Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Slechte slaper? Veerle Dobbelaere deelt de oplossingen die zij ook toepast: “Ik lag uren te waken”

HLN
Slechte slaper? Veerle Dobbelaere deelt de oplossingen die zij ook toepast: "Ik lag uren te waken"
"Een betere nachtrust begint overdag al." Actrice en life- en mental coach Veerle Dobbelaere is van nature een slechte slaper. Dus ging ze op zoek naar oplossingen. Ze ontdekte dat beter leren slapen ook beter leren ademen is, en dat je een goede nacht creëert vanaf de ochtend. Morgen, dinsdag 10 mei, deelt ze voor NINA's Feel Good-maand al haar tips tijdens een Instagram Live om 19 uur.
Lees verder

Koers Kort. Vini Zabù hervat na dopingschorsing van dertig dagen
Het Italiaanse ProTeam Vini Zabù hervat woensdag na een schorsing van dertig dagen de competitie. Het team maakte op sociale media bekend te zullen deelnemen aan de Ronde van Hongarije, een vijfdaagse rittenkoers van 2.1-niveau. Begin april schorste de Internationale Wielerunie (UCI) het team nadat twee renners positief testten op doping in een periode van twaalf maanden.
Lees verder

Nog steeds zeer druk op intensieve zorg: "Bijzonder bezorgd over vroegtijdig versoepelen"
Terwijl de coronacijfers de goede richting uitgaan, doet een bezoek aan de afdeling intensieve zorg van ZNA Middelheim anders vermoeden. "Onze Covid-19-afdeling ligt al vanaf het begin van de coronacrisis helemaal vol", zegt intensivist Peter Rogiers bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Football Talk. Liverpool en Everton mogen weer publiek ontvangen - Rummenigge hoopt op snelle aanstelling van Flick als Duits bondscoach
Liverpool en Everton mogen voor hun resterende competitiewedstrijden dit seizoen weer supporters toelaten. Dat heeft de veiligheidsraad van de stad Liverpool besloten. Het gaat om respectievelijk 10.000 fans op Anfield, het stadion van Liverpool, en 6.500 op Goodison Park, het onderkomen van Everton. Beide stadions liggen slechts enkele kilometers van elkaar.
Lees verder

Mechelen wil alle stations rookvrij maken
Het Mechelse stadsbestuur heeft aan spoorwegmaatschappij NMBS gevraagd om naast de stationsgebouwen ook de perrons en de in- en uitgangen van de twee Mechelse stations rookvrij te maken. Hiermee wil het zo veel mogelijk mensen uit de rook houden.
Lees verder

Is het tijd voor een robotstofzuiger? Dit moet je weten!
Is het voorgoed afgelopen met zelf stofzuigen wanneer je een stofzuigrobot in huis haalt? Natuurlijk niet. Maar als je je verwachtingen realistisch houdt, is – en blijft – je woning stofvrijer dan vòòr de aanschaf van het toestel. We zetten feiten en mythes rond die robotische huishoudhulp even naast elkaar.
Lees verder

LIVE GIRO. Vroege vlucht van acht renners zonder Belg op kop in uitgeregende rit, De Gendt: "Te slecht weer om mee te gaan"
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Sony kan sterke vraag naar PlayStation 5 niet bijbenen
Sony kan de grote vraag naar de PlayStation 5 (PS5) niet bijbenen. Het Japanse technologiebedrijf heeft een groep analisten gewaarschuwd dat tot en met volgend jaar sprake zal zijn van krapte bij de leveringen van de spelconsole. Dat bericht het financieel nieuwsagentschap Bloomberg, op basis van ingewijden.
Lees verder

Laatste wilde ara-papegaai in Rio op zoek naar romance in zoo
In de zoo van Rio de Janeiro in Brazilië hebben dierenverzorgers gemerkt dat een wilde blauw-gele ara, gedoopt tot Juliet, elke ochtend gezelschap zoekt bij de gekooide papegaaien. Volgens de verzorgers zou Juliet paringsgedrag vertonen en op zoek zijn naar haar Romeo.
Lees verder

