Doorgaan naar hoofdcontent

Thomas en Roy, de winnaars van ‘Lego Masters’: “We hoorden na elke aflevering: ‘jullie kunnen wel iets liever...

HLN
Thomas en Roy, de winnaars van 'Lego Masters': "We hoorden na elke aflevering: 'jullie kunnen wel iets liever doen tegen elkaar'"
De winnaars van het tweede seizoen van 'LEGO Masters' zijn bekend. Thomas en Roy lieten in een zinderende finale twee koppels achter zich. En dat zagen ze niet aankomen. "Het is voor ons een grote rollercoaster geweest, we hadden echt nooit verwacht om te winnen. We wisten dat we Lego-bouwers waren, maar we voelden ons geen topbouwers."
Lees verder

Bakker voortaan op lijst van knelpuntberoepen
Op de nieuwe Vlaamse lijst voor knelpuntberoepen staan vier nieuwkomers, waaronder bakker-patissier. Dat heeft Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) zondag bekendgemaakt in een persbericht.
Lees verder

Waanzinnig: Lewandowski heeft onbereikbaar geacht record Gerd Müller bijna te pakken
Robert Lewandowski had gisteren twee redenen om te feest. Enerzijds was er de negende opeenvolgende titel voor Bayern, maar de Pool staat ook op het punt om een record dat voor de eeuwigheid bestemd leek te breken. De 32-jarige spits van Bayern München hoeft na zijn hattrick tegen Borussia Mönchengladbach (6-0) nog maar één keer te scoren om zijn legendarische voorganger Gerd Müller te evenaren.
Lees verder

De geld- en machtshonger van Tony Coonen: een publiek geheim onder socialisten
Miljoenenfraude met vastgoed? Neen, dat was nergens bekend. Maar vergis u niet: binnen de socialistische familie wist men wel al jaren dat Tony Coonen, de mogelijk corrupte topman van De Voorzorg Limburg, een bovengemiddelde geld- en machtshonger had. En niemand stuurde hem bij.
Lees verder

Annelotte, Lennart of Sven? Ex-finalisten en voormalige mollen vertellen wie volgens hen de snoodaard is
Wordt het Lennart, Sven of toch de fanatieke Annelotte? Nu hun hoofdverdachte Philip net voor de eindmeet z'n biezen moest pakken, liggen alle kaarten opnieuw open. Wie is de mol en wie gaat met de historisch lage prijzenpot lopen? Ook de ex-finalisten en oud-mollen zijn er nog niet uit. Wij polsten bij zeven voormalige deelnemers naar hun hoofdverdachte in aanloop naar de ongetwijfeld zenuwslopende finale vanavond.
Lees verder

Exclusief interview met 'De Zeven Zussen'-auteur Lucinda Riley: "Ik schrijf al wandelend, door tegen mijn dictafoon te praten"
Dertig miljoen boeken heeft ze wereldwijd verkocht. En eindelijk ligt het zevende deel van 'De zeven zussen' in de boekhandel. Miljoenen fans hebben erop gewacht. De Ierse schrijfster Lucinda Riley (55) doet haar Nederlandstalige lezers een geweldige wereldprimeur cadeau. Het zevende boek komt eerst uit in het Nederlands, daarna in nog 25 andere talen in 34 landen. Journalist Patrick Van Gompel interviewt de schrijfster voor NINA. "Het idee voor 'De zeven zussen' kwam letterlijk uit de hemel gevallen toen ik onder de sterren stond."
Lees verder

Elon Musk onthult dat hij Asperger heeft
De multimiljardair Elon Musk (49) vertelde in de Amerikaanse televisieshow 'Saturday Night Live' dat hij het syndroom van Asperger heeft, een autismespectrumstoornis. "Ik weet dat ik soms rare dingen zeg of post, maar zo werken mijn hersenen nu eenmaal", zei de CEO van Tesla en SpaceX.
Lees verder

Grensbeperking door corona houdt tweelingbroers (74) niet uit elkaar: "Iedere ontmoeting is feestje"
Covid-19 kent geen grenzen, maar de maatregelen tegen het virus wel. Zo is tussen Noorwegen en Zweden de landsgrens al meer dan een jaar dicht. Hierdoor kunnen de 74-jarige tweelingbroers Ola and Pontus niet langer ieder weekend bij elkaar op de koffie. Gelukkig vonden ze daar wat op.
Lees verder

Grensbeperkingen houden deze tweelingbroers (74) niet uit elkaar: "Iedere ontmoeting is een feestje"
Covid-19 kent geen grenzen, maar de maatregelen tegen het virus wel. Zo is tussen Noorwegen en Zweden de landsgrens al meer dan een jaar dicht. Hierdoor kunnen de 74-jarige tweelingbroers Ola and Pontus niet langer ieder weekend bij elkaar op de koffie. Gelukkig vonden ze daar wat op.
Lees verder

