Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 mei 2021

Stad Poperinge: Hinder in de Veurnestraat

Stad Poperinge
Hinder in de Veurnestraat
Veurnestraat op maandag 10 mei afgesloten tussen de Doornstraat en de Switch Road.
Lees verder

Korte hinder in de Ieperstraat
De Ieperstraat wordt op donderdag 6 mei 2021 tussen 14 u. en 15.30 u. afgesloten tussen de Nieuwstraat en de Prof. Dewulfstraat.
Lees verder

Check de geldigheid van je rijbewijs in bankkaartmodel
Vraag je op tijd een hernieuwing van je rijbewijs aan?
Lees verder

Nieuwe vacatures bij Brandweer Westhoek
Brandweer Westhoek zoekt een directeur aankoop & overheidsopdrachten, een adjunct-preventieadviseur, een logistiek medewerker aankoop & magazijn en brandweervrijwilligers.
Lees verder

Poperinge schenkt gratis bijenvriendelijk bloemenmengsel
Poperinge ondertekende het charter Bij-vriendelijke gemeente en maakt hier al enkele jaren werk van. Niet alleen het openbaar groen kan bijenvriendelijker, je kan zelf ook je steentje bijdragen. Haal je gratis zakje bloemenmengsel bij het onthaal van het Sociaal Huis.
Lees verder

Help de huiswerkklas
De huiswerkklas van het Buurthuis in de Bellewijk zoekt vrijwilligers met een groot hart voor kinderen.
Lees verder

65+ en nog geen uitnodiging voor vaccinatie?
Alle 65-plussers die in de Eerstelijnszone Westhoek wonen, hebben hun uitnodiging voor de Covid-19-vaccinatie ontvangen. Kreeg jij er geen, of ken je een 65-plusser die geen brief kreeg? Contacteer het vaccinatiecentrum.
Lees verder

Hulp nodig bij je belastingaangifte?
De zitdagen in Lokaal Dienstencentrum De Bres gaan niet door, maar ook vanop afstand kan je op de dienstverlening van de FOD Financiën rekenen.
Lees verder

Vraag je Kids-ID of reispas op tijd aan
Reisplannen deze zomer? Dien je aanvraag voor een Kids-ID of reispas op tijd in, zo vermijd je extra kosten.
Lees verder

De provincie bouwt met Poperinge aan de ruimtelijke toekomst
De provincie West-Vlaanderen herziet samen met het stadsbestuur de afbakening van het kleinstedelijk gebied Poperinge. Er wordt een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt. Zo kan er meer ruimte komen voor bedrijvigheid, grootschalige kleinhandel, recreatie en andere activiteiten.
Lees verder

Stoef met je lokale winkelier en win!
Wie van onze winkeliers verdient het volgens jou om ambassadeur te zijn van 'Ik koop lokaal in Poperinge'?
Lees verder

Vaccinatiecentra Poperinge en Ieper stappen in op Qvax-reservelijst
De vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Westhoek schakelen over op de Qvax-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.
Lees verder

Koop een Rode Kruissticker bij onze onthalen
Door coronamaatregelen kan de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis op de kruispunten weer niet doorgaan. Voor de stickerverkoop doet de organisatie dit jaar een beroep op winkeliers en handelaars. Ook enkele stadsdiensten zullen de stickers aan hun balie verkopen.
Lees verder

Nestor Poperinge zoekt groene vingers
Werk je graag in de tuin? Sla je graag een babbeltje? Als vrijwilliger ben je verzekerd, krijg je ondersteuning en een vrijwilligersvergoeding.
Lees verder

Tweede uitstel voor internationale bier- en hoppefeesten
Het college van burgemeester en schepenen besliste maandagavond om de internationale bier- en hoppefeesten opnieuw uit te stellen. Oorspronkelijk zouden de driejaarlijkse feesten in 2020 doorgaan maar zelfs 2021 komt te vroeg.
Lees verder

F.C. De Kampioenen komt naar Poperinge
Binnenkort worden we in Poperinge allemaal kampioen. De populaire tv-reeks komt naar de Hoppestad met een zoektocht voor jong en oud.
Lees verder

Poperingse horeca kan opnieuw terrassen uitbreiden
Met de heropening van de terrassen in zicht, kunnen horecazaken in Poperinge net als vorig jaar hun terrassen uitbreiden.
Lees verder

Doe mee aan de stappenclash naar Mars
Mei is traditioneel de 10.000-stappenmaand. Ook dit jaar is Poperinge weer van de partij in de stappenclash. We gaan de strijd aan met 16 andere gemeentes. Binnen het project 'Ruimtejaar Poperinge' gaan we zelfs voor niet minder dan 60 miljoen stappen.
Lees verder

Pop out: Poperinge zet outdoor sportvelden open
Op verschillende plaatsen in Poperinge en deelgemeentes kunnen sportclubs, verenigingen, vriendengroepen, collega's, … vanaf nu gratis een outdoor sportveldje reserveren om te sporten
Lees verder

Aziatische hoornaar gezien? Doe online melding
De Aziatische hoornaar staat bovenaan de lijst van te verdelgen insecten. Heb je er gezien of heb je in je omgeving een nest gevonden? Neem een foto en maak een melding op www.vespawatch.be.
Lees verder

Wil jij mijn prikpartner zijn?
Sommige mensen hebben moeite om hun afspraak bij het vaccinatiecentrum te bevestigen of te verplaatsen. Ook vervoer vinden is niet voor iedereen evident. Vermoed jij dat mensen in je omgeving je hulp kunnen gebruiken? Bied je aan als prikpartner.
Lees verder

Afhaalpunten voor verenigingen in Poperinge
Richtlijnen bij het opzetten van een steunactie voor een vereniging tijdens Covid-19.
Lees verder

'Watou 2021' nodigt je uit
Poperinge en de curatoren van het Kunstenfestival Watou, Benedicte Goesaert, Chantal Pattyn en Peter Verhelst gunnen al een eerste blik op 'Watou 2021'.
Lees verder

Kunstenfestival Watou van 3 juli tot en met 5 september
In 2021 kijkt Stad Poperinge enthousiast en hoopvol uit naar de 40ste editie van het Kunstenfestival Watou. Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 5 september zijn liefhebbers van beeldende kunst, poëzie en open ruimte opnieuw welkom in het grensdorp en zijn unieke omgeving.
Lees verder

OC De Bampoele in Krombeke wordt vernieuwd
Tegen de zomer van 2021 zal het ontmoetingscentrum in Krombeke er anders uitzien. Het Buurtsalon van stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw zullen samenkomen in OC De Bampoele.
Lees verder