Doorgaan naar hoofdcontent

SUNBITS. Jens Dendoncker herstelt in alle rust en Valerie De Booser geniet van de zonsondergang

HLN
SUNBITS. Jens Dendoncker herstelt in alle rust en Valerie De Booser geniet van de zonsondergang
Hoera, na een druilerige lente kunnen we eindelijk genieten van zomerse temperaturen. Ook onze BV's zijn er als de kippen bij om naar buiten te trekken.
Lees verder

Gedaan met 'glaasje drinken' met mooie meisjes: Club Caresse staat na 30 jaar te koop. "Ik wil vrij zijn en nog wat van het leven genieten"
De bekendste 'ontmoetingsclub' uit het Meetjesland staat te koop. Club Caresse langs de N9 in Lovendegem (Lievegem) gaat na dertig jaar verdwijnen. Uitbaatster Irene Schmeisser is ondertussen de zeventig voorbij, en houdt het voor bekeken. Of ze na corona nog even weer open doet, heeft ze nog niet beslist. Ze zet het pand en de gronden in ieder geval te koop. "Wat kunnen wij nu met een sluitingsplicht om 22 uur?"
Lees verder

Staatsgreep Mali: Frankrijk dreigt met terugtrekking Franse troepen
De Franse president Emmanuel Macron dreigt ermee de Franse militairen uit Mali terug te trekken, als het land zich ontwikkelt in de richting van een radicaal islamisme. In een interview met de krant Le Journal du Dimanche zegt hij dat er nu zo'n tendens is in Mali, na een tweede staatsgreep in negen maanden tijd. Gaat het land verder in die richting, haalt hij de Franse soldaten terug naar huis.
Lees verder

CELEBS 24/7. Rebel Wilson deelt awards uit en Rihanna leest al eens graag de Playboy
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Brent Van Moer slaat dubbelslag in Dauphiné na knappe solo: "De nieuwe Thomas De Gendt"
Net als vorig jaar is de eerste etappe van de Dauphiné uitgedraaid op een Belgisch feestje. Brent Van Moer rondde een lange vlucht af met een bijzonder knappe solo. Als kers op de taart is de renner van Lotto Soudal ook de eerste leider.
Lees verder

Brent Van Moer slaat dubbelslag in Dauphiné na knappe solo
Net als vorig jaar is de eerste etappe van de Dauphiné uitgedraaid op een Belgisch feestje. Brent Van Moer rondde een lange vlucht af met een bijzonder knappe solo. Als kers op de taart is de renner van Lotto Soudal ook de eerste leider.
Lees verder

Opnieuw zoekactie naar Jürgen Conings in Dilsen-Stokkem
Aan de Zonnedauwlaan in Lanklaar zijn opnieuw voertuigen van het leger en politie het Dilserbos ingereden. De politiehelikopter cirkelt ook weer in de lucht. De politie heeft ook een drone ingezet in kader van de zoekactie naar de gewapende militair Jürgen Conings.
Lees verder

Code geel voor natuurbranden in Antwerpen en Limburg
Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos heeft de risicocode voor natuurbranden in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van code groen naar code geel. De verhoogde waakzaamheid heeft te maken met het warme en droge weer dat de komende dagen voorspeld wordt.
Lees verder

LIVE GIRO. Bernal vertrokken richting Milaan, Ganna lijkt te mogen vieren in slottijdrit ondanks pech
De laatste loodjes. Vandaag beginnen de renners aan hun laatste kilometers in deze Ronde van Italië. Ze doen dat in de slottijdrit van Senago naar Milaan. Een poldervlakke etappe van zo'n 30 kilometer. Geen Remco Evenepoel meer, ook Victor Campenaerts heeft er al de brui aan gegeven. Welke tijdritspecialist profiteert vandaag? En komt Egan Bernal nog in de problemen? Volg hier alles LIVE!
Lees verder

Kunstenaar Arne Quinze (49) onthult zijn geheimen: "Als mijn huis in brand zou staan, red ik een goede fles wijn"
Vandaag opent in Beaux-Arts in Bergen 'My Secret Garden': een retrospectieve gewijd aan Arne Quinzes werken van de afgelopen 25 jaar. NINA ging op bezoek bij de Belgische kunstenaar thuis, waar natuur en cultuur wonderschoon hand in hand gaan. "Mijn 'werk' is een honderd procent zuivere passie. Dat zit in mijn bloed. De drang om te creëren komt van heel diep."
Lees verder

