Doorgaan naar hoofdcontent

Star Wars-fans opgelet: luxemerk Judith Leiber verkoopt kristallen handtassen van de robot R2-D2

HLN
Star Wars-fans opgelet: luxemerk Judith Leiber verkoopt kristallen handtassen van de robot R2-D2
Fashionista's met een hart voor Star Wars zullen dol zijn op de nieuwste handtassen van Judith Leiber. Het luxemerk brengt namelijk een kleine handtas uit in de vorm van het R2-D2-robotje uit Star Wars. En dat is nog niet alles: het item is volledig bezet met kristallen en is limited edition. Een goed gevulde bankrekening komt dus ook van pas.
Lees verder

Nog geen lederhosen en liters bier dit jaar: Oktoberfest opnieuw geannuleerd
Het grootste bierfestival ter wereld, het Oktoberfest in München zal ook dit jaar niet doorgaan. Dat hebben de minister-president van Beieren, Markus Söder, en de burgemeester van München, Dieter Reiter, maandag bekendgemaakt na een overleg. Oorzaak is opnieuw de coronapandemie.
Lees verder

Proces tegen vermeende Franse seriemoordenaar gestart
Het proces tegen vermeend seriemoordenaar Nordahl Lelandais is vandaag in de Franse stad Chambéry begonnen. Het is het eerste moordproces tegen hem en hij heeft in deze zaak al bekend onopzettelijk de 24-jarige Arthur Noyer in de Franse Alpen bij Chambéry gedood te hebben.
Lees verder

Drie vrachtwagens rijden op elkaar in: Brusselse Buitenring volledig versperd
De Brusselse Buitenring is maandagnamiddag ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe volledig versperd na een ongeval met drie vrachtwagens. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

KOERS KORT. WK wielrennen straks voor het eerst in Afrika - AG2R Citroën Team laat Lawrence Naesen debuteren in grote ronde
De wereldkampioenschappen wielrennen worden in 2025 voor het eerst in Afrika verreden. Dat heeft voorzitter David Lappartient van de internationale wielerunie UCI bevestigd tijdens een bezoek aan Rwanda. "Twee steden hebben zich kandidaat gesteld", vertelde Lappartient. "Het gaat om Kigali in Rwanda en Tanger in Marokko. We nemen op 24 september tijdens het WK in België een beslissing." Dit jaar vindt het WK plaats in Leuven. Op zondag 26 september wordt de wegrit bij de mannen gereden.
Lees verder

Proces gestart van man die vorig jaar inreed op carnavalsstoet in Duitsland
In de West-Duitse stad Kassel is maandag het proces gestart van de man die vorig jaar met opzet zou ingereden zijn op een carnavalsstoet. De verdachte weigerde het woord te nemen tijdens de openingszitting.
Lees verder

Amerikaanse regering gaat gescheiden migrantenfamilies herenigen
De Amerikaanse regering onder leiding van president Joe Biden start deze week met het herenigen van migrantenfamilies die onder zijn voorganger Donald Trump werden gescheiden. Dat heeft Alejandro Mayorkas, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, zondag aangekondigd.
Lees verder

Productie van auto's en spelcomputers meer en meer in gevaar: grootste chipfabrikant ter wereld in de problemen door droogte
Het wereldwijde chiptekort lijkt meer en meer een probleem te worden. Nadat al onder meer autofabrieken door het tekort moesten stoppen met hun productie, komt nu de grootste chipfabrikant ter wereld in Taiwan onder zware druk te staan. Dat meldt RTL Nieuws. Oorzaak is de ergste droogte in het land sinds 56 jaar.
Lees verder

Meer dan 90 migranten steken in kleine bootjes Kanaal over
Vier kleine bootjes met in totaal 92 migranten aan boord hebben gisteren Het Kanaal overgestoken. Dat hebben de Britse autoriteiten bevestigd aan de BBC.
Lees verder

Meer dan 90 migranten staken zondag in kleine bootjes Kanaal over
Vier kleine bootjes met in totaal 92 migranten aan boord hebben gisteren Het Kanaal overgestoken. Dat hebben de Britse autoriteiten bevestigd aan de BBC.
Lees verder

