbraak: "Ik, de stem van een generatie? Dat geeft me vooral stress"
Twee jaar geleden stond ze nog covers te zingen op het podium van 'The Voice Belgique', vandaag is Charlotte 'Charles' Foret (20) een wereldster in wording. Ze schreef mee aan Hooverphonics Songfestivalinzending 'The Wrong Place', bereikt met haar debuut-ep 'Falling While Rising' een miljoenenpubliek en kreeg als kers op de taart haar eigen billboard op Times Square. "Mensen noemen mij de stem van een generatie. Ik krijg daar vooral stress van."
Lees verder

Wisselvallige week met frisse temperaturen en veel buien, vanaf zaterdag temperaturen mogelijk tot 21 graden
Het is maandag eerst nog vrij zonnig met hoge wolkensluiers. Daarna wordt het wolkendek dikker en in het noordwesten van het land en in de Ardennen is er al kans op enkele buitjes. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 14 of 15 graden in het centrum. De zuidwestenwind wordt overal matig, zegt het KMI.
Lees verder

Eden Hazard doet hij weer voetballen, krijgt Lieven Maesschalck ook Axel Witsel fit voor start EK?
Het is dan wel bij 'Move to cure', de sportkliniek van Lieven Maesschalck, maar Axel Witsel (32) trapt al opnieuw tegen een bal. De hamvraag blijft: raakt de Rode Duivel fit voor het EK?
Lees verder

Eden Hazard doet hij weer voetballen, krijgt Lieven Maesschalck ook Axel Witsel fit voor start EK?
Het is dan wel bij 'Move to cure', de sportkliniek van Lieven Maesschalck, maar Axel Witsel (32) trapt al opnieuw tegen een bal. De hamvraag blijft: raakt de Rode Duivel fit voor het EK?
Lees verder

Pieter Aspe door de ogen van zijn vriend Pol Dehullu, die hem ook ten grave zal dragen: "Tot op het laatst die ondeugende twinkel in zijn ogen"
"Al was hij fel verzwakt, aan die ondeugende twinkel in zijn ogen zag je dat hij nog met elke vezel heel bewust aan het leven was", zegt priester Pol Dehullu (53) over het afscheid van Pieter Aspe, met wie hij 35 jaar lang goed bevriend was. Hij zal Vlaanderens populairste misdaadauteur ook begraven. "Gulzig en gul: zo heb ik hem altijd gekend. Ook toen hij niks bezat."
Lees verder

Sydney gaat gehuld in dikke deken van rook door gecontroleerde bosbrand
Bewoners van de Australische stad Sydney hebben veel last van giftige rook die wordt veroorzaakt door een opzettelijk aangestoken, gecontroleerde bosbrand buiten de stad. Bewoners is gevraagd om binnen te blijven omdat de luchtverontreinigingsniveaus naar gevaarlijke, zeer ongezonde niveaus zijn gestegen.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck ziet AA Gent meteen kostbare punten vergooien: "Dit is het verhaal van deze groep"
AA Gent toonde zijn kwaliteiten aan het eind van de reguliere competitie, maar tegen KV Mechelen bleef daar weer weinig van over. Ook Hein Vanhaezebrouck vindt geen antwoord op de wisselvalligheid van zijn ploeg. "Ik kan niet tevreden zijn met die tien minuten in de tweede helft waarin we eventjes Gent zijn geweest."
Lees verder

Vormer en Dost begrijpen niets meer van de VAR na fout Cullen: "Dit was donkerrood, Vanaken kreeg hiervoor drie weken"
Opschudding in de 79ste minuut van de topper tussen Club en Anderlecht. Paars-wit-middenvelder Josh Cullen ging stevig door op de enkel van Club-spits Bas Dost, maar kreeg slechts geel. Ook de VAR vond het niet nodig om tussenbeide te komen.
Lees verder

Maker Fortnite beschuldigt Apple van machtsmisbruik, belangrijkste (tech)rechtszaak in jaren
Epic Games, de maker van schietspel Fortnite, en Apple staan tegenover elkaar in de rechtszaal. Vandaag begint in de Verenigde Staten een proces dat waarschijnlijk weken zal duren. De gamesontwikkelaar beschuldigt Apple ervan misbruik te maken van zijn machtspositie door te eisen dat apps het betalingssysteem van Apple gebruiken en 30 procent van alle opbrengsten afdragen.
Lees verder

"Er komt dit najaar nog een boek van Pieter Aspe"
De misdaadauteur Pieter Aspe, die op zaterdag 1 mei overleden is, heeft al een vijftigtal boeken op zijn naam staan. En daar blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij. "Er komt nog een nieuw boek aan", vertelt Uitgeverij Aspe in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Ajax-coach Robin Veldman voor Anderlecht-beloften?
Het heeft er alle schijn van dat er volgend seizoen een Nederlander coach wordt van de Anderlecht-beloften. Paars-wit onderhandelt namelijk met Robin Veldman.
Lees verder