Doorgaan naar hoofdcontent

Toerisme De Panne 2021-05

Nieuwsbrief Gemeentebestuur De Panne
Bekijk deze mail online
top nieuwsbrief


Toerisme De Panne 2021-05    

#/photo_beschrijving/#

(her)Ontdek De Panne aan de hand van de Wandelkalender

De Panne is de referentie voor uren wandelplezier. Tijdens onze begeleide wandelingen dompelen onze gidsen je onder in hun kennis. De natuur is met zijn 740 hectare een uniek decor voor deze wandelingen. Maar ook op het vlak van geschiedenis en erfgoed is het aanbod boeiend en leerrijk. Leuk zijn bijvoorbeeld de wandeling Pier Kloeffe en WOI waarbij de gids je begeleidt in de originele klederdracht.

Wil je één of meerdere wandelingen meepikken, kijk dan snel in de Wandelkalender! Vraag naar jouw exemplaar bij dienst Toerisme of download hem hier. De editie ‘voorjaar’ en ‘zomer’ zijn daar reeds terug te vinden.

Opgelet: schrijf je op voorhand in want de plaatsen zijn beperkt omwille van de c-maatregelen. Per wandeling zijn 9 plaatsen beschikbaar.

Pierkloeffe45.jpg

Infopunt Westhoekpaviljoen

Ter hoogte van de Schuilhavenlaan (einde Dynastielaan) bevindt zich het infopunt ‘Westhoekpaviljoen’. Onze natuurgidsen en vrijwilligers geven je graag informatie en tips voor een prachtige wandeling in het Westhoekreservaat of de andere natuurgebieden die onze gemeente rijk is.

Openingsuren:

Voorjaar: Za, zo & feestdagen geopend van 10.00u-17.00u

Zomervakantie: elke dag van 10.00u-17.00u

114565101_4080273415380230_3320855057748103243_o.jpg

De champagnewandeling

Wegens het wispelturige gedrag van het coronavirus, stelt de dienst Toerisme De Panne ook de editie 2021 van de champagnewandeling uit. Het evenement wordt verschoven van juni naar 25, 26, 27, 28 en 29 augustus.

Samen met de meewerkende partners zocht dienst Toerisme De Panne naar een geschikte latere datum. Er werd ook beslist om er een vijfdaagse van te maken en op die manier meer mensen de kans te geven om deel te nemen.

Heb jij tickets aangekocht voor de editie 2021? Dan heb je ondertussen een mail ontvangen met meer informatie.

Champagnewandeling-2017152.jpg

Beaufort 21

Tijdens de zevende editie van de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee worden de bijzondere kwaliteiten van Beaufort benadrukt: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn. Beaufort 21 loopt van 27 mei tot 7 november 2021.

In De Panne komt een vast kunstwerk van Laure Prouvost. Ze verbleef een belangrijk deel van haar carrière in Londen, waar ze studeerde en woont en werkt nu in Antwerpen. In 2013 won ze als eerste Franse kunstenares de prestigieuze Turner Prize voor levende kunst, nadat ze in 2011 al de Max Mara Prize had gewonnen. Het werk van Laure Prouvost bestaat vooral uit videokunst, installaties en schilderijen. Ze onderzoekt daarin de verbindingen tussen taal, beeld en perceptie. 

Laure Prouvost is gebiologeerd door de octopus, een zeewezen dat zich geregeld laat zien in haar video’s, sculpturen, (geluids)installaties en performances. Op het strand van De Panne spoelt een gigantisch exemplaar aan. De tentakels symboliseren hoe Prouvost - eveneens aangespoeld in het meertalige België - zich tussen de verschillende culturen en vormen van communicatie moest manoeuvreren. De hulpeloosheid van de octopus is slechts een illusie: ze spreidt haar tentakels over het zand en tast met haar zuignappen voorzichtig de omgeving af. Haar gedachten, aanrakingen en bewegingen versmelten; dit vormt haar grootste troef én overlevingsstrategie. Die tactiliteit vind je ook in het oeuvre van Prouvost. Via een krachtige leuze spreekt ze de toeschouwer rechtstreeks aan, en dompelt je zo onder in een bijzonder sensoriële omgeving. Prouvost vergelijkt bovendien de octopus met de menselijke ‘ways of coping’: de octopus houdt onder andere een telescoop en een stekker stevig vast in de tentakels die begroeid zijn met mosselen en borsten. Zo ook een laars van één van de ruiters van het kunstwerk Men van Nina Beier op de golfbreker in Nieuwpoort.

Wat het tijdelijke kunstwerk zal worden kan je vanaf 27 mei ontdekken in De Panne.

prouvost3.jpg

Toerisme De Panne

Toerisme De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne
058 42 18 18
toerisme@depanne.be 
www.depanne.be

Openingsuren:

ma-za: 09.00u - 12.00u & 13.00u - 17.00u
zon- en feestdag: 10.00u - 12.00u & 14.00u - 17.00u 

Meer nieuws

Bekijk ons volledig nieuws- en activiteitenoverzicht twitter facebook
© Gemeentebestuur De Panne | info@depanne.be | 058-42 16 16

Verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com - uitschrijven