Doorgaan naar hoofdcontent

The Weeknd grote winnaar, Dua Lipa grote afwezige: alles wat je moet weten over de iHeartRadio Awards

HLN
The Weeknd grote winnaar, Dua Lipa grote afwezige: alles wat je moet weten over de iHeartRadio Awards
Voor de achtste editie van de iHeartRadio Awards gisterenavond stonden niet alleen de meest waanzinnige performances op het podium, maar werden ook de meest extravagante outfits uit de kast gehaald. The Weeknd kwam uit de bus als grote winnaar en won twee van zijn acht nominaties. Ook Dua Lipa, Doja Cat, Elton John en Megan Thee Stallion gingen naar huis met een award. Vanuit Los Angeles leidde host en zanger Usher alles in goede banen. Een overzicht.
Lees verder

Lente van 2021 kouder dan normaal, ook uitzonderlijk laag aantal lentedagen
De meteorologische lente van 2021 was kouder dan normaal. De neerslaghoeveelheid was dan weer normaal. Het koud en wisselvallig weer van de voorbije maanden staat in contrast met de steeds drogere lentes die het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) op lange termijn vaststelt. Dat heeft het KMI vrijdag gedeeld.
Lees verder

CD&V pleit opnieuw voor invoering statiegeld
CD&V start een nieuw offensief voor de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Ze doen dat met een opiniestuk van Vlaams Parlementslid Tinne Rombouts dat op Knack.be verschijnt. In de vorige legislatuur ijverde CD&V-minister Joke Schauvliege lange tijd voor het idee.
Lees verder

Markt cryptomunten weer onder druk: waarde bitcoin daalt tot 35.000 dollar
De markt van de cryptomunten staat vandaag opnieuw onder druk. De bitcoin, de bekendste virtuele munt, verloor op het handelsplatform Bitstamp 8 procent aan waarde, tot 35.340 dollar (29.100 euro). De op een na grootse munt Ether zakte 10 procent, tot minder dan 2.500 dollar (2.060 euro). En ook de andere cryptomunten tekenden verliezen op.
Lees verder

Spaanse postdienst krijgt bakken kritiek op 'gelijkheidspostzegels'
De Spaanse postdienst Correos España ligt onder vuur voor hun actie tegen raciale ongelijkheid. Met hun 'equality stamps' of 'gelijkheidspostzegels' had Correos het doel om te protesteren tegen racisme. De postdienst bracht vier postzegels uit in verschillende huidskleuren. Hoe donkerder de huidskleur, hoe minder de postzegel waard was. Op die manier werd volgens Correos 'de pijnlijke en oneerlijke realiteit' afgebeeld, maar dat werd niet door iedereen op dezelfde manier begrepen.
Lees verder

TikTok in Europees vizier voor reclame gericht op minderjarigen
De Europese Commissie en het netwerk van nationale consumentenautoriteiten (CPC) zijn een formele dialoog gestart met TikTok. De videoapp, die vooral mikt op kinderen en jongeren, ligt onder vuur van de Europese consumentenorganisatie BEUC voor zijn agressieve marketingtechnieken.
Lees verder

LIVE GIRO. Hermans is de Belg in de vlucht van de dag, Deceuninck-Quick.Step trekt door voor Almeida
Showdown in de Giro. Met nog twee bergritten en een tijdrit gaat de Ronde van Italië de komende dagen zijn apotheose tegemoet. Vandaag krijgen de favorieten op de eindzege opnieuw een aankomst bergop voor de wielen. Wie pakt uit en komen er nog verrassende omwentelingen op Alpe di Mera? U volgt het LIVE op deze pagina.
Lees verder

REALITYCHECK. Zo gaat het met Diaz na z'n ongeval en de mislukte operatie van 'Temptation' Amber
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Arnout Hauben gaat op zoek naar nieuw avontuur in 'Dwars door de Lage Landen'
Na 'Dwars door de Middellandse Zee' vertrekt Arnout Hauben (45) op een nieuw avontuur door België en Nederland voor het programma 'Dwars door de Lage Landen'. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland. Arnout trekt opnieuw op pad met zijn vrienden Philippe Niclaes, de cameraman, en Ruben Callens die het geluid en de drone op zich neemt.
Lees verder

Jill Shaw is de ultieme surf chick: "Een losse joggingbroek kan ook vrouwelijk zijn"
Sportief maar sexy. Zo kan je de kledingstijl van zangeres Jill Shaw het best omschrijven. En ze voelt zich niet alleen thuis op een podium. Met haar lange blonde haar en outfits in tie-dye lijkt ze nog het meest op een babe op een surfstrand. Hoe ze haar unieke outfits samenstelt? Dat vertelt Jill aan de hand van haar signature look. "In mijn haar draag ik het liefst wilde beach waves. Alsof ik net uit de zee kom."
Lees verder

