Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 mei 2021

Stad Oudenburg: Je laten vaccineren? Je hebt volkoren gelijk!

Je laten vaccineren? Je hebt volkoren gelijk!
De inwoners van Oudenburg, Ichtegem en Gistel kunnen voor hun coronavaccin terecht in vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. De 3 lokale besturen werken nauw samen om deze organisatie op zich te nemen. Nu pakken de 3 gemeenten uit met een originele broodzakkencampagne. 
 
Broodzakken met sensibiliserende quotes rond de coronavaccinatie moeten de laatste vaccintwijfelaars over de streep trekken Ć©n moeten mensen eraan herinneren om nog even de maatregelen vol te houden. Een ludieke campagne met een belangrijke boodschap!

De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Momenteel wordt er volop gevaccineerd binnen de 60-plussers en risicopatiƫnten. De actieve, jonge bevolking mag zich dus stilaan opmaken om de uitnodiging in de bus te ontvangen. Dit is vaak ook de doelgroep die de gevolgen van het virus durft onderschatten en misschien nog twijfelt om zich te laten vaccineren.

Opgelet! Pas wanneer we met voldoende mensen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we terugkeren naar het normale leven. Ondertussen vinden onze inwoners hun broden dus in een coronabroodzak terug. Op die manier komt het gespreksonderwerp opnieuw op tafel en kan het mensen op een laagdrempelige manier sensibiliseren.

Lees verder

Oudenburg Blokt
Lees verder

Oudenburg voor iedereen
Op 17 mei 2021 is het de 'Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor problemen waarmee holibi's en transgenders nog steeds af te rekenen hebben: discriminatie, holibi- en/of transfobie, geweld, vervolging, specifieke gezondheidsrisico's enz. De regenboogvlaggen, die symbool staan voor verdraagzaamheid, wapperen op verschillende plaatsen in Oudenburg want ook bij ons is er geen plaats voor discriminatie, op geen enkel vlak.

In Oudenburg is iedereen welkom. Er is in onze prachtige stad geen plaats voor holebi- en transfobie. Daarom laten we op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie trots de regenboogvlaggen wapperen aan onze openbare gebouwen.Lees verder