Doorgaan naar hoofdcontent

Staatssecretaris Mahdi verandert ruim 1.500 plaatsen in asielopvang in "bufferplaatsen”

HLN
Staatssecretaris Mahdi verandert ruim 1.500 plaatsen in asielopvang in "bufferplaatsen"
Sinds januari van dit jaar telt het opvangnetwerk voor asielzoekers al 1.916 plaatsen minder, waarvan er ruim 1.500 fungeren als 'bufferplaatsen' om plotse druk op het systeem op te kunnen vangen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Lees verder

"Ze dreigden z'n oor af te snijden en gezin te vermoorden als hij z'n BMW niet afgaf": Roemeense maffia perst man af op snelwegparking van Jabbeke
"Je peperdure BMW en 28.000 euro of je vrouw en kinderen gaan eraan." Een man uit Torhout werd twee jaar geleden op een verschrikkelijke manier afgeperst op de E40-parking in Jabbeke door enkele leden van de Roemeense maffia. Brein achter de actie was de imposante spierbundel Marius C. (35): een voormalige kickbokser met een indrukwekkend strafblad. Het parket vordert 4 jaar cel voor de man.
Lees verder

Brandweerman-ambulancier Manu passeert aan ongeval en dient kritieke motorrijder eerste zorgen toe: "Ik heb gewoon gedaan waarvoor ik ben opgeleid"
Een motorrijder, die levensgevaarlijk gewond raakte bij een frontale botsing op de Gentweg/N42 in Sint-Lievens-Esse, kreeg de eerste zorgen toegediend door een vrijwillige brandweerman-ambulancier uit Geraardsbergen. "Toen ik de motard onder de wagen zag liggen, heb ik geen seconde getwijfeld." Bekijk de beelden van het ongeval in het artikel.
Lees verder

Motorrijder kritiek na frontale botsing met personenwagen: brandweerman-ambulancier die ongeval ziet gebeuren, dient eerste zorgen toe
Een motorrijder, die levensgevaarlijk gewond raakte bij een frontale botsing op de Gentweg/N42 in Sint-Lievens-Esse, kreeg de eerste zorgen toegediend door een vrijwillige brandweerman-ambulancier uit Geraardsbergen. "Toen ik de motard onder de wagen zag liggen, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben op de man blijven inpraten zodat hij bij bewustzijn bleef", getuigt Manu De Vos. Bekijk de beelden van het ongeval in het artikel.
Lees verder

LIVE GIRO. Op naar massasprint, wie snelt naar zege in Verona?
Een dag voor de cruciale bergrit naar de Monte Zoncolan krijgt het peloton in de Giro een biljartvlakke etappe voor de wielen geschoven. Starten doen de renners in Ravenna, de aankomst ligt 198 kilometer verder in Verona. Tim Merlier en Caleb Ewan zijn niet meer in koers, dus is het vooral uitkijken naar Peter Sagan, Fernando Gaviria en andere Nizzolo's. Voor de strijd om de puntentrui - momenteel in het bezit van Sagan - een belangrijke dag. Aan de finish ligt een buit van maar liefst 50 punten te rapen. Volg het koersverloop op deze pagina!
Lees verder

Bijna 1 op de 3 Australiërs wil zich niet laten vaccineren volgens peiling
Australië, een enorm eiland, is erin geslaagd om het coronavirus redelijk onder controle te houden. Maar net dát succes ligt mee aan de basis waarom een groot deel van de bevolking zo terughoudend is om zich te laten vaccineren. Ook een gebrek aan kennis van de vaccins en de angst voor potentiële bijwerkingen ervan spelen mee.
Lees verder

Separatist Pere Aragonès wordt nieuwe minister-president van Catalonië
De separatist Pere Aragonès is de nieuwe minister-president van de Spaanse autonome regio Catalonië. De 38-jarige politicus van de linkse nationalistische partij ERC kreeg in het regionaal parlement 74 van de 135 stemmen. Naast de 33 parlementsleden van ERC stemden ook de leden van twee andere separatistische partijen voor Aragonès: de liberaal-conservatieve JuntsxCat - van ex-minister-president Carles Puigdemont - en de radicaal-linkse CUP.
Lees verder

Sordo blijft aan de leiding in Rally van Portugal - Neuville tweede
Ook na de tweede lus van drie klassementsritten blijft Hyundai de plak zwaaien in Portugal. De Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupé WRC) leidt nog steeds de rally en heeft een voorsprong van 8,2 seconden op Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC) die over Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) naar de tweede plaats gewipt is. Tänak volgt als derde op 9,3 seconden. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) heeft deze namiddag één plaats goedgemaakt en is nu zevende.
Lees verder