Vaccinatiecentrum Lint uur in lockdown nadat man met 'wapen' in buurt wordt gezien
Het vaccinatiecentrum in Lint is vrijdagnamiddag een uur in lockdown geweest vanwege een gewapende man die er rondhing. Na een zoektocht bleek het te gaan om iemand met een airsoftwapen. De AED Studios zijn ondertussen weer open voor de vaccinaties.
Lees verder

Vlaamse overheid vraagt begrip voor onduidelijke vaccinatieplanning tijdens zomervakantie: "Kunnen niet voor iedereen apart het schema veranderen"
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt om nog geen al te definitieve vakantieplannen te maken, aangezien er nog veel onduidelijkheid heerst rond de vaccinatieplanning in juli en augustus. Dat heeft topman Dirk Dewolf van het agentschap deze namiddag gezegd op een persbriefing. Het is vooral afwachten van verdere leverschema's van Pfizer in juli.
Lees verder

Appartement van miljoen euro in Hongkong verloot onder gevaccineerden
Ook in Hongkong wordt een loterij gehouden om de bevolking aan te zetten zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het grote lot is een spiksplinternieuw appartement met een waarde van omgerekend 1,14 miljoen euro. De loterij is bedoeld voor mensen die al een coronavaccin hebben gekregen.
Lees verder

KBC wil eigen virtuele munt lanceren
De bank en verzekeraar KBC plant om een eigen virtuele munt, de 'KBC Coin', te lanceren. Daarmee kan de bank loyale klanten bijvoorbeeld financieel compenseren op een digitale manier. Verder zou de bank extra willen inzetten op de privacy van zijn klanten.
Lees verder

Kust verwacht druk weekend maar geen overrompeling
De kust verwacht dit weekend enige drukte aan zee maar geen grote overrompeling. Dat zeggen enkele kustburgemeesters vrijdag en dat blijkt ook uit bezettingscijfers van Westtoer. Verschillende hotels aan de kust noteren een bezetting van rond de 90 procent, terwijl anderen spreken van een beperkte bezetting. Verschillende hotels blijven nog gesloten.
Lees verder

Robert Huygens vervangt Mehdi Bayat tot augustus als voorzitter KBVB
De voetbalbond heeft een tijdelijke vervanger gevonden voor Mehdi Bayat, die aftreedt als bondsvoorzitter. Robert Huygens wordt interim-voorzitter. Eind augustus volgen verkiezingen.
Lees verder

Altijd al een onbewoond eiland willen hebben? Malediven veilen er zestien
De regering van de Malediven veilt zestien van zijn meer dan duizend voornamelijk onbewoonde eilanden. Wie het winnende bod uitbrengt, zal het eiland 50 jaar lang uitbaten, meldt het ministerie van Toerisme. Een voorwaarde is dat de pachters een hotel bouwen met minstens 100 bedden. De eilandengroep wil zo het toerisme een boost geven na de coronapandemie, aldus een woordvoerder van het ministerie.
Lees verder

LIVE GIRO. Hermans en co zien voorgift slinken, zorgt scherprechter Alpe di Mera voor spektakel?
Showdown in de Giro. Met nog twee bergritten en een tijdrit gaat de Ronde van Italië de komende dagen zijn apotheose tegemoet. Vandaag krijgen de favorieten op de eindzege opnieuw een aankomst bergop voor de wielen. Wie pakt uit en komen er nog verrassende omwentelingen op Alpe di Mera? U volgt het LIVE op deze pagina.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh blikt met opgeheven hoofd terug op Premier League-debuut: "Als je naar de statistieken kijkt, was ik de beste darter"
Dimitri Van den Bergh is uitgedanst in de Premier League. Hoe blikt hij zelf terug op zijn debuut in de prestigieuze dartscompetitie? "Jammer dat ik de play-offs niet haalde, maar ik ben eervol ten onder gegaan. Ik gooide het hoogste gemiddelde én evenaarde een record van Michael van Gerwen..."
Lees verder

Meer dan 50 landen eisen uitleg van WHO over berichten seksueel geweld
In totaal 53 lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben verklaard "bezorgd" te zijn over recente berichten rond seksueel geweld door personeelsleden van de organisatie. Leidinggevenden binnen de WHO zouden hebben nagelaten om melding te maken van de feiten.
Lees verder