Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Stad Oudenburg: Oprichting welzijnsraad

Oprichting welzijnsraad
In de gemeenteraad van 19 mei 2021 werd beslist om een welzijnsraad op te richten in Oudenburg. Het nieuwe adviesorgaan geeft het lokaal welzijnsbeleid mee vorm door het opstellen van adviezen, de organisatie van activiteiten, het signaleren van bezorgdheden, de uitwisseling en promotie van onderbenutte dienst-of hulpverlening,…

Welzijn is een breed begrip. Dit nieuwe platform zal in de toekomst advies kunnen geven over volgende welzijnsthema's:
  • toegankelijkheid;
  • gezonde gemeente;
  • (kinder)armoede;
  • burenhulp;
  • eenzaamheid;
  • inclusie.
Er is daarnaast ook ruimte voor eigen initiatieven en idee├źn van de leden. Met signalen en ervaringen vanuit het werkveld, inwoners en deskundigen gaat het beleid aan de slag.

Participatie van verschilende welzijnsorganisaties is van cruciaal belang. Ook individuele inwoners die graag hun zegje willen doen over het welzijn in onze stad kunnen zich kandidaat stellen.

Werk(t) jij of jouw organisatie graag mee aan het lokaal welzijnsbeleid van Oudenburg? Stel je kandidaat om deel uit te maken van de welzijnsraad. Neem hiervoor contact op met Sara Backers, zorgcoach LDC Biezenbilk op het nummer 059-34 02 25 of via sara.backers@oudenburg.be. Je wordt uitgenodigd op de startbijeenkomst in het najaar van 2021.

Lees verder

Spelletjesnamiddag op 2 juni 2021
Op woensdag 2 juni 2021 worden weer een heleboel spelletjes uit de kast gehaald voor de spelletjesnamiddag van het Huis van het Kind. Kom met 4 vrienden of familie een gezellige namiddag beleven in het Abtspark van 13.30 tot 16.30 uur. De jeugddienst en de bibliotheek, partners van het Huis van het Kind, voorzien heel wat verschillende spelletjes voor jong en oud.

Toon je lenigheid tijdens een spelletje Twister en je precisie met de toren van Jenga. Of zit je liever gezellig rond tafel om de winnaar te worden van een dobbelspel zoals regenwormen of om je kennis te testen tijdens een quizspel van F.C. De kampioenen of Times up! Deze spelletjesnamiddag is volledig gratis en voor iedereen toegankelijk. Het wordt een leuke namiddag vol plezier en spelgenot!
Lees verder

Ontdek het 'Beleef'-magazine!
Om zowel de Oudenburgse handelaars alsook de inwoners te steunen lanceert de stad het 'Beleef'-magazine. In dit magazine worden niet enkel de Oudenburgse handelaars voorgesteld, er zitten een honderdal kortingsbonnen. Met deze relancemaatregel, in het kader van het coronavirus, bieden we zowel de gezinnen als de lokale handelaars opnieuw wat ademruimte.

Onze prachtige stad heeft fantastische kleinhandel, ondernemers en innovators. En deze willen we met het 'Beleef'-magazine volop in de kijker plaatsen. Door de coronacrisis hebben zij het bijzonder moeilijk gehad het voorbije jaar. Het water staat voor velen onder hen aan de lippen. Het is daarom nu meer dan ooit belangrijk om de lokale handel te ondersteunen en lokaal te kopen. Naast de vele bonnen in dit magazine vind je ook tal van interessante interviews met Oudenburgse ondernemers uit de deelgemeenten die zich aan jou met hun uniek verhaal willen voorstellen

Ook de marktkramers hebben rake klappen gekregen in deze coronaperiode. Heel wat marktdagen konden niet doorgaan en door de veiligheidsmaatregelen merkten we dat de wekelijkse markt op woensdag niet altijd op evenveel bezoekers konden rekenen. Daarom werden ook de marktkramers in dit bonnenboek opgenomen om ook hen een duwtje in de rug te geven.
 
De Beleef-magazines worden vanaf maandag 31 mei 2021 in alle Oudenburgse brievenbussen verdeeld. Dit is het moment om de boel terug op gang te trekken in Groot-Oudenburg en daar hebben we onze inwoners meer dan ooit voor nodig. Koop lokaal, laat je niet verleiden tot impulsaankopen via webwinkels en laat Oudenburg op die manier heropleven.
 
Beleef-magazine
Lees verder