NASA geeft verbluffende fotomontage vrij van 'centrum' van ons melkwegstelsel
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een verbluffende nieuwe fotomontage vrijgegeven van het 'centrum' van ons melkwegstelsel.
Lees verder

Voor eerste keer in dertien jaar Israëlisch minister in Egypte: bemiddeling over staakt-het-vuren
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi is gisteren in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor gesprekken over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, de regerende beweging in Gaza.
Lees verder

Na de geweldige solo van Van Moer in de Dauphiné: deze 27 Belgische talenten staan klaar om de wielerhemel te bestormen
Brent Van Moer (23) verbaasde vandaag iedereen met een gewéldige solo in de Dauphiné. Begin deze maand werd Ilan Van Wilder (21) vierde tussen de wereldtop tijdrijden in de Ronde van Romandië, Cian Uijtdebroeks (18) won gisteren met overmacht de juniorenkoers Classique des Alpes, Jordi Meeus (22) haalde een etappe in de Ronde van Hongarije binnen,... Hoeft het nog gezegd dat ons land zowel bij de jongens als de meisjes in ongelofelijke weelde baadt? En er staan nog meer talenten te trappelen: in onze vijfdelige Next Gen-reeks stellen we de 27 grootste Belgische koerstalenten aan u voor. Hieronder alvast een overzicht.
Lees verder

Deze week in 'Familie': miserie tussen Stefanie en Jonas gaat van kwaad naar erger
Goed nieuws voor de trouwe fans van 'Familie'. Hun geliefde soap blijft ook tijdens de startweken van het EK voetbal gewoon verder lopen. En de spannende seizoensfinale komt intussen steeds dichterbij...
Lees verder

Oekraïense ambassadeur in Thailand dood gevonden op vakantie-eiland
De ambassadeur van Oekraïne in Thailand is vanmorgen dood aangetroffen op het vakantie-eiland Koh Lipe, waar hij op vakantie was met zijn zoon. Dat meldt de politie. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet gekend.
Lees verder

"Francis had tot vandaag nog nooit van een partytent gehoord." Zo beleven Vlamingen tuinfeesten volgens de satirische Sara Leemans
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Nu het eindelijk mooi weer wordt, vormt de nakende zomer het thema.
Lees verder

Dubbel feest voor INEOS: Ganna pakt zege in slottijdrit, Egan Bernal geeft roze trui niet meer uit handen
Na de Tour mag Egan Bernal (24) nu ook de Giro d'Italia op z'n naam schrijven. Damiano Caruso en Simon Yates vormden in de afsluitende tijdrit geen dreiging meer voor de Colombiaan. De dagzege ging naar diens ploegmakker Filippo Ganna, die ondanks een val de snelste van het pak was. Dubbel feest voor INEOS Grenadiers.
Lees verder

De passionele kus van Bernal met zijn vriendin en chaos in slotkilometer: bekijk hier de hoogtepunten van de Giro-slottijdrit
Egan Bernal (24) heeft de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Ineos stelde zijn eindzege veilig in de slottijdrit. Filippo Ganna won, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De Italiaan reed namelijk lek. Zijn grootste concurrent voor de dagzege Rémi Cavagna kwam dan weer ten val op amper 500 meter van de streep. Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de slottijdrit.
Lees verder

Twitter sluit programma voor geverifieerde accounts na een week wegens te veel aanvragen
Een week nadat Twitter zijn 'verified'-programma opnieuw opende, is het weer gesloten. De vele aanvragen voor het bekende blauwe vinkje naast een username liepen zo snel zo hoog op, dat het socialemediabedrijf het niet kon bijbenen.
Lees verder

Opnieuw 25 doden in India na drinken giftige alcohol
In India maakt illegale alcohol opnieuw slachtoffers. Zo zijn er minstens 25 mensen gestorven in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh nadat ze giftige alcohol hadden gedronken. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.
Lees verder