Kompany ziet assistent vertrekken: Jonas De Roeck verlaat Anderlecht na play-offs
Jonas De Roeck zal volgend jaar niet meer aan de zijde van Vincent Kompany staan bij Anderlecht. De 41-jarige T2 heeft in onderling overleg met de club besloten om zijn contract niet te verlengen. Na de play-offs neemt hij afscheid van paars-wit.
Lees verder

LIVE GIRO. Eerste etappe in lijn brengt wellicht massasprint, laat Merlier zich zien?
Eerste etappe in lijn vandaag in de Giro. Na zijn triomf van gisteren in de tijdrit start Filippo Ganna straks als eerste in de roze leiderstrui. Het peloton krijgt vandaag een rit van 179 kilometer tussen Stupinigi en Novara voorgeschoteld. Een opwarmertje, want het parcours is - op een klimmetje van vierde categorie na - biljartvlak. Een massasprint lijkt onvermijdelijk. Maakt Caleb Ewan zijn favorietenrol meteen waar of steekt Tim Merlier er een stokje voor? En mengt ook Dylan Groenewegen zich bij zijn comeback in de sprint? De start is om 12u40 en de aankomst is voorzien rond 17u. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Hoogzwangere mama en haar drie kinderen omgekomen bij zware woningbrand in Quiévrain
Een moeder die zeven maanden zwanger was en haar drie dochters zijn zaterdagavond omgekomen bij een brand in hun huis in de Rue de Wallonie in Quievrain, een gemeente aan de Franse grens niet ver van Bergen.
Lees verder

Roméo Elvis brengt nieuw nummer uit na beschuldiging van verkrachting
De Brusselse rapper Roméo Elvis brengt met de single 'TPA' voor het eerst weer nieuwe muziek uit nadat hij in september vorig jaar van aanranding beschuldigd werd. De tekst van het nummer gaat over hoe snel succes kan keren.
Lees verder

Roméo Elvis brengt na half jaar stilte nieuw nummer uit
De Brusselse rapper Roméo Elvis brengt met de single 'TPA' voor het eerst weer nieuwe muziek uit nadat hij in september vorig jaar van aanranding beschuldigd werd. De tekst van het nummer gaat over hoe snel succes kan keren.
Lees verder

Premier De Croo: "Grote festivals in tweede helft van de zomer moeten mogelijk zijn"
In de tweede helft van de zomer moet het volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) mogelijk zijn om in ons land opnieuw enkele grotere festivals in ons land te organiseren. De premier had daarover het voorbije weekend een contact met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland.
Lees verder

Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Mariska (41) en Hans (44) willen geen standaardgezin zijn: "Ons motto? Maak elk moment buitengewoon"
Mariska en Hans zijn streng als het aankomt op schermgebruik, tafelmanieren en hobby's van Nox (8) en Fienna (11). Maar daarnaast is hun leven één groot avontuur, dat te volgen is op Instagram. De ouders zetten volop in op bijzondere ervaringen en op een open communicatie. "Toen Fienna gepest werd, hebben we geleerd om veel met elkaar te praten." Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je kinderen weerbaarder maakt in zulke situaties.
Lees verder

ROYALTY BITS. Hoog bezoek voor koning Filip, terwijl Britse prins Philip een jacht krijgt als eerbetoon
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Mentissa uit Denderleeuw is finalist van 'The Voice' in Frankrijk
Voor de Vlaamse Mentissa Aziza (21) komt de grote doorbraak in Frankrijk plots dichtbij. De zangeres neemt deel aan 'The Voice - La plus belle voix' in Frankrijk, waar ze het enorm goed doet. Zaterdag plaatste ze zich voor de finale. Het meisje won in 2014 'The Voice Kids' in België en maakte een goeie indruk in 'The Voice of Holland' in 2019.
Lees verder

OPROEP. Knalroze haar of net minder make-up: wat doe jij anders sinds de lockdown?
Een jaar corona. Een jaar zonder kappers, collega's - enfin, toch in levenden lijve -, festivals of feestjes. Heb jij je jeansbroeken op de brandstapel gegooid? Leef je in comfortabele leggings, heb je geen idee waar die foundation ligt, en hoef je het ook niet te weten? Of was het voor jou net dé periode om te experimenteren met make-up of een toffe haarkleur? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder

Franse badplaats Fréjus opgeschrikt door nachtelijk geweld: politie in hinderlaag gelokt, auto's in brand gestoken
Het was een nacht "vol chaos en geweld" in Fréjus in het Franse departement Var. Auto's werden in de nacht van zaterdag op zondag in brand gestoken, ruiten ingeklopt en de politie aangevallen.
Lees verder