Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Stefaan Degand en Peter Van Den Begin spelen dokwerkers om Antwerpse havenarbeiders te informeren: “Haal die brol i...

HLN
Stefaan Degand en Peter Van Den Begin spelen dokwerkers om Antwerpse havenarbeiders te informeren: "Haal die brol is uit uw oren!"
Stefaan Degand en Peter Van Den Begin kruipen in de huid van twee rasechte Antwerpse havenarbeiders. In "Zwanst na nie", een online videoreeks om belangrijke onderwerpen aan te kaarten, informeren ze collega-arbeiders over onderwerpen zoals veiligheid, alcohol, drugs, digitalisering en diversiteit.
Lees verder

LIVE GIRO. Remco Evenepoel daags na offday: "Er is weinig verloren, ik sta nog op een minuut van het podium"
Daags na de Strade Bianche-rit krijgt het Giro-peloton een lange etappe door het middengebergte voorgeschoteld. Slaan de vrijbuiters hun slag? Of toont Remco Evenepoel zich? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Ik zou nooít aandelen oppikken van een bedrijf dat door shorters wordt beschuldigd van witwassen"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Minister Crevits: "Al voor bijna 36 miljoen euro aan coronasteun teruggevorderd"
Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) wil voor 63,5 miljoen euro aan toegekende coronasteun terugvorderen bij bedrijven. Daarvan is ook al bijna 36 miljoen euro effectief terugbetaald. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het Vlaams Parlement gezegd. In 137 dossiers is er een vermoeden van moedwillige fraude of valsheid in geschrifte.
Lees verder

LIVE. Hoe ziet u de titelstrijd aflopen? Julien Cools: "Anderlecht zal weerwerk bieden, maar Club maakt het af"
Valt vanavond het doek? Club Brugge kan straks zijn zeventiende titel veroveren. Daarvoor moet het mogelijk niet eens in actie komen. Als Genk eerder op de dag niet wint van Antwerp, is blauw-zwart nog voor de aftrap in het Lotto Park kampioen. Winnen de Limburgers wél, dan volstaat een punt tegen Anderlecht. Op deze pagina beschouwen we voor en volgen we uiteraard de titelstrijd op de voet!
Lees verder

IN BEELD: hoe badkamer in 100 jaar evolueerde van puur functionele ruimte naar dé ontspanningsplek in huis
In 100 jaar evolueerde de badkamer van een puur functionele ruimte – voor wie vroeger zelfs al een badkamer had - tot de belangrijkste ontspanningsplek in huis waar we in stijl van wat me-time genieten. Omdat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden doken we in het archief van Hansgrohe om een badkamerreis terug in de tijd te maken.
Lees verder

Verwarring troef: worden jongeren nu gemengd met risicopatiënten bij vaccinatie of niet?
Mensen jonger dan 65 jaar zonder onderliggende aandoeningen worden nu toch niet gemengd met risicopatiënten in de huidige vaccinatiefase. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid spreekt over een "wijdverspreid misverstand" waar zelfs sommige vaccinatiecentra en experts niet van op de hoogte waren.
Lees verder

Werktuig ontwikkeld om de verbleking van koraal snel vast te stellen
Wetenschappers hebben een werktuig gelanceerd om heel snel de verbleking van de koraalriffen van de planeet te detecteren. De ontwikkelaars van de nieuwe tool, die al vier jaar in de maak is, beweren dat iedereen hiermee kan controleren of riffen daadwerkelijk beginnen te bleken.
Lees verder

Verrassing op het Kiel, Beerschot plukt Peter Maes weg bij STVV: "Ik wil altijd zo hoog mogelijk mikken"
Peter Maes (56) wordt de nieuwe trainer van Beerschot. Het plukte de ervaren coach weg bij reeksgenoot Sint-Truiden, waar hij eigenlijk nog onder contract lag tot de zomer van 2023. Hij tekende een contract voor drie jaar. "Ik wil altijd zo hoog mogelijk mikken als coach."
Lees verder

Onderzoekers stuiten op eigenaardige bron van een mogelijk nieuw coronavirus: kunnen honden ons ziek maken?
Ruim een jaar na de grote uitbraak van SARS-CoV-2 is het nog altijd onduidelijk wat de exacte oorsprong van het virus is. Intussen wordt er al wel volop gezocht naar een volgend coronavirus. En dat zou wel eens afkomstig kunnen zijn van honden, zo schrijven onderzoekers in het vaktijdschrift Clinical Infectious Diseases.
Lees verder