Met de steun van een minileger: dit is 'Team Remco', naast 7 ploegmaats 27 personen in omkadering
Je ziet de renner. Denkt er zijn ploegmaats bij. À la limite ook de ploegleiders. Maar in werkelijkheid staat een team dat deelneemt aan een grote ronde gelijk aan een 'minilegertje'. Zo ook het Deceuninck-Quick.Step van Remco Evenepoel in de Giro. Inclusief al zijn close contacts en vertrouwelingen. 'Team Remco', zeg maar.
Lees verder

'De Mol'-finale goed voor 1.328.000 nieuwsgierigen
De acht weken durende zoektocht naar de Mol in 'De Mol' leidde zondag tot de ontmaskering van opvoeder Lennart. Liefst 1.328.000 Vlamingen wilden de ontmaskering niet missen.
Lees verder

Voormalig regeringsleider Myanmar op 24 mei voor de rechtbank na maanden van gewelddadige betogingen
Voormalig regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi (75) moet op 24 mei voor de eerste keer fysiek voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft haar advocaat meegedeeld aan persagentschap AFP.
Lees verder

Seriemoordenaar Michel Fourniret (79) in coma waar hij wellicht niet meer uit zal ontwaken
Seriemoordenaar Michel Fourniret (79) is zaterdag met spoed vanuit de gevangenis in Fresnes, net onder Parijs, naar een ziekenhuis in de Franse hoofdstad gebracht, meldt VTM NIEUWS. De bejaarde kampt met ademhalingsproblemen en is in een coma gebracht, waar hij allicht niet meer uit zal ontwaken.
Lees verder

Jager verwart wandelaar met kalkoen en schiet hem in de borst
Een man die een wandeling in het beschermd natuurgebied Weldon Spring in het Amerikaanse Missouri maakte, is door een jager in de borst geschoten. Die dacht dat de wandelaar een kalkoen was. De wandelaar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Wouter De Vriendt (Groen) wil maatregelen tegen Israël: "Straffeloosheid moet stoppen"
Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) wil dat ons land maatregelen neemt tegen Israël. Hij reageert daarmee op de nieuwe escalatie van geweld van de afgelopen dagen in Jeruzalem. " Lauwe reacties van de internationale gemeenschap leveren niets op. De straffeloosheid moet stoppen", aldus De Vriendt.
Lees verder

Babyboom in Little Mix: ook Perrie Edwards zwanger van eerste kindje
Vorige week kondigde Little Mix-collega Leigh-Anne Pinnock (29) al aan dat ze in verwachting is van haar eerste kindje, nu komt ook zangeres Perrie Edwards (27) met babynieuws.
Lees verder

Amazon hield vorig jaar meer dan 2 miljoen namaakproducten tegen
Het e-commercebedrijf Amazon heeft vorig jaar meer dan 2 miljoen namaakproducten van externe verkopers vernietigd. Bovendien zouden meer dan 6 miljoen pogingen om onbetrouwbare verkoopaccounts aan te maken zijn verhinderd. Dat meldt het bedrijf in een nieuw rapport.
Lees verder

Bpost, De Lijn en NMBS passen dienstverlening aan tijdens verlengd hemelvaartweekend
Vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS passen hun dienstverlening aan tijdens het hemelvaartweekend. Bpost sluit alle postkantoren op donderdag en vrijdag. Op Hemelvaartsdag is er geen postbedeling. Banken blijven over het algemeen gesloten tijdens het volledige verlengd weekend.
Lees verder

LIVE. Ook kabinetsmedewerkers van burgemeester Veerle Heeren al gevaccineerd
De daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land lijkt te vertragen. De afgelopen week hebben dagelijks gemiddeld 2.983 mensen positief getest op Covid-19, wat slechts 3 procent minder is dan een week eerder. Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen om de coronamaatregelen tijdens de zomer uit te werken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Torenkraanmachiniste Evi in 'Lady Bouwers': "Mij steken ze in 'den bak' als er iets gebeurt"
Kraanmachinist Evi moet in 'Lady Bouwers' op VTM2 isolatie leveren op een dak, maar dat loopt niet van een leien dakje. De werkman die moet lossen haalt de riemen van het pakket er namelijk op een onveilige manier af, tot Evi's grote ergernis. "Van die pannenkoeken heb je er natuurlijk ook bijzitten, hé."
Lees verder