Mag het ietsje meer zijn? Makro verkoopt nu ook koeien (geslacht en 155 keer verpakt)
Nog tot 30 juni kun je bij Makro een koe kopen. Het is te zeggen: 180 kilo rundvlees in 155 verpakkingen voor 1.800 euro of 10 euro per kilo. "Het vlees is afkomstig van vrouwelijke runderen van het Belgisch witblauw ras, is bijzonder mals en smaakvol en 100% traceerbaar. Het komt rechtstreeks van de boer tot bij ons", verzekert Bart Blomme van Makro. Hoe gaat het in zijn werk?
Lees verder

Beke: "Vaccinatiecampagne ligt op schema"
De campagne om tegen 11 juli iedere volwassen Vlaming minstens een eerste coronaprik te geven, ligt op schema. Dat was de boodschap op de wekelijkse persconferentie van het Agentschap Zorg en Gezondheid, waar ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aanwezig was. De leveringen van zowel AstraZeneca als Johnson & Johnson blijven wel nog onzeker. Tegen eind volgende week moet het gros van de personen met een onderliggende aandoening minstens een eerste coronaprik hebben gekregen.
Lees verder

Einde van de vloek: Nizzolo snelt in Verona naar eerste ritzege ooit in Giro
Na elf tweede plaatsen is het eindelijk prijs voor Giacomo Nizzolo in de Giro. De Italiaan toonde zich de snelste in de massasprint in Verona. Rozetruidrager Egan Bernal kende een zorgeloze dag.
Lees verder

Iran noemt Canadees vonnis over neergehaalde Boeing "ongegrond"
Teheran veroordeelt met klem het vonnis van het Canadese gerecht, waarin het verklaart dat Iran een terreurdaad pleegde door vorig jaar opzettelijk een Oekraïense Boeing neer te halen. Volgens Iran is de rechtbank niet bevoegd om een dergelijk oordeel te vellen.
Lees verder

Zeker tien doden bij ongeval in Russisch waterzuiveringsstation
In een Russisch waterzuiveringsstation zijn zeker tien arbeiders om het leven gekomen na schoonmaakwerken. De arbeiders werden levenloos uit een bassin gehaald. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend.
Lees verder

Glenn Close openhartig in nieuwe docuserie: "De sekte heeft emotionele en psychologische ravage aangericht"
Schoon volk in 'The Me You Can't See', een nieuwe documentairereeks over mentale gezondheid. Naast prins Harry (36) en Lady Gaga (35) doet ook actrice Glenn Close (74) er haar verhaal.
Lees verder

SHOWBITS. Tanja Dexters beleeft een romantisch moment en Dimitri Vegas krijgt een nieuwe look
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van Quickenborne: "Jürgen Conings had de bedoeling slachtoffers te maken en was meer dan twee uur in de buurt van doelwit"
Jürgen Conings is maandagavond twee uur lang in de buurt van een doelwit geweest. Dat zei minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) voor onze camera. Verschillende bronnen bevestigen ons dat het om viroloog Marc Van Ranst gaat.
Lees verder

De 5 momenten van de etappe: van de bloedneus van Gaviria tot de sterke sprint van Nizzolo
De dertiende etappe in de Ronde van Italië 2021 is er geen voor de geschiedenisboeken geworden. In de biljartvlakke etappe zaten de klassementsmannen al met hun gedachten op de Monte Zoncolan, terwijl een vroege vlucht nooit écht mocht dromen. Op het einde sprintte _ naar de ritzege. Bekijk hier de 5 momenten van de etappe.
Lees verder

De 5 momenten van de etappe: van de 'Spielerei' van de Belgen tot de sterke sprint van Nizzolo
De dertiende etappe in de Ronde van Italië 2021 is er geen voor de geschiedenisboeken geworden. In de biljartvlakke etappe zaten de klassementsmannen al met hun gedachten op de Monte Zoncolan, terwijl een vroege vlucht nooit écht mocht dromen. Op het einde sprintte _ naar de ritzege. Bekijk hier de 5 momenten van de etappe.
Lees verder

Felle wind zorgt voor stof- en zandstormen in het westen van België
Op dit moment waait het op veel plaatsen stevig met windstoten tot 70 km/u in het binnenland. Over het westen van België piekt de windstoten nog meer en zijn windstoten tot 100 km/u gemeten (104 km/u bij Zeebrugge). Weerdienst NoodweerBenelux ontvangt talrijke beelden uit de Westhoek waar de wind zorgt voor heuse zand- en stofstormen.
Lees verder

Harde kern Standard scherp in open brief aan bestuur: "De club is een schim van zichzelf"
De fanatieke supporters van Standard zijn de malaise bij hun club meer dan beu. De harde kern besloot het heft in eigen hand te nemen en schreef een open brief gericht aan het bestuur van de club. "We hebben vele mooie verhaaltjes en excuses gehoord, maar we gaan wel van teleurstelling naar teleurstelling."
Lees verder