KOERS KORT. WK wielrennen straks voor het eerst in Afrika - Landa gaat voor eindzege in Giro - Hermans speerpunt bij Intermarché-Wanty
Mikel Landa voert de selectie van Bahrain Victorious aan in de komende Ronde van Italië. Het team gaat voluit voor de eindzege met de 31-jarige Spanjaard. Landa heeft drie etappezeges in de Giro op zijn palmares. In de editie van 2015 werd hij derde in de eindstand, in 2019 vierde. Dit seizoen eindigde Landa op het podium (3de) in Tirreno-Adriatico, achter Tourwinnaar Tadej Pogacar en Wout van Aert.
Lees verder

Bijna 500 Belgische bedrijven failliet verklaard in april
Handelsinformatiekantoor Graydon meldt dat er in de voorbije maand april bijna 500 Belgische bedrijven failliet zijn verklaard. Dat betekent een stijging van 44,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Het zou vooral gaan om oudere bedrijven.
Lees verder

Bierprijzen afgelopen jaar fors gestegen
Wie zaterdag een terrasje gaat doen, zal merken dat de bierprijzen hoger zijn dan voor de coronacrisis. Het afgelopen jaar zijn de Belgische bierprijzen namelijk fors gestegen in de supermarkten. Dat meldt Kamerlid Kathleen Verhelst (Open Vld). Het zou gaan om een stijging van 4,4 procent.
Lees verder

'Château Meiland' krijgt zesde seizoen
Goed nieuws voor de fans van 'Chateau Meiland', want de populaire realityreeks krijgt een zesde seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe reeks op tv komt.
Lees verder

Super veel schurken en superhelden: dit zie je in mei op de Netflix, Streamz en Disney+
Zouden al deze superhelden, superschurken en antihelden écht hebben bestaan, dan hadden ze met hun gebundelde krachten het coronavirus al lang verslagen. Helaas blijven hun avonturen gebonden aan het kleine scherm, waar ze gelukkig wel korte metten maken met onze verveling. Of je nu het hart van een held hebt of liever in een donker hoekje snode plannen beraamt, de streamingzenders staan in mei volledig in het teken van superheroes. Deze krachtpatsers zie je deze maand op Streamz, Netflix en Disney+.
Lees verder

Gilles van Bouwel fileert verdachte handelingen in 'De Mol' na onverwachte plottwist (+ deze mol verdenkt ú)
Annelotte (26), Lennart (25) en Sven (41) spelen komende zondag de finale van 'De Mol'. Het wordt nog een razend spannende aflevering, want ze dachten unaniem dat afvaller Philip de mol was. Voor Gilles Van Bouwel, 'De Mol'-expert, is het ook nog een raadsel. "Ik ben echt van mijn stoel gevallen gisteren. We hebben met een keisterke mol te maken." Hij overloopt voor ons alle verdachte handelingen per kandidaat, en ook de Twitterende kijkers hebben zo hun theorieën.
Lees verder

Nibali start 24 dagen na polsoperatie alsnog in Giro: "Het heeft geen zin om te zeggen of ik voor klassement of ritzeges ga"
Op 14 april werd Vincenzo Nibali geopereerd aan een gebroken rechterpols, zaterdag start de 'Haai van Messina' namens Trek-Segafredo in de Giro d'Italia. Amper 24 dagen later.
Lees verder

En toen lag de reus uit Meli-park plots uit te rusten in Plopsaland
De Reus, ten tijde van het Meli-park in Adinkerke het pronkstuk in het sprookjesbos, is na een reis van ruim 20 jaar terug thuis. Vanaf zaterdag kan je de imposante figuur spotten in Plopsaland, op zijn plaats van oorsprong. Hoe is het gigantische beeld opnieuw bij Studio 100 beland?
Lees verder

TreinTramBus ontgoocheld over "schamele" relancemiddelen voor Vlaams openbaar vervoer
TreinTramBus is ontgoocheld over het "schamele geld" dat in de coronapot voorzien is voor de verbetering van het openbaar vervoer in Vlaanderen. Dat meldt de reizigersorganisatie vandaag.
Lees verder

Van Uytvanck strandt tegen Schmiedlova in eerste ronde in Saint Malo
Alison Van Uytvanck (WTA-68) heeft opnieuw niet kunnen winnen van de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-115), ditmaal in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Franse Saint Malo (gravel/92.742 euro). Met 2-6, 7-5 en 6-3 trok Schmiedlova in 2 uur en 41 minuten de partij naar zich toe.
Lees verder