"Hij heeft ontzettend geleden": medisch team Maradona voortaan vervolgd voor opzettelijke doodslag
De zeven personen die in het onderzoek naar de dood van stervoetballer Diego Maradona afgelopen november verdacht werden van onopzettelijke doodslag, worden voortaan vervolgd voor (opzettelijke) doodslag. Dat heeft het Franse persbureau AFP uit bronnen dicht bij het onderzoek vernomen. Ze riskeren celstraffen tussen de acht en 25 jaar.
Lees verder

Alles wat je moet weten over de klopjacht op Jürgen Conings in vijf vragen
De klopjacht op de gewapende beroepsmilitair Jürgen Conings (46) is nog volop aan de gang. Sinds zijn verdwijning op maandag zijn er veel nieuwe elementen aan het licht gekomen. Dit is wat je moet weten.
Lees verder

De Bruyne grijpt naast prijs: Engelse pers verkiest ploegmaat en 'derde keus' Dias tot Speler van het Jaar
Niet Kevin De Bruyne, wel Manchester City-ploegmaat Ruben Dias is FWA-speler van het jaar. 700 leden van de Football Writers' Association, de Engelse pers, verkozen de 24-jarige Portugees voor Harry Kane (Tottenham) en De Bruyne.
Lees verder

Clouseau, Tourist LeMC, Alex Agnew en veel meer naar OLT Rivierenhof
Tourist LeMC, Clouseau en Brihang. Maar ook Alex Agnew, Xander De Rycke en Lieven Scheire. Het is maar een greep uit het indrukwekkend programma van OLT 2021 in het openluchttheater in het Antwerpse Rivierenhof. OLT organiseert een hele zomer lang shows voor zeshonderd personen. "Het is lang genoeg stil geweest."
Lees verder

Trollen starten nieuwe actie tegen Marc Van Ranst op Twitter: "Enkel voor sukkels zonder enige creativiteit"
De rel tussen Marc Van Ranst en Nederlands coronascepticus Willem Engel deint verder uit. Op berichtendienst Telegram is een oproep geplaatst om de bekende viroloog op Twitter te bestoken met een standaard mededeling. Van Ranst is niet onder de indruk van het "trollenlegertje": "Enkel voor sukkels zonder enige creativiteit", reageert hij.
Lees verder

LeBron James toont Lakers de weg naar de play-offs
De LA Lakers hebben zich woensdag via het Play-in-toernooi in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) geplaatst voor de play-offs, na een zege tegen de Golden State Warriors (103-100). LeBron James trok de titelverdediger in het slot over de streep.
Lees verder

LIVE. Brugse spelersbus vertrekt op afzondering - Julien Cools: "Anderlecht zal weerwerk bieden, maar Club wordt straks kampioen"
Valt vanavond het doek? Club Brugge kan straks zijn zeventiende titel veroveren. Daarvoor moet het mogelijk niet eens in actie komen. Als Genk eerder op de dag niet wint van Antwerp, is blauw-zwart nog voor de aftrap in het Lotto Park kampioen. Winnen de Limburgers wél, dan volstaat een punt tegen Anderlecht. Op deze pagina beschouwen we voor en volgen we uiteraard de titelstrijd op de voet!
Lees verder

George Harrison vroeg haar ten huwelijk, Elton John was een driftkikker en ze snoof coke met David Bowie: de strafste verhalen van roadie Tana Douglas
AC/DC, Iggy Pop en Elton John: de Australische Tana Douglas (62) ging in de jaren 70 op tournee met de grootste rocksterren. Als eerste vrouwelijke roadie sleepte ze kabels, hing ze podiumlampen op en hield ze opdringerige groupies op afstand. Tana schreef er een spraakmakend boek over, waarin ze het heeft over haar moeilijke jeugd en haar geheime zoon, maar toch vooral veel geheimen van de sterren verklapt. Zoals die keer dat ze het leven van Bon Scott van AD/DC redde. "We werden wakkergeschreeuwd. Bon bleek niet meer te ademen."
Lees verder

3.357 ton batterijen ingezameld in 2020
De Belgen hebben vorig jaar 3.357 ton batterijen binnengebracht voor recyclage. Dat is 7 procent minder dan in 2019. Dat blijkt uit het jaarverslag van Bebat, dat vandaag werd gepubliceerd.
Lees verder

11-jarig meisje in Florida ontsnapt op het nippertje aan kidnapper
In de Amerikaanse staat Florida is een 11-jarig meisje kunnen ontkomen aan kidnapping op klaarlichte dag. Het meisje was aan het wachten op de bus toen een witte auto plots voor haar neus stopte. De bestuurder stapte uit en ging meteen op het kind af. Op videobeelden is te zien hoe het meisje zich probeert los te wringen, waar ze uiteindelijk ook in slaagt.
